2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba.boğazı kötü ise yemez.benim kızım da bu ara kusma ile nezle oldu ..iyileşiyor..aynı anda dişler de var..boğazı kırmızı dedi doktorumu,çok bitkin buldu geçen çarşamba,serum taktırdı o gün..sıvı vermek lazım boğazı kötü ise

Amanda ,gönderdim özelden ..hem diğer seçenek de sundum(başka okul da var)..ben memnunum çünkü en önemli kriterim eve yakın olması ve eveneyn kabul etmeleri bizim anaokulu 3 yaşından itibaren alıyormuş tüm gün için ..ama 1.5 yaşındaki bebek oraya birkaç ay gidiyor akşama kadar da orada ..

günaydınlar
mert yine hasta iki gecedir ateşi 39 un altına düşmüyo, 40.1 ve 40.2 yi gördük dün akşam havale geçirecek diye ödüm koptu korkudan iki gündür hiç uyumuyorum, bugün işe geldim ama aklım evde patron dışarı çıkarsa izin isteyip kaçıcam bende dr boğaz enfeksiyonu dedi, iki hafta öncede boğaz enfeksiyonu geçirmiştik, bıktım valla en ufak bişeyde hastalanıyo, iyi bakıyoruz ama niye böyle oluyo...
merlike bebişler hastalanınca iştahsızlaşıyo merak etme bisüre sonra normale döner, bence şuan nasıl yediği değil ne yediği önemli, püre olarak bile yediğine dua et bence, ya hiç yemeseydi ozaman napıcaktın,mertin bir hafta emdiği süt dışında yemek yemediğini bilirim hastayken iyileşince birden bire eski haline dönüyolar meraklanma canım

bi süre daha burdayım diğer koruma patronun eşine ilaç almaya gitmiş onun gelmesini bekliyorum bende aksi gibi bakıcının telefonuda kapalı

Günaydın, iyi haftalar,

Mert ve Melike kuzular hastaymış, ikisine de çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Gülşan, okuttun mu sen Mert'i bakiim? Ne oluyor bu çocuğa yahı böyle, Allah beterinden saklasın. Habersiz bırakma bizi.
Valla Çoko'nun tezine ben de katılıyorum artık, sizin oraların havası suyu yaramıyor galiba Mert'e.

Doruk gözlerini çok kaşıyordu, biz de göz doktoruna gittik hafta sonu. Alerji çıktı, büyük ihtimal mevsimseldir dedi doktor, damla verdi. Kıyamet koptu muayene sırasında, hastaneyi yıktı cüce. Bir de astigmat çıktı çok az, bu yaştaki çocuklarda normalmiş, büyüdükçe geçer dedi doktor, 6 ayda bir kontrol edilecek. Doruk'un göz operasyonunu yapan doktora gittik, çok güveniyorum kendisine, yoksa kesin bir doktora daha götürürdüm.

Onun dışında da yorgunluk yorgunluk :) Yine kendi için hiç birşey yapamamış, hiç dinlenemiş, doğru dürüst uyuyamamış, bir bardak çay bile içememiş nemrut bir anne olarak işimin başındayım :)

Son düzenleme:
Merlike, hasta iken iştahsız oluyor kuzular, telaş yapma, iştahı yerine gelince kendisi yemek isteyecektir, ayrıca sıvı gıdalarla ve pürelerle beslemeye çalış bu dönemde, pütür için ısrar etme, ters etki yapabilir, çok geçmiş olsun..

Mertoma da çok geçmiş olsun, daha yeni boğaz enfeksiyonu geçirmişti, toparlanmadan tekrar mı oldu kuzum, kıyamam yaa, hakkaten çok hastalanıyor bu çocuk Gülşan, kanına baktırdınız mı hiç, kanda mikrop varsa ateş çok yükseliyor, eve gidip kuzunun yanında olman iyi olacaktır, inşallah herşey yolunda giderde çabuk iyileşir yavrum, dualarım Mertoyla olacak, öpüyorum sizi..

