2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

benim de azcık göbüşüm var ama bilemiyom bebişten mi diye benim kıyafetlerim oluyo hala ama siz öndesinz benden belki ondandır

Ya bişey sorucam.Herkes 4. aydan sonra karın çıkar diyo ama benim 10 gündür falan resmen karnım çıktı.Yusyuvarlak.Görenler karnımı sevmeye başladı.Resmen çıktı.Sizin de var mı.Kilo desen 2 kg aldım.Ama yusyuvarlak bi karın.Ve sert.Folik asit mi şişlik yapıyo acaba?

bence folik asit iştahta açıyo ya enazından benimki açıldı karnım büyüdü ya sinir oldum daha 2 aylığız ya bu ne hız bide benim göğüslerimde şişti inanamazsınız acayip ağrı yapıyo dokununca eşim dalga geçiyo benimle yakında kafam kadar olcak diye ya

bence folik asit iştahta açıyo ya enazından benimki açıldı karnım büyüdü ya sinir oldum daha 2 aylığız ya bu ne hız bide benim göğüslerimde şişti inanamazsınız acayip ağrı yapıyo dokununca eşim dalga geçiyo benimle yakında kafam kadar olcak diye ya

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 ay öldüm gülmekten banada ablam diyo kafam kadar olcak diyo ama benimki fazla şişmedi sızlamıyoda

evet ya benim de öyle karnımdan çok göğüslerim büyüdü yatamıyorum üstüne yüzüstü yatmayı severdim ama yatamıyom şimdi

ben kılo almamısım hala aynı kılodayım ama benımde fırlak bı gobegım var be gogusler kocaman oldu :sinifsinif:

bayramda gelecek canım inşallah özledim tombişimi siz de öyle deyince napımm avuttum kendimi:sinifsinif:
ya kurban olurum analara ya annemim gözünün içine bakınca bile ağlayasım geliyo öyle çok seviyorumki onu neyseki evimiz uzak değil eşim bi ev bulmuştu geçen hafat taşıncaktık ama ben orası anneme çok uzak diye hemen gidip başka bi ev buldum ve oraya taşındık hihoyyyt ailemden uzak kalamıyorum

Hayatımda hiç kilolu biri olmadım ama şimdiden incecik kızları gördükçe özeniyorum.Doğumdan sonra ne olucam kim bilir

12. Hafta

• Ses telleri şekillenmeye başlar: Bir opera sahnesine çıkmaya hazır olmasına karşın, bebeğiniz yine de sesini doğum esnasında kullanacaktır. Bahse gireriz ki ilk ağlamasını duyana kadar bekleyemeyeceksiniz.
• Kulaklar kafanın yanında uygun yerlerine yerleşirler.
• Bağırsaklar gövde içine yerleşimini tamamlamıştır. Evet, yanlış okumadınız. Bu gebelik haftasına kadar bebeğinizin barsakları karnının ön duvarından dışarıya doru çıkmaktaydı.
• Kızınızın/Oğlunuzun karaciğeri çalışmaya başlar: Karaciğer kanın temizlenmesi, besinlerin depolanması ve gerekli kimyasalların temin edilmesini sağlar. Bu çok önemli!
• Pankreas insülin üretmeye başlar. Pankresın salgıladığı insülin sayesinde bebeğiniz büyüyor.
• Ense Kalınlığı (NT) Ölçümü: Öncelikle bir down sendromu tarama programında yer alıp kullanılan ense kalınlığı ölçümü, bebekle ilgili diğer bir takım problemlerde de önemli bilgiler sağlayabiliyor. Ense kalınlığının uygun ölçümün yapılabilmesi için fetusun uygun pozisyonda olması, gelişiminin 11 hafta ile 13 hafta 6 gün arasında olması ve de baş-popo mesafesi 45-84 mm arasında olması gerekmektedir.

Ense kalınlığı günümüzde ikili tarama testi ile birlikte değerlendirilir.
• Tahmin edin? Bebeğinizin ortalama boyu şaşırtıcı ölçüde 5.4 cm ve kilosu 14 gr.

dimplescim nerden alıntı bu cnm
bende 7 haftalıgı merak ettım CADIARZU

Ya bişey sorucam.Herkes 4. aydan sonra karın çıkar diyo ama benim 10 gündür falan resmen karnım çıktı.Yusyuvarlak.Görenler karnımı sevmeye başladı.Resmen çıktı.Sizin de var mı.Kilo desen 2 kg aldım.Ama yusyuvarlak bi karın.Ve sert.Folik asit mi şişlik yapıyo acaba?

ay benimde göbüşüm tam gaz valla kızlar. bende 2 kg almışım vee randevumuza daha 2 hafta var. doktor kızcak die korkuom bu ne kilo böööleee die..
ama kabızlıkta var maalesef..

sormayın kızlar benimde göğüslerim çok şişti kocaman oldu ve çok ağrıyor. hem artık onlar bebişlerimiz için sütiç oldu. çok sabırsızlanıyorum bebişimi emziricem günler gelecekmi biran önce.... onu koklayacağım günler, sarılıp öpeceğim günler çabuk gelsin artık... :emir_bebek: :ecrin_bebek:

8. Hafta

• Kıkırdak ve kemikler şekillenmeye başlar: Bu haftanın sonunda bebeğiniz doğum öncesi gelişiminin 1/5’ in tamamlamış olur.
• Gözün temel yapısı oluştu: Pozisyonu ‘yenidoğan’ görünümündedir.
• Dil gelişmeye başlar.
• Bağırsaklar göbek kordonundan karına doğru hareket eder.
• Vücut gelişir ve kendine yer açar: İki ay geçti ve küçüğünüz içeride hoplayıp zıplayarak büyüyor. Şanslı iseniz ultrason altındaki muayenelerde bebeğinizin hareketlerini görebilirsiniz.
• Parmaklar ve topuklar belirir: Perdeli ve kısadırlar.
• Bebeğin boyu (baştan popoya kadar) 1.6 cm, Ağırlığı 1gram’dır.

tatlım 10. haftayı da koy koy koyyy!!hihoyyythihoyyythihoyyyt

10. Hafta

• Tebrikler !!! Gebeliğinizin dörtte birini geçtiniz. 40/4=10
• Bebeğiniz tıbbi olarak artık "fetus" olarak tanımlanır: Ama siz yine de O’na inatla prinç, nohut, fasulye, çilek, badem diyebilirsiniz.
• Ufaklığınızın gelişim sürecinin en kritik evresi tamamlandı: Şu anda hızlı bir büyüme dönemine giriyorsunuz.
• Hayal etmesi zor ama, bebeğinizin kafası uzunluğunun yarısına eşittir. Bu alan beyin gelişimi için kullanılacaktır. Bundan sonra vücudun geri kalanı bu büyüme hızına yetişecektir.
• Göz kapakları kaynaşıyor, kapanıyor ve iris gelişmeye başladı: Bu noktada göz rengi de belli olur.
• Plasenta bu haftada ya da önümüzdeki hafta çalışmaya başlar: Plasenta bebeğinizin sağlıklı olması için gerekli besinler ile oksijeni sağlar ve fazlalıkları atar.
• Bu haftanın sonunda bebeğiniz artık 3.1 cm uzunluğunda ve 4 gr ağırlığında !!.

Göz rengi belli oluyo demekk paylaşım için sağol dimpless:1hug:

pek bi alternatifi yok bebişimin kahverengi olur heralde. baba tarafına çekerse ela da olabilirkafamçokkarıştı

oyyy yerim ben onuuuuuuuu

Son düzenleme:
9. Hafta

• Bebek hareket etmeye başlar: Hissedebilmek için çok da küçük olsa da, yavrunuz kıvrılmaya, dönmeye ve dansetmeye başlar.İçeriye bir bakış atmak için pencereniz olması ne güzel olurdu.
• Birçok eklem oluştu: Küçüğünüz içeride esneme ve bükülme egzersizleri yapıyor.
• Fetüs avucunun içinde parmaklarını kıvırarak bir obje yaratır: Bu görüntü inanılmaz! Yalnızca 9 haftalık gebesiniz, ama ultrasona girdiğiniz zaman bebeğinizin parmaklarını üzerine koyduğu her şeyden (diğer parmaklar, topuklar&#8230:KK66: zevk aldığını görebilirsiniz.
• Parmak izleri deri yüzeyinde görülebilir.
• Bu haftanın ortalama oranları--- Boy 2.3 cm, kilo 2 gr.

Çok teşekkür ederiz bizim için araştırmışsın okadar

dimples şimdi ben 9+4 üm ama 10. gebelik haftası içinde oluyorum ben şimdi hangi gelişmelere bakmam gerekiyo 9. mu 10. haftaya mı

7. Hafta

• Dirsekler şekillenir: Tekrar içeriye göz attığınızda bebeğinizin kıvrılma ve esneme hareketleriyle adeta "eğlendiğini" görürsünüz. Bunun üzerine çocuğunuzu yeni çekilecek karate kid filminin başrol oyuncusu olarak hayal edersiniz !!!
• Parmaklar oluşmaya başlar: Bir yerde bebeğinizin "ilk oyuncakları" olur.
• Kulaklar, gözler ve burun belirmeye başlar: Yaratık şeklinde bir görünüm verseler de ileride normal bir görünüme kavuşacaktır.
• Bağırsaklar göbek kordonu boyunca şekillenmeye başlar: Bebeğinizin bağırsaklarının vücudunun içerisinde oluşmadığını biliyor muydunuz? Bağırsaklar 12. gebelik haftasına kadar karnın dışında gelişimine devam ediyor. 12. haftadan sonra ise tamamen karın içine çekiliyor.
• Dişler dişetlerinin altında oluşmaya başlar: Şükürler olsun, şimdilik diş çıkarmasındaki acıları hissetmeyeceksiniz

:emir_bebek: tesekkur ederım cnm kaydirigubbakcemile2

benim göğüslerimde 100 oldu sankikafamçokkarıştı besili inek gibi hissediorum kendimimafoldumben

hahahhaaa benimkiler küçüktü bende 95 i gördüm valla ölçüde tadını çıkarıom ben pamela anderson gibin hahahahhaaaaazemuszemus

Benim göğüslerim şişti ve damarları çok belirgin kıyafetlerimi giyerken bile uçları acıyor çok hassas

X