2010 Kasım Anneleri

melodicim ne güzel vallahi, oğluşunla güzel güzel gezin, meyvelerden, organik köy mamalarından da yiyin. imrendim sana çok. dalından meyve koparmayalı yıl olmuştur.
Tuğra'nın eli yanmış çok geçmiş olsun. çok yaramaz oldular çok. kendilerine zarar vermeseler ortalğıı döküp saçmalarına bir şey diyen yok zaten. Allah hepsini korusun.

nihayet bugün araba koltuğu alabildim, kraftın bir modeli, içi yumuşacık, konforlu ve bebeğin dışarıyı izleyeyeceği kadar yüksek. korktuğum dgibi olmadı, kızıma seçtirdim, allaya ballaya bindirdim, onun da hoşuna gitti sanırım.
dün pikniğe gittik, gittiğimiz piknik alanında devekuşu, tavuklar, inekler, ördekler, koyunlar vardı kızım haliyle bayıldı. salıncakta sallandık. yavru bir buzağıyı sevdik, çok sevimliydi.sanırım onu annesinin sütünü bitirmesin diye ayırmışlardı buna çok üzüldüm, minicikti. bir de dün yunus gösterilerinde kullanılan yunusların yavrularını havuzda uygun koşullarda doğum yapamadıkları ve hamileyken karnını üzerinde hareket yapmaya zorlandıkları için kaybettiklerini okudum,denizde yüzerek doğum yapıyorlarmış ve hızla gitmeleri gerekiyormuş. hem de fotoğrafta bebeğinin başında ağlıyor gibiydi. bu yaz antalya'da gitmeyi planlıyordum ama artık asla gidemem. çok etkileniyorum böyle şeylerden.

Melodi size de gecmis olsun, fazla merak basa zarar ama oyle ogreniyorlar iste..
koy gibisi var mi ya miss gibi temiz hava..

ece oto koltugunuzu gule gule kullanin..

ececim bizde köpeklere ekmek atıyoruz. çok şirinler. burda karşı komşunun keçisi ve atı var. henüz inek tavuk görmedik.
hava değişimden kabız oldu yavrum. yapıyor ama az ve katı.

düşünmemlazım mis gibi valla. oğlum daha uzun uyumaya başladı.

melodi oh ne güzel, anlat bize neler yaptığınızı, nerelere gittiğinizi. ben tatil anısı dinlemeyi çok severim.
geçmiş olsun oğlun kabız olmuş, ben sürekli kabızlık çeken bir bebeğin annesi olarak neler yaşadığını anlayabiliyorum, her gün yapsın diye binbir takla atıyorum,yaparsa dünyalar benim oluyor sanki. denemediğim şey kalmadı, kabızlık uzmanı gibiyim, gerçi benim kızımda bu yöntemlerin işe yaramadığı da oluyor, yedirilmesi ve yedirilmemesi gerekenler listesi çok uzun Ece her şeyi yemediği için ben çok zorlanıyorum. sen biliyorsundur ama kefir, kavun, karpuz, kayısı, zeytinyağı, salatalık, soğuk süt, kiraz, vb. yedirebilirsin, hangisi elinin altındaysa. tatilin tadını çıkar.

çok uykusuzum gece geç yatmıştık,sabah üçte kalktık, yemek yedirdim, pastel boya çalışması yaptık, sarıldık, oynadık. altıda tam uyutup yatağına koymuştum ki çivi çakma sesi gibi bir ses, baya uzun sürdü, nereden geldiğini anlamadım anlasaydım sesi çıkartanı ne yapardım bilimyorum. kızım -bu ne? bu ne?-diye ağlayarak uyandı. babası aldı kucağına ben zaten en son odadan çıkışlarını hatırlıyorum uyuyakalmışım, bir saat sonra kalkıp işe gittim tabi. ben Ece gürültü yapmasın, komşuları rahatsız etmesin diye çok uğraşıyorum. bazen gece kalkıp ağlayınca avutamazsam hemen alıp başka odaya gidiyorum insanlar rahatsız olmasın diye. insanlar çok saygısız.:KK19:

dün evcil hayvan mağazalarının olduğu bir iş merkezine gittik, minik ördekler, kuşlar, köpekler, civcivler, balıkla, tavşanlar vardı, Ece'yi onlardan ayırmakta çok güçlük çektim tabi, ama çok sevdi. belki büyüyünce ona bir evcil hayvan alabililirim, çocuklara sorumluluk bilinci kazandırıyormuş.

müsait zamanda anlatırım ececim. Bugün denize girdi oğlum soğuk olmasına rağmen deniz hemen atladı ve zor çıkarttık.

Kabız herhalde hava değişimden bende oldum çünkü kiraz çok seviyor salatalık yiyor.
Semizotu vereceğim bugün o çok işe yarıyor.
Kendinize iyi bakın.

selam kizlar nasilsiniz cocuklar nasillar hepsini öpüyorum

bende yarin ömeri ortopedi doktoruna götürücem alti haftadir ömer sag ayagini ice basiyor bacagida bayagi egri duruyor yürürken egrilik cok belli oluyor yolda kim görse bu cocuk niye böyle yürüyor diyorlar canim sikkin:KK14: bakalim doktor nediyecek insallah gecici bir durumdur:KK50:

sagol yabangulum, gecti cok sukur...
melodi sen anlattikca ben turkiyede koydeymisim gibi hissediyorum kirazlar falan deyince.. :) nedendir bilmem imran bir iki haftadir kakasini cok sert yapiyor, bi de cok az yapiyor tugra gibi..
ece seninki bayagi sokmus konusmayi iki kelimelik soru soruyor masallah..

