• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Sütü az olan anneler....

Eczaneden viltamalt alın için, tavsiye ederim, iyi geliyor, çok şükür Allah'a sütüm arttı...

gozunuz aydın saglıcakla buyusun ınsallaah

al aynı muhabbet ıstee..bıde benı kaburgalarım ve sırtım baya hasar aldı dogumda normal dogum yaptım sankı :36: pespese alt acmak aglıyorum her defasında agrıdan :(

ya ben su cıtcıtlı bodylerı gıydırırken cok zorlanıyorummmmmm..annem hıc bısı yapamıo zaten hersey bana kaldı becerıksızım ben sanırım cok uzuluyorum :14::14:

ama beklenmedık bır hareketle tırnaklarını kestım tospamın :66:

Canım yardımcı olacak biri yok mu yanında :26:

yarın ılk kontrol umarım sarılık cıkmaz cok korkuyorum hafıf sarı gıbı geldı bana bugun yuzu ama bukadar emzırmeye olmasın lutfeen

sarılık olmayan varmı aramızda

Hemen hemen her bebek sarılık oluyor, benim fındık kurdumda da hafif oldu, ama emzirdikçe geçiyor merak etmeyin...

kızlar emzirmekle başımız dertte
göğüs ucum yok alamıyo
ilk başlarda alıyodu snki
ama hastanede fototerapi sırasında biberonla sağıp verdik unutmuş bebişim
şimdi silikon uçsuz hiç almıyo
silikonla da alttan akıtıyo yarısı ona yarısı kıyafete gidiyo
sarılık tam geçmedi beslenemicek diye korkuyorum
sağıp veriyorum
bu seferde buna alışıcak hiç almıcak
off napcam ben kızlar yaa
tavsiyesi olanlar varmı

Offf bu cocuk bakmak ne zor sey yaaa odum kopuyor herseyden kussa bile gpanik oluyorum birsey olcak diye aklim cikiyor cok emse bi dert emmese bi dert bu aksam her emzirmemin ardindan kaka yapti 3 defa pespese sonra cisini yapoyo ve her defasinda belinden veya bacagindan cikiyo gobegi islaniyor offf bu cocugu buyutene kadar kafayi yerim ben herhalde herseye cok takiliyorum

canım annem hep diyor ki bebeği koruyan ALLAH, sen elinden geleni yapabilirsin..Çok üstüne düşersen hem üzülür yıpranırsın hem de bebeğini keyifle büyütemezsin..Panik olma tadını çıkar anne olmanın, bende bazen strese giriyorum ama hemen toparlanıyorum, bu bebişi ben büyütücem, delikanlı olacak oğlum bugünler geçecek..Ve bir gün bugünleri de özleyeceğiz :))

bende de aynı valla... kojam kızıyor,bi sakin ol diye...
bence bilgisizlik ve tecrübesizlik...
hamileyken herseyi gebelik orgdan takip edebiliyorduk
aynı mantıkla calışan tüm bilgileri barındıran bi bebek sitesi var mı acep???

bu arada her bebek bezi her bebeğe olmuyor.
komşum da prima ile başladı. sırtına kadar çıkıyor kakası derdi. molfix e gecti rahatladı.

bezi doğru bağlamakta önemli. kojamcım primanın paçalarındaki fırfırlarını özenle dışa cıkarır.:9: ben bağlasamda gelir kontrol eder. :9:
göbek kısmını iki hafta katlayarak bağladık biz...dışa doğru iki parmak eninde katladık...

Ayy benim kocada cok sakin ben dun aksam sinir krizi geciriyordum nerdeyse o sakin sakin halletti herseyi
benim ki altini cok cabuk kirletiyo daha emzirirken pirttttttt kakasini yapio emziriom uyuyo altini degisiom uyanio sonra yine emzir deliriyorum ya 3 kez pespese kaka yaparmi bunlar yaaaa

Sizin yine iyi kötü kocalarınız yanınızda benim kocanın annesi hastanede yatıyo orada kendisi..Ve üstelik daha taşınmamış bir evim, bir türlü yeni tayin yerinde bulamadığım bir ev var, yağmurlara kalacaz diye stres yapıyorum üstelik, ev bulmak için eşim gittiğinde de oğlumu dünyaya getirdim,bir gün sonra ancak gelebildi...Anlayacağınızrahat olsun,pimpirikli olsun kocalarınız yanınızda olsun

Canım yardımcı olacak biri yok mu yanında :26:

Hemen hemen her bebek sarılık oluyor, benim fındık kurdumda da hafif oldu, ama emzirdikçe geçiyor merak etmeyin...
annem yanımda ama bebekle ılgılı bısey yapamıyor benden korkak yemek utu sadece dolayısıyla acemı anne ve cocugu basbasa :16:
yarın kontrolumuz umarım cıkmaz bısey :18:
evet Ataalp sarılık olmadı şükür

çok sukur bızde yarın ogrenıces ne durumdayız

bety senın tayın nereye cıktı

Offf bu cocuk bakmak ne zor sey yaaa odum kopuyor herseyden kussa bile gpanik oluyorum birsey olcak diye aklim cikiyor cok emse bi dert emmese bi dert bu aksam her emzirmemin ardindan kaka yapti 3 defa pespese sonra cisini yapoyo ve her defasinda belinden veya bacagindan cikiyo gobegi islaniyor offf bu cocugu buyutene kadar kafayi yerim ben herhalde herseye cok takiliyorum

Off evet, kociş izinliydi, hadi annem de yanımda, ama sonra napcam bilmiyorum :26:

Sütü az olan anneler....

