2010 Şubat Anneleri

fifa1415.. amiiiin cnmm.. sağol.. ne güzel dilekler bunlar cnım yaa..a.s. rabbim yavrularımızı kötülüklerden korusun, hep iyiliklerle,iyi insanlarla karşılaştırsın inş.. amiiinn .. :Saruboceq:

cnm. ben kızıma hamileyken olmuştu kabızlık sorunum.. bazı hamileliklerde olabiliyo.. ve hatta yarısında sanırım.. netten senin için bi yazı buldum cnmm.. neler yapılabileceği de yazıyo.. ama sen devam ederse doktoruna söyle yine de bebişine bi zararı olmasın. allah korusun..

* Hamileliğinizde artan progesteron hormonunuz, düz kaslarınızda yavaşlamaya neden olur. Midenizde boşalma zamanı uzar ve bağırsak hareketleriniz yavaşlar.
* Hamileliğinizde bağırsaktan sıvı emiliminiz artar.
* Hamileliğinizde kullandığınız ilaçlar (demir, kalsiyum) kabızlık şikayetinizi artırır.
* Hamileliğinizde büyüyen uterusunuz, bağırsaklarınız üzerinde baskı etkisi gösterir ve buna bağlı kabızlık şikayetleriniz artar.

Gebelikte Kabız Olmadan Önce Almanız Gereken Önlemler

* Yeterli sıvı tüketmelisiniz.(Günde 1,5 - 2 lt) Sıvı ihtiyacınızı su (günde en az 6-8 bardak), çorb, ayran, komposto, bitki/meyve çayları, meyve suyu ile karşılayabilirsiniz. Bu arada kahve ve kolanın kabızlık şikayetlerini artırabileceğini unutmayın.
* Kurubaklagiller (kurufasulye, nohut, yeşil mercimek, barbunya gibi) hem posa hemde iyi birer protein kaynağı olduğundan, beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz.
* Bitki ve meyve çaylarının (ıhlamur, limon, elm, nane gibi) sindirim sisteminiz üzerinde olumlu etkileri vardır, bu yüzden tüketmenizi öneriyoruz.
* Posa içeriği yüksek olan (esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi) tam tahıllı besinleri tercih etmelisiniz.
* Sindirim sisteminizin genel sağlığı için öğün atlamamalı ve yemeklerinizi yavaş yavaş çiğneyerek tüketmelisiniz. Özellikle kahvaltı, sindirim sisteminizin çalışmaya başlaması için en ideal öğündür.
* Probiyotik ürünler (yoğurt, süt, kefir gibi) hamileliğinizde ve sonrasında kullanımı, sindirimi ve bağırsak hareketlerinizi kolaylaştırır, kabızlığı önler, bağışık sisteminizi güçlendirir.
* Dışkılama ihtiyacınızı ertelememelisiniz.
* Egzersizlerinizde haftada en az 3 gün, yarım saat yürümeniz veya yüzmeniz kabızlık şikayetleriniz azaltır.

sağol cnm verdiğin bilgiler için ama bu yazılanların çoğu zaten yaptığım şeyler :çok üzgünüm: benim bebişime zarar vermeyecek ekstra yöntemlere ihtiyacım var galiba ama ne olduğunu bi bulabilsem, bulamazsam mecbur ilaç almak zorunda kalacağım ama bunu da pek tercih etmiyorum tabii
yine de çok teşekkür ederim araştırdığın için:1hug:

bende de var o problem malesef ama bi çözüm malesef bulamadım şuruplar var doktorların tavsiye ettiği onları kullancam daha kötüye giderse doktorlar kullanılabileceğini söylüyo.....

