• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

benimki kuru tarhana ama toz değil..

canım normalde onu bi gece önceden soğuk suya ıslıyorlar da ben direk pişiriyorum ıslamadan. yıkıyorum iiiice. sonra suyunu koyup düdüklüde 20 dk kadar pişiriyorum pişmediyse az daha pişiriyorum. kapağını açıp pişmiş nohut ekliyorum kısıkta kapağı açık kaynarken azcık bi yağda salça ezeleyip pişirip çorbaya katıyorum.

nekim bende 2 aydır tarihlere uyuyorum azaldı gerçekten tek tük çıkmasından bişe olmaz önce kocalarımız kendilerine baksınlar:1:
evet canım 1 tüp kan çöpe gitti ondan sonra yin ekan vermem gerekecekti yarım saati geçmemesi lazımmış 1 saat olmuştu 2.çöpe attım 3.yü aldılar zaten bu hafta 10 tüp kan verdim bide kansızlık çıktı
işallah canım sağol allah razı olsun hepinizden.tamam bende bakayım buraya

bolum tam nasıl tarhana dicektim kuruyu ben ılık suda ıslıyorum ama sen eve gidince yaparsan suyun biraz sıcak olsun.anlarsın tarhana yumuşuyor zaten sonra suyunu süzüyorum tencereye alıyorum kaynamış su ekliyorum pişiriyorum üstünede yağ kırmızı biber bide ben sarımsak rendeliyorum.

yaa sanki kaynanam yoğurtta koyuyodu ona sormak istemedim:9:

enkidu mavi kapaklı tüp kırmızı kapaklı tüpler içeriğindeki maddelere göre farklı oluyor. Kimisinde EDTA kimisinde heparin bulunuyor. Özellikle genetik testler yapılırken kan EDTA lı tüplere alınmaz çünkü belirli gen bölgesini çoğaltmada bu madde inhibitör yani engelleyici bir etkiye sahiptir.

bol madem tarhana kuru halde bunu rondoda daha küçülterek toz hale getiremez misin ki acaba? Benimki de toz oldugu için yapacağım zaman ıslatıyorum soğuk suyla; ilk evlendiğim zamanlar sıcak suda ıslatmıştım hep top top olurdu sonra bir de blendırdan geçirirdim daha sonra öğrendim aslında soğuk suda ıslatılması gerektiğini. :1:

enkidu mavi kapaklı tüp kırmızı kapaklı tüpler içeriğindeki maddelere göre farklı oluyor. Kimisinde EDTA kimisinde heparin bulunuyor. Özellikle genetik testler yapılırken kan EDTA lı tüplere alınmaz çünkü belirli gen bölgesini çoğaltmada bu madde inhibitör yani engelleyici bir etkiye sahiptir.

bol madem tarhana kuru halde bunu rondoda daha küçülterek toz hale getiremez misin ki acaba? Benimki de toz oldugu için yapacağım zaman ıslatıyorum soğuk suyla; ilk evlendiğim zamanlar sıcak suda ıslatmıştım hep top top olurdu sonra bir de blendırdan geçirirdim daha sonra öğrendim aslında soğuk suda ıslatılması gerektiğini. :1:

olmaz öle canım bu tarhana da yarma(buğday) var, rondoda ufalanmaz.ben de hep soğuk suya ıslarım kuruları bakliyatları.hem daha ii şişiyor

yaa soğuk sudamı ıslatacam ee enki sıcak demiş

canım farklı oluyorda bunu bilmeleri gerekmiyor mu kan almadaki kişilerin sonuçta sürekli yapılan testler .doktor istiyor kendi pc sind e gözüküyor .pazartesi verdi kırmızı tüpü cuma 8-10.30 arası vermen gerekiyor kanı dedi .başka yere gidecek dedi.gittim kanı aldı.sevk bölümüne gideceksin dedi ordaki bayan dedi mavi kapaklı olacak diye.bilmiyosa git sevk bölümüne sor desin.tekrar maviye aldı.kollarım mahfoldu kolumu hala açamıyorum .

yaa soğuk sudamı ıslatacam ee enki sıcak demiş

benim tarhanam toz tarhana onu sıcak suda ıslatınca pişince topak topak olurdu ben de blendırdan geçirmek zorunda kalırdım bu sefer de hazır çorba gibi pürüzsüz olurdu :1:
ama sizin tarhanalar farklıysa onu sıcak suyla ıslatmak gerekebilir. Yoğurda gelince annem geçmiş yıllardan kalma tarhana varsa tazelensin diye çok az yoğurt eklerdi. Ben buzdolabım geniş olduğu için tarhana da dahil olmak üzere bütün bakliyatlarımı +4C de saklıyorum

Akşama ablamdayız ... O 8 de çıkıyo, ben 6da çıkınca ona gidicem direk, o gelene kadar kek ve kurabiye yapıcam akşama başka arkilerde gelicek ablama...eniştemde o ara kuru fasulye yapıcak :) ıslamış sabahtan, bugün izin günü eniştemin

ben hiç tarhana çorbası içmem de yapmadım da, yazmıyorum ondan. :26:

saolun kızlar..

bende hiç yapmadım zaten 2 kez içtim eşim süt yapsın diye almış 1 torba yer kaplamasın bitsin diye yapim napim:)

Son düzenleme:
burda hava 27 derece, bastı birazda. bunaldım çok.
vakit de geçmiyor bugün. uuuf çok sıkıldım, migrostan tereyağ ve pirinç alıp otobüsle geçecem eve annemle konuştum önder evde yatıyor beni çağırıyor gitmeyelim yürüyüşe dedim. bol humana içiyor musun?

Back