Yaprak Sarmamın Adı: Kayınvalide İnadı
Hikayesi:
Biz eşimle çıkarken, eşim beni kayınvalidem ile tanıştırdı. Kayınvalidemin ilk sorusu sen yaprak sarabiliyormusun? (Ömrüm boyunca hiç yaprak sarmamışım, ama acayip iyi yerim...) Nazikçe hayır, ben onun yerine uzmanlaşmaya inanıyorum, onu hazır alıyorum, onu saracağım zamanda da kendi uzmanlık alanlarımla (Eğitim falan) ilgileniyorum diye saçmaladım...
Tabii eşimin annesi bunu diline doladı, teyzesiyle beraber biz evlenene kadar hep bir ağızdan: "Yaprak sarması" dediler... O kadar beni kırdılar ki...
İlk bayramımızdan bir hafta önce aldım yaprakları, yaptım içini, bu arada tarifte kadınlarkulubunden, başladım sarmaya...:enbuyukkk: Ama görmen lazım, her birini neredeyse cetvelle ölçüyorum... Ama yaprak sarmalarımın her birinin çapı mübalağsız 0,5 cm; boyu da 10-15 cm arasında oldu... Eh yarım kilo yaprağı 5 günde sardım ama resmen sanat eseriydi...
Derken bayramda kayınvalideler geldi, masaya yaprakları da koydum, herşeyi tam... Kayınvalidemin dibi düştü... Sen mi sardın diye soramıyor bile... Renk gitti... Hemen atıldım ben de, "Anneciğim hazır bunlar, bizim işyerinin orada bir kadın kilosunu 10 TL ye satıyor, yoksa uğraşılır mı bununla diye" Kadın bana sipariş vermeye bile çalıştı, ama arada kaynattım...
Ertesi gelişinde de söyledim... Yaprakları ben sardım, demek ki, kafası analitik olarak çalışan adam herşeyi yapabiliyormuş diye, o an muhteşemdi... O günden beri bana yemek sormaz ... alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis