-----2010 KASIM hamişleri----

Ben hala çok uyuyorum , uyumaktan şiştim :)) , ama gnl84 ün dediği gibi dr. un seni yönlendirir, aklına takılan şeyleri kesin dr. nada sor , ama topikte henüz başlayanı duymadım....

ohh ohhh maşallah gid gide artıyoruz yaşasın kasım hamişleri...:))))
yeni aramıza katılan arkadaşlar hg diyoruz hayırlısı olsun hepiniz ve hepimiz için...:)))

ben yine mide bulantılı ve bu lanet işte keyifsiz bir gün içindeyim....

slm herkese , ne güzel bir dolu kasım hamişi ne bereketli bi aymış bu inşallah ben de şu miniğin kalp atışlarını duyarım da aranızdan ayrılmak zorunda kalmam
ya kıslar bişe sölücem size birkaç gündür dehşet mide yanması var normal midir acaba , hamilelikle bi ilgisi var mı yoksa ben kalp atışı stresinden ülser felan mı oluyorum :18::18:

İçini ferah tut canım.

Bende mide yanması oluyordu. Ayrıca göğüslerde hassasiyet, ağrı da olmuştu.

Yediklerinle alakalıdır tatlım yanma, hamilelikte benimde midm hassaslaştı sanırım çoğu kişide vardır bu, güzel şeyler düşün canım , bende ağlayarak gittim kalp atışları için ,duyamayacağım diye ama artık kendime söz verdim pozitif olmaya çalışıyorum, sürekli bebişle konuşuyorum , o zamn hep yanımdaymış gibi rahatlıyorum ....

Gebelikte burun kanaması
Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü doktorlarından Dr. Alper Mumcu, burun kanamalarının gebelikte çok sık karşılaşılan yakınmalardan birisi olduğunu, can sıkıcı olmasına karşın çoğu zaman anne adayı ve bebek açısından zararsız olduğu belirtti.

10.03.2010 -- Gebe bir kadının günün herhangi bir anında ortada hiçbirşey yokken birden burnunun kanamaya başlaması çok da nadir karşılaşılmayan bir durumdur.Bu kanamalar birkaç damla olabileceği gibi zaman zaman çok daha şiddetli olabilir. Kanamalar bazı kadınlarda ara sıra görülürken bazı kadınlar ise hemen hemen hergün benzer kanama atakları yaşayabilirler. Tekrarlayan burun kanamaları gebelikte çok sık karşılaşılan yakınmalardan birisidir ve can sıkıcı olmasına karşın çoğu zaman anne adayı ve bebek açısından zararsızdır.Gebe olsun ya da olmasın hemen hemen herkes hayatının bir döneminde burnundan kan gelmesi durumu ile karşılaşmaktadır. Bir o kadar kişi de sümkürmediği taktirde fark etmediği kanamalar geçirmektedir.Çok nadir olarak da kişiyi ve çevresindekileri panikletecek kadar şiddetli kanamalar olabilir.

Gebelikte neden burun kanar?
Normal popülasyona göre gebelerde burun kanamasına daha sık rastlanmaktadır. Bunun temel nedeni bebeğin ve anne adayının sağlığı açısından gebelik sırasında damarlarda dolaşan kan miktarının artmasıdır. Kan miktarı arttıkça burun mukozası içindeki ince ve yüzeysel kan damarlarının maruz kaldığı basınç da doğal olarak artar. Zaman zaman bu ince damarlar artan basınca direnemez ve damar duvarı yırtılarak kanamaya neden olur. Burun mukozasının kuru kalması, şiddetli sümkürme, burnu ve ağzı tıkayarak hapşırma gibi faktörler de basınç artışına pozitif etki ederek kanamayı tetikleyebilir.
Gebelikteki burun kanamalarını kan hacmindeki artıştan sonra en sık tetikleyen durum burun mukozasının kronik kuruluğudur. Ayrıca sigara kullanımı da damarların kırılganlığını arttırmaktadır.

siteye yeni üye oldum şu an 6 haftalık hamileyim bu süreçte sorulacak çok soru olacak sanırım
geçen hafta kesesini gördü dr bana da gösterdi ama pek anlaşılır değildi haftaya yine gitcez sanırım bu defa görebiliriz bebişi şimdilik hiç şikayetim yok iştahım azaltı benim için problem değil:) süt su içiyorum he bi de taze portakal suyu bi de balığa ağırlık verdim folik asiti zaten hamile kalmadan önce kullanmaya başlamıştım böle giderse zor şey değilmiş canııımm :)))

bişey sorsam çatlamalar için şimdiden bişey kullanmaya gerek varmı ne kullansak?

Son düzenleme:

Canım şu an bir kitap okuyorum orda da yazıyor , gebelikte normalmiş burun kanaması , yani sıklıkla görülürmüş , canını sıkma ,geçmiş olsun...

benimde 2-3 günde bir kanıyor burnum..
ilkinde bende panik olmuştum ama doktor normal dedi

merhaba kızlar
6 haftalık hamileyim..turkuaz arkadaşım ile konuştum saolsun bu topiğin tam benim yerim olduğunu söyledi
aranızdayım...yaşadıklarımı yazarım..
Allah herkesin bebeğini sağlıkla nasip etsin kucaklarınıza...
sevgiler

merhaba ..maşallah bugun aramza katılan arkadaşlarımız var ne güzel..
hepinize hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
ne kadar az stresli olursak bizim ve bebişlerimiz için faydalı..

ben ne süt içebiliyorum ne de kuru meyvelerden yiyebiliyorum
peynir haşlanmış yumurta yoğurtla takviye etmeye çalışıyorum
haftada bir balık yiyorum diğer günleri de planladım
kuru baklagil nohut ya da faulye,tavuk sebze,et haftayı tamamlıyoruz zaten
hergün mutlaka bol yeşil salata yiyorum gün arasında midem fena olunca çubuk kraker yemeyi seviyorum..günde ya da 2 günde bir soda içiyorum
hiç kusmadım bakalım galiba hassas dönemleri atlattık

akşam karın ağrısı kasık ağrısı mahvetti korktum acaba birşey mi oluyor diye içim sızladı resmen
ama allahtan devam etmedi..ara ara karnım çok geriliyor
bebe yağı sürmeye başlasam mı acaba çünkü resmen geriliyor
sizinde öyle oluyor mu?
amam benim açık ameliyatımla laparaskopi deliklerim var:))
ondan da olabilir tabi:))

Ben siteye yeni üye oldum hamile olduğumu öğrenince hemen internetten araştırmalar başladım tabi ne olur ne biter sorunlar sorular herşeye önceden hazırlıklı olmak lazım :) bu arada 10+1 günlük hamileyim... İnşallah hepimiz hayırlısı ile alır bebeklerimizi kucağımıza...

Hoşgeldin canım , hayırlı olsun ...bugün hakikaten topik baya hareketli , çoğalıyoruz , bebişlerimiz artıyor

deniz varya soda hariç aynı besleniyoruz sodayı sevmiyorum.
Sütü aslında hamile kalmadan önce çok içerdim ama şimdi hem miğdemi bulandırıyor hemde gaz yapıyor artık 3. Aydan sonra içeriz.

Yağ ve kremleri 3. Aydan sonra diyorlar kızlar zaten daha bişi büyümedi bende hafifçe bişi var gibi

yeni gelen arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz tam yerine geldiniz:)bebişleriniz hayırlı uğurlu olsun işlh...
uykucupanda nasıl oldun cnm iimisin?

kızlar walla ,lginç ama bnm göbişim kaşınmaya bile başladı geceleri özellikle acaba büyüyomu ama daha çok erken ya bn bebe yağı sürüyorum nasip olursa 4. aydan snr kreme geçicem bnce öle yapın szde şimdiden krem sürmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…