2010 Şubat Anneleri

Günaydın canlarım
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum öncelikle.. Dün içi tekrar teşekkür ederim.. İnanın sabırsızlanıyordum hastanedeyken gelip sizlere iyi haberleri yazmak için ama işyerindeki bazı durumlardan dolayı hemen yazamadım. biraz gecikmeli oldu ama iyi oldu dimi

Rabbim Çakırgözlüyede benim gibi iyi sonuçları almayı nasip eder inşallah.. Dualarımda o var hep.

Kızlar ama seldanın bebİŞİnİn kİlosu normal bence sİzce araŞtırdınızmı ben baktımda 600 gr cİvarı o haftalarda normal dİyo

şimdi bakıcam canım normal kilo neymiş inşallah dediğin gibidir.:1hug:

sevilaycım bebeğin suyunun fazla olması erken doğum riskini artırıyor diye biliyorum ama onuda araştıracağım.. bakalım inşallah sorunsuz gider bundan sonra..

Günaydınn canlarım. Herkese güzel günler olsun. Ne güzel bir gün Cumaaa:sm_cool:

Canan aramıza hoşgeldin canım. Maşallah meleklerine de

Limon gözün aydın canım iyiymiş meleğin.

Günaydın kızlar..

Seldacım cok sevindim canım iyi haberlerine masallah oglumuza hep boyle iyi haberlerle geleceksin insallah canım benim..

kızlar hepinize günaydın ve hayırlı cumalar diliyorum Allahım rahmeti hepimizin ve bebeklerimizin üstüne olsun inşallah

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
canancım kızkardeşiminde ikizleri var.. ayrı bir dünyaya giriyorum onlarla beraber olduğum zaman.. allah bağışlasın yavrularınız canımm

valla ben baktım canım ama sende bi bak istersen hafta hafta gebelikten mesaj geliyo bana her haftada ondan biliyorumm canımm

selda gözün adın çok sevindim canım

Günaydın kızlar..

Seldacım cok sevindim canım iyi haberlerine masallah oglumuza hep boyle iyi haberlerle geleceksin insallah canım benim..

allah razı olsun canlarım benim

kızlar bebek 800 gram civarinda olurmuş benim haftamda benimki 650 gram
bide boyunu anlamadım raporda büssürü bişeyler yazıyor acaba boyu neki bebeğimin?

ayyy canımmmmmmm ben sana ne dedim kız korktum kendimden olumlu bi gelişme olucak demedim mi... bu hamilelikten sonra bana bişeyler oldu bi müneccimlik geldi bana töbe töbe... ama en azından güzel şeyleri hissediyorum... canım ya ne kadar sevindim adına anlatamam... her gittiğinde daha güzel daha güzel haberler verir inşallah dr. lar sana... üzülmek hiç yakışmıyodu zaten sana hep gül inşallah...

bide boyunu anlamadım raporda büssürü bişeyler yazıyor acaba boyu neki bebeğimin?

yok canım bebeğin gayet iyi kilosu ben 24+6 da girdim ayrıntılıya 690 gr. dedi ki haftasına göre uzun dedi boyu falan 800 gr çok... sakın bunu stres yapma inan gayet iyi kilosu...

