• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

kızlar benim oğluşumunda müthiş gazı var doktordan ilaç adık ama hala aynı ben yediklerime çok dikkat ediyorum anlamadım varmı gaz sorunu için çözüleriniz :59:.şimdilik annemin yanındayım ama malesef evimize dönüş yapcağız nasıl bakıcam tek başıma diyorum Allah güç kuvvet verir inş.

Sab-simplex gaz damlası var canım onu öneririm ben..Muskat kullananlar var gaz sancısı için...

Bizim hiç o kadar çıkmadı değerler..en son 14.7 idi..

Bi de bişi sorucam.Siz ne kadar sürede bez değiştiriyosunuz? Ben her değiştiğimde bir miktar kaka yapmış oluyo.Kakanın miktarı önemli mi?Bazen çok yapıyo..Bazen az..Ama hiç bezden taşmadı mesela..
bizdede hiç taşmadı ya. ben kaka görürüsem değişiyorum miktarına falan bakmıyorum. zaten hemen kızarıyor poposu.bizim kaka azaldı çişi arttı.
Günaydın kızlar daha doğuramadım ama bu göğüs yaraları hakkında doktoruma danışmıştım. Bana bebeği emzirdikten önce ve sonra göğsümü sıkarak sütümle göğsümü nemlendirmemi söyledi anne sütünde olan bileşenler hiçbirşeyde yok o çok iyi gelir dedi. Birde badem yağının iyi geldiğini söyledi. İsterseniz bir deneyin belki yararını görürsünüz:34:

ilk emzirmeden itibaren sütümü :44:sürmeme rağmen şiddetli yaralar gördüm. olaacaksa oluyor.

slm kızlar kaç gündür kk ya bakmıyordum fırsat buldukça face bakıyordum ama burda da epey ilerleme olmuş morgüller canım benim sütüm de tek göğüsten 80 cc civarı geliyor 3 saatte nerdeyse daha 100 cc yi hiç geçmedi vitamaltı bi de ben deneyeyim gem teyzemizin önerdiğini bulamadım eczanelerde varsa vitamalt kolay maltana aldım 2 gündür onu içiyorum bi de ben maki,na ile sağdığımda o kadar süt geliyor düşünün ama bebeğin kilo alımı fena değil her gün olmasa da gün aşırı nadiren hergün 90 cc mama veriyorumsarılık olup yoğunbakımda yatınca ordaki hemşireler 1 aylık olana kadar mama takviye edin demişlerdi perşembe gün dr kontrolümüzvar bakalım dr ne diyecek

Evet canım, benim de maalesef 3 saatte ancak 100 cc çıkıyordu.... oğlum 4.300 kg doğdu, ilk 3 gün sütüm çoook az geldi, aç kaldı yawrum... 1 kez mama verdiler, alışmasın biberona diye bol bol emzirmemi istedi hemşireler, hastane çıkışımız 3.800 kg. ya kadar düştü :(((

Vitamalt'ı içmeye başlayınca çoook şükür Allah'a sütüm arttı... dene mutlaka tavsiye ederim...

kızlar emzirmekle başımız dertte
göğüs ucum yok alamıyo
ilk başlarda alıyodu snki
ama hastanede fototerapi sırasında biberonla sağıp verdik unutmuş bebişim
şimdi silikon uçsuz hiç almıyo
silikonla da alttan akıtıyo yarısı ona yarısı kıyafete gidiyo
sarılık tam geçmedi beslenemicek diye korkuyorum
sağıp veriyorum
bu seferde buna alışıcak hiç almıcak
off napcam ben kızlar yaa
tavsiyesi olanlar varmı

meme ucu cıkaran aparatlar var ...

manuel el pompası kullandım sanki oda biraz uc cıkarttı...

ben silikonu memeyi almaz diye bıraktım...

teşekkür ederim canım..teyzemin tavsiyesini de yapıyorum aynı zamanda..sizinde aklınızda bulunsun,inşallah işe yarar. "kuru kayısıyı şekerli komposto yapıyosun.bol bol içiyosun " dedi.sarılığa iyi geliyomuş.hemen yaptım ben de.
yarın da lavanta alayım..

artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..Kızım delik deşik olmasın diye...

benim bildiğim o süt arttırmak ve kabızlık için... ama ben bilmeden içtim...sarılık olmadık...

valla bizim bez değiştirmemiş çok alem bazen 1 saat içinde 4 bez değiştiriyoruz bazen de 3 saatte bir genelde temiz beze yapmayı çok seviyoruz kaka bazen az bazen çok yapılmış oluyo ama bizde de gaz problemi var bazen gazdan sanki canını yakıyorlar etinden et kesiyorlar gibi çığlık çığlığa ağlıyo