Eczaneden viltamalt alın için, tavsiye ederim, iyi geliyor, çok şükür Allah'a sütüm arttı...

Hemen yarın deneyeceğim :52::52:

Nasıl yapıcaz canım ? tarif eder misin?
aktardan alınan lavanta bardak boyutuna göre ( çay bardağına 1 çay kaşığı gibi) kaynamış suya eklenir 8-10 dk demletilir yudum yudum içilir.
Cnm sağlık belirtsi :)))

Takılma çok fazla, sakin ol annesin sen :)))

Ben de bir gün özene bezene banyo yaptırdım, taraftar takımını giydirdim, kontrole götürcem oğlumu, ne yapsa beğenirsin :)))

Son dakka golü attı, pırttttttttttttttt, bi baktım ki, bok sırtından çıkmış, herşey, altındaki battaniye bile batmış :9::9::9:

Tam acele acele üsütünü değiştiriyorum, bir de yüzüme işmez mi :53:

Dedim ki bak Serkan seni evire çevire döverim :9::9::9: Masum masum bakıyo yüzüme anasının sarı danası :55:
aynı şeyleri yaşıyoruz valla.. bizde bigün bi açtık bez değiştirces fıskıye gibi yağmurladı heryeri bakakaldım :))tam şoku atlatmaya uğraşırken
ardından bi de kakaladı ortalığı Allahtan şu tek kullanımlık alt açmalar var resmen kurtarıcım..
kızlar emzirmekle başımız dertte
göğüs ucum yok alamıyo
ilk başlarda alıyodu snki
ama hastanede fototerapi sırasında biberonla sağıp verdik unutmuş bebişim
şimdi silikon uçsuz hiç almıyo
silikonla da alttan akıtıyo yarısı ona yarısı kıyafete gidiyo
sarılık tam geçmedi beslenemicek diye korkuyorum
sağıp veriyorum
bu seferde buna alışıcak hiç almıcak
off napcam ben kızlar yaa
tavsiyesi olanlar varmı

sağma makinası benim göğüs ucumu bayağı çıkardı.
ama çok canımı yaktı hala da sağ da sıkıntı devam ediyo
sarılık dönemi geçene kadar aç kalmasın diye mama verebilirsin
zor bi durum biberona alışırsa memeyi bırakır dikkat et

mrb kizlar:3:
msllh herkez iyi:nazar:
benim dogumum 7 agustos 14:14 de kucagima aldim dunya tatlisi oglumu:69:
4kilo 205 gm 54 cm :nazar::nazar:

epidural normal dogum yaptim cok rahat bir dogum oldu
hic aci falan hissetmedim:66:
ve yusufumda sarilikda yok cok sukur.:nazar:
bizden bu kadar..

VE BUTUN DOGUM YAPAN ANNELERIMIZI TEBRIK EDIYORUM..:71:

Son düzenleme:
kızlar benim oğluşumunda müthiş gazı var doktordan ilaç adık ama hala aynı ben yediklerime çok dikkat ediyorum anlamadım varmı gaz sorunu için çözüleriniz :59:.şimdilik annemin yanındayım ama malesef evimize dönüş yapcağız nasıl bakıcam tek başıma diyorum Allah güç kuvvet verir inş.

aktardan alınan lavanta bardak boyutuna göre ( çay bardağına 1 çay kaşığı gibi) kaynamış suya eklenir 8-10 dk demletilir yudum yudum içilir.

teşekkür ederim canım..teyzemin tavsiyesini de yapıyorum aynı zamanda..sizinde aklınızda bulunsun,inşallah işe yarar. "kuru kayısıyı şekerli komposto yapıyosun.bol bol içiyosun " dedi.sarılığa iyi geliyomuş.hemen yaptım ben de.
yarın da lavanta alayım..

artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..Kızım delik deşik olmasın diye...

