2010 Şubat Anneleri

esracım bu patikleri görünce senin kızına ördüreceğin elbise geldi aklıma çok hoş olur böyle bir patik o elbisenin altına

ay canım ya çok güzellermiş çok teşekkür ederim... ben hiç anlamam örgü işinden ama anneme götürürsem çıkarır nasıl yapıldığını... bugün kızımın elbisesi için ip alıcam malum pembe elbisesi için... bende pembe elbise alıcam kızımla çakkıdı çakkıdı gezicez... anne kız bi örnek olucaz... ahh ahhh gel kızım gel annen çok sabırsız walla bu dokuz ay ne bitmezmiş...

valla anne kız pembe pembe giyip gezersiniz yaza bizde oğlumla aynı giyiniriz kot pantolonlar mavi tişörtler falan tabi annesi doğumdan sonra kilolarından kurtulursa kıskandık valla sizi esra teyzesi zemuszemus

kızlar bende erkek bebekler için buldum çok şık patikler... kızlardan aşağı kalır yanları yok çok şıklar...

çok güzeller canım bende oğluma bunlardan örcem ama evde örgü tığımı bulamıyorum lazım değil diye kimbilir nereye kaldırdım şimdi bulamıyorum bu akşam yeni tığ alıp başlayayım bari

gunaydın kızlar nasılsınız gecmıse baktım soyle bı herkesın keyfı yerınde masallah zemuszemus
akarahan hastaymıssın canım gecmıs olsun bol bol ıhlamur ıc meyve ye umarım bı an once toplarsın :sinifsinif:
esracım ya patıklere bayıldım Allah ım ne şirin şeyler yaaa yerimseniben
bende sabah uyandım sagıma yatıyodum sag tarafımda kıpırtılar pıtır pıtır bıseyler vuruyo... onun hareketlerıne uyanmadım gercı uyandıktan sonra farkettım... soluma dondum pıtırtılar kesıldı. soluma dogru yatamıyorum bende ılla saga donucem tekrar saga dondum yıne basladı kıpırdanmaya :kedi:
bende kalktım en son rahatsız etmıyım dedım kucuk hanımı kaydirigubbakcemile3

günaydın canım inşallah toparlarım iyice hasta olursan yandım ben çok zor atlatırım birde ıhlamur sevmem ama mecburen içiyorum işe gelirken meyvemi ıhlamuru hatta su ısıtıcımı bile getiriyorum yanımda

ıyı yapıyosun canım sende benım gıbısın desene bende bı hasta olıyım 10 gun garantı yatarım bu kıştan cok korkuyorum o yuzden Allah yardımcımız olsun...
belını ayaklarını falan sıcak tut doktora pastıl kullanımını sordunmu? strepsıls ın ballı lımonlu pastıllerı falan war bogazını yumusatırdı azcık ama hamılelıkle kullanılırmı sormak lazım onu ıste...

amin canım allah yardımcımız olsun hiç aklıma gelmedi sormak canım arasammı acaba gerçi cumartesi pek çalışmıyor drum bizim yaramazlar uyumuyor galiba hiç bende gece ne uyansam hareket ediyor yavrum

selammmmmmmmmmmmmmmm
herkes nasıl?
biz iyiyiz şükür.
akşam kızım pek bi oynadı durdu içerde.
o oynadıkça içimde gökkuşakları oluşuyor bahar geliyo gibi hissediyorum.. bana appayrı bi mutluluk veriyor..
ahh bi an önce sağlıkla kavuşsak yavrularımıza.. başka bişey istemiyorum.

Bitkisel kaynaklı olan ilaçlar da dahil olmak üzere size önerilen veya reçete edilen bütün ilaçları gebeliğinizi takip eden doktorunuza danışmadan kullanmayın. Düzenli almakta olduğunuz ilaçları gebe kalmadan önce doktorunuza danışarak, gebelikte zarar vermeyecek ilaçlarla değiştirin.

