• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Gemciğim seninkide siyatik sinir sıkışmasıdır. Ben yatakta dönemiyorum bile çok şiddetli ağrım umarım biran önce doğrur kurtuluruz (:
İnanılmaz adapteyim doğurmaya doğursakta kurtulsak (:
bı avazdaaaaaaaa ınsallah :52::52:
slm kıslar bişi sorcam:
lansinoh un süt saklama poşetini aldı kociş

şimdi bu poşetler tek kullanımlıkmı???
yoksa kullan yıka tekrar kullan oluyormu???

içinde bu konuyla ilgili bişi yazmıyor

ayrıca; poşete süt koy dondur. başka sefer tekrar sağ. dolapta soğut. aynı donmuş süte ekle.
diyen oldu. bilginiz var mı??? -bence pzt sağılan süte çarş sağılan sütü eklemek mantıksız ama???
tek kullanımmlık canım sterıl oldugundan
Süt saklama poşetlerini kaç defa kullanabilirim?

Steril süt saklama poşetleri anne sütünün saklanması, toplanması için üretilmiştir. Tek kullanımlık olup, hava ve nem geçirmeyen, anne sütünün kalitesini korumasını sağlayan özel LDPE’den yapılmıştır. Birkaç defa kullanım için süt saklama kapları mevcut ve bunları bebek malzemeleri satan yerlerden satın alabilirsiniz. Ancak tek kullanımlık bebeğinizin sağlığı ve kafanızın rahatlığı açısından oldukça pratık..

Morgüller..Tebrikler..Şu an off durumdayım ..:2::2::2:ne zaman kendime gelirim bilmem .. Allah biran önce bize de yaşatsın.
:nazar::nazar::nazar:

morguller benide mahvettin valla cok fena oldum acaba bende o gunleri gorebilcekmiyim diyorum Allah ogluna uzun omurler versin.

Morgülcüm, çok güzel anlatmışsın, içim kıpır kıpır.. Sen anlattıkça heyecan sardı.. :16::16:
Sağlıkla, huzurla gelsinler, mutlulukla büyütelim meleklerimizi :69::69:

:60
bayıldım okurkenhikayene cnm ne kadar güzel anlatmışsın olayı an ve an,helede eşinin pilav üstü tavuk olayı kopardı beni resmen:60::60:allahım analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cnm..

canım benim çok güzel anlatmışşın ama ne yazsan da duyguları tarife yetmiyor...

Allah esirgesin ikinizi de...

insanın öpesi bi daha öpesi hep öpesi geliyor:)
baktıkca bakası-başkasına vermeyesi geliyor:9:

uyku da süt ile birlikte düzene giriyor. bikaç gün sabır sadece:31:

Mor Güller; ne güzel anlatmışsın, benide mahvettin valla :59:
canım Allah size bağışlasın bebeğinizi..uzun güzel ömürler nasip etsin rabbim..:nazar::nazar:

tebrikler canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin..
yalnız hıçkırıklara boğdun resmen beni çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını
Allah bizlere de nasip eder inşallah az kaldı..
ömer serkana sağlık diliyorum öpüyorum

Gem yalniz degilsin benimde gozyasim hic durmuyor canimda sıkkın zaten morgullerde gece gece salya sumuk etti beni zaten bizde biran once kavussak yavrularimizada bu guzel duygulari yasasak....

sanada gecmisler olsun allah anali babali buyutsun :nazar::nazar::71:

ah cnm ya salya sümük ağlattın beni ne güzel anlatmışsın,ben tam çeşmeleri açmış ağlarken yemek muhabbetinde koptum sonra tekrar ağlama moduna geçtim.Allah Serkan bebeğin bahtını açık eylesin.

