2010 Şubat Anneleri

yha kızlar sinir oldum alıntıyla cvp lamak istedim hepniizinkıni olmadı
doktorumu aradım ama doguma girecekmiş konuşamadık oyüzden yarın sabah kontrole gidecem bakalım umarım herşey yolundadır hepinize tek tek tşk ederim cvplarınız için

Kızlar bişi sorcam bizim yediğimiz şeyler bebeklere ne zaman ulaşıyor acaba bilen varmı?
Mesela hani çikolata ceviz mandalina falan yer yemez pıtır pıtır oynuyolar ya hemen
Nasıl oluyo ki o iş anlamıyorum..kordondan beslenmiyomu onlar=)

merhaba kizlar nasilsiniz
umarim hepiniz iyisinizdir ya geçmisi okuyamiyorum sayfalar açilmiyo bi kaç gündürde giremiyorum bi türlü.
Kizimla ben iyiyiz sizlerle muhabbet etmeyi özledik Şeniz

kzılar site düzeldimi ne açlılyıo ne oknuyo of canım sıkılıyo sizlerle konuşmayınca

ay kafayi yiycem simdi yazdigim mesaj bile 5 dk sonra anca çikiyo ne bu böyle ya
noldu bu siteye

Canım bizim yediklerimizin kana karışıp bebeğe ulaşması 1 saat sürüyor diye biliyorum ben.

kızlar merhaba demin yazdim ama galiba yazim cıkmadi nasilsiniz kac gundur adam gibi konustugumuz yok vala

Sağol meleksencim bi iyiyiz. Siteyle boğuşarak konuşmaya çalışıyoruz işte:)

seldacım canım bende öle duymuştum,1 saat sora ulaşıyormuş yediklerimiz sanırım

BEBEK ANNE ıÇıNDE NASIL BESLENıR NASIL HAVA ALIR?
bu yazıyı tuttuklarıma ekle 25 şubat 2008, enver bey tarafından, Gebelik, Doğum ve ılgili Sorunlar kategorisine eklendi.
Bebeğin anne karnında, daha doğrusu rahim içinde yaşamını ve gelişimini sürdürebilmesi için hem havaya, yani oksijene hem de temel besin maddelerine gereksinimi vardır. Ayrıca kendisi için zararlı maddeleri de dışarı atması gerekir. Bebek bütün bu madde alışverişini anne ile yapmaktadır. Anne ile bebek arasındaki her türlü madde alışverişi plasenta (son, eş) adlı organ aracılığıyla gerçekleşir. Bu organ rahim içinde, bebekle aynı zamanda gelişerek, rallimin iç duvarına yerleşmiş olarak, bebeğin yanında bulunur. Gebelik boyunca doğuma kadar görev yaparak, doğumdan sonra görevi sona erdiğinden, bebeğin doğumunu izleyen genellikle 5-10 dakika içinde rahim kasılmaları ile dışarıya atılır. Plasentada anne ile bebek kanı karşı karşıya gelirler, fakat birbirleri ile karışmazlar. Burada madde alışverişi yaptıktan sonra anne kam anneye, bebek kanı da yeniden bebeğe geri döner. Ayrıca bu organın hormon yapımı gibi başka önemli görevleri de vardır. Plasentaya bebek kanı göbek kordonu ile, anne kanı ise rahimdeki kan damarları aracılığıyla ulaşır. Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanma verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır. Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.
Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanına vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.

canım bak böle bişey buldum belki iyi gelir bizleree

kızlar ben bişey duydum annem seyretmiş gerçi o söyledi bana da,
özlem yıldız varya onun oğlu prematüre doğmuş 8. aya girdiği zaman
diyomuş ki anne adaylarına tavsiyem sakın bir an önce doğsun bir an önce zaman geçsin demesinler demiş, ben hep öyle diyodum bakın oğlum nasıl çabuk geldi, her zaman zamanında doğsun benim yavrum die dua etsinler demiş..
hakkatten de ağzımızdan çıkan duanın şekli şemali bile ne kadar önemli değilmi kızlar?

bak orasını bende merak ediyorum elimde elma boğazımdan geçiyor kız içerde taklalar atıyor ne ara tadı ona gittide yedide seviniyor ben anlamadım ama var bu işte bi gariplik özellikle hoşana giden şeyleri yiyince öyle 1 saat falan beklemiyor.

kızlar merhaba demin yazdim ama galiba yazim cıkmadi nasilsiniz kac gundur adam gibi konustugumuz yok vala

site yeni yeni kendine geliyor.bazı yazılanlar 2 kere bazılarıda hiç gelmiyor.

ay evet zamnında doğsun bizim yavrularımız dolu dolu günlerini doldursunlar inşallah

mydarling Canım teşekkür ederim paylaşım için. Allahın büyüklüpü yarattığı mucize karşısında bir kez daha hayranlıkla küçücük olduğumu hissettim.. Bebek alacağınız alır Anneyi hiç düşünmez diyor görüyormusunuz.. Taa anne karnında başlıyor veletler…
Ama benim sorumun tam cevabı bu değil ki.. Kız burcu yoksa yediklerimizi gelriken görüp horon tepmeyemi başlıyorlar.. Annem yedi bana geliyoooorrr=)hihoyyyt:teytey::sm_cool::roflol:

soguk havalar basladi kızlar kendinize hepiniz dikat edin aman hasta olmayalim bebeklerde etkilenmesin gebze yagmurlu bu8z gibi vaala carsida dim dondum kıs geliyo kızlar yandik vala

Doğru söylemiş annecin..ellerinden öperim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…