• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim kzımda 1100 boyuda 72 idi
maşallah :nazar: bebişlerimize
ama benim kzıım bu ay sadece 100gr almış, zaten yemek yemiyor bir aydır, bütün huyları değişti yavrumun, normalde 200-600 arası almaları lazım 6 aydan sonra, acaba bir dr götürsemmi, aslında kilosu iyi amam bu ay çok az alınca kafama takıldı biraz

selam arkadaslar ben 2012 aralık annesi olucam inşallah ama kıyafet alıcam kafamda çok karışık kızım kışın oldu sıcak olurmu kısa kollu kolsuz şeyler alsammı bilemedim size neler rahat geldi nasıl giydirdiniz bebişlerinizi sıcak oluyomu merak ediyorum yardım ediinnn KIZIMIN KÜÇÜKLERİ VAR AMA yinede almak gerek zamanlar farklı çünkü :44:

selam arkadaslar ben 2012 aralık annesi olucam inşallah ama kıyafet alıcam kafamda çok karışık kızım kışın oldu sıcak olurmu kısa kollu kolsuz şeyler alsammı bilemedim size neler rahat geldi nasıl giydirdiniz bebişlerinizi sıcak oluyomu merak ediyorum yardım ediinnn KIZIMIN KÜÇÜKLERİ VAR AMA yinede almak gerek zamanlar farklı çünkü :44:

cnm benim kızım ağustos doğumlu olmasına rağmen hiç kısa kollu giydirmedim çıtçıtlı üzerine uzun kollu giydiriyordum..
bende sende sadece içten giydireceklerini kısa al diğerlerini uzun al.
aralık annesi olacaksın kısa kollu giydirilmez aralıkta helede yeni doğmuş bebeğe

cnm benim kızım ağustos doğumlu olmasına rağmen hiç kısa kollu giydirmedim çıtçıtlı üzerine uzun kollu giydiriyordum..
bende sende sadece içten giydireceklerini kısa al diğerlerini uzun al.
aralık annesi olacaksın kısa kollu giydirilmez aralıkta helede yeni doğmuş bebeğe

ben yanlış yazmışım 2012 ağustos annesiyim dicektim sıcak olmıcanı düşünüyorum ama kısada al dyenler oldu ondan

ben yanlış yazmışım 2012 ağustos annesiyim dicektim sıcak olmıcanı düşünüyorum ama kısada al dyenler oldu ondan

bence yaşadığın yere göre almalısın çok sıcak bir yerde yaşıyorsan kısakollu al, ama soğuk bir yerde yaşıyorsan, uzun kollu, bende içe giydirdiğim çıtçtılıları yarım kol almışitım üstünede uzun kollu tumlum giydiriyordum, bide çok fazla almana gerek yok tecrübelisin zaten biliyorsundur, ilk zamanlar çok hızlı büyüyorlar, bence bir kaç tane uzun kol, bir kaç tanede kısa kol al :)

Bizim kızda 9 aylık kontrolünde 1000 gr boyu 71 cm. tombikledik birden son 2 ayda felan.ilk aylarda çok zayıftı ablamla aynı günlerde doğurdum ben hep karşılaştırma:)) o kilolu doğdu bizimkine zayıf dedi annemler,şimdi bizimki kilolu çünkü anca dönmeye başladı sürtünme yok bişey yok,tembell,onunki yürümeye çalışıyo zayıfladı. ama hakkaten ne yaradı benim kıza anlamadım,bebe bisküvisi veriyo bakıcı sabahları bıraksakmı acaba yaa..hareketlense verir kilo ama.babası ve onun ailesi çook kilolu olduğu için kilolu biri olmasından korkuyoruz o yüzden şimdiden dikkat mı etsem,yani bisküvi yerine zeytin peynir doğal şeyler..şimdiki kilosu geleceği için bi ölçü oluştururmu sizce. yani çok değişecek kilosuda şeklide deniyo ama dikkatli davranmak lazım dimi

kızlar nasılsınız? çok çok uzun zamandır giremiyordum nasılsınız hepinizi çok merak ediyorum umarım herkesler iyidir bebişlerimizde iyidir:21: bebeğimin 10 ayı bitti 11 ayın içindeyiz şimdi :nazar: çok hareketli bir kızım var 5 dk. durmuyo:nazar: iş, ev, çocuk o kadar yoruluyorumki anlatamam uyku problemimizde hala devam ediyor:26: uykuda yok ama olsun sağlığı yerinde olsunda :16:

Bizim kızda 9 aylık kontrolünde 1000 gr boyu 71 cm. tombikledik birden son 2 ayda felan.ilk aylarda çok zayıftı ablamla aynı günlerde doğurdum ben hep karşılaştırma:)) o kilolu doğdu bizimkine zayıf dedi annemler,şimdi bizimki kilolu çünkü anca dönmeye başladı sürtünme yok bişey yok,tembell,onunki yürümeye çalışıyo zayıfladı. ama hakkaten ne yaradı benim kıza anlamadım,bebe bisküvisi veriyo bakıcı sabahları bıraksakmı acaba yaa..hareketlense verir kilo ama.babası ve onun ailesi çook kilolu olduğu için kilolu biri olmasından korkuyoruz o yüzden şimdiden dikkat mı etsem,yani bisküvi yerine zeytin peynir doğal şeyler..şimdiki kilosu geleceği için bi ölçü oluştururmu sizce. yani çok değişecek kilosuda şeklide deniyo ama dikkatli davranmak lazım dimi

maşallah bebişlerimize:nazar::nazar:
Benim kızım da başlarda alması gerekenden çok fazla kilo alıyordu mama yüzünden,anne sütü alamadığı için,ek gıdaya başladıktan sonra kilo alımı normal standartlara döndü,10. aydan 2 yaşına kadar bebekler ayda 200_600 gr arasında almalıymış,bu dönem fizyolojik olarak kilo alımının azaldığı dönemmiş,tabi bunda hareketlenmelerinin etkisi var,
Benim kız geçen ay 300gr almıştı sadece bu ay ne kadar aldı bakıcaz 10. ay kontrolünde ama henüz emekleyemese de çok hareketli,sürekli dönüyo ve geri geri gidiyo:emir_bebek::emir_bebek:
Seninki de hareketlenince kilo alımı yavaşlar muhtemelen ama ben bir de kızıma karbonhitratlı şeyleri çok vermiyorum daha çok sebze meyve ve protein ağırlıklı besleniyor:56::56:,mesela muıhallebi,makarna bisküvi bunları çok nadir veriyorum

benim kızım 24 ağustos 2011 doğumlu, tam 9 aylık hatta 9.5 aylık oldu, 8600 kilo boyu da 73 cm.
biraz zayıf dıyorlar ama bana göre normal, çünkü acaip hareketli bir çocuk, sürekli emekliyor, bir yerlere tutunarak ayağa kalkıyor, kanepelere tutunarak sıra sıra yürüyor, 5 dk durmuyor, yemek yemesi bile zor, merakından, karıstırmak ısteyısınden yemek bile yediremıyoruz..henüz dişi de yok, bakalım ne zaman cıkıcak? 7 ay anne sütü aldı sonrasında ben memeden kestim, aslında daha da emerdi, emmeye cok duskundu ama sağlık problemlerim yüzünden ilaç kullanmak zorundaydım ve kestim, çok şükür geceleri uykusu sorunlu değil, yine ara ara uyanıyor, emzik veriyoruz uyanırsa, emzıgını emip tekrar uyuyor, uyumazsa devam sütü veriyoruz.
ben de calısıyorum, halası bakıyor, eve gıdınce dısarı cıkartıyorum bıraz, gezıyoruz, aksam da oynuyoruz sonra uykuya gecıs asamasına gecıyoruz, bır gunumuz hep böyle gecıyor.. kimisinin cocuguna bakıyorum, oyun oynuyor, bızım ki hıc oynamıyor, habire emekleyip, etrafı karıstırıyor, onun dısında cok sükür bir sorunumuz yok..

