2010 Şubat Anneleri

kızlar yalancı sancılarmış ama bir saat sürdü 10 dakika aralıklarla. sonra bir kere 5 dakikada geldi ondan sonra sıklığı baya azaldı
ama size bir diyeceğim var: bebek baya bir aşağı indi, yürümemde değişiklik var zorlanıyorum artık ve kasıklarımda ağrı oluyor bir de midemin orası boşaldı elimle mideme rahatca ulaşabiliyorum dün yapamıyordum :)))
ve inanır mısınız bebeğin aşağı indiğini hissettim, 3-4 kez aşağı doğru hareket etti. şöyle oluyor: birden bir baskı oluyor ve kımıldama ve idrarda sıkışma gibi hissediyorum ama tuvalete gittiğimde hiç idrar gelmiyor ya da azıcık geliyor.
benden uzun süre haber alamazsanız doğurdum demektir
benim inatçı kocam götürürse eğer yarın doktora gideceğim (bugün götürmedi gıcık), öğleden sonra da misafirim var alsanaalsanasmile
akşama birşey yazmazsam doğurdum listeye eklersiniz kaydirigubbakcemile3 doğurmazsam akşama yazarım doktorun ne dediğini.

ii geceler kızlar..

bende 2009 nisan annesiyimm..

arada bakıyorum sizzee tam heyecanlı zamanlarınızz..

merak etmeyin doğacaklarrr..hemde ne doğmakk..oğlum doğunca eve sanki güneş doğdu bi aydınlık geldi gibi hissetmiştimm..çok güzel bi dduyguu..sakın stres yapıpda meleğinizin ilk aylarını kaçırmayınn..ben çok sledimm o hallerinii..

şimdi kocamannn abii olduk bizz..tammm 10 aylıkızzz..

ne rahatça yemek yiyebiliyoz ne çay içebiliyozz nede uyuyoabiliyozz..bu akşam uyurrken yemeği yiyelim dedikk..yemeye başladıkk boğzımızdan geçmioo..kuzucuğu uyandırdııkk...kuzucuk sofraya gelincee yiyebildikk..

hepinizin melekleri sağlıkla doğsun inşallahh..benim yerimede koklayınn:))

bu sırada kim sormuştu hatırlamıyorum
sancı karnımda değil belimden geliyor karnımda birleşiyor
birkaç gün önceki sancılarımda sadece karnımdaydı

faydalı bilgiler :)
Doğum olayının yaklaştığını gösteren belirtiler:

1. Bebeğin başının aşağı düşerek karnın küçülmesi. Bu zamanda kadında solunumda bir rahatlama meydana gelir. Fakat mesaneye baskı arttığı için sık idrar etme hissi ve yürümede güçlük meydana gelir.

2. Doğum yolunda ifrazat artışı: Kadın doğum yolunda nemlilik hisseder ve pet kullanması gerekebilir. Bu, son haftada ortaya çıkan bir durumdur.

3. Son günlerde 100-1000 gr arasında bir ağırlık kaybı.

4. Nişan gelmesi: Doğumdan 24-36 saat önce hafif kanla karışık müküslü bir ifrazat gelir. Bu, rahim ağzının yumuşamaya ve genişlemeye başladığını gösterir ve doğumun yakın olduğunun belirgin işaretlerindendir.

5. Su kesesinin erken açılması: Bazı vak’alarda su kesesinin erken açılması yakın bir doğumun belirtisidir. Zira zarların yırtılmasını çoğu kez 24- 48 saat içinde doğum ağrıları takib eder.

6. Yalancı ağrıların mevcudiyeti: Bazı kadınlarda doğumdan birkaç gün önce meydana gelen ağrıların bir kısmı hafif ağrı şeklinde karında hissedilir. Bu ağrılar çoğu kez barsaklarda gaz birikimi sonucu meydana gelir. Diğer erken belirtiler mevcut olmadığından yalancı ağrı ismini alırlar.

7. Ağrılı kasılmaların başlaması: Karın bölgesinde gebelik boyunca hissedilen ağrısız, düzensiz kasılmaların gebeliğin son haftalarında arttığı görülür. Bu kasılmaların rahim ağzını açmak ve yumuşatmak üzere ağrılı, düzenli ritmik seyir kazanması doğum süresinin başlamış olduğunu gösterir.

Doğumun Devreleri

Doğum olayı birbirini takip eden 3 devreye ayrılır.

I. Devre: Genişleme devresi de denilen bu devre, gerçek doğum ağrılarının belirmesiyle başlar. Rahim ağzının tam olarak açılmasıyla son bulur. Başlangıçta 2 milimetre olan rahim ağzı açıklığı kasılmalar sayesinde 10 santimetreye ulaşır. Bu devre ilk doğumlarda 12, birden sonraki doğumlarda ise 6 saattir. Kasılmalara gerçek doğum vasfı kazandıran nitelik, ağrı duyusuyla beraber oluşudur. Rahim kasılmaları başlangıçta 15-20 dakikada bir gelmek üzere başlar ve takriben 15-20 saniye sürer. Başlangıçta bel ve kuyruk sokumunda duyulan ağrı zamanla aşağılara iner. Birinci devre sonunda ağrılar 2-3 dakika arayla gelip 40-60 saniye sürer.

Doğum ağrılarının başlama mekanizması:

Zamanı gelen bir gebelikte doğum ağrılarının ne şekilde başladığı problemi henüz karanlığını muhafaza etmektedir. Bununla beraber bu kompleks mekanizmada tek bir faktörden ziyade bir seri faktörlerin birbiri üzerine etkisinin söz konusu olduğu düşünülmektedir. Bu etkide hormonal, kimyevi, mekanik ve nöropsişik faktörler mesuldür.

Birinci devrenin sonunda tamamen yumuşayan rahim ağzında genişleme tamamlanarak bebeğin geçeceği çapa erişir. Bu esnada amnion kesesi de artan basınç neticesinde en zayıf yerinden yırtılır ve su dışarı akar.

II. Devre: Rahim boynunun genişlemesinin tamamlandığı andan başlayan bu devre bebeğin doğumuna kadar devam eder ve bebeğin dışarı atılmasını hedef alır. Bu sebeple buna “atılma dönemi” de denir. ıkinci devre ilk doğumda, iki saat, birden sonraki doğumlarda ise 20-30 dakika kadar sürer. Ağrıları su kesesinin yırtılmasını takiben kısa bir süre hafifler, müteakiben bebeğin doğum kanalına girmesiyle daha da şiddetlenir. Doğum ağrıları ile akıntı hissinin refleks olarak meydana getirdiği karın adalelerinin kasılmaları aynı anda vuku bulur. Bu uyuşma temin edilmezse iradi karın adalelerinin kasılmalarından istenilen sonuç alınamadığı gibi, gebe kadın boşuna ve lüzumsuz yere yorulmuş olur.

Çocuk normalde sol yanına yatmış başını gövdesine dayamış dizlerini karnına birleştirmiş olarak bulunur ve önce başın en tepesi çıkar. Kadında doğum mekanizması dik duruş sebebiyle çok kompleks bir özellik gösterir. Çocuğun dışarı atılması için vücut ve bebek bir çok seri hareket yapar. Bu hareketler kademeleriyle birlikte bilinmektedir. Fakat ne gibi faktörlerin etkisiyle meydana geldiği ve sebepleri henüz açıklığa kavuşmamıştır. Bu olay öyle programlanmış ve düzenlenmiştir ki, dışarıdan hiçbir müdahaleye fırsat kalmadan bebek doğar. Bebeğin anne karnındaki duruşu ve doğum esnasındaki hareketlerinde meydana gelecek en küçük değişiklik doğumu imkansızlaştırır veya çok zorlaştırır. Aynı zamanda bebek ve anne ölümlerine sebebiylet verebilir. Bu sebeple bu muazzam hadise ve basamaklarını planlayan birinin mevcut olması selim akılların kabul ettiği bir gerçektir. Çünkü; doğumda çocuğun dışarı çıkması için yapmış olduğu başın öne eğilmesi vücudun ise dönmesi, gerilmesi, dışa dönmesi ve başın arkaya gitmesi ve sonra yana dönmesi harika hareketlerdir. Başın gövdeye eğilip en üst kısmıyla doğum kanalına girmesi normal doğum için kat’i olarak lazım olan bir şarttır. Bu baş hareketindeki en küçük değişme başın doğum kanalına girmesine müsaade etmez.