Gebelikte Hangi İlaçları Alabilirim?
Pek çok gebe hanım hangi ilaçları güvenle kullanabileceklerini bilmez. Aşağıda sık karşılaşılan bazı sağlık sorunlarında güvenle kullanılabilecek bazı ilaçlar anlatılmıştır: Asla doktorunuzun bilgisi dışında ilaç kullanmayın

Baş Ağrıları , kas ağrıları ve hafif ateş için parasetamol içeren ilaçlar (Minoset ,Vermidon, Termalgine )

Soğuk algınlığı, burun akıntısı grip ve benzeri durumlarda serum fizyolojik burun damlası veya okyanus suyu spreyleri ( Berkofiz burun damlası, Sterimar solüsyon ) çok gerekli olan durumlarda ilk 3 ay içinde Benadryl losyon veya tablet alınabilir. 3 aydan sonra Sudafed kullanılabilir. Otrivin, iliadin gibi içinde damarları kasan (vazokonstrüktör) maddeler olan burun damlaları kullanmayınız.
Boğaz ağrısı, yutkunurken ağrı için hafif tuzlu suyla gargara veya pastiller kullanılabilir (strepsils-bepanthene) Alerjik rahatsızlıklar için benadryl tablet alabilirsiniz.
öksürük için dextromethorphan veya guaifenesin içeren şuruplar alınabilir. Ancak öksürük için en iyi tedavi bol sıvı almaktır.
Mide yanması ve gaz şikayetleri için antiasit ilaçlar alabilirsiniz ( Talcid tablet, Rennie tb, Rennie Duo Şurup, Gaviscon Tablet).
Diş tedavileri için epinefrin içermeyen lokal anestezi ilaçları kullanılabilir. Ağrı için parasetamol kullanılabilir.
Gebelikte antibiyotik kullanımı çok özel bir durumdur ve ihtiyaç olmadıkça kullanılmamalıdır. Bazı antibiyotikler kesinlikle kullanılmamalıdır: Tetrasiklin, Doxycycline (tetradoks tb, monodoks tb), Ciprofloxacine (cipro ), Ofloxacine (oflocide), Cotrimoxazole (Bactrim ..İlk 3 ay için alınmamalı).
Antibiyotik kullanımı gerekli ise penisilin grubu ve sefalosporin grubu ilaçlar tercih edilmelidir.
Grip veya Soğuk Algınlığı Olduğunuzda Ne Yapacaksınız?
Grip virüsler tarafından yapılan ve hızla çevreye yayılan bir hastalıktır. Şikayetler genellikle birkaç günde artar. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur. Antibiyotikler bu hastalığı tedavi etmez. Şikayetinize göre yukarda listelenen ilaçları alabilirsiniz.

Gebeyken soğuk algınlığı veya grip olduğunuzda şunları yapın:

Olabildiğince çok istirahat edin
Bol miktarda sıvı alın.
C vitamini alabilirsiniz
Halsizli kırgınlık için parasetamol kullanabilirsiniz (günde 3-4 tablete kadar alınabilir)
Burun tıkanıklığı durumunda burun spreyi kullanılabilir.
Doktorunuzu Ne zaman Aramalısınız?
Aşağıdaki belirtiler varsa lütfen doktorunuzu arayınız:

Cilt renk değişiklikleri ile birlikte yüksek ateş ( 37.5 C dereceden fazla) varsa
24 saat den uzun süre sıvı alamaz iseniz veya beslenme problemi varsa
Yutma zorluğunun devam etmesi ve boğaz ağrısının geçmemesi
Ağrı kesici ilaçlarla düzelmeyen baş ağrıları
öksürmekle birlikte yeşil-sarı renkli balgam çıkartılıyorsa
Nefes alırken zorlanma , göğüs ağrısı oluyorsa.

canım mother and baby nın sıtesınden buldum bunu. belkı rahatlatır bogazını bırazcık. pastıller kana karısmadıgı ıcın kullanılabılır ılac kategorısınde bulunuyolarmıs.
cok gecmıs olsun canım sana tekrar ya :sinifsinif:
bızde bugun esımle cıkıp mobılya falan bakıcaz modellere bakalım fıyat alalım kac gunde teslım edıyolarmıs bı ogrenelım dımı ama bı fıkrımız olsun en azından :asigim:

canlarım ben çıkıyorum hepinize iyi hafta sonları.... p.tesiye kadar kendinize ve meleklerinize iyi bakın... öpüyorum hepinizi...

oda olucak Allah ın ıznıyle annesı :dance:

Günaydın arkadaşlar.
akarahan geçmiş olsun canım
esra nasıl oldun oynuyomu gelinim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…