Teyseleri güsel dua ve dilekleriniz için çoooooooookkkk teşekkür ederis :16::16::16:

Afacan oğlum emdi ve uyuduuuuu :52::52::52:

Resmen savaşıyor annesiyle :69:

Datlum, bal kaymağım benim....:emir_bebek:

kızlar ben yarın sezeryana gidiyorum izmir gazi hastanesinde sabah saat 9da olucak inşallah
hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah

Keramoscuğum lansinohu önceden kullanmanın avantajı var... fakat yine de tam olarak acıyı almıyor, sızlama hafif ağrı illa ki oluyor, zamanla düzelecek inşallah... nasıl sızlamasın vakkumluyolar resmen :52:

Birisi sezeryandan sonra ne zaman banyo yapılıyor diye sormuş.... hemen ertesi gün yaptım banyomu hastanede ohhh misss:21::21::21:

Sezeryan olacaklar sakın korkmayınnnnnn, ilk günden sonra herşey çoooook kolay.... ben eve geldim daha hiç yatmadım :52::52::52:

Benden bir kaç tavsiye size... süt hemen gelmeyebilir ama mamayı hemen dayamayın çocuğa, alıştırmayın, her ağladığında önce memeyi verin çünkü süt bebek emdikçe salgılanarak çoğalıyor... hastanenin ikramı lohusa şerbeti ve kayısı kompostosunu booool bolll için, hatta yakınlarınız yapsın getirsin... rezene çayı sütü bayaaaa çoğaltıyor... sütüm hemen gelmedi diye üzülmeyin, ben çok üzüldüm, çok az geldi, bebeğim aç kaldı mama verdiler diye 2 gün ağladım, sinirlerim bozuldu ama eve geldim sıcak su banyosuyla göğüslere masajdan sonra akşama sütüm çoğaldı :nazar::nazar::nazar:

Bebeği emzirmeden önce mutlaka altını kirletmişse temizleyin, memeden sonra uyuya kalıyor, altı tekrar açıldığında huysızluk yapıyor, tekrar uyanıyor...

Her emzirmeden sonra bebeğiniz kucağınıza alın, sırtına hafif hafif vurun, gazı kolayca çıkıyor, rahat uyku uyuyorlar...

Bebeğiniz ağlarken acıkmış olduğunu düşündüğünüz için hemen emzirmek isteyeceksiniz... fakat memeyi almakla ilgili huysuzluk yapıyorsa, başka sıkıntısı vardır... altına yapmış veya gazı olabilir...

Bebeğin acıktığını anlamak için, alt dudağına parmağınızı sürün ağzını emecek gibi açıyorsa açtır, emzirin.... :56:

Her 2 saate emzirin, zaten bir kaç gün sonra emme ve uyku düzeni sağlanıyor...

2 saatten fazla uyutmamaya özen gösterin, Allah muhafaza sarılık ilerleyebilir, uyandırın emzirin uyandırmak için, topuklarını hafif sıkın, gıdıklayın, altını açın, kısacası rahatsız edin... yoksa kendi kendilerine uyanmak istemiyorlar saatlerce, düzene girince 2 - 3 saatte bir kendiliğinden uyanacaktır, tecrübeyle sabittir :52:

Bebeğinizin kakasından yada çişinden hafif kan gelebilir, sakın telaşa kapılmayın, bizden bebeğe geçen hormonlar sayesinde olabilirmiş...

Göbeği düşene kadar yıkanması sakıncalıymış, ben yıkarım diye düşünüyordum...

Göbeğini steril için hergün en az 3 kez babusol sıkın...

Üşür diye kat kat giydirmeyin, sıcaklar mahvoluyorlar :50:

Hava çok sıcak, emerken terliyorlar, bir de üşür diye sıkı sıkı sarmalamayın...

morgüller ne güzel yazmışsın çok saol pek aydınlatıcı olmuş.biz de öğrencez heralde böle deneyerek:)

pur maşallah kocamn olmuş bebişin eee doğsun artık tam sevmelik kıvama gelmiş senin ki.

yarın dogum yapcak arkadasın adını unuttum oğlak75 miydi.canım sana da hayırlı dogumlar sağlıkla ve mutlulukla alırsın işallah kucagına.

Back