kızlar uyuyamıyorum heyecandan
gündüz arkadaşım birşey tarif etmişti biraz önce uyguladım: açıklığı ölçtüm parmaklarımla, 4cm sanki, eğer doğru şey yaptıysam
ay noluyor ya!
kendim bile inanmıyorum bazen dediklerime bilmiyorumkismile

sancılarım çok sıklaştı acil gidiyorum

Allah Akpak hakkında hayırlısını versin işallah bir avazda kurtulursun ama ne güzel adım adım anlatmışsın bize.. Kimse de yokmuş anlaşılan.. Ay canım inşallahh iyisinizdir.. Şu sıralar doğum yapmış yada yapıyor olabilirsin.. Hepimize allah rahat doğum nasip etsin..

İyi geceler Esracım. Habersiz bırakma bizi... Allah Yardımcısı olsun hepimizin...İnşallah sen de sağlıkla kovuşacaksın meleğine
Sağol canım. ama cok da rahat uyuyamıyourm malum sürekli bi kulağım karnımda ama az azz sesler oluyor öff bunalıyourm ama sabah kalktığım gibi bi posta ağladım bebişime bişii olmasın diye diye.. Çok kafaya takıyourm takmasam daha kötü.. lütfen bişii olmasın!!Duramazsam bi nst ye daha girerim gidip.. Ama bu sefer doktor beni bırakmayabilri böyle gelmeye devam edersen sıkıntı oldugu açık dedi.. Ama gitmezsem o sıkıntı bende kalıyor..Neyse sabah sabah kendi kendime takılıyorum ben de..

Kızlar Ebruliden hiç haber yok mu yaa? Dogum yaptıysa da simdiye gelirdi değilmi?? 1 haftayı geçti?? NE oldu acaba ya?:uhm:

gunaydin kizlar akpak cnm merak etim acaba nasil oldum bende de su an karin agrisi bel agrisi tavan yapti zor duruyorum bakalim ogleye kadar gecermi yalanci olmasin diye dusunuyorum rezil olmim acile bilmiyorumkismile ama nerden bilcem ya ben doguruyorumu bazen yalanci olurmus vala isimiz zor

kızlar nerdesiniz ya kimse yok bugun kaç oldu bakıyorum herkes doguma mı gitti yoksam??bilmiyorumkismile

kızlar nerdesiniz ya kimse yok bugun kaç oldu bakıyorum herkes doguma mı gitti yoksam??bilmiyorumkismile

dün gecenin bir yarısı acildeydik. saate bakamadım ama 3- 3:30 civarıydı galiba
zavallı kocişimi uyandırdım zaten yorgun ve uykusuzdu :1ninca:
gittiğimizde ebe açılmayya baktı ve zorladı acıdı biraz
hiç açılman yok senin dedi akannehir ntsye bağladı beklerken eşim uyudu canım benim
nts sonucuna baktı ebe ve hiç sancın yok dedi sempatiksalakcinni :1shok: küçük küçük var onlara sancı bile denmez dedi :1shok:

çok utandım çok
aslında öyle nazlı bir yapım yoktur zaten gece 12den beri 5 dakika aralıklarla sancı çektim en son 02:30 da eşimi uyandırdım sempatiksalakcinni
ya ufff sizden de çok utandım :kedi: kusura bakmayın
ama dünkü tecrübeme göre "dayanamayacak kadar çok acı çektiğimde" hastaneye gideceğim. neyse

olsun cnm ya bosver hepimiz telas halindeyiz gitmezsek de bilemyeceğiz ne yapalım yani.. Utanma cnm zaten hastanedekiler alışıktır.. biz de tanıdık ve aynı durumdan muzdarip insanlarız utancak bişii yoktur yanii..opuyorumnanaktanhayırlısı diyelim...a.s.

canım başka doktora da gitmişsin. aslında acil durum olsa hiç bekletmez hemen sezeryna alırlardı. endişelenme senin endişen de bebeğe kötü yansır.
Allaha emanet de biraz zihnini dağıt. tabi arada bebeği dinle. benimkinin de son zamanlarda hareketleri baya azaldı ama dün ntsde kalbi güm güm atıyordu maşallah
ntsde kalp atışları normal çıktıysa hareket azalması başka sebeptendir belki.
için hiç rahat etmiyorsa gir sezeryana al bebişini kucağına. şiddetle normal yanlısıyım ama bazen gerçekten anne çok korkabiliyor , o korkuyu yaşamaktansa sezeryan olmak daha iyi galiba.
olumunekankayizsmile

Son düzenleme:

Canım kafaya takacağız tabi kolay mı...Anne oluyoruz. Üstelik doğum bu kadar. yaklaşmışken. Senin için rahat olsun Gideceksin tabi hastaneye. Sağlık bu kolay mı üstelik iki can var işin ucunda...
Ebruliyi ben de merak ediyorum. Hafta sonundan beri yok. Ne olsu acaba....

Canım saate bak. Düzenli kasılmalar mı?

Canım geçmiş olsun...Bebiş sinyal mi yolluyo ne kaydirigubbakcemile2

bu son gunler gecmiyor dimi.. ev işi de yapamıyorum gıcık oldum valla..

Papatyacım iki doğumumuz var hayırlısıyla
Esra valla sorma gün gemiyo bi türlü...

Papatyacım iki doğumumuz var hayırlısıyla
Esra valla sorma gün gemiyo bi türlü...
ben gitcem ev işi yapcam ya dayanamıcam boyle d evakit gecmiyor tamam zorlamayalım kendimizi ama kendini dinle dinle olmuyor...zaten kafam hareketlere takılıo kalıo o zaman.. cuma vakti geçtiyse baslıcam işlere...ya en azından makinaları falan bakayımopuyorumnanaktan

kızlar dogum yaptım.:)normal istedim ama sezeryan oldum mecburen.bebişim kucagımda ve cok mutluyum.ogusum 2 şubat da oldu. 3,5 kilo 49 cm dogdu adıda asil mert
İsmi gibi güzel olsun ömrü inşallah.Sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini canım.

Bu yönde bir takım tavsiyeler vermemiz doğru olmaz sanırım.İki can var ortada.Zaten bizim de çok bişey bildiğimiz söylenemez.(ilk defa yaşayanlar için söylüyorum)Allah verir canım kolaylığını,sen dua et yeter.Biz de burda hep birbirimiz için dua ediyoruz.

Cellwe canım inan ki ben de senin gibiyim.P.tesi kontrolüm var açılmam olsun diye dua ediyom. Valla çok sabırsızım ben de... Daha kaç gün beklerim bilemiyorum..
Havvacım doğumdan sonra bizi bırakmazsın di mi canım???

meleksen senle aynıyız canım beni de heyecanlandırdın şimdi.

Aslında telefonlarımızı havva'ya versek daha iyi olur ama bu arada havva doğuma gderse nasıl olur bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…