Tatilden bomba gibi dönmüş bir anneden günaydınlarrrrr
Bu bana bir süre gider diye düşünüyorum, evet oğlumu çok özledim ama eşimle güzel günler geçirdik ve hem ilişkimize hem bana çoook iyi geldi, tavsiye ediyorum herkese, cumadan beri oğluma karşı daha anlayışlıyım şimdi daha iyi anlıyorum ki depresyon geçirmişim
Ayrıca isteyene otelin adını mesaj atarım, hiç başka otellerde macera aramayın derim dört dörtlüktü, seneye Kero yu da alıp yine oraya gidicez çünkü çocuk aktiviteleri de süperdi.
Hasta bebiklere geçmiş olsun, Merto ile ilgili düşüncelerimde hala kararlıyım çünkü Kars'ta yaşayan tanıdığın çocuğu da sürekli hasta. Gülşanım bence Mertoya çeşme suyundan hiçbişey yapmayın yüzünü yıkamayın dişini fırçalamayın hatta banyo bile yaptırmayın,1-2 ay dene bakalım.
Ayrıca Hasretcim seni çok iyi anlıyorum ve iyi bile dayanıyorsun arkadaşım, kendine nefes aldır, yoksa kötü olursun tabi ki.
Simenay ev almanızı can-ı gönülden diliyorum.
Arabanın tekerleğini çizen cüce ressam D'yi de öptüm

bosnacım kendim okuyorum durmadan ama bu haftasonu bi arkadaşım var onu çağırtıp iyice bi okutmayı planlıyorum evide okutacam inşallah doruk paşamın güzel gözlerine nazarmı deymiş oyyy kıyamam ona ben
simenay benimde aklıma gelmedi değil kanına baktırmak bugün erken çıkabilirsem bi kan testi yaptırayım ozaman...
offf müfettiş bey odaları geziyo herkes onun peşinde yerime koyacak kimseyi bulamıyorum yaaaa

Bosnacan, size de geçmiş olsun, mevsim geçişlerinde alerjiler çoğalabiliyor evet, umarım tekrarlayan bişey değildir..
Astigmat dedin benide şüphelendirdin şimdi, bende küçük keneyi göz dr. a götürmek istiyordum ne zamandır, en kısa zamanda götüreyim en iyisi..

Biz küçük keneyi çocuk cerrahına götürecez bu arada, kaka yaparken çok ağlıyor, içerde hemeroid olabilirmiş, çatlak falan yok ama nasıl ağlıyor görseniz, içim parçalanıyor.. Eğer çocuk cerrahında bişey çıkmazsa pedagoga götürecez, psikolojik olabilirmiş, çok kasıyor kendini ıkınırken, off offf delirmek üzereyim, ne yorgunluklarım geçiyor, ne uykusuzluklarım, ruhum hasta benim yaa, anne olmak bu kadar zormuymuş..?

herkese selamlar,istanbul fatihi geri döndü
HASTA BEBEKLERE çok geçmiş olsun.
pazar günü döndük eve.tabiki istanbul tatilim harika idi.oğluş ilk traşını oldu,resmini koymuştum face e,hiç sorun çıkarmadı.bana aşırı düşkün oldu,gelip gelip sarlıyor,okşuyor.zaten düşkündü ama sevgisini böyle göstermezdi.10 gündür ayakta sallamıyorum kıpırcan ı,yanına uzanıyorum sarılıp uyuyor,umarım böyle devam eder.bugün aşımız var.aslında geçen haftaydı ama ben burda değildim,geç olacak,bişey olmaz değil mi?düşündümde ben size nezamandır soru sormuyorum,bakıyorum bayağı rahatsınızolmaz,sorum geldi ,soracağım.

