yaz yaz yorgunluğun bile gider kız. Ben düzenli yazıyorum valla. Ilerde bi doğum gününde iyi bi hediye olur. ( allah o günleri göstersin inş)
fikirevi, gözün aydın canım.
serapcım, diyetisyene doktorun mu yönlendirdi diye sormuştum ama görmedin galiba. Umarım herşey yolunda gider.
Neyse kızlar, bankaya gitmem lazım benim. Bi türlü kalkamadım bilgisayar başından.
öpüldünüz hepiniz göbüşlerden. Allaha emanet olun. A.s.
kuzum ben nasıl dertliyim o adamdan yana hamileliğin başından beri gitsin diye gözüme bakıyor yok kocam bana acımıyormuş hamile hamile çalıştırıyormuş beni yok ben kendim işten niye çıkmıyormuşum onlar beni kovsunlarda tazminat alayım diye mi düşünüyormuşum aylardır benimle uğraşıyor adam mağara adamı kendisininde 2çocuğu var ama hamile biri çalışmamalı ona göre halbuki işimide hiç aksatmıyorum ona rağmen sanki benim işimi kendi yapıyor gibi yağtığım işide beğenmiyor ama yeni alınan elemana da ben öğretiyorum işi sanki hamile olunca burda yatıyorum adam dengesiz dünde bana çok hakaret etti zaten aralıkta rapor alcam doğuma kadar sigortamdan faydalanayım bir doğum yapayım sonra patronlarım eskişehirde onları arayıp işten ayrılcam bebiş biraz büyüdüğünde nasipse başka yerde çalışmaya başlayacağım yemin ettim buraya dönmem benim tazminatımıda alsın yesin boğazında kalsın yani Allahıma havale ettim onu hamile kadına eziyet ettiği için cezasını o versin ben onun kadar kötü olmadığım için onunla uğraşamam bu kararımıda bu sabah verdim hayırlısı artık:Saruboceq:
Bence var ya o elemana da bazı şeyleri anlatma sen gidince düğüm olup kıymetini anlasınlar
yok canım ya burdaki sekreterde iyi kötü bişeyler biliyor yeni gelen elemandan önce ona sorar bizimkiler sekretere bile muhasebeyi öğrettiriyorlar benim izinli olduğum günler işyerini idare etsin diye birde ben enayi ocağa kadar kalayımda yılsonu işlemlerinide yapayım diyordum hemen vazgeçtim dün kötükedihüsoacilen raporu alcam bir bahaneyle geri dönmücem ama tazminatı filan gözüm görmüyor benim yaptığım işi çok arıyacak yerime kim gelirse gelsin bu adama dayanamaz zaten ben bebişimle ilgileneceğim onlar ne yaparsa yapsın
yok canım ya burdaki sekreterde iyi kötü bişeyler biliyor yeni gelen elemandan önce ona sorar bizimkiler sekretere bile muhasebeyi öğrettiriyorlar benim izinli olduğum günler işyerini idare etsin diye birde ben enayi ocağa kadar kalayımda yılsonu işlemlerinide yapayım diyordum hemen vazgeçtim dün kötükedihüsoacilen raporu alcam bir bahaneyle geri dönmücem ama tazminatı filan gözüm görmüyor benim yaptığım işi çok arıyacak yerime kim gelirse gelsin bu adama dayanamaz zaten ben bebişimle ilgileneceğim onlar ne yaparsa yapsın
mobbing nedir, gözden geçirelim de bilene anımsama bilmeyene açıklama olsun. Mobbing: Çalışanların iş yerlerinde psikolojilerini çökertmeye yönelik uğradıkları baskı, taciz, kuşatma ve çökertme eylemidir. İnternet üzerinden bulduğum Tülin Yıldırım imzalı bir makale var. Diyor ki:
“Mobbing duygusal bir saldırıdır. Kişinin saygısız ve zararlı bir davranışın hedefi olmasıyla başlar. İşverenin ya da bir başka çalışanın ima, alay ve karşısındakinin toplumsal itibarını düşürme gibi saldırgan bir ortam yaratarak onu işten çıkmaya (bırakmaya) zorlamasıdır. Kişiyi iş yaşamından dışlamak amacıyla kasıtlı olarak yapılır.
Mobbing’e uğrayanların genel özellikleri ise şöyledir.
* İşini çok iyi, hatta mükemmel yapan,
* İlişkileri olumlu ve çevresindekilerce sevilen,
* Çalışma ilkeleri ve değerleri sağlam, bunlardan ödün vermeyen,
* Dürüst ve güvenilir, kuruluşa sadık,
* Bağımsız ve yaratıcı,
* Zorbanın yeteneklerinden üstün özelliklere sahip olan.
tugba eger içeride degecek bir tazminatın varsa... bir avukata danışarak hakkını arayabilirsin. böyle durumlarda devlet hamile ve çalışan tarafında olur.... o adam böyle davrandığı icin isinden bile olur.... sende haklarını alırsın. eger seni cıkarmak istiyorsa bir avukat vasıtasıyla kendisiyle pazarlık et hem tazminatını hemde 4 aylık maaşini tüm haklarını alarak ayrılabilirsin. bu sekilde ayrıldığında issizlik maasida alırsın 6-10 ay arası.... bence bu tip adamların istedigi gibi davranmamak gerek... en azından bizden sonra geleceklere böyle davranmasınlar diye... ders mahiyetinde..... kimsenin kimseye bu sekilde davranmaya hakkı yoktur.
kızıma cem karaca dınletıyorum az once tepınıyodu sımdı durdu. sımdı bu sevdımı demek sevmedımı demek :roflol:
sevdimi sevmedimi bilmiyorumda uslu durduğuna göre korktu galiba canım :roflol:
kuzum ben nasıl dertliyim o adamdan yana hamileliğin başından beri gitsin diye gözüme bakıyor yok kocam bana acımıyormuş hamile hamile çalıştırıyormuş beni yok ben kendim işten niye çıkmıyormuşum onlar beni kovsunlarda tazminat alayım diye mi düşünüyormuşum aylardır benimle uğraşıyor adam mağara adamı kendisininde 2çocuğu var ama hamile biri çalışmamalı ona göre halbuki işimide hiç aksatmıyorum ona rağmen sanki benim işimi kendi yapıyor gibi yağtığım işide beğenmiyor ama yeni alınan elemana da ben öğretiyorum işi sanki hamile olunca burda yatıyorum adam dengesiz dünde bana çok hakaret etti zaten aralıkta rapor alcam doğuma kadar sigortamdan faydalanayım bir doğum yapayım sonra patronlarım eskişehirde onları arayıp işten ayrılcam bebiş biraz büyüdüğünde nasipse başka yerde çalışmaya başlayacağım yemin ettim buraya dönmem benim tazminatımıda alsın yesin boğazında kalsın yani Allahıma havale ettim onu hamile kadına eziyet ettiği için cezasını o versin ben onun kadar kötü olmadığım için onunla uğraşamam bu kararımıda bu sabah verdim hayırlısı artık:Saruboceq:
canım benim oğlum farkettim hareketli müziklerde tepiniyo sadece ilahide surede klasik müzikte dinledim hiç ses yok ama hareketli bişiy olsun rep yapıyo içimde :)kızıma cem karaca dınletıyorum az once tepınıyodu sımdı durdu. sımdı bu sevdımı demek sevmedımı demek :roflol:
alışşın şimdiden gecen gun babası metallıca dınletıcem dıye tutturdu alıssın dıyo dedım cocugu korkuturuz actık muzıgı yıne durdu tepınmeyı kestı. korkuyo heralde kuzum kıyamam kapatıyım o zaman :roflol:
canım hiç te öle tazminaımı alsında boğazında kalsın die düşünme
doğum nedeniyle ayrılmazk istersen kıdem tazminatını ödemek zorundalar die biliyorum ben benim patronum Allah bin kere razı olsun yorulunca uzan dinlen dio insan sonradan görme olunca senin başındaki adam gibi oluyo işte ama hiçte hakkını bırakma söke söke al benin patron doğumdan sonra çalışmam dersen esma kıdemini öderim kağıtta yazrım işsizlik maaşınıda alrısın dedi sonuçta 6 yıldır yanındayım baya uzun süre tazminatıda az olmaz düşün yani çıkmam için hakaret etmiyo adam ona verimli olamıcağımı düşünüyo bebeğim olunca ondan kibarca çıkarıyo yani sağolsun
canım benim oğlum farkettim hareketli müziklerde tepiniyo sadece ilahide surede klasik müzikte dinledim hiç ses yok ama hareketli bişiy olsun rep yapıyo içimde :)
kızlar ben çıkıyorum doktora gidiyorum öptüm hepinizii
güle güle canım git bakalım ne diyecek gelince anlatta bende ona göre biraz dikkat edeyim yediklerime artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?