Evet 2 gündür bizde gazlıyız..O kadar canım acıyo ki o gaz sancısı çekerken :((

bugün sabahçıyız. hiç uyumadık. gündüz bütün gün uyandıramadık bu gce de uyutamadık. uyumadığı için doymadığını düşünüyorum. göğsümün biri tam iyileşiyor derken meme ucu mu nasıl çekerse orda bir yarık daha oluştu. o meme iptal oldu. zaten sütü az olan memeydi dedim dikkate almadım. diğer göğsüm de gece yetmedi. yara olanı sağdım verdim şimdi bekliyorum uyumasını ama halen aranıyor. meyve suyu içtim sütüm çoğalsın die, belki de başka bir derdi var sıkıntıdan emmek istiyor. çünkü 90 ml süt içirdim az önce. ebatına da bakmıyor.

Günaydın kızlar daha doğuramadım ama bu göğüs yaraları hakkında doktoruma danışmıştım. Bana bebeği emzirdikten önce ve sonra göğsümü sıkarak sütümle göğsümü nemlendirmemi söyledi anne sütünde olan bileşenler hiçbirşeyde yok o çok iyi gelir dedi. Birde badem yağının iyi geldiğini söyledi. İsterseniz bir deneyin belki yararını görürsünüz:34:

meraba. aynıymış günümüz sizinle. bu topiği sürekli takip ediyodum doğumu bekleyen olmamasıyla ilgili espriler yapan bütün arkadaşlar doğurdu şimdi bebeklerle ilgili sorunları konuşuyolar biz beklemedeyiz. beklemek zormuş hakkaten 1 aydır izinliyim boş boş bişi yapmadan duruyorum.rüya görüp arayanlara soranlara cevap vermekte cabası. hiçbi belirti yok üstelik karnım inmeden ve belim bile ağrımadan birden gelirmi bu kız acep..

bugün sabahçıyız. hiç uyumadık. gündüz bütün gün uyandıramadık bu gce de uyutamadık. uyumadığı için doymadığını düşünüyorum. göğsümün biri tam iyileşiyor derken meme ucu mu nasıl çekerse orda bir yarık daha oluştu. o meme iptal oldu. zaten sütü az olan memeydi dedim dikkate almadım. diğer göğsüm de gece yetmedi. yara olanı sağdım verdim şimdi bekliyorum uyumasını ama halen aranıyor. meyve suyu içtim sütüm çoğalsın die, belki de başka bir derdi var sıkıntıdan emmek istiyor. çünkü 90 ml süt içirdim az önce. ebatına da bakmıyor.

belli olmuyorki canım... ben sağarken bazen 30 bazen 120 ile doyuyordu.
doğru emzirme nasıl oluyor baktın mı netten? yanlış tutuşta etkiliyor yaraları.
ters tutuş var denedin mi??? bebeği karnında değilde belinin yanında tutuyorsun...

ben az süt gelen memeyi ben ilk acıktığında veriyorum o enerji ile daha cok ceksin diye...

meraba. aynıymış günümüz sizinle. bu topiği sürekli takip ediyodum doğumu bekleyen olmamasıyla ilgili espriler yapan bütün arkadaşlar doğurdu şimdi bebeklerle ilgili sorunları konuşuyolar biz beklemedeyiz. beklemek zormuş hakkaten 1 aydır izinliyim boş boş bişi yapmadan duruyorum.rüya görüp arayanlara soranlara cevap vermekte cabası. hiçbi belirti yok üstelik karnım inmeden ve belim bile ağrımadan birden gelirmi bu kız acep..

gelir gelir...
ben kontrole diye gidip doğurdum geldim... :)

Bizim hiç o kadar çıkmadı değerler..en son 14.7 idi..

Bi de bişi sorucam.Siz ne kadar sürede bez değiştiriyosunuz? Ben her değiştiğimde bir miktar kaka yapmış oluyo.Kakanın miktarı önemli mi?Bazen çok yapıyo..Bazen az..Ama hiç bezden taşmadı mesela..

ben her kaka yaptıgında degısıyorum mıktarına bakmıyorum :44:

belli olmuyorki canım... ben sağarken bazen 30 bazen 120 ile doyuyordu.
doğru emzirme nasıl oluyor baktın mı netten? yanlış tutuşta etkiliyor yaraları.
ters tutuş var denedin mi??? bebeği karnında değilde belinin yanında tutuyorsun...

ben az süt gelen memeyi ben ilk acıktığında veriyorum o enerji ile daha cok ceksin diye...

gelir gelir...
ben kontrole diye gidip doğurdum geldim... :)

ters tutuş mu bilmiyorum? bir bakayım ben. az önce baktım da koptu kopacak. ağzına versem koparır. o kadar ya... o memeyi iptal edip diğeri ile devam edeyim en iisi.