1-yavaştan kış geliyor malum.uyku tulumu giydireceğim bu sene Alp e,çünkü asla üst örtmez.tulumun içine pijama giydiriyor musunuz?
2-kış boyunca giydirdiğiniz kıyafetlerin altına uzun kollu çıtçıtlı bady giydiryor musunuz?
3-ben oğluşun ilk traşından sonra azıcık saçını aldım,saklamak için.ama başımı etini yiyenler var,at onu,saç saklanmaz falan diye.hiç batıl inançlı biri değilimdir ama yinede sormak istedim,siz saklıyor musunuz?
4-bu sene çocuklara grip aşısı yaptıracak mısınız?

şimdi bu sorulara cevap vermeyen bağyanlar için kehanetim geliyorcevap vermeyenlerin kocası 3 saat boyunca çok sıcakkanlı ve hoş 3 hatunla,ki bunların ırkını söylemiyorum bile,bir asansörde mahsur kalsın.

vay vay vayyyyy çoko hanımda burdaymış
hoş geldin be yaw yerinizde olmak isterdim canım, bi tatil çok iyi gelirdi bana eminim, tam benim sıpayı memeden kesecektim hastalandı, acaba memeden kesmeyim diyemi böyle hastalanıyor sıpa geçen seferde aynı şey olmuştu çünkü:26:
çoko buranın havasıda suyuda pis, dediğiniz doğru kesinlikle ama başkasının çocuklarına bi şey olmuyorda neden hep bizim sıpa hastalanıyor ben ona bi anlam veremiyorum otelin adını yollasana bana merak ettim, bi de plajı güzelmiydi o önemli, mertoyu havuza sokmayı düşünmüyorum denizde yüzsün sıpa daha hijyenik çünkü

bu arada BOSNA nın oğlunun güzel gözlerine nazar değmiş olmalı,geçmiş olsun.
SİMENAY cım tüm yüreğimle diliyorumki ev işi olur ve sen o evden kurtulursun.ve ekliyorum,darısı başıma
GÜLŞAN cım daha öncede söylemiştim,çoko ya kesinlikle katılıyorum,yıkamayın bile oranın suyu ile.birde klimalı ortamda mı kalıyor merto?oda çok sık mikrop kaptırıyor.biz kışları klima ile ısınmak zorunda olduğumuzdan geçen sene az çekmedik.bu sene çok tırsıyorum.

Çokocan hoşgeldin ve de çok özlettin :) Tatilin güzel geçmesine sevindim, otel adını rica edeyim...
Siz yokken Kero napmış sizi nasıl karşıladı, biraz bunları anlat. Senden gelecek geri bildirime göre, belki 1 gece bırakabilirim :)

Gülşan ve Simenay teyzelere teşekkürler.

İklim'in kaka problemine şaşırdım, inşallah ciddi bir durum değildir.

Yazgülü, Allah seni bildiği gibi yapsın :)))
1. Uyku tulumunun içine ince bir pijama giydiriyorum.
2. Kışlıkların içine kolsuz çıtçıtlı giydiriyorum, ya da çok soğuklarda yarım kollu. Uzun kollu fazla olur, kutuplarda mı yaşıyoz :)
3. Ben saklıyoum ilk saçını, inanmam öyle şeylere.
4. Henüz doktora sormadım, bilmiyorum.

simenay geçmiş olsun canım, bencede götür belki canı yanıyodur ,belkide psikolojiktir ama sebebini bilirseniz küçük kene için daha kolay olur herşey
ya hanım süper bi giriş olmuş tebrik ediyorum,
1-tulum giydiremiyoruz ki altına pijama giysin, yazın çıtçıtlı askılı bady ile üstü açık yatıyor, kışın ince uzun kollu pijaması ile üstü açık yatıyor
2-kısa kollu çıtçıtlı bady, üstüne uzun kollu bir bady , pantolonun içine kilotlu çorap ve mont ile geziyor dışarda, içerde kısakollu duruyor kışın
3-ben meronun ilk kestiğim saçını, tırnağını ,göbek bağını vs herşeyini saklıyorum, batıl inançlarada HAYIR diyorum
4- kesinlikle yaptırıcam ben hem kendime hem mertoya