maşallah bebişlerimize:nazar::nazar:
Benim kızım da başlarda alması gerekenden çok fazla kilo alıyordu mama yüzünden,anne sütü alamadığı için,ek gıdaya başladıktan sonra kilo alımı normal standartlara döndü,10. aydan 2 yaşına kadar bebekler ayda 200_600 gr arasında almalıymış,bu dönem fizyolojik olarak kilo alımının azaldığı dönemmiş,tabi bunda hareketlenmelerinin etkisi var,
Benim kız geçen ay 300gr almıştı sadece bu ay ne kadar aldı bakıcaz 10. ay kontrolünde ama henüz emekleyemese de çok hareketli,sürekli dönüyo ve geri geri gidiyo:emir_bebek::emir_bebek:
Seninki de hareketlenince kilo alımı yavaşlar muhtemelen ama ben bir de kızıma karbonhitratlı şeyleri çok vermiyorum daha çok sebze meyve ve protein ağırlıklı besleniyor:56::56:,mesela muıhallebi,makarna bisküvi bunları çok nadir veriyorum

bende anne sütüne devam ediyorum.azalmasın diye genelde işten geldikten sonra sadece emziriyorum,arada yoğurt, meyve suyu veriyorum.doyması için bişey vermedim anne sütü dışında.bakıcıda bisküvi ya da kahvaltılıklardan yiyo, çorba yiyo, benim bıraktığım sütü içiyo. kilo alacağı bişey vermiyoruz o yüzden şaşırıyorum kilo alımına,ama dediğin gibi hareketlenmeyle normale döner sanırım.. ne zaman olacaksa, yüz üstü yatırınca çok dertleniyo çocuk beni alın diye bakıyo hemen:)) emeklemeden yürür belki diyoruz bakalım..

bende anne sütüne devam ediyorum.azalmasın diye genelde işten geldikten sonra sadece emziriyorum,arada yoğurt, meyve suyu veriyorum.doyması için bişey vermedim anne sütü dışında.bakıcıda bisküvi ya da kahvaltılıklardan yiyo, çorba yiyo, benim bıraktığım sütü içiyo. kilo alacağı bişey vermiyoruz o yüzden şaşırıyorum kilo alımına,ama dediğin gibi hareketlenmeyle normale döner sanırım.. ne zaman olacaksa, yüz üstü yatırınca çok dertleniyo çocuk beni alın diye bakıyo hemen:)) emeklemeden yürür belki diyoruz bakalım..

anlayamadım çokmu kilolu bebeğinizki kilo almasın diye bazı şeyleri vermiyosunuz?

selam kızlaaarrrr:10:

nasılsınız uzuuuuuunca bır suredır yzamadım sızlere anneme gıttık fılan derken baya olmus umarım hersey yolundadır
bız sukur kabız sorununu cozduk gıbı dıslerı cıftledık ama cok yaramazız
ah sormayın dakıka degıl sanıye durmuyo artık bır koltukta dıgerıne ecmeye basladı gıbı ıkı adım atıp dusuyo ama yınede bunu yapmaktan dolayı cok mutlu:9:
bızde oyle aman aman kılo almıyoruz suan 9 kılo mesela ama saglıklı ve cok hareketlı kardesımın oğluyla nasıl guzel oynadılar anlatamam benımkı emeklıyo sonra gerı bakıp yegenıme gel gel yapıyo elıyle cok fena olcak valla :)
bıde arkadaslar bırakın cocuklarınızı yere oyle koltugunuzun altında tutmayın hep oyle oyle hareketlenıyolar benımkı yerlerde buyudu valla arkadasımın bebgıyle ıkı gun aramız var hep kucaktaydı o cocuk ınanın daha obur yanına donemıyo bıde bende bır zamanlar kıloya takıktım ama cok yanlıs yapmısım kıloya takmayın kılolu cocuk saglıklı cocuk degıldır degılmıs onu ogrendım
hepınızı ve bebıslerı opuyoruz saglıkla kalın

Son düzenleme:
ben hiç kiloya takmadım bilakis kilolu olmasını ıstemıyordum, çiroz gibi benim ki ama doktorum cok saglıklı oldugunu söyledı, kof değil dedı. kızım 9,5 aylık su an ve bızım daha dişimiz yok :)

anlayamadım çokmu kilolu bebeğinizki kilo almasın diye bazı şeyleri vermiyosunuz?

