2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

şimiden uyardım o konuda annesi duydu araba alcağımızı ehliyet aldıryor oğluna ben sürücem serap vermiycem.bencillikten bıktımartık.

papatyam söyledim bana aldınmı dedim.offfff taamam almıyoorum diye tersledi sabahda bakmadım yüzüne

almazsa almasın çokta tınn..:63:...

çok beğendim serap harika güle güle giysin berkuşum...
onlar zaman bulur merak etme hiç bahane var diye sevinme adaşım..

kız atlamadı elif.çok güzel bir yere yemeğe gittik vb..ordan geldik eve ben regl oldum ondan dolayı eşşekten düşmüşe döndü..hahaha

seçilcim haklısın sonuna kadar ama erkekler kendi ailelerini öutlu etmek için eşlerini feda etmekten kaçınmıyorlar ve senin yaptığın fedakarlık gözükmüyor..araba alınca sanmaki ne olucak abi arabayı versene abi şuraya gitcem arkası kesilmiycek..ben çok yaşadım yaşıyorumda hala..ah ahhh

aqrabayı ver dese gene iyi. Bİzimkiler iki mahalle öteye gitmek için serkanı çağırırlar.. götür getir.. Taksiye çıksan para kazanırsın derim ben de. kızar...

bayramın 1.günü doğum günüm..
2.günü evlilik yıl dönümümüz
bizimde bişey yapacağımızı hiiç sanmıyorum..

Amannn kötü olmuş kız. neyse seneye çıkarırsın acısını

hoşbuldukkk...buranın bu yavaşlığı olmasa çok güzel olacakda neysee..:) iki saatte anca yazabiliyorum donuyo yaaa

Şu hareektli reklamlar çok yavaşlatıyo

Onları sevmesin değer vermesin demiyorum ama adaletsizlik bu hayatta en sevmediğim şey.birde haketmiyorlarkiii

belki güzel geçer cnm belli olmaz.1.günü olması kötü olmuş ama.sonra telafi edersiniz olmazsa.

Elifcim 6 yıllık Evliyiz 6 yıldır yaşadıklarımı yazsam roman olur.hep alttan alıyorum hep çekiyorumda nereye kadar mecburmuyum ayrıca.hep tutulmayan sözler yoruldum artık hiçbirşeyin değişeceği yok işte belli...

ihtiyacı olan istediği bişey al canım bence.

ohhh ohhh hele öyle birşey yapsın hemen mahkemeye hiç durmam çünkü bize yıllardır araba sözleri varken bizim evimiz yokken kirada oturuyorken kendilerine gittiler 2.evi aldılar.

biz kavuktan çıktık Serapcım.ama ben çok yoruldum hep aynı şelerden kendimi kandırılmış salak yerine konulmuş hissediyorum artıkk

Ahhh ahhhh... anasını, babasını, danasını yedi sülalesini paket yap at kafasına diyo şeytan bazen...Sinir oluyorum ya.... Valla bazen benim de can havliyle kendimi evden atasım geliiyo...

aqrabayı ver dese gene iyi. Bİzimkiler iki mahalle öteye gitmek için serkanı çağırırlar.. götür getir.. Taksiye çıksan para kazanırsın derim ben de. kızar...

Amannn kötü olmuş kız. neyse seneye çıkarırsın acısını

Şu hareektli reklamlar çok yavaşlatıyo

Ahhh ahhhh... anasını, babasını, danasını yedi sülalesini paket yap at kafasına diyo şeytan bazen...Sinir oluyorum ya.... Valla bazen benim de can havliyle kendimi evden atasım geliiyo...

