-----2010 KASIM hamişleri----

kızlar benim bulantılarım 4-5 gün sürdü
ama çok şiddetliydi
hiçbişi yiyemedim
yediğimi de çıkardım sürekli
iki hafta önce falan
ama artık hiç bulantım yok
her istediğimi yiyebiliyorum

benimde aynı oldu 1 hafta filan çok şiddetli sürdü şimdi hiç yok allah şükür bazen diyorum olması mı gerek acaba. Olsa bi dert olmasa bi dert :1:

Kızlar yazışmalara baktım biraz isim konusunda tatsız yazışmalar gördüm...
Aslında isim konusu ve hakkı anne, babaya aittir, kim ne hakla 9 ay taşıdığın meleğin ismini koyma hakkını elinden alabilir...

Fakat bazı aileler isim konusunda o kadar ısrarcı ki, kavga meselesi haline gelebiliyor, kadınlarda genellikle ortam gerilmesin diye ayak uydurmaya çalışıyor ve içinde hep düşünce kalıyor " asla torunlarımın isimlerine karışmayacağım..."

İsim konusunda kızım olursa Allah nasip ederse "Alya Irmak" olacak... oğlum olursa "Serkan" olacak... eşimin vefat eden abisi, bunu ben istedim, ne eşimin ailesi ne de eşim bu isim olacak demedi, kendim istedim, ama benimle inatlaşsaydılar eminim cıngar çıkartırdım...

Bu konuda bir arkadaşım çok muzdaripti, dedim ki eşine söyle ben o ismi koymak istemiyorum, neden diyecek dedi, sende o isim bana eskiyi hatırlatıyor, eski sevgilimin ismiydi, o nedenle istemiyorum dersin dedim, eşine aynen bu şekilde söylemiş, eşi ani u dönüşüyle ismi değiştirdi :)))) şimdi küçük sıpamızın adı "Metehan" oldu :))):66:

Napalım bazen pembe yalanlar işe yarıyor....:9:

Kızlar selam , yine kaynatmışsınız , bilg. bozulduğu için yazamadım iki gündür ama ara ara okudum ...Çok şükür herkes ii , sıkıntılı bi durum yok ...

slm kızlar
sabah dr daydık. bebişim bu defa insan görünümündeydi
minicik ellerini ayaklarını parmaklarını bile gördük.
çok hareketliydi yavrucum kıpır kıpır:9:
nasıl mutlu oldum anlatamam.
darısı görmeyenlerin başına :nazar:

Hayırlı olsun canım , bende istiyorum artık görmeyi yaaa , vakit geçmiyor ....

kızlaarrr isim düşündünüz mü, veya ne isim düşünüyosunuz veya eşiniz,anneniz,kayınvalideniz ne diyo

Erkek için ezelden beri düşündüğüüz bir isim var ama kızı hiç düşünmedik :))) Valla kimse karışmıyor bizde de teyzem senelerdir , kız olursa leyla erkek olursa can koy diye tutturuyo, "Leyla bir özgecandır " diye bir şarkı varya ,orda esinleniyor :)))

ya bizimde erkek olursa şevket efe olacak inş. ama ben bu durumdan şikayetçi değilim. benim canım dedemin adı şevket ve anlamı da güzel azametli heybetli anlamında.

Bizde erkek olursa efe koyucaz canım :)))

hiç yemedim yiyemem de..

ya kokulara karşı aşırı duyarlı oldum.deri çantamın kokusu beniş bitiriyır.bir de havuç yiyemiyorum.görünce bile midem bulanıyor.hatta yazarken bile ekrana bakmıyorum :) ıyyy :26:

Havuctan tek tiksinen benim zannediyodum , yanlız değilmişim :9:

ben 5 aylıktan sonra bitkisel boya ile boyatmayı düşünüyorum

Ya bu saç boyatma olaına bnde fena halde taktım , bizde ırsi, beni saçım 20de beyazlamaya başladı , şu an anlatamam , allahtan aralarda ama napcam bilmyorum

ohh gidip orda yersiniz ya da onlar getirir... biz çok alakasız bir memleketteyiz kendi ailelerimizden uzaktayız... o tarafı değil ama annemi aramıyor değilim. yemek konusunda...:59:

Bende anneme sipariş verdim :))) 14 saatlik yoldalar , gidemem , onlarda çalışıo gelemio , en iisi bu , haftasonuna yollucak :))

günaydın kızlaarr
dün bebişimi gördüğümü söylemiştim.
dr um 6 hafta sonra çağırdı. 2 test yapılmayacak mı dedim.
geldiğinde 3 lü test yaparız ikisi de aynı işe yarıyor dedi
ama acaba başka yere gidip yaptırsam mı diyorum.
bir de yine paranoyaklığın tuttu güven dr una diyorum.
siz ne düşünüyorsunuz:18:

2'li yapmayıp 3 lü yapan dr. var . O konuda sıkma canını , zaten bu test bebkle alakalıbişey değilmiş yani anneye yönelik bilgilerle istatistiklere göre senin bebeğinin engelli olma olasılığını çıkarıyolarmış , bebkle ilgili kullanılan tek bilgi byu heralde , gerisi annenin yaşı , sigarası , alkolü , hastalıkları ,v.s. miş...

gönülcüm bnm drum krem önermedi daha bebe yağı sürebilirsin dedi etkilenir kmyasal kremlerden dedi

canım krem için daha erken bence bebek yağı kullan ben başladım bu hafta kullanmaya....