Kızlar sarılıkla ilgili yaşadıklarınızı yazar mısınız lütfeeenn :( çıldırıcam .. siz neler yaptınız? sarılık değerleri kaç vs...

benimkinin ilk 3 gün değeri 16 çıktı ben yarım saatte bir emzirdim. bol bol emzirmeniz gerekiyor. siz emzirdikçe o kakasını yapıcak kakayla birlikte vücüdundan sarılığı atacak temizlicek vücüdunu.yarım saatte 20dk da bir emzirin ben uykusunda bıle dayıyodum memeyı azın cok şukur 3. gün den sonra düştü değeri. Sadece emzirin.

annem yanımda ama bebekle ılgılı bısey yapamıyor benden korkak yemek utu sadece dolayısıyla acemı anne ve cocugu basbasa :16:

çok sukur bızde yarın ogrenıces ne durumdayız

bety senın tayın nereye cıktı

Erzincana çıktı tayinimm

benimkinin ilk 3 gün değeri 16 çıktı ben yarım saatte bir emzirdim. bol bol emzirmeniz gerekiyor. siz emzirdikçe o kakasını yapıcak kakayla birlikte vücüdundan sarılığı atacak temizlicek vücüdunu.yarım saatte 20dk da bir emzirin ben uykusunda bıle dayıyodum memeyı azın cok şukur 3. gün den sonra düştü değeri. Sadece emzirin.

Bizim hiç o kadar çıkmadı değerler..en son 14.7 idi..

Bi de bişi sorucam.Siz ne kadar sürede bez değiştiriyosunuz? Ben her değiştiğimde bir miktar kaka yapmış oluyo.Kakanın miktarı önemli mi?Bazen çok yapıyo..Bazen az..Ama hiç bezden taşmadı mesela..

slm kızlar kaç gündür kk ya bakmıyordum fırsat buldukça face bakıyordum ama burda da epey ilerleme olmuş morgüller canım benim sütüm de tek göğüsten 80 cc civarı geliyor 3 saatte nerdeyse daha 100 cc yi hiç geçmedi vitamaltı bi de ben deneyeyim gem teyzemizin önerdiğini bulamadım eczanelerde varsa vitamalt kolay maltana aldım 2 gündür onu içiyorum bi de ben maki,na ile sağdığımda o kadar süt geliyor düşünün ama bebeğin kilo alımı fena değil her gün olmasa da gün aşırı nadiren hergün 90 cc mama veriyorumsarılık olup yoğunbakımda yatınca ordaki hemşireler 1 aylık olana kadar mama takviye edin demişlerdi perşembe gün dr kontrolümüzvar bakalım dr ne diyecek

Bizim hiç o kadar çıkmadı değerler..en son 14.7 idi..

Bi de bişi sorucam.Siz ne kadar sürede bez değiştiriyosunuz? Ben her değiştiğimde bir miktar kaka yapmış oluyo.Kakanın miktarı önemli mi?Bazen çok yapıyo..Bazen az..Ama hiç bezden taşmadı mesela..

valla bizim bez değiştirmemiş çok alem bazen 1 saat içinde 4 bez değiştiriyoruz bazen de 3 saatte bir genelde temiz beze yapmayı çok seviyoruz kaka bazen az bazen çok yapılmış oluyo ama bizde de gaz problemi var bazen gazdan sanki canını yakıyorlar etinden et kesiyorlar gibi çığlık çığlığa ağlıyo

ben tam tersi kendim bakıyorum ve çok keyif alıyorum bu durumdan..başkasının bakmasına içim elvermiyo valla..benimde annem yanımda ev işleriyle ilgileniyo sağolsun..zaten sen bak bebişine kuzum ya, onların bizim kokumuza ihtiyaçları var :69::69:..bu arada bizde sarılık olmadık çok şükür..:nazar:

canım annem hep diyor ki bebeği koruyan ALLAH, sen elinden geleni yapabilirsin..Çok üstüne düşersen hem üzülür yıpranırsın hem de bebeğini keyifle büyütemezsin..Panik olma tadını çıkar anne olmanın, bende bazen strese giriyorum ama hemen toparlanıyorum, bu bebişi ben büyütücem, delikanlı olacak oğlum bugünler geçecek..Ve bir gün bugünleri de özleyeceğiz :))

şiddetle katılıyorummmmm:46::46::46::46:

Cigtanim hayirli olsun canim benim oglumdan sonra ki en kilolu bebek seninki olmus masallah allah anali babali buyutsun

bizim sariligimiz 18 e cikti evde isik tedavisi uyguluyoruz emziriyorumda ins sutum yeterli geliyordur yarin kontrole gidicez bakalim nolcak dua edin oglum iyilesmis olsun teyzoslari

dun gece annem yoktu esimle beraberdim kimse yoktu ve cok yoruldum igrenc bir geceydi altini temizlerken 3 kez isedi ve hemen sonra tekrar pirtladi alt degistirmekten nefret ettim cildirdim ama uyurken ki o gulumsemesi bazen kahkaha atmasi herseye degiyor....

Günaydın kızlar daha doğuramadım ama bu göğüs yaraları hakkında doktoruma danışmıştım. Bana bebeği emzirdikten önce ve sonra göğsümü sıkarak sütümle göğsümü nemlendirmemi söyledi anne sütünde olan bileşenler hiçbirşeyde yok o çok iyi gelir dedi. Birde badem yağının iyi geldiğini söyledi. İsterseniz bir deneyin belki yararını görürsünüz:34:

Back