inşallah çıkarırız seneye..bakalım nerde olcak o zamanlar.
ha ha güzel yazmışysın paket yapma korusunda.:KK9:

seçilcim yazılıp anlatılacak kafaya takılacak okadar çok şeyler yaşıyoruzki ama allahtan kocalarımızı seviyoruzda geçip gidiyo herşey.yarası kalıyo o ayrı:96:hep kendilerini düşünüyorlar hep.
bizimkiler arabada aldılar kışın o dertten kurtulduk.daha önceden bizimkilerde öyleydi bi telefon ee iğneye gidilcek bi telefon ee köye gidilecek benimkide tamam derdi işten güçten gidemezdi ortada kalırlardı ohh misss(arada gittiğide oluyodu tabi ama bana hiç sölemez sonradan duyarım ben en çokta buna kızıyorum zaten)

ne hediye alcanız kız onlar alsın biz ömrümüzü hediye ettik onlar alsın hıh:KK19:

beni sinir eden de ne biliyor musunuz anasını babasını çekemiyor kendisi, onlar geldi mi ya da biz gittik mi sinir oluyor söyleniyor annesine falan. Bi an geliyor bi kıymetli olur senin söylediklerin batıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamıyorum

neyseki bu bayram boyunca eltimler de bizimle bari gençlerle zaman geçiyor antalyaya falan da gidelim diyoruz iki üç günlüğüne, eltimle iyi anlaşırız zaten kalabalıkla çocukla güzel geçeceğine eminim. Zaten kendimi kötü şartlayıp ta gitmem yoksa herşeyi tersten görüyorum iyi düşüneyim iyi olsun diyorum.

kizlar bende bu aralar pek dertliyim burda toplanmak iyi oldu face de yazamiyorum
esime denk gelir diye

Benimki tutturdu Türkiyeye dönelim diye tabi bunun altinda kaynana yatiyo
kadinin tek niyeti ecem ilk kiz torunu
kafasinda planlamis gelirsiniz ikinizde çalisirsiniz bende eceme bakarim bizde kalir falan
evleroimiz çok yakin bide basima gelecekleri biliyorum ya hergün bizde bitcek yada oglunun basini yiycek biz onlara gidelim diye

daha öncede size bahsetmistim herseye karisiyo ecem hakkinda
yapma dedigim seyleri arkamdan yapiyo beni deli ediyo
tatile gittigimizde bile 15 gün zor dayaniyorum
dönersek naparim bilmem

Esime tamam diyorum döneriz ama hemen degil burda bi düzenimiz var gelirimiz çok iyi birikim yapalim türkiyeden ev alalim
bi garantimiz olur hiç olmazsa kabul ediyo
annesi gille bi konusuyoruz
kadin napcaksiniz evi diyo eviniz varya birik yapip napcaksin diyo
ne bu simdi BENCILLIK tabiki sirf kendini düsünüyo kadin
ya gelecegimiz ben kendim için bisey istemiyorum
tek istedigim kizim için biseyler yapmak hersey onun gelecegi için

Ama dönersem esimede söyledim çalismiycam oturum evimde kizima ben bakarim o kadinin eline birakmam
artik hakkimizda hayirlisi
oh be iyi oldu içimi dökmüs oldum
iyiki varsiniz sizde kizlar hepinizi çok seviyorummmm

ne hediye alcanız kız onlar alsın biz ömrümüzü hediye ettik onlar alsın hıh:KK19:

beni sinir eden de ne biliyor musunuz anasını babasını çekemiyor kendisi, onlar geldi mi ya da biz gittik mi sinir oluyor söyleniyor annesine falan. Bi an geliyor bi kıymetli olur senin söylediklerin batıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamıyorum

neyseki bu bayram boyunca eltimler de bizimle bari gençlerle zaman geçiyor antalyaya falan da gidelim diyoruz iki üç günlüğüne, eltimle iyi anlaşırız zaten kalabalıkla çocukla güzel geçeceğine eminim. Zaten kendimi kötü şartlayıp ta gitmem yoksa herşeyi tersten görüyorum iyi düşüneyim iyi olsun diyorum.