CANIM BAK BUNU BULDUM

24. GEBELİK HAFTASI

Hamilelik (Gebelik) 24. Hafta

Dikkat: Çok iyi hazırlanmış şartlarda ve yoğun bakım koşullarında bu haftada doğan bebekler yaşatılabilmektedir. 24. hafta gebelik süreci içindeki önemli dönemeçlerden birisidir. Çünkü bu hafta viabilite sınırı olarak kabul edilir. Viabilite annesine bağımlı olmadan, annesinin vücudu dışında yaşamını devam ettirebilme anlamında kullanılmaktadır. Ancak fetusun viabilitesi pratikde her zaman gerçek olmaz. Bunu hayata geçirebilmek için solunum, sindirim, vücut ısısını korumak gibi yaşamsal fonksiyonların çok iyi desteklenmesi ve bebeğin enfeksiyonlardan korunması gereklidir. 24 haftalık bir fetus 650-700 gram ağırlığa ulaşmıştır. Ülkemizde de belirli merkezlerde bu kadar küçük bebekler yaşatılabilmektedir. Ancak önemli olan bu bebekleri yaşatmak değildir. Görme, işitme gibi duyusal faaliyetlerinin yanı sıra zihinsel gelişimlerinin nasıl olacağı tam anlamı ile gösterilememiş olan bu tür bebeklerin tüm yaşamları boyunca yakın takip altında olmaları gerektiğine inanıyorum. Literatürde en erken doğan ve yaşatılan bebek Kenya'da 19 haftalıkken dünyaya gelen ve Kelly adı verilen bir bebektir. Bu haftada bebeğinin akciğer içinde yer alan damar yapıları olgunlaşır. Hemen hemen bütün organları artık fonksiyonel olarak görev yapabilmektedir. Sizde ise diş eti kanamaları görülebilir. Gebelik hormonları etkisi ile epulis gravidarum adı verilen diş eti hastalığı görülebilir. Dişinizi fırçalarken ve hatta ağzınızı çalkalarken bile kanamalar olabilir. Diş etleriniz çekilebilir. Hastalığın en ileri formunda dişlerde dökülmeler bildirilmektedir. Bu nedenle eğer benzer yakınmalarınız varsa ihmal etmeden diş hekiminiz ile görüşmelisiniz. Yine 24. haftada gebeliğer bağlı diabetin varlığını araştırmak için doktorunuz sizden 50 gramlık glukoz tarama testi isteyecektir. Bu test 28. haftaya kadar ertelenebilir. Yine bu haftalarda erken doğumun belirtilerine karşı dikkatli olmayı öğrenmelisiniz. Bunu başarabilmek için de erken doğum hakkında bigi sahibi olmanız gereklidir. Doktorunuz bu konuda size yardımcı olacaktır.

gözün aydın maşallah canım
Günaydın hanımlar ve güzel bebeişler herkese hayırlı cumalar diliyorum ....
günaydın canım
günaydın canım hayır olsun inşallah
günaydın cici anneler,hayırlı cumalar.

canancım hoşgeldin aramıza. Allah ikizlerine ve sana sağlık, mutluluk versin canım..
günaydın yarencim
hayırlı cumalar şubat anneleri........................
günaydın canım
aminnnnn canım rbbim onları korusun
günaydın hayırlı cumalar kızlar zemuszemus
günaydın tuğbacım
canım tekrardan gözün aydın
Günaydınn canlarım. Herkese güzel günler olsun. Ne güzel bir gün Cumaaa:sm_cool:

Canan aramıza hoşgeldin canım. Maşallah meleklerine de

Limon gözün aydın canım iyiymiş meleğin.
günaydın canım
günaydın annişler nasılsınız hayırlı cumalarrr opuyorumnanaktan
günaydın canım iiyizz sen nasılsın
hepinize hayırlı cumalar kızlar
günaydın cano
Günaydın kızlar..

günaydın sinemcim
kızlar hepinize günaydın ve hayırlı cumalar diliyorum Allahım rahmeti hepimizin ve bebeklerimizin üstüne olsun inşallah

günaydın serapçım
kızlar günaydın hepinize hayırlı cumalar çok şükür küçük tansiyonun ilaçla normale indi hep 9 du şükür 7,5 inmiş dün çok mutlu oldum
çakırgözlünün gelmemesi beni korkutuyor bi haber verse keşke

Günaydın kızlar a.s.

Seldacım gözünaydın, inan çok sevindim,

Selmakerem seninde gözünaydın bebeğin kocaman olmuş maşallah

fatoscum super haber hadi gozunaydın bak ilaclar fayda edicek demistim sana insallah belli zaman sonra kullanmana da gerek kalmayacak canımcım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…