Kızlar bugün dr gittik şükürler olsun kalp atışını gördük inanılmaz bi duygu.Sevinçten muayene de başladım ağlamaya alkisalkisalkis
ay canım ne güzel inşallah bizede kısmet olur duymak pıt pıtları
kızlar sizde de kabızlık sorunu yaşayan var mı yaaa :bbo:
bende önceden de vardı ama şimdi sanki biraz daha arttı gibi geliyor kafamçokkarıştı

evet canım bendede var o sorun hem çok şişkinlikte yaptı şu folik plus yapıyomuş ama mecbur kullanıyorum bebbiş için
ilaç içmekten bende yana değilim bakalım ne yapabilir başka bilmiyorum

bebeg maşallah kızına ya çok tatlı Allah nazarlardan saklasın onu

ii geceler kızlar sizler uyumuşsunuz ben daha ayaktayım geç kalktıgım için:) kalp atışını duyan hamişlerimze çok sevındım darısı bizlere inş.. yenı hamişlerede hoşgeldnız dıyorum ..
kızlar kabızlık ara ara bende de oluyor kayısı, kiraz , vs. halledıyorum..

günaydın kızlar............
allah nasip ederse bizim pıtpıtları haftaya cuma günü duycakmışız inşallah.............

ayy caneylom ben de 19 da gidecem dr inş ben de kalp atışı için gideceğim sen kaç haftalıksın ben muayeneye göre o gün tam 7+7 olacam allahın izni ile

ayy caneylom ben de 19 da gidecem dr inş ben de kalp atışı için gideceğim sen kaç haftalıksın ben muayeneye göre o gün tam 7+7 olacam allahın izni ile

ohhhh Masallah canım hadi gözün aydın... Darısı bizlerin basına zemuszemus

amin canım inşallah hepimizin başına inşallah ben 6+6 olyorum o gün doktor inşallah gelişmişse kese alırız kalp atışını dedi bakalım merakla bekliyorum o günü pıt pıtları duyunca ancak anlıycam hamile olduğumu hala inanamıyorum hamiş olduğuma rabbim herkese yaşatsın böyle duyguları hepimize yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin inşallah

sositosositoYarın büyük gün :)hihoyyyt

balkafam inşallah haftaya da sana sorarız kese ne zaman görcen diye
inşallah babalar gününde eşine kocamaaaaaaaannnnnn bi hediye vermiş olursun canım:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

selam kızlaarrrr

sanada selam canım hoşgeldin.........

amin canım inşallah hepimizin başına inşallah ben 6+6 olyorum o gün doktor inşallah gelişmişse kese alırız kalp atışını dedi bakalım merakla bekliyorum o günü pıt pıtları duyunca ancak anlıycam hamile olduğumu hala inanamıyorum hamiş olduğuma rabbim herkese yaşatsın böyle duyguları hepimize yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin inşallah

.

ne zaman gideceksin tatlım sen doktora?
ben 6+3 'te gittim, ki doktorum tam 6+0'da gelebilirsin demişti.. gittim ve kalp atışlarını duydum meleğimin..
git, bekleme boşa :) meraktan çatlama durduk yere... :)

ne habersiniz arkadaşlar?
slm Canım iyiyiz sen nasılsın ?
ne zaman gideceksin tatlım sen doktora?
ben 6+3 'te gittim, ki doktorum tam 6+0'da gelebilirsin demişti.. gittim ve kalp atışlarını duydum meleğimin..
git, bekleme boşa :) meraktan çatlama durduk yere... :)

Ne mutlu sana içindeki melek sana se-ni çok se-vi-yo-rum demeye başlamış opuyorumnanaktanDarısı bizlere Rabbim göstersin hihoyyythihoyyyt

sositosositoYarın büyük gün :)hihoyyyt
Umudunu yitirme Sakın. Rabbim Gökten biz kullarına Herşeyi göndermiş, Hüznü Sevinci ,acıyı, Mutluluğu,neşeyi,Ağlamayıi Gülmeyi Heyecanı Korkuyu, Aklına gelicek herseyi.. Birtek Gökten Umudu yeryüzüne indirmemiş Kulum bana umut etsin diye. ..
Dualarımız seninle İyi haberlerle gel.yüreğinden geçtiği gibi olsun yarın. a.s.a.s.

X