selam kizlar nasilsiniz cocuklar nasillar hepsini öpüyorum

bende yarin ömeri ortopedi doktoruna götürücem alti haftadir ömer sag ayagini ice basiyor bacagida bayagi egri duruyor yürürken egrilik cok belli oluyor yolda kim görse bu cocuk niye böyle yürüyor diyorlar canim sikkin:KK14: bakalim doktor nediyecek insallah gecici bir durumdur:KK50:

allah sifa versin. sen farketmeden ayagi incinmis olabilir mi ?

doktordan gelince buraya da yaz merak ederiz..

allah sifa versin. sen farketmeden ayagi incinmis olabilir mi ?

doktordan gelince buraya da yaz merak ederiz..

sagol kübracim farkinda degilim cünkü yerinde duramayan bir cocuk disarda cok hareketli sürekli kosuyor arada düsüyor ama incime oldumu bilmiyorum birde son zamanda plastik terlik aldim onu girdiriyordum belki ondan olmus olabilir gibime geliyor yarin belli olur hayirlisi

melodi semizotu bulabilirsem deneyeyim ben de. oh ne güzel denize de girmişsiniz, sen anlatıp anlatıp kıskandır beni ancak.

düşünmemlazım genellikle başına anne koyup söylüyor ama konuşmayı söktüğünü söyleyemem, şu anda aynı şeyi en az on kere -anne, bu ne? - diyerek sorup telaffuzlarını ve anlamlarını öğrenme aşamasında bazen de -bunnar ne?- diye çoğul yapıp soruyor. bu cümlenin bir de - o ne?, onnar ne?- versiyonu var. söylediklerimin çoğunu anlıyor ama kendi sadece net söyleyebildiği kelimeleri söylemeyi tercih ediyor. evet ve hayır kullanılarak cevap verilecek sorulara başını öne ya da yana sallayarak yanıt veriyor. ben evde yaptığım bütün eylemleri ona anlatıyorum, Ece bak ben kitap okuyorum, bulaşık yıkıyorum, makineyi çalıştırıyorum, baba araba sürüyor vb. ya da bu bir kaşık, bu bir kalem gibi. onu da bütün işlere katıp yapmasını sağlıyorum, sonra sadece cümle kurduğumda o istediğim şeyi yapıyor. bu yaklaşım bizde işe yarıyor. dün tozları alırken ona da küçük bir kaba su koydum ve temiz küçük bir havlu verdim, benimle birlikte o da toz aldı minik elleriyle. sonunda kaptaki suyu içmeye kalkmasaydı her şey harikaydı diyebilirim.:KK1:

zeyn77 inşallah önemli bir şey değildir, geçmiş olsun, hemen iyileşsin. terlikten şüpheleniyorsan ne olur ne olmaz sen yine de giydirme canım, doktordan gelince bizi de haberdar et, umarım bir şey yoktur.

Son düzenleme:
melodi semizotu bulabilirsem deneyeyim ben de. oh ne güzel denize de girmişsiniz, sen anlatıp anlatıp kıskandır beni ancak.

düşünmemlazım genellikle başına anne koyup söylüyor ama konuşmayı söktüğünü söyleyemem, şu anda aynı şeyi en az on kere -anne, bu ne? - diyerek sorup telaffuzlarını ve anlamlarını öğrenme aşamasında bazen de -bunnar ne?- diye çoğul yapıp soruyor. bu cümlenin bir de - o ne?, onnar ne?- versiyonu var. söylediklerimin çoğunu anlıyor ama kendi sadece net söyleyebildiği kelimeleri söylemeyi tercih ediyor. evet ve hayır kullanılarak cevap verilecek sorulara başını öne ya da yana sallayarak yanıt veriyor. ben evde yaptığım bütün eylemleri ona anlatıyorum, Ece bak ben kitap okuyorum, bulaşık yıkıyorum, makineyi çalıştırıyorum, baba araba sürüyor vb. ya da bu bir kaşık, bu bir kalem gibi. onu da bütün işlere katıp yapmasını sağlıyorum, sonra sadece cümle kurduğumda o istediğim şeyi yapıyor. bu yaklaşım bizde işe yarıyor. dün tozları alırken ona da küçük bir kaba su koydum ve temiz küçük bir havlu verdim, benimle birlikte o da toz aldı minik elleriyle. sonunda kaptaki suyu içmeye kalkmasaydı her şey harikaydı diyebilirim.:KK1:

zeyn77 inşallah önemli bir şey değildir, geçmiş olsun, hemen iyileşsin. terlikten şüpheleniyorsan ne olur ne olmaz sen yine de giydirme canım, doktordan gelince bizi de haberdar et, umarım bir şey yoktur.

sagol canim

bugün doktora gittik ama bosuna gitmisim doktor ben cocuklara bakmiyorum dedi
cocuklar icin özel ortopedi doktoruna gitmemi söyledi yarin randevu alicam
bundada bir hayir vardir herseyin hayirlisi

sagol canim

bugün doktora gittik ama bosuna gitmisim doktor ben cocuklara bakmiyorum dedi
cocuklar icin özel ortopedi doktoruna gitmemi söyledi yarin randevu alicam
bundada bir hayir vardir herseyin hayirlisi

aile doktorunuz yonlendirmiyor mu?
neyse canim, onemli birsey degildir insallah..

ece daha ne konussