2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun canım..ben de yatarak emziriyordum.doktor yapma dedi..dilerim hemen atlatırsınız..

6.ay kontrolümüz vardı bugün.8400 olmuş kilomuz.boyumuz 70cm.inek sütü allerjimizi biliyosunuz vucudu hep kızarık Doğa nın..doktor biraz ileri düzeyde allerjisi dedi..piyasadaki mamalardan sadece 2 tanesini kullananbileceğiz bebelacın soyalı devamsütü ve mısırlı çavdarlı:KK43:bayram sonu kandan bi allerji testi yaptıracağız..onun sonucuna göre de benim ve kızımın diyeti değerlendirilecek.özel bir mamaya başlayacağız...çok canım sıkıldı..
teşekkür ederiz teyzesi inşl iyileşir biranönce doğayada maşallah boyu çok uzun bizde bir hafta önce gittik 8400 ama boyumuz 65 cm iki aydır uzamıyor acaba kısboylumu olacak anne baba uzunuz biz abisi 4.5 yaşında 110cm boy takıntım yok amam çok ta kısa olursa üzülürüm
herkese iyi akşamlarrrrrr;
umarım hiçbirşeye gerek kalmadan atlatırsınız canım çok geçmiş olsun bebişler hiç hasta olmasa keşke:KK43:

teşekkürler inşl canımm evet yaa insanın canı gidi yo

bende geçen gün baktım meyve filesine ama acaba hoşuna gidermi diye düşündüm şimdi senden destek aldım yarın bakıyım belki benim oğluşumda sever
al canım çok rahat edeceksin meyve suyu bile yapıp vermene gerek yok direk meyveyi yiyi bu sabah ben filenin içine kivi+ıslanmış bir bebe bisküvisi+kivi koydum verdim eline bayıla bayıla yedi

çok geçmiş olsun canım..ben de yatarak emziriyordum.doktor yapma dedi..dilerim hemen atlatırsınız..

allah kolaylık versin canım..ya bu bebişler yine mi sıçrıyor acaba?

6.ay kontrolümüz vardı bugün.8400 olmuş kilomuz.boyumuz 70cm.inek sütü allerjimizi biliyosunuz vucudu hep kızarık Doğa nın..doktor biraz ileri düzeyde allerjisi dedi..piyasadaki mamalardan sadece 2 tanesini kullananbileceğiz bebelacın soyalı devamsütü ve mısırlı çavdarlı:KK43:bayram sonu kandan bi allerji testi yaptıracağız..onun sonucuna göre de benim ve kızımın diyeti değerlendirilecek.özel bir mamaya başlayacağız...çok canım sıkıldı..

teşekkürler teyzesi sizede geçmiş olsun yaa alerji olayı çok zor

arkadaşlar benim bebiş 3 aylıkken emmeyi bıraktı.3 aydırda uykusunda emziriyorum hep.aynı durumu yaşayan varmı

bebekleri ayrı yatırma konuşulmuş ben doğduğundan beri odasında yatırıyorum küçükken bende yanında yattım sonra sonra alıştırdım ancak aşı falan olunca yada hastalanınca yanıma alıyorum ben

olmaz mı oluyo ama şimdiden kendi odasını bilsin istedim bide sağolsun defalarca kalkar gece ama napalım emziriyorum yatırıyorum bazen uyumuyo hemen ayağımda sallıyorum

ayakta sallayınca koyarken uyanmıyomu? ben de ayırmayı göze alamıyorum yüz kere kalkıyo gece:) off

neyse kızlar herkese hayırlı bayramlar demek için girdim:) bayramınız mübarek olsun.

