kızlar küçük insandan haftalık gelen mailimde önemli bi yazı gördüm paylaşiyim istedim sizlerle... çok sık konuştuğumuz bi konu olduğu için kopyalıyorum... özellikle kasılmalarla ilgili bölüm...
Hayatınız nasıl değişiyor ?
Rahim kaslarınızın gerilmeye başladığını hissettiğiniz oluyor mu ? Birçok kadın bu zıtlıkları hamileliklerinin ikinci yarısında yaşıyor. 30 saniyeye erişen süreleriyle bu kasılmalar düzensizler ve zaten de acılı ve frekanssız olmak durumundalar. Öte yandan kimi karşı hareketler, acısız dahi olsalar olası bir erken doğumun belirtileri olarak da alınabilirler. Bu tür durumlarda doktorunuza haber verin; hatta saatte dört kasılmayı aşıyorsanız da durum aynı olmalı. Bunun yanında vajina akıntınızın tipi, sıklığı, kokusu da önemli; sümüksü, kanlı veya sulu olup olmadığını, pembe veya yer yer kanlı bile olsa doktorunuzla bu akıntıyı kontrol etmelisiniz.
Bunun yanı sıra mesane ağrınız olursa, kaba etinize kramp girmiş gibi hissediyor ve artan şekilde kalçanıza bir ağırlık binmiş zannediyorsanız da durum aynıdır. Bu belirtilere, daha önce yaşamadığınızı sandığınız bir sırt ağrısı da katılabilir. Öte yandan son dönemde ‘süt öncesi’ denilebilecek, (colostrum) bir tür sıvının memenizden geldiğini de düşünebilirsiniz. Bu akıntıya karşı kıyafetlerinizi özel bezlerle korumaya çalışın. (Bu sıvının aktığını göremiyorsanız da bunda endişe edecek bir şey yoktur. Memeleriniz zaten bu sıvıyı hazırlamaktadır; siz onları göremiyorsanız bile.)
Eğer halihazırdaki sütyeniniz fazla sıkı geliyorsa, bir hamilelik sütyenini tercih etmeyi deneyin. Bu anlamda seçeceğiniz bedenin mevcut bedenden en az bir beden büyük olmasına dikkat edin. Zira sütünüz hazır olduğunda, göğüsleriniz tahmin edemeyeceğiniz kadar büyüyebilir de. Diğer taraftan doğacak bebek bir erkek ise, bebeğin sünnet edilip edilmeyeceği konusunda da önceden karar alabilirsiniz. Bu durumun artıları ve eksilerini eşinizle tam olarak tartışıp ortak karar verdiğinizden emin olun.