Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam arkadaslar ben 2012 aralık annesi olucam inşallah ama kıyafet alıcam kafamda çok karışık kızım kışın oldu sıcak olurmu kısa kollu kolsuz şeyler alsammı bilemedim size neler rahat geldi nasıl giydirdiniz bebişlerinizi sıcak oluyomu merak ediyorum yardım ediinnn KIZIMIN KÜÇÜKLERİ VAR AMA yinede almak gerek zamanlar farklı çünkü :44:
cnm benim kızım ağustos doğumlu olmasına rağmen hiç kısa kollu giydirmedim çıtçıtlı üzerine uzun kollu giydiriyordum..
bende sende sadece içten giydireceklerini kısa al diğerlerini uzun al.
aralık annesi olacaksın kısa kollu giydirilmez aralıkta helede yeni doğmuş bebeğe
ben yanlış yazmışım 2012 ağustos annesiyim dicektim sıcak olmıcanı düşünüyorum ama kısada al dyenler oldu ondan
Bizim kızda 9 aylık kontrolünde 1000 gr boyu 71 cm. tombikledik birden son 2 ayda felan.ilk aylarda çok zayıftı ablamla aynı günlerde doğurdum ben hep karşılaştırma:)) o kilolu doğdu bizimkine zayıf dedi annemler,şimdi bizimki kilolu çünkü anca dönmeye başladı sürtünme yok bişey yok,tembell,onunki yürümeye çalışıyo zayıfladı. ama hakkaten ne yaradı benim kıza anlamadım,bebe bisküvisi veriyo bakıcı sabahları bıraksakmı acaba yaa..hareketlense verir kilo ama.babası ve onun ailesi çook kilolu olduğu için kilolu biri olmasından korkuyoruz o yüzden şimdiden dikkat mı etsem,yani bisküvi yerine zeytin peynir doğal şeyler..şimdiki kilosu geleceği için bi ölçü oluştururmu sizce. yani çok değişecek kilosuda şeklide deniyo ama dikkatli davranmak lazım dimi
maşallah bebişlerimize
Benim kızım da başlarda alması gerekenden çok fazla kilo alıyordu mama yüzünden,anne sütü alamadığı için,ek gıdaya başladıktan sonra kilo alımı normal standartlara döndü,10. aydan 2 yaşına kadar bebekler ayda 200_600 gr arasında almalıymış,bu dönem fizyolojik olarak kilo alımının azaldığı dönemmiş,tabi bunda hareketlenmelerinin etkisi var,
Benim kız geçen ay 300gr almıştı sadece bu ay ne kadar aldı bakıcaz 10. ay kontrolünde ama henüz emekleyemese de çok hareketli,sürekli dönüyo ve geri geri gidiyo
Seninki de hareketlenince kilo alımı yavaşlar muhtemelen ama ben bir de kızıma karbonhitratlı şeyleri çok vermiyorum daha çok sebze meyve ve protein ağırlıklı besleniyor,mesela muıhallebi,makarna bisküvi bunları çok nadir veriyorum
bende anne sütüne devam ediyorum.azalmasın diye genelde işten geldikten sonra sadece emziriyorum,arada yoğurt, meyve suyu veriyorum.doyması için bişey vermedim anne sütü dışında.bakıcıda bisküvi ya da kahvaltılıklardan yiyo, çorba yiyo, benim bıraktığım sütü içiyo. kilo alacağı bişey vermiyoruz o yüzden şaşırıyorum kilo alımına,ama dediğin gibi hareketlenmeyle normale döner sanırım.. ne zaman olacaksa, yüz üstü yatırınca çok dertleniyo çocuk beni alın diye bakıyo hemen:)) emeklemeden yürür belki diyoruz bakalım..
anlayamadım çokmu kilolu bebeğinizki kilo almasın diye bazı şeyleri vermiyosunuz?
10 kiloydu 9. ay kontrolünde, sağlık ocağında ayına göre fazla biraz dediler. aslında kilo alacağı bişey vermiyorum diye verdiklerimi saydım. baba tarafı çok kilolu olduğu için korkuyorum açıkcası ama şuanki kilosu ilerisi için bi ölçü değildir sanırım.kilosuda değişir diyelim.[/QUOT
Benim tontikte 24 agustos dogumlu 12.5 kilo 74 cm iri bir bebek cok hareketli donuyo devamli yurumeye calisiyo kendi ayaklari ustunde duruyo emeklemefen yurucek heralde benim drum kiloyu hic konusmaz hcbirzammanda
Kilosu icin kof veya fazla demedi annesutu aliyo bu arada profa goturuyorum e ndiselenmebence boya
Gittikce gidiyo
10 kiloydu 9. ay kontrolünde, sağlık ocağında ayına göre fazla biraz dediler. aslında kilo alacağı bişey vermiyorum diye verdiklerimi saydım. baba tarafı çok kilolu olduğu için korkuyorum açıkcası ama şuanki kilosu ilerisi için bi ölçü değildir sanırım.kilosuda değişir diyelim.