2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben grip aşısını sordum, gerek yok dedi, çünkü geçen senenin mikrobunu veriyorlarmış aşı yoluyla ve bu sene nasıl bir grip mikrobuyla karşılacağımız bilinmediği için faydası olmaz dedi, aşı da yaptırsan yine grip olacaksa olur dedi, gribe neden olan bir sürü mikrop çeşidi varmış, bana mantıklı geldi, yaptırmadım o yüzden.. Bilginize..

Katılıyorum :)
Bizde baba senin anlattığın gibi ame bendeniz yani anası 31 yaşında ve hala anasının dizi dibinde... Bana benzesin bizim cüce, bana benzesiiinnn :)

Biz bu sene ilk tatilimizde otelde bir sürü yeni doğum yapmış kadın vardı, içlerinde en iyi durumdaki bendim :)
İkinciyi de huzurevi sakinleri ile birlikte yaptık, en genç bendim, çok rahat ettim çoook :)

Bizim tatil yerimizde %20 Türk, %70 malum ırk, %10 da diğer ırklar vardı, ayrıca Kero kadar veya daha ufak çocuğu olan kadınların zerre göbeği ve fazlası yoktu, sanırım gördükçe sinirimden daha çok yedim ki 3 kg almışım :KK1:

BEN geldimmmm

ÇOKOCAN hoşgeldin bebem özledik

DORUK MERT ve MELİKE kuzulara geçmişler olsun umarım atladığım yoktur

herkese selamlar,istanbul fatihi geri döndü:KK3:
HASTA BEBEKLERE çok geçmiş olsun.
pazar günü döndük eve.tabiki istanbul tatilim harika idi.oğluş ilk traşını oldu,resmini koymuştum face e,hiç sorun çıkarmadı.bana aşırı düşkün oldu,gelip gelip sarlıyor,okşuyor.zaten düşkündü ama sevgisini böyle göstermezdi.10 gündür ayakta sallamıyorum kıpırcan ı,yanına uzanıyorum sarılıp uyuyor,umarım böyle devam eder.bugün aşımız var.aslında geçen haftaydı ama ben burda değildim,geç olacak,bişey olmaz değil mi?düşündümde ben size nezamandır soru sormuyorum,bakıyorum bayağı rahatsınız:KK53:olmaz,sorum geldi ,soracağım.

1-yavaştan kış geliyor malum.uyku tulumu giydireceğim bu sene Alp e,çünkü asla üst örtmez.tulumun içine pijama giydiriyor musunuz?
2-kış boyunca giydirdiğiniz kıyafetlerin altına uzun kollu çıtçıtlı bady giydiryor musunuz?
3-ben oğluşun ilk traşından sonra azıcık saçını aldım,saklamak için.ama başımı etini yiyenler var,at onu,saç saklanmaz falan diye.hiç batıl inançlı biri değilimdir ama yinede sormak istedim,siz saklıyor musunuz?
4-bu sene çocuklara grip aşısı yaptıracak mısınız?

şimdi bu sorulara cevap vermeyen bağyanlar için kehanetim geliyor:KK52:cevap vermeyenlerin kocası 3 saat boyunca çok sıcakkanlı ve hoş 3 hatunla,ki bunların ırkını söylemiyorum bile,bir asansörde mahsur kalsın:KK67:.
nerde kiminle mahsur kalırsa kalsın :KK37: dicem ama yinede cevap veriyim buralar çok sıcak olduğundan uyku tulumu giydirmiyorum kışın bile pijamasını biraz kalın tutuyorum yne burası sıcak olduğundan kolsuz çıtçıtlı bady giydiriyorum ma bol tutuyorum erkek bebeklerde alttan sıkmaması gerekiyomuş saçını bende saklıyorum hatta ilk tırnağını da saklıyorum hatta annem benim de saçımı hala saklıyor grip aşısı yaptırmayı düşünmüyorumyaptırıp da memenun kalan yok tanıdığım doktorum da önermemişti zaten

Arkadaşlar selam ve iyi haftalar herkese. Bakcıdan Pelin'e , Pelin'den de bana bulaşan grip yüzünden mahvolmuş halde bir haftasonu geçirdik biz. Pelinle odalarımızı ayırdıkPelin rahat uyuyabilsin diye.Sabaha kadar hapşırıyorum ben:KK43:. Pelin bizim odamızda yatıyor, ben de misafir odasında yatıyorum :)

Sabahtan beri kv ve eşim 80 kere aramışlar. Hiç hayra alamet olmaz zaten. Şimdi eşimi aradım. Babaannesi Pelin'i özlemiş de Pelin'i oraya götrürecekmişim... Ben hastayım yatıyorum aMA herhangi bir önemi yok onlar için...!!!!

Bikaç şey sorcam ayrıca:

Geceleri uyanınca bebelere süt veriyo musunuz? Veriyosanız onu gece uyanınca mı hazırlıyosunuz?

2,5 yaŞInda kreşe giden tanıdıklarınız var mı? Memnunlar mı? Ben Pelin'i hep dizimde sallayarak uyutuyorum, kreşte nasıl uyutacaklar?

Kayseri'de pedagog bulamayacağım için Pelin'in dr una danışsam bu kreş ile ilgili kafamdaki sruları, yardımcı olur mu sizce???

Arkadaşlar selam ve iyi haftalar herkese. Bakcıdan Pelin'e , Pelin'den de bana bulaşan grip yüzünden mahvolmuş halde bir haftasonu geçirdik biz. Pelinle odalarımızı ayırdıkPelin rahat uyuyabilsin diye.Sabaha kadar hapşırıyorum ben:KK43:. Pelin bizim odamızda yatıyor, ben de misafir odasında yatıyorum :)

Sabahtan beri kv ve eşim 80 kere aramışlar. Hiç hayra alamet olmaz zaten. Şimdi eşimi aradım. Babaannesi Pelin'i özlemiş de Pelin'i oraya götrürecekmişim... Ben hastayım yatıyorum aMA herhangi bir önemi yok onlar için...!!!!

Bikaç şey sorcam ayrıca:

Geceleri uyanınca bebelere süt veriyo musunuz? Veriyosanız onu gece uyanınca mı hazırlıyosunuz?

2,5 yaŞInda kreşe giden tanıdıklarınız var mı? Memnunlar mı? Ben Pelin'i hep dizimde sallayarak uyutuyorum, kreşte nasıl uyutacaklar?

Kayseri'de pedagog bulamayacağım için Pelin'in dr una danışsam bu kreş ile ilgili kafamdaki sruları, yardımcı olur mu sizce???

gecmis olsun cnm. bn kndim yatmadan once sutunu hazrlayip basucunda birakiyorum uyaninca iciryorum. bazende hazirlamiyorum.
iki bucuk yasinda cocuk sallanmadan uyur die UMUYORUM:26:

dr dan geliyorum kan tahlili istememe rağmen gerek görmediği için tahlil yaptırtmadı bana:26: kesinleşmiş bir boğaz enfeksiyonumuz var:KK1: penisilin iğne vurdurdu, ateşi yükselmemiş sabahtan beri bu iyiye işaret, haftaya gel grip aşısı yapalım ikinizede dedi dr:KK1: iş yerinde çok fazla insanla muhatap olduğumuz için eve mikrobu biz getiriyormuşuz, çok evham yapma dedi, hastalanarak bağışıklığı güçlenecek dedi dr, bende dedimki antibiyotik içmekten helak olduk, bağışıklığımız böyle güçlenirmi? oda güçlenir sen merak etme dedi:KK31: inşallah dedim aldım getirdim çocuğu eve, ağladı arkamdan sıpa içimin yağları eridi:KK58:
ben bişeyler atıştırayım geliyorum bekleyin beni:KK56:

FRAMBUCUM benim o kadar kçük kreşe giden tanıdığım yok ve bende 2,5 yaşında göndermek zorunda kalıcam galiba düşünceliyim bakıcı arayışındayım doktorun yardımcı olacaktır die düşünmekteyim arkadaşlarını görünce sallanmadan da uyur bi gün uyumaz 3 gün umaz 4. gün alışır süt konusunda ben hazır süt veriyorum küçük sütler alıyorum yatmadan yanıma koyuyoru biberonla uyanınca açıp boşaltıp eline veriyorum o içip uyuyo bazen bitirmeden uyuduğu için uyanık bekliyorum uyuunca biberonu alıyorum yoksa dökülyo doğal olarak

biberona günlük pastorize süt ısıtıp koyuyorum bazen soğuduğu için içmiyor gece kalkıp gene ısıtıyorum ama bizim cadı sabaha kadar 750 ml süt içiyor yada 1 kilo :KK43:

frambu merto hala emdiği için yardımcı olamıycam ama sütten kesince gece kalktığında süt vermeyi düşünmüyorum bir kaç gece ağlar ağlar susar, gece deliksiz uyumaya alıştırmayı düşünüyorum, tabi bu benim düşüncem, merto ne karar verir bilinmez bu konuda:KK9: acı-bademe sordunmu orda sanki bi afiş görmüştüm kayserideyken bebek gelişim testi yaptırdınızmı falan yazıyordu, bunu yapan bi uzmanları varsa ona danışabilirsin belki, bence druna danış varsa o yönlendirir zaten canım,ayrıca mahmut hocada yardımcı olur diye düşünüyorum bu konuda:26:
hasret alemsin nerden aklına düştü şimdi emel acar falan:KK52:
ayrıcana grip aşısı için benim nacizane fikrim, bir grip mikrobu yıllarca aynı mekanlarda varlığını sürdürüyor yani geçen senenin mikrobu için hazırlanmış olan bir aşı 2-3 yıl sizi koruyabiliyor, bu senenin yeni mikrobu için etkisiz olabilir ama piyasada hüküm süren diğer mikroplar için hala etkili:KK53:

Bosnacan, size de geçmiş olsun, mevsim geçişlerinde alerjiler çoğalabiliyor evet, umarım tekrarlayan bişey değildir..
Astigmat dedin benide şüphelendirdin şimdi, bende küçük keneyi göz dr. a götürmek istiyordum ne zamandır, en kısa zamanda götüreyim en iyisi..

Biz küçük keneyi çocuk cerrahına götürecez bu arada, kaka yaparken çok ağlıyor, içerde hemeroid olabilirmiş, çatlak falan yok ama nasıl ağlıyor görseniz, içim parçalanıyor.. Eğer çocuk cerrahında bişey çıkmazsa pedagoga götürecez, psikolojik olabilirmiş, çok kasıyor kendini ıkınırken, off offf delirmek üzereyim, ne yorgunluklarım geçiyor, ne uykusuzluklarım, ruhum hasta benim yaa, anne olmak bu kadar zormuymuş..?
hemoreid olabilir cani yaniyor zaar:KK43:
her daim yorgun halsiz uykusuz asabi anneler grubu :)
pazar günü döndük eve.tabiki istanbul tatilim harika idi.oğluş ilk traşını oldu,resmini koymuştum face e,hiç sorun çıkarmadı.bana aşırı düşkün oldu,gelip gelip sarlıyor,okşuyor.zaten düşkündü ama sevgisini böyle göstermezdi.10 gündür ayakta sallamıyorum kıpırcan ı,yanına uzanıyorum sarılıp uyuyor,umarım böyle devam eder.bugün aşımız var.aslında geçen haftaydı ama ben burda değildim,geç olacak,bişey olmaz değil mi?düşündümde ben size nezamandır soru sormuyorum,bakıyorum bayağı rahatsınız:KK53:olmaz,sorum geldi ,soracağım.

1-yavaştan kış geliyor malum.uyku tulumu giydireceğim bu sene Alp e,çünkü asla üst örtmez.tulumun içine pijama giydiriyor musunuz?
2-kış boyunca giydirdiğiniz kıyafetlerin altına uzun kollu çıtçıtlı bady giydiryor musunuz?
3-ben oğluşun ilk traşından sonra azıcık saçını aldım,saklamak için.ama başımı etini yiyenler var,at onu,saç saklanmaz falan diye.hiç batıl inançlı biri değilimdir ama yinede sormak istedim,siz saklıyor musunuz?

şimdi bu sorulara cevap vermeyen bağyanlar için kehanetim geliyor:KK52:cevap vermeyenlerin kocası 3 saat boyunca çok sıcakkanlı ve hoş 3 hatunla,ki bunların ırkını söylemiyorum bile,bir asansörde mahsur kalsın:KK67:.

cok alcaksin yine ist.a geldin v aramadin.
uyku tulumu mantikli olabilir icine ince bi pijamayla.
bizim ew sicak olacak muhtemeln isi yalitimi fln ewde cok kalin giydirmem. sadece banyo sonrasi kalin giydirirm.

ilk sac tabii saklanir hatira beee! biz kesmedik ama bnde saklicam tabii bi kiwrim :)
bizim dr. grip asisini ewde olan cocuklara onermiyor. cocuk kres wya sosyal ortmlarda bulunuyosa oneriyor. bn yaptrcam malum cery kaparsa ulasada gecer w perisan oluruz.
sirf o kehanetinden tirstigim icin otrdum yazdim haberin ola:63:

Bosnacan, size de geçmiş olsun, mevsim geçişlerinde alerjiler çoğalabiliyor evet, umarım tekrarlayan bişey değildir..
Astigmat dedin benide şüphelendirdin şimdi, bende küçük keneyi göz dr. a götürmek istiyordum ne zamandır, en kısa zamanda götüreyim en iyisi..

Biz küçük keneyi çocuk cerrahına götürecez bu arada, kaka yaparken çok ağlıyor, içerde hemeroid olabilirmiş, çatlak falan yok ama nasıl ağlıyor görseniz, içim parçalanıyor.. Eğer çocuk cerrahında bişey çıkmazsa pedagoga götürecez, psikolojik olabilirmiş, çok kasıyor kendini ıkınırken, off offf delirmek üzereyim, ne yorgunluklarım geçiyor, ne uykusuzluklarım, ruhum hasta benim yaa, anne olmak bu kadar zormuymuş..?
hemoreid olabilir cani yaniyor zaar:KK43:
her daim yorgun halsiz uykusuz asabi anneler grubu :)

cok alcaksin yine ist.a geldin v aramadin.
uyku tulumu mantikli olabilir icine ince bi pijamayla.
bizim ew sicak olacak muhtemeln isi yalitimi fln ewde cok kalin giydirmem. sadece banyo sonrasi kalin giydirirm.

ilk sac tabii saklanir hatira beee! biz kesmedik ama bnde saklicam tabii bi kiwrim :)
bizim dr. grip asisini ewde olan cocuklara onermiyor. cocuk kres wya sosyal ortmlarda bulunuyosa oneriyor. bn yaptrcam malum cery kaparsa ulasada gecer w perisan oluruz.
sirf o kehanetinden tirstigim icin otrdum yazdim haberin ola:63:

grip aşısı hiç yaptırmadım cadıyada yaptırmam ,

uyku tulumu cadı için şart hava sıcaklığına göre seçiyorum içine giydireceğim kıyafeti malum sitanbulun havları belirsiz ama ankaraya gidince daha soğuk olur kesin giydirirm

saçını saklamadım o dönem hiç bişi hatırlamıyorum alum çok kötü idim ,

çıtçıtlı badi atlet herdaim cadının avzgeçilmez kıyafeti heryerini kruyor hiç bişi giydirmesem yada kat kat giydirsemde mutlaka çıtçıtlı badi giydiriyorum

bu sorualrı snein güzel gözlerin için cevapladım canım :) :KK52:

Bikaç şey sorcam ayrıca:

ben kv. ve eşine çözüm bulunamayacağını düşünüyorum bu bir ,,

kreş içinse pelinin bi çok olumsuz davranışını düzelteceğini düşünüyorum

yasmincim canım çok geçmiş olsun öpüyorum sizi en geç şubatta senle buluşmalarımız başayacak kısmetse :)

frambu merto hala emdiği için yardımcı olamıycam ama sütten kesince gece kalktığında süt vermeyi düşünmüyorum bir kaç gece ağlar ağlar susar, gece deliksiz uyumaya alıştırmayı düşünüyorum, tabi bu benim düşüncem, merto ne karar verir bilinmez bu konuda:KK9: acı-bademe sordunmu orda sanki bi afiş görmüştüm kayserideyken bebek gelişim testi yaptırdınızmı falan yazıyordu, bunu yapan bi uzmanları varsa ona danışabilirsin belki, bence druna danış varsa o yönlendirir zaten canım,ayrıca mahmut hocada yardımcı olur diye düşünüyorum bu konuda:26:
hasret alemsin nerden aklına düştü şimdi emel acar falan:KK52:
ayrıcana grip aşısı için benim nacizane fikrim, bir grip mikrobu yıllarca aynı mekanlarda varlığını sürdürüyor yani geçen senenin mikrobu için hazırlanmış olan bir aşı 2-3 yıl sizi koruyabiliyor, bu senenin yeni mikrobu için etkisiz olabilir ama piyasada hüküm süren diğer mikroplar için hala etkili:KK53:

sabatumerin programinda gordum az once. yillar oncede ciragan sr
aynda bi defilede.. orda o kadina hayran oldum:)
gulsan merti hala emziryosuuun ndn bu kdr bagisikligi zayif:KK43: hamileykn falan cok hastalndinmi sende

al iste bagirma diosunz 2 saattr uyku denemeleri yapiyoruz bizimki inatka uyumuyo muzlu sutunude icti bnde artik patladim we bagrdim yeter yat artik kapat bakiim o gozlerini die..
sonuc; 3dakika gecti w ayagimda uyuyor suanda :)

buarada yazgi tebrkler alpi uyutma metoduna. bn ceryi sallarken bile ellerini tutup dirseklerimlede bacaklarini zaptediyorum. dun gece 2.30da sallamama ragmen uyumadi yanima yatrdim done done tekmelemedik yerimi birakmadi. uyumuyo tabi ordan oraya atliyo yatagin icinde.

Musti, sanki kardeşim benim bulunduğum şehre yerleşiyormuş gibi sevindim, inşallah herşey çok hayırlı olacak, bizde bol bol görüşürüz umarım..

Benim hafta sonu ev bakma olayım tam bir fiyaskoya dönüştü, baktığım evleri beğenmedim, eşimle çok tartıştık, annesi tam gaz doldurmaya devam ediyor, hala ev arayışındayım, bunun yanı sıra şeytan kv nin gazabına uğradım, uğramaya da devam ediyorum, gece rüyamda onu boğarak öldürdüğümü gördüm, Allah sonumu hayır etsin, ruh sağlığım hiç iyi değil :KK43:((

X