bu arada kızlar face grubumuz var 2010 mayıs anneleri ve bebekleri(kk) diye. bekleris:KK66:

arkadaşlar benim bebiş 3 aylıkken emmeyi bıraktı.3 aydırda uykusunda emziriyorum hep.aynı durumu yaşayan varmı

aynen aynen aynen.benım kızım 2 ay sorunsuz emdı.3.ve4. aylar turlu sekıllerde devam ettım ınat ettım baska bısey vermeyım dıye her sekılde emzırdım zorlada olsa.sonra 4 ay bıtınce hıc emmedı artık.kıloda almıyodu zorla emdıgı ıcın.2 aydır gunduz mama gecelerı gozu kapalı uykuda emzırıyodum veee 3-4 gundurde gecelrıde anlıyo ve emmıyo aglıyo.tamamen bıttı yanı:KK43:( ama yapcak bısey yok sende uzulme napalım

slm kızlar,yine topic boşalmış,bayram hazırlığı nedeniyle herkes kendini zor attı koltuğa sanırım,bende yeni kalktım oradan biliyorum:))...
eee bayramı nerede geçiriyorsunuz kızlar,ma aile birliktemi olacaksınız?...
tatlı olarak ne yaptınız(ikram edersiniz geliriz dermişim:)))..
bayramda çok misafir varmı kapıda yoksa yanlızlarımı oynayacaksınız....
bu arada kurban işini ne yaptınız kızlar alındımı kurbanlıklar?kavurmaya nerdesiniz bakim...
kokoş arkadaşlarımı atlamıyorum,kuafördemsiniz bebişlerle bugün?

canım umarım yardımcı olmuşumdur...
Memenin Reddi

Bebeğin emmeyi reddetmesi çok rastlanan bir durumdur. Memeyi ret annede kaygı yaratır, kendini reddedilmiş hisseder ve hayal kırıklığına uğrar. Geçici olarak memenin reddi görilebilir ve her zaman belli bir nedeni vardır. En sık görilenleri şunladır;
Bebek Memeyi Neden Reddeder?
Bebek hasta olduğu için eskisine göre daha az emebilir.
Anne son zamanlarda sarımsaklı, baharatlı ya da lahana ve benzeri gibi güçlü tat ve kokuya sahip şeyler yiyorsa bu tür beslenmeden dolayı bebek rahatsız olabilir.
Burnu tıkalı bebekler meme emerken ağızlarından nefes alamayacaklarından meme emme yerine soluk almayı tercihederler. Burun damlası kullanarak burnu açabilirsiniz.
Diş çıkaran bebekler emzirildiğinde şişmiş damaklarına basınç uygulanacağından emme ağrılı hale gelebilir. Damakları acıdığı için emmeyi bırakır.
Kulak ağrısı varsa çeneye yayılır ve meme emerken durum daha da kötüleşir.
Bebeğinizin ağzında pamukçuk (mantar) varsa emzirme ağrılı olabilir.
Çok aç bir bebek sütün yavaş gelmesine dayanamaz ve meme ucunu iter. Bunu önlemek için ona önceden biriktirdiğiniz sütü verin.
Yeniden gebe kaldıysanız salgılanan hormonlar nedeniyle sütünüzün tadı değişebilir ve bebek sütünüzü reddedebilir.
Endişeli veya gerginseniz emzirme sırasında bebek bu gerginliği hissedecektir. Rahat olmaya çalışın.
Memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemiyor olabilir.
Emzirme tekniğinde hatalar olabilir.

NETTEN ALINTIDIR....

tabi ya ben nasıl unuturum asıl bayramlık işini ne yaptınız.bu arada bayramlık olarak ne tercih ediyorsunuz,örneğin etek mi buluz mu ,pantolonmu , elbise mi?
ben bu bayram etek ,buluz takılmayı düşünüyorum ,harika etekler gelmiş seçil'in,beğendim doğrusu.

en korktuğumda uykusunda emmeyi bırakması çünkü ne biborana alıştı nede mama yiyor çok iştahsız

sağolasın.bunlardan hangisi sebep bulamıyorum bi türlü.doktorada götürdük ayrıntılı tahliller yapıldı bi problem çıkmadı çok şükür.ama ne kadar aç olursa olsun uyanık olduğunda kesinlikle emmiyo.galiba biraz inatçıyız.boğa burcunun başta gelen özelliklerindenmiş inatçılık:88:

beytiye selam, bu meme isi bence bebekten bebege degisiyor, sonucta minik de olsalar kendi kararlarini veriyorlar, biz elimizden geleni yapalim bitirince bitiriyorlar, ben kendim 4 ay zar zor emmisim mesela, oglum emmeye devam bakalim ne kadar surer.
zaten ilk 6 ay en onemli donemi artik fazla da uzulmeye gerek yok bence memelere biraz tatil iyi gelir :)

X