10 kiloydu 9. ay kontrolünde, sağlık ocağında ayına göre fazla biraz dediler. aslında kilo alacağı bişey vermiyorum diye verdiklerimi saydım. baba tarafı çok kilolu olduğu için korkuyorum açıkcası ama şuanki kilosu ilerisi için bi ölçü değildir sanırım.kilosuda değişir diyelim.

Hs
10 kiloydu 9. ay kontrolünde, sağlık ocağında ayına göre fazla biraz dediler. aslında kilo alacağı bişey vermiyorum diye verdiklerimi saydım. baba tarafı çok kilolu olduğu için korkuyorum açıkcası ama şuanki kilosu ilerisi için bi ölçü değildir sanırım.kilosuda değişir diyelim.[/QUOT
Benim tontikte 24 agustos dogumlu 12.5 kilo 74 cm iri bir bebek cok hareketli donuyo devamli yurumeye calisiyo kendi ayaklari ustunde duruyo emeklemefen yurucek heralde benim drum kiloyu hic konusmaz hcbirzammanda
Kilosu icin kof veya fazla demedi annesutu aliyo bu arada profa goturuyorum e ndiselenmebence boya
Gittikce gidiyo

10 kiloydu 9. ay kontrolünde, sağlık ocağında ayına göre fazla biraz dediler. aslında kilo alacağı bişey vermiyorum diye verdiklerimi saydım. baba tarafı çok kilolu olduğu için korkuyorum açıkcası ama şuanki kilosu ilerisi için bi ölçü değildir sanırım.kilosuda değişir diyelim.

benim kızımda 9 aylık kontrolünde 10250gr dı4ben dikkat etmiyorum sizin gibi
zaten yürümeye başladıklarında ve akılları ermeye başladıklarında herşeyi yemeyi reddedecekler bırakacaklar
karar sizi tabi ama eşinizin tarafıda kiloluysa korkularınızda haklısınız

sabah kahvaltısında kızımın halası, hipp bebek bisküvisi, biraz pekmez ve adacayını karısıtırıyor, peyniri ayrı, yumurtayı ayrı yediriyor..
peki sizin kahvaltılarınız nasıl? hipp bebek bisküvisini vermesek mi acaba artık diyorum, ekmek felan mı versek onun yerine, zaten yemeklerin yanında biraz ekmek içi veriyorum.. bir de sıcaklardan dolayı yaptığımız yoğurt çabuk ekşiyor, hazır yoğurt kullanıyor musunuz?
bu arada sizinkilere göre benim kız oldukça xayıfmış.24 ağustos dogumlu, 8,600 kilo.. boy 74cm

selam herkese:3::3:
Kızım emeklemeye başladı nihayet 10.ayında:emir_bebek::emir_bebek:Artık peşimde dolanıyor evin içinde,zor olsa da benim için çok güzel bir duygu onu öyle görmek.
Diş bizim de henüz iki tane ama üsttekiler de yusyuvarlak şişirdi damakları sanırım yakında gelicekler,eli sürekli ağzında kaşıyor
Kahvaltıda ben de yumurta ve peyniri ayrı veriyorum bebe bisküvisi bazen de ekmek içini süt ya da bitki çaylarıyla karıştırıp veriyorum,o karışıma ceviz içi ya da badem ezip attığım oluyor,bazı sabahlar 1 zeytin veriyorum,bazen tereyağ ya da zeytinyağ veriyorum bir çay kaşığı,bazen yanında meyve ya da salatalık verdiğim oluyor,yani hergün aynı değil değişiyor,bazen hazır kahvaltı karışımmlarından verdiğim oluyor

Bu arada pekmez ya da marmelata ekmek banıp veriyorum bir de,tabi bazen çok iştahsız oluyor ve yemiyor,
Yoğurda gelince ben hergün mayalıyorum bazen tutturmakta başarısız olsam da genelde tutuyor ve günlük olunca ekşimeden verebiliyorum hazır yoğurt vermedim sadece tutturamadığım günlerde yoğurt yerine peynir veriyorum ya da büyümix verdiğim oluyor

Back