- 6 Mart 2008
- 1.931
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #117.401
merhabalar hanımlar
bende bu sayfanın uzun süre takipcisiydim arada da yazıyordum ancak uzun zamandır syfa yanıtlanmıyor facebook grubunada bende alınmadıgım için katılamadım
ama buradan yine arada da olsa yazan olursa çok iyi olur cocuklarımızın gelişimlerini takip etmiş oluruz
benim oğlum 22 aylıkken tuvaletini öğrendi şuan maşaalh sorun yok umarım sizinkilerde en yakın zamanda öğrenir baya sabır gerektiren bir süreç ama bitince çok rahat oluyor
bu arad sizinkilerin yemesi nasıl gün içinde neler yediriyorsunzu sizin yediğiniz yemeklerden yiyebiliyorlarmı gelişimleri nasıl kilo boy paylaşan olursa çok sevinirim görüşmek üzere
merhabalar hanımlar
bende bu sayfanın uzun süre takipcisiydim arada da yazıyordum ancak uzun zamandır syfa yanıtlanmıyor facebook grubunada bende alınmadıgım için katılamadım
ama buradan yine arada da olsa yazan olursa çok iyi olur cocuklarımızın gelişimlerini takip etmiş oluruz
benim oğlum 22 aylıkken tuvaletini öğrendi şuan maşaalh sorun yok umarım sizinkilerde en yakın zamanda öğrenir baya sabır gerektiren bir süreç ama bitince çok rahat oluyor
bu arad sizinkilerin yemesi nasıl gün içinde neler yediriyorsunzu sizin yediğiniz yemeklerden yiyebiliyorlarmı gelişimleri nasıl kilo boy paylaşan olursa çok sevinirim görüşmek üzere
Ben hala bez bağlıyorum ama kendisi tuvaletinin geldiğini söylerse gidip yapıyoruz. Klozet adaptörü aldım sadece.. o da şimdilik işimizi görüyor...
Yeniden merhaba....
Demek ki hala tam anlamıyla wc eğitimini tamamlayan yok aramızda :))) Anlaşılan kimse cesaret edemiyor:)) Frambuaz kızına maşallah.. Arada söylemeside büyük bir başarı bence.. Benımde kızım büyük çişini söylüyor. 20 aylıktı. Geldiğini anlayınca lazımlığa oturttum. uzun oturmalardan sonra 1-2 defa yaptı. daha sonralarında ağlamaya başladı bende üstelemedim. Tekrar 1 ay sonra denedim 22 aylıktı ve tamamen olayı çözmüştük. o zamandan beri bezimize yapmıyoruz.. Darısı küçük çişimize olur inşallah.. Ve tabiki oğluma.. Oğlumu da denedim ama aynı sizin yaramazlarınız gibi sevmedi hiç lazımlığı..Her oturduğunda "acıdı" diye kalkıyor:))) Bende fazla üstelemedim. Önce kızımı halledeyim sonra oğlumu alıştırırım inşallahhh...
Bu arada alıştırma külodundan mennunmusunuz? Gerçekten sıvıyı sızdırmıyor mu?
merhabalar hanımlar
merhaba...Öncelikle oğlunuza kocaman maşallah...Darısı bizimkilere olsun inşallah..
Benım çocuklarımın yemesi fena değil..Yalnız bizim her yediğimizden yemiyorlar henüz( Mesela nohut,fasulye,pırasa vb bunları sevmiyorlar. Ama öğle yemeklerinde mutlaka sebze yemeği yediririm. "Karnıbahar,patates,ıspanak,semizotu,kabak,dolma,bezelye vb" Yanında yoğurt ile birlikte. Aralarda meyve, akşamlarıda çorba.. Duruma göre makarna,pilav, mantı da olabiliyor..Her öğünde tek çeşit yerler. fazlasını yemezler. Kızım 13 oğlum maalesef 11 kg..:)) Bizler zayıfız:)) Aynı oranda yedikleri halde oğlum kilo almıyor. Sağlıklı olsunlar öncelikle tabiki..Boylarını bende bilmiyorum. Bu ay sonu aşımız var o zaman öğreneceğiz..
Bu arada sizinkiler yemeklerini kendileri yemeyi becerebiliyor mu? Benimkiler sıvı gıdaları henüz beceremiyorlar:)) Gerçi bu benım yüzümden biliyorum. Çünkü bir an önce doysunlar diye kendim yediriyorum. Aksi halde kendilerine bırakırsam ikisinin yemesi iki saati buluyor.
hepinize iyi günler dilerim... Umarım daha fazla katılım olur artık...
merhaba kızlar,
sütü seven ufaklıklar varmış. onları öpüyorum ve maaşallah diyorum 41 kere.
benim ağzına anne sütünden başka süt, sudan başka içecek koymuyor. ne yapalım bu da bizim kaderimiz.
geçenlerde altını açtık. kızım çiş gelince söyle dedik "tamam" dedi.
3 kere çiş yaptık. 3 de küloda :))
lazımlığa 3 kere oturttuk "bitti" dedi bir şey yapmadan kalktı :))
daha çok yolumuz var anlayacağınız
Selam canim.basladimi krese bebikin?
Bizimkide iyice vazgecti tuvalet egitiminden israr etmiyorum zaten.pasa keyfi bilir zaten once memeden kesmem lazim minik danami :)
selammm...
Yine uzun zamandan beri gelen giden olmamış.. Demek hala emen çocuklarımız var.. Maşallah mı diyim yoksa annelerimize sabır mı dileyim bilemedim :)))
Biz pazartesinden itibaern kızıma wc eğitimine başladık. Bugün beşinci günümüz. her geçen gün biraz daha iyi gibiyiz bakalım. Henüz kendisi söylemiyor geldiğini ben sık aralıklarla götürüyorum. Genelde de yakalıyoruz :))) Dün gündüz hiç kaçırmadık. Akşam yatmadan önce 2 defa kaçırdık. onunda yarısı altımıza yarısı wc ye:)) Yalnız gece yatarken bağlıyorum altını. Ona cesaret edemedim henüz. Hem uykusunu bölersem gece çok ağlıyor hem de oğlumla aynı odada yattıkları için onu uyandırıyor. Önce gündüzü halledelim inşallah geceyi de sonra hallederiz. Tabi daha sonrada oğluma gelecek sıra :))) İkisi birden zor olacağı için tek tek alıştırmaya karar verdim. Şunu söylemek gerekirse çokkk korkulacak birşey değil..:)) Darısı hepimizin bebeklerine olsun.. Umarım bizde çok geçmeden öğreniriz..
hepinize iyi günlerrr
Oğlum 28 aylık ve hala emiyo(( En büyük sorunumuz bu. Nasıl bıraktırıcam hiç bilmiyorum. Vermediğim zaman çığlık çığlığa ağlıyo saçımı başımı yoluyo.. Sanırım en zoru memeden kesmekmiş.. Tuvalet alışkanlığımızda yarım yamalak.. Aslında bu konuda acele etmek istemiyorum çünkü oğlum çok inat istemediği zaman zoraki yaptırırsam iyice nefret eder ve inatlaşır diye korkuyorum. Tuvalet olayını seneye yazın tam anlamıyla çözüme kavuştururum diye umuyorum ama bu meme olayı beni çok yordu artık.. Çalışan bi anne olduğum için eve gidince memeye resmen saldırıyo. Sanırım bana özlemini meme emerek gidermeye çalışıyo.. Velhasıl anne olmak zor işmiş arkadaşlar ..
hey gıdı gunler heyyyyy