kızlar nasılsınız kızım emziğe alıştı ama ucuz emzik emiyor fatoş emzikleri var tanesi 500bin lira, onu emiyor. damaklı falan var onu düzgün emmiyordu. bunu emiyor. şaştım kaldım :)
ayol o ne fatoşemzigi.nerde satıloyo.iyide ucuzmuşkaydirigubbakcemile3 gerçekten ibmi bumu.bana bi fatoş emzigi verirmisinizkaydirigubbakcemile3
kızlar emziğe alıştıranlara sorum.. bana gelen ebe sonra almaz memeni falan dedi.. düzgğn ememez dedi..boye bi sorun oldu mu?ben de mecburum butun gun meme gece meme ilerde ne ypcam ki? sizinkiler doyunca bırakıyormu yani??ee peki neden emziğe alıştırmaya çalışıyorsunuz???bakın ben neetten bunu buldum..:
Öğünler arasında bebeğinize emme fırsatı veriyor musunuz?
Bebekler, özellikle ilk üç ayda yoğun bir emme ihtiyacı hissederler. Bu sorunun cevabı, bir bebeğin bu ihtiyacının yeteri kadar karşılanıp karşılanmadığı hakkında fikir verir. Emzik kullanmak bebeğinizin, emme ihtiyacı için sizi sınırsızca kullanmasını engelleyebilir. Bu nedenle öğünler arasında kullanması için ona bir emzik alın. Bu yolla bebeğinizin iki öğününün arasının uzadığını göreceksiniz. Emzik, annenin sütünü boşalttıktan sonra, daha fazla emme zamanına ihtiyaç duydukları için memede oyalanan bebekler için de yararlıdır.
canım benimki çok emiyo.aralarda bile emmek istiyo doygun oldugu içinde kusuyodu.şimdi kusmuy ama. uyuması için iyi olur hem sakihnleştirir.
ben geldim ama kimse yok.eşimin anneannesi vefat etti manisaya gittik dün giremedim nasılsınız bakalıminşallah herkes iydir.
yine depresyon modundayımkzılar bebişleri kaç saatte bir besliyorsunuz ya uyuduğu zamanda saati gelince uyandırıp besliyormusunzu.
canım başınıs sagolsun..ben keyfine göre uyudugu zaman uyardırmıyorum.uyunıksa emiyo.geceliri hiç ellemiyorum acıkınca uyanıyo zatii..
fatoş başınız sağolsun canım.
ben ilk 15 gün, sarılık olduğu için uyandırıp emziriyordum. ama şimdi uyandırmıyorum. uyuması büyük nimet çünkü :) eğer bi sıkıntısı yoksa 2 saate bir acıkıyor, emziriyorum. ama değişiyor tabi, akşam huysuz olduğu zamanlar saatte 1 emziriyorum.
esra'cım Burak emzik emiyor, biberon da kullanıyor, beni de emiyor, problem olmadı çok şükür. ben de duydum emziğe alışınca anne memesini almayan bebekler ama Burak'ın ağzına ne versem alıyor maşallah, obur mu olacak ney :)
reyhan'cım salıncağa bayıldım, çok tatlı duruyor ama bunu kaç yaşına kadar kullanabilir acaba? bir de fiyatı fazla geldi bana.güle güle kullansın ecem fıstığı.
ayy maşallah burak beye.bizim cadı memeden başka bişey almıyo..keşke benim kızda alsa ama cadı çıktı....
slm herkese.çok şükür bende oğluma kavuştum 24 şubatta.Normal doğum bekliyordum ama bebek ters gelince sezeryan oldum mecbur.Çok güzel bir duygu.Allah herkese nasip etsin inşallah.
allah analı babalı büyütsün canım.sende gelsene aramıza....
kızlar merhaba uykusuz geceler ve yoğun tempodan giremiyorum malesef HAVVA geçmiş olsun canım gerçekten çok üzücü bu durumlar ya benim kızda sarılık oldu 1 gece yattık hastanede ama hüngür hüngür ağladım fototerapi yaptılar küvezde bi türlü tutamadık göze konan maskeyi hep elleriyle çıkarıp ağladı bitanem bide nasıl maske o ya kızımın kafası sıkıştı bi bağırıyo bitanem bende ağladım onunla küvezde durmayınca bütün gece kucağım da yatırdılar boynunun ordan perde yaptık sabaha kadar gözümü kırpmadım ..bu gün 17 günlük olduk amahalengözleri nin içi sarı canım sıkılıyo bu duruma en son gözden çıkarmış dedi doktor....1 ayda anca geçermiş ama ben panik yapıyom.............
ya sizlerde uykusuz kalıyomusunuz benim kızım geceleri hiç uyumuyo valla uykuya hasretim böle hayalete benzedim.....................bide galiba bunalımdayım kızlar...........hiç bişeyden mutlu olamıyorum hemen ağlıyorum......eşimde 5 nisanda gitcek ya zamanda yaklaştı......benden böle..........
oy canım ya allah şimdiden kavuştursun sizi..sarılık samanla geçiyo .bizde olmadı ama.bazen üç ay bile sürüyormuş bildigim kadarıyla.benim arkadaşında olmuştu sarılır hatta ileri derecedeydi onunda.hastanede yattılır.ama küçük bi hap verdiler diyodu.onu içince geçmişi hemen.sana verdilermi...
kızlar bi grip oldum aksilik 2 yıldır grip olmadım çocuğu emziriyom grip oldum maskeyle geziyom yazık yavrumda bakıyo gözlerime tuaf tuaf:çabuk iyleşsem bari bulaştırmadan çocuğa
ayy geçmiş olsunsakın maskeyi indirme onun çok faydası oluyo.ahh bizde kutuyla vardırkaydirigubbakcemile3.az dolaşmadık zeynoyla..burnun açıkta kalsın amam agzı hep kapalı tut..bol bol sıvı al.canım...aksi olur zaten....opuyorumnanaktan
ayşegülcüm boşver sen bence defne senden inatçı gibi görünüyo.boşver emmesin emziği bi bildiği vardır bıdığın.annesinin göğsü daha şirin geliyodur.valla burak emziği verir vermez aldı ama onun o emziği emerkenki hali beni çok üzdü nedense.vicdanım sızladı sanki ona kötülük yapıyomuşum gibi geldi.vermedim bi daha tabi bu benim tercihim.büyük oğlum utkuya emziği verdikten 10gün sonra göğsümü bıraktı.öyle olur diyede korkuyorum.
amaan valla pes etmek üzereyim...benim büyük kız üç aylıkken almıştı emzigi ama hep gece verdim.gündüzleri almamıştı.yedinci ayda kedi bırakmıştı.buda o kadarcık olsa kafi diyecegim ama almıyo.çokta ısrar etmiyorum amam almasınıda istiyordum...sempatiksalakcinni
selam kızlar geçmişi okuumadım inş herkes herşey yolundadır.......
bizde uykusuz bi gece bi gündüz geçirdim.. çok yorgunum dua edinde düzelsinyaaa
geçecek canım sabır.şu üç aylık dönem gelsiydi...zemuszemus
benimkide bugün hiç uyumadı doğru dürüst bide sürekli kucak istiyo sadece bende duruyo başkasının kucağınıda istemiyo kokumdanmı nedir kollarım koptu bütüngün şimdi sızdı galiba bende geceleri uyandırmıyorum o acıkınca yırtıyo ortalığı zaten gecede iki üç kere kalkıyo sonrada uyumuyo beşikte yatmak istemiyo yanıma alınca uyuyo bugün bi tanıdık geldi kokunu istiyodur dedi yanımada alıştırmak istemiyorum almayıncada ağlıyo kızım böyle değildi emzirir yatırırdım garibimi uyurdu bu niye böyle yapıyo acaba yaa?
ah ah hep bebek bir olmuyo dogu.ben zeynoyu acayip zor büyüttüm.hiç uyumuzdı.kucaktan inmezdi.bellerim kırılırdı..defnede bir okadar uslu
aman nazan degmesin.allahım devam etsin....güzel güzel uyuyo..
defneyi ben bazen gece yanıma alıyorum beraber uyuyoruz.biz beşigi hiç kullanmadık dahakaydirigubbakcemile3 ya salıncakta uyuyo ya ana kucagında.ya yatak üstünde.yada yanımda..benceşimdilik önemi yok çok küçükler.daha alışma dönemleri degil benci...
ben uykusuz kalınca kimse yanıma yaklaşamasın mümkünse deli oluyorum -tatlicadiarzu-
bi de herşeye ağlıyorum uykusuz kalınca....
of kocamdan yana dertliyim bugün... yarın saçımı boyatmak istiyorum. galiba 20 gündür çok bakımsız kaldım. bi de kırmızı çizgiler var tabi. o kadar çatlamışım ki...
şu dünyada erkek olmak varmış. adamın çatlağı da var koca bir göbeği de ama hiçççç derdi yok. benim göbeğim ufacık beeee alsanaalsanasmile
ya bende boyatmak istiyorum ama mümkün gözükmüyo.hem nasıl olacak emiyo.ben saatlerce kuaförde duruken o ne yiyecek.biberonda vermedim buna bundan sonrada vermem zaten..oyyy altı ay boyatmayacakmıyım beennn...
lmaz:
evet ya şu erkekler ne şanslı.valla benim kocamında göbegi var ama hiç sorun etmiyo.diyorum indir şunu.beraber yapalım seni bekliyorum diyo..teeeey yani en az altı ay yiyecegim diyo.o vakit gelincede başka bahane bulur
..neyseki bir iki beyazım var oda arkalarda pek gözükmüyo...kaydirigubbakcemile3