Al işte aynı durum bizdeki de. Şimdi toparlayabilirsem anlatayım.
Annemlerde benzer sorunlar yaşamışlar zamanında. Annem sürekli kendimi biildim bilesiye babama "senin annen şöyle kötü, baban şöyle kötü, kardeşlerin şöyle falan" sürekli kötülerdi babama. Babam tabii biliyo neyin ne olduğunu ama bu söylemler onu annemden soğuttu. ne kavgalar edilidi. ne kalpler kırıldı. kaç kere boşanma aşamasına geldiler. yani annem hakliyken haksız oldu. Kaybeden oldu. Başlarda aynı hatayı ben de yaptım serkana. ama şimdi susuyorum bi şey demiyorum. Kendisi deyince de "Senin ailen ben karışmam" diyorum. İnanın öyle bi döndü ki bana ve ailemize. Şimdi kendi ailesine o kadar bağlı değil. ve bu çok kısa sürede oldu. zor ama deneyin derim.

dün kayınvalidem aradı nezaman döneceklerini söylemek için, bizim eve bir gitsende camları felan açıp havalandırsan,balkonuda bir yıkasan diyor bana ya sanki iki sokak ötemde oturuyor,ben üç çocukla burdan sefaköye gidecem hayret bişey ya,evi havalandırmak bahane onun derdi, bizim orda olup onu karşılamamızı bekliyor,kadın karşılama komitesi istiyor,:63:haftaiçi geliyorsunuz ben tek başıma gelemem çocuklarla,aslan çalışıyor haftasonu olsaydı gelirdik dedim sustu, az kaldı 10 gün sonra ordayım diyor,içimden diyorum ki gel gel gözüm yollarda kaldı zati,:63:

kizlar bende bu aralar pek dertliyim burda toplanmak iyi oldu face de yazamiyorum
esime denk gelir diye

kafasinda planlamis gelirsiniz ikinizde çalisirsiniz bende eceme bakarim bizde kalir falan
evleroimiz çok yakin bide basima gelecekleri biliyorum ya hergün bizde bitcek yada oglunun basini yiycek biz onlara gidelim diye

dönersek naparim bilmem

Esime tamam diyorum döneriz ama hemen degil burda bi düzenimiz var gelirimiz çok iyi birikim yapalim türkiyeden ev alalim

Ama dönersem esimede söyledim çalismiycam oturum evimde kizima ben bakarim o kadinin eline birakmam

aman bacım gitme.nere gidiyonuz..şurda gençken birikim yapılor..herkesin istegiyle hareket etsek vay halimize..ya yumuşat daha sonra gidin yaşlanınca falan:KK1:

Serap yapılırmı lan bu adama ben regl oldum de suratını fotogragflamalıydın yıllarca bakar gülerdin :)

Gülşah işten çıkıp ne yapacakmış beraber evde oturun.Suat'ta bazen esiyor siii işini çıkıcam diyo.iyi çık sen evde çoçuk bak ben çalışayım diyorum anlamıyrsun beni diyor.evet anlamıyorum madem istemiyorsun başka iş bak bul çık onada yanaşmıyor deli mi ne .

Seçilim nacizane tavsiyem evi olmayan adama araba çok anam.Yılda iki kere 260 tl haybeden vergi.arabayı bursa içi kullanmasanda 520 tl vergi vereceksin.yıllık bakım.2 yılda bir muayene hee bunlarımı dersin, arabayı alıp kaçanımı.Bizim arabayı babamla biz ortak aldık.babamların kapıda kime lazımsa kullanıyor ilk aldık hergün suatın abisi kardeşi araba lazım mı versenize ulan birde bunlar arabaya bizim ortak olduğumuzu bilmiyor yani düşünün gelinin babasının arabası.1-2-5 aa ne oluyorz dedim.bir gece babası aramış ben çıktım tele suat uyuyor suat arabayı getirsin lazım dedi ne lazım dedim biri ölmüş karşıya gideceğiz araba bizim mi babamın onlara lazım eniştem burda olmaz istiyemeyiz dedim. yüzsüzlük işte 2 gün sonra yine.babamda ayıp olmasın diye ses etmiyor.bizimkine verdim veriştirdim bu ne ya .mal canın yongası birde herşeyi o kadar hor kullanıyorlarki.istemenin sonu gelmedi.benzin alanda yok tabii.giren bize.babama dedim sen böyle yapacaksan arabayı satalım şimdiye kadar arabamı vardı ben istemiyorum bu ne kapanın elinde kalıyor kapış kapış.3-5 hayır dedi suat en son istedim kayınpeder vermedi dedi.1-2 de kardeşim bana lazım dedi zaten çoçuk uyuz olmuş.arabayı biz kullanmıyoruz hep kayınpederde.yani isteristemez gerginlikte oluyor.bu seferde babam için demişler ki ne kıymetli malı var.ay işte gelde iyilik yap.

Serap sende afedersinde pokunu çıkartmışsın her gidişte hediyemi alınırmış hiçte almam gittiğim yerde çoçuk varsa alırımda sülaleye alıp gidemem.alıştırmışsın almazsan eksiklik gibi oluyor.yanındaki yanında canım ondan almaz.

esime denk gelir diye

dönersek naparim bilmem

Ah canım ya sen daha iyi bilirsin tabii ki de burada şartlar o kadar zor ki. Hem madden hem manen. O kaadr haklısın ki. Ve kesinlikle birikimlerinizi yapmadan dönmeyin. O kadar hasretlik çekiyosunuz işinize yarasın bari...

Beni sinir eden de ne biliyor musunuz anasını babasını çekemiyor kendisi, onlar geldi mi ya da biz gittik mi sinir oluyor söyleniyor annesine falan. Bi an geliyor bi kıymetli olur senin söylediklerin batıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamıyorum

aferin kız serap iyi düşün iyi olsun tabe yaa git tadını çıkarmaya bak ya berkuşuda bırak onlara evlilik yıldönümüzü bile kutlayın yoksa sinir olup evde köskös oturmakla kendini yıpratmaktan başka bişey olmaz bu kaynanalar..
esime denk gelir diye

benimki tutturdu türkiyeye dönelim diye tabi bunun altinda kaynana yatiyo

dönersek naparim bilmem

esime tamam diyorum döneriz ama hemen degil burda bi düzenimiz var gelirimiz çok iyi birikim yapalim türkiyeden ev alalim
ne bu simdi bencıllık tabiki sirf kendini düsünüyo kadin

ama dönersem esimede söyledim çalismiycam oturum evimde kizima ben bakarim o kadinin eline birakmam

al bitane daha yaw ne yapsak bunları biz yaa hepsine bi topik açsak orda kırsak vursak dövsek bunları yinede sinirimiz geçmez ha..
Eşinde annesine bizim şuan rahatımız iyi gelirimiz iyi.gençken çalışalım biriktirelim bi geleceğimiz olsun diyip neden kestirip atmıyorki.halbuki eminim oda böyle düşünüyordur ama annesine bişey diyemiyordur.ne kadar uzak olursa olsun işte heryere yetişiyor bunlar..:KK53:bu resimdekine benziyo hepsi

Annemlerde benzer sorunlar yaşamışlar zamanında. Annem sürekli kendimi biildim bilesiye babama "senin annen şöyle kötü, baban şöyle kötü, kardeşlerin şöyle falan" sürekli kötülerdi babama. Babam tabii biliyo neyin ne olduğunu ama bu söylemler onu annemden soğuttu. ne kavgalar edilidi. ne kalpler kırıldı. kaç kere boşanma aşamasına geldiler. yani annem hakliyken haksız oldu. Kaybeden oldu. Başlarda aynı hatayı ben de yaptım serkana. ama şimdi susuyorum bi şey demiyorum. Kendisi deyince de "Senin ailen ben karışmam" diyorum. İnanın öyle bi döndü ki bana ve ailemize. Şimdi kendi ailesine o kadar bağlı değil. ve bu çok kısa sürede oldu. zor ama deneyin derim.
havva çok doğrusun çok..bazen herşeyi bilselerde yine aileleri toz kondumayılorlar..bişey dememek en iyisi ama bazen tepemizde atıyo ama..