Bosna Keroda da o alerji olmuştu biliyosun, güneş oldukça olması muhtemelmiş ve bikaç sene yaz aylarında böyle olabilirmiş.
Küçük keneye ben de şaşırdım, geçmiş olsun.
Otelin adını yazayım: S.ilence B.each R.esort
Kero geldiğimizde hiç tepki vermedi yani sanki sabah bırakmışız da akşam almışız gibi, zaman kavramları mı yok, yoksa benim oğlum kimseye bağımlı olmadığı için mi öyle anlayamadım, mesela bayram tatilinde de bakıcısını hiç aramamıştı, hergün aradık tabi o zaman da bakıcısı gayet iyi huzursuzluk falan yapmıyor dedi.
Yazgülü sorularıma aklımda kaldığı kadarı ile cevap vereyim:
Saçını saklıyorum, tulumun içine hava sıcaklığına bağlı olarak bişey giydiriyorum ya da giydirmiyorum, kışın uzun kollu çıtçıtlı body yi muhakkak giydiriyorum, son soruyu hatırlayamadım ama yine de hatırladıklarımı eşim malum ırkla hem de üstsüzlerken 5 gün geçirdiği halde cevapladım, anla kıymetini

Teşekkürler :))

Gayet var zaman kavramları, Doruk her akşam saat 6 gibi kapıya gidip anne diye diye beklemeye başlıyormuş. 7.30-8 gibi de baba demeye başlıyor hatta. Sizin çocuk pek bi özgür ruhlu anacım, iyi bişey :)
2 Ekim evlilik yıldönümümüz, cüceyi 1 ekim akşamı anneannesine bırakmak niyetindeyim ama o güne kadar 40 karar değiştiririm ben :)
Gözü için verdiği damla kortizonlu değilmiş, rahatlıkla kullanabilirmişiz, 20 gün kullanacaz bakalım.

Evet yaa bizimki özgür ve asi çocuk, bu velet 18 olmadan evden gider aha buraya yazdım demedi demeyin, gerçi hem anası hem babası 17 yaşındayken evinden kilometrelerce uzağa okumaya gidip bir daha da ailesinin yanına dönmedi, bu çiftin çocuğu da böyle olur ancak benim oğlum nerde mutluysa sanırım oraya gidecek ve arkasına bakmayacak bile, şimdi için iyi bir özellik ama ilerde çok gözyaşı dökerim çoook

SİMENAY CIM geçmiş olsun,umarım önemli bişey değildir.

gülşan,bosna ve çoko teşekkürler.şu grip aşısı işini bir araştırmak lazım,zamanı geçemeden yapılacaksa yaptıralım.
çokocan kim dedi sana an.talya ya git diye.bak bana balayımızı an.talya da geçirdikten ve yeterince atraksiyonlu bir balayı yaptıktan sonra 6 senedir gitmedim oralara,yakınından bile geçmiyorum.bu seneki tatil planlarımda hakka.ri,şırna.k,af.ganistan falan var mesela
şaka bir yana oraya gidince insan sanki başka bir ülkeye gitmiş gibi oluyor.ama tabi senede birkez,birhafta kendi keyfimizide göz önüne alarak katlanılabilir bu duruma.

Katılıyorum :)
Bizde baba senin anlattığın gibi ame bendeniz yani anası 31 yaşında ve hala anasının dizi dibinde... Bana benzesin bizim cüce, bana benzesiiinnn :)

Biz bu sene ilk tatilimizde otelde bir sürü yeni doğum yapmış kadın vardı, içlerinde en iyi durumdaki bendim :)
İkinciyi de huzurevi sakinleri ile birlikte yaptık, en genç bendim, çok rahat ettim çoook :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…