Evet canım, benim de maalesef 3 saatte ancak 100 cc çıkıyordu.... oğlum 4.300 kg doğdu, ilk 3 gün sütüm çoook az geldi, aç kaldı yawrum... 1 kez mama verdiler, alışmasın biberona diye bol bol emzirmemi istedi hemşireler, hastane çıkışımız 3.800 kg. ya kadar düştü :(((

Vitamalt'ı içmeye başlayınca çoook şükür Allah'a sütüm arttı... dene mutlaka tavsiye ederim...

Canım vitamalt senin bebeğe gaz yaptı mı? Ben dün içtim akşam üstü ilk defa bebeğim gaz sancısından ağlamaktan çatladı, bugün içmeyeceğim bakalım ondan mı??

pompa kullananlar, elektrikli bir pompa almak istiyorum. fiyatı ve aldığınız yerleri de söyleyerek önerilerde bulnabilir misniz?

Canım vitamalt senin bebeğe gaz yaptı mı? Ben dün içtim akşam üstü ilk defa bebeğim gaz sancısından ağlamaktan çatladı, bugün içmeyeceğim bakalım ondan mı??

Canım zaten gazlı bir bebek olduğu için maalesef bilmiyorum... ama her emzirmeden sonra kucağıma alıp, sırtına hafif hafif vurup gazını çıkartıyorum, rahat uyuyor...

pompa kullananlar, elektrikli bir pompa almak istiyorum. fiyatı ve aldığınız yerleri de söyleyerek önerilerde bulnabilir misniz?

Medela canım... eşim 200 TL'ye almış... doktor bize bunu önerdi...

hastanelerde medela kullanıyorlar..herkes en iyisi o diyor.Ben almadım,bi arkadaşımdan geldi.Çok memnunum.kaç
gündür krem de kullanmıyorum,hiçbişey olmadı.Hastanede de onu kullanmıştım.

Medela...

ters tutuş mu bilmiyorum? bir bakayım ben. az önce baktım da koptu kopacak. ağzına versem koparır. o kadar ya... o memeyi iptal edip diğeri ile devam edeyim en iisi.

ben yaralar için kadın doğumcuya gittim genel cerrahiye gönderdi. onlar muayeneden sonra bepanten plus verdiler. ama senin koptu kopacak demen...
enfeksiyon varsa bebeğede gecer hasta olur. doktora git bence...

Canım zaten gazlı bir bebek olduğu için maalesef bilmiyorum... ama her emzirmeden sonra kucağıma alıp, sırtına hafif hafif vurup gazını çıkartıyorum, rahat uyuyor...

Medela canım... eşim 200 TL'ye almış... doktor bize bunu önerdi...

canım eşin nerden almış sorar mısın bi de hangi modelini kullanıyosun? internete sümer a.ş. de modeller var bana yazar mısın seninki hangisi?
bi arkadaşım swing modelini önerdi çok memnun kalmış.
rica etsem siteden bakıp bana söylermisin seninki hangisi..

ben yaralar için kadın doğumcuya gittim genel cerrahiye gönderdi. onlar muayeneden sonra bepanten plus verdiler. ama senin koptu kopacak demen...
enfeksiyon varsa bebeğede gecer hasta olur. doktora git bence...

yok canm o göğsü vermiyorum artık. diğer göğsüm bildiğin ii oldu. bunu da belki emzirmeyerek iyileştirebilirim. doktora gittim ben de. doktor farklı bir krem verdi. devletin ödediği kremlerden. ama fayda etmedi. bir de silikon uç önerdi. ama o ucu beceremiyorum.

yok canm o göğsü vermiyorum artık. diğer göğsüm bildiğin ii oldu. bunu da belki emzirmeyerek iyileştirebilirim. doktora gittim ben de. doktor farklı bir krem verdi. devletin ödediği kremlerden. ama fayda etmedi. bir de silikon uç önerdi. ama o ucu beceremiyorum.

benim de sağ sorunlu hep yara hep yara..
bepanthene sür keramos söylemişti
ben faydasını gördüm sol göğsüm düzeldi..
yara olanı bi süre verme ama dikkat et unutmasın memeyi
o arada sağ memeni
5-6 saat vermesen bile bayağı topluyo meme kendini
çok ağrılı seni anlıyorum
Allah yardımcımız olsun
geçecek diyolar 1 aylık olunca düzelirmiş
görces bakalım

bi de emzirme pozisyonuna dikkat etmek lasım
tüm kahverengi kısmı bebeğin ağzına yerleştirmek gerek
sadece ucu alırsa hem süt gelmez hem de yalancı emme yapar bebek
hem gazı olur hem de memeler yara olur
valla ben tüm bunları bilmeme rağmen yara oldu çünkü oğlumun ağzı minik ve tutamıyo
zar zor beceriyo yeni yenii
sağarak veriyodum dayanamıyodum kanıyodu.
Allah yardım etsin hepimize çok zormuş valla

Back