dün kayınvalidem aradı nezaman döneceklerini söylemek için, bizim eve bir gitsende camları felan açıp havalandırsan,balkonuda bir yıkasan diyor bana ya sanki iki sokak ötemde oturuyor,ben üç çocukla burdan sefaköye gidecem hayret bişey ya,evi havalandırmak bahane onun derdi, bizim orda olup onu karşılamamızı bekliyor,kadın karşılama komitesi istiyor,:63:haftaiçi geliyorsunuz ben tek başıma gelemem çocuklarla,aslan çalışıyor haftasonu olsaydı gelirdik dedim sustu, az kaldı 10 gün sonra ordayım diyor,içimden diyorum ki gel gel gözüm yollarda kaldı zati,:63:

ohhh çok özlemiştim deseydin.az daha kal yaz betmedi de:KK9:

aman bacım gitme.nere gidiyonuz..şurda gençken birikim yapılor..herkesin istegiyle hareket etsek vay halimize..ya yumuşat daha sonra gidin yaşlanınca falan:KK1:

Yok bacim yok adam kafaya koymus bende zaman kazanmaya çalisiyorum bi iki senede daha bekliyelim diyorum az daha birikim yapalim diyorum
simdilik tamam diyo takiii kafasi atana kadar:KK50:

Reyhan sen delimisin gelsin burda 1000 tl ye çalışsında görsün anasının nikahını.bu saate kadar kendiniz içindide bu saatten sonra ECem var onun eğitimi geleceği var.millet yurtsışında oturum alayım diye paralanıyor bunlarda işini gücünü bırakıp buraya gelmenin planlarını yapıyor.eşinede pes yanı ana kuzusu olasımı gelmiş.

esime denk gelir diye

dönersek naparim bilmem

dediğin gibi bencillik yapıyor kendini düşünüyor kayınvaliden,neyapılıyorsa gençken çocuklar küçükken yapılıyor,çocuklar büyüdükçe masraflarda büyüyor canım gençsiniz daha işinizde iyi madem kimseyi dinleme bence sen çalış birikimini yap aykızcım.....

ah keşke yapabilsem,kayınvalideme sinirlendiğimde eşime söylenir dururum hep,kaynanamın karşısında da nutkum tutuluyor resmen :26:

]
hoşgeldin burcu..:)

bende yettim bende
hoşgeldin sevil.

Yok bacim yok adam kafaya koymus bende zaman kazanmaya çalisiyorum bi iki senede daha bekliyelim diyorum az daha birikim yapalim diyorum
simdilik tamam diyo takiii kafasi atana kadar:KK50:
yok yok bi plan yap gelme bacım ürkiyede yaşam şartları çok kötü .gül gibi yerndesiniz az kıymet bilsin..mümkün oldugunca getermeye eçalış.

Reyhan sen delimisin gelsin burda 1000 tl ye çalışsında görsün anasının nikahını.bu saate kadar kendiniz içindide bu saatten sonra ECem var onun eğitimi geleceği var.millet yurtsışında oturum alayım diye paralanıyor bunlarda işini gücünü bırakıp buraya gelmenin planlarını yapıyor.eşinede pes yanı ana kuzusu olasımı gelmiş.

bak bu doğru işte ahh ah elinizdeki kıymeti bilin..
ecemin burdaki egitiyme fransadaki egitimi bir olurmu hiç.iyi düşünün..

Son düzenleme:
dediğin gibi bencillik yapıyor kendini düşünüyor kayınvaliden,neyapılıyorsa gençken çocuklar küçükken yapılıyor,çocuklar büyüdükçe masraflarda büyüyor canım gençsiniz daha işinizde iyi madem kimseyi dinleme bence sen çalış birikimini yap aykızcım.....

ah keşke yapabilsem,kayınvalideme sinirlendiğimde eşime söylenir dururum hep,kaynanamın karşısında da nutkum tutuluyor resmen :26:

Valla bu aralar benim üstümde ölü toprağı mı vardır yoksa salaklığım mı tutuyo bilmiyom ama iyi şeyler oluyo sanki.

bende yettim bende
hoşgeldin dünürüm :KK34:

sende hoşgeldin burcucum....

X