Bende doktoruma sordum, krem için erken dedi, kimyasal kullanmaya gerek yok dedi, bebe yağı, badem yağı, fındık yağı .... bunları kullanabilirsin dedi ama badem yağı tüylenme yapar... bebe yağı kullanmaya başlıcam...

Kızlar sabah yeni doktoruma gittim.
Beni hemen acil servise yönlendirdi, biraz geç kalsaymışım diyaliz hastası olabilirmişim, bağırsak ameliyatı olmam gerekebilirmiş, en berbatı gebeliği sonlandırmak durumunda kalabilirlermiş :14:
Şimdi tedaviye cevap verip vermemesine bağlı durumum..
Off.. :(((

Bende doktoruma sordum, krem için erken dedi, kimyasal kullanmaya gerek yok dedi, bebe yağı, badem yağı, fındık yağı .... bunları kullanabilirsin dedi ama badem yağı tüylenme yapar... bebe yağı kullanmaya başlıcam...

Bende bebe yağı kullanıyorum , kremi 4. aydan sonra başlarım diye düşünüyorum , zaten çatlağa müsait olan cilt ne yaparsan yap çatlıo , benimkide gayet müsait :)))

Beni hemen acil servise yönlendirdi, biraz geç kalsaymışım diyaliz hastası olabilirmişim, bağırsak ameliyatı olmam gerekebilirmiş, en berbatı gebeliği sonlandırmak durumunda kalabilirlermiş :14:

çok geçmiş olsun canım yaaaa....
hastalığın tam olarak ne çıktı ki ayy iyi kide başka doktora gitmişsin...
umarım tedaviye cevap verirde bebeğine birşey olmadan atlatırsın bu durumu.....:18:

Canım Çok çok geçmiş olsun.:14::14:

çok geçmiş olsun canım yaaaa....
hastalığın tam olarak ne çıktı ki ayy iyi kide başka doktora gitmişsin...
umarım tedaviye cevap verirde bebeğine birşey olmadan atlatırsın bu durumu.....:18:

Serumla verilecek bir sürü ilaç verdiler. Bu ilaçlarla yemeye ve çıkarmamaya başlamam lazım.
Böylelikle bağırsak ve böbreklerim yine çalışmaya başlayacaklar, bir böbreğimin fonksiyonları %20 azalmış. Şayet iyi giderse gebeliği sonlandırmayacaklar..

_arzum_ sağol canım..

gecmis olsun
allah bebeginede sanada acil sifa versin neyin var
bilmiyorum ama okudugumda uzuldum

Geçmiş olsun canım allah şifa versin inşallah iyileşirsin en yakın zamanda dikkat et kendine

canım yaa çok geçmiş olsun. umarım biran önce herşey normale döner.lütfen dikkat et kendine ve bebişine.

Serumla verilecek bir sürü ilaç verdiler. Bu ilaçlarla yemeye ve çıkarmamaya başlamam lazım.
Böylelikle bağırsak ve böbreklerim yine çalışmaya başlayacaklar, bir böbreğimin fonksiyonları %20 azalmış. Şayet iyi giderse gebeliği sonlandırmayacaklar..

_arzum_ sağol canım..

umarım iyileşirsin canım dualarım seninle....

canım mevlam acil sisflar versin bebebgin ve için hakkında en hayırlısı neyse o olsun yüzünde kalbinde hep gülsün

_arzum_ sağol canım..

Umarım tedaviye en kısa sürede cevap verirsin de için daha ferah olur , Allahım sana ve bebişine sağlık versin ....

geçmiş olsun canım beniim bi arkadaşımda gebelikte böbrek fonksiyonları zayıflamıştı şu an nur topu gibi bi oğlu var bence canını sıkma dualarımız seninle ve bebişinle tekrar geçmiş olsun...:16:

purr--geçmiş olsun cnm yaa
tam anlayamadım evde misafirlerim var ondan pek okuyamıyorum sziii
bende doktordan geldimmm
troitim fazla çıktıı
doktorum dagiliyeye yönlendirdi
15 günde bir takipe alıcaklarrr beniii:26:
bebeğimde sorun yok şükürr
2li tes -t iii
çıktıı
amaaa troid bebeği etkilermiş bakalım neler olucak yarın görüşürüsss
ben giremiyorum pek misafirlerden
öptüm sizii

_arzum_ sağol canım..

çok geçmiş olsun arkadaşım. allah bebeğine de sana da acil şifalar versin.
moralini yüksek tut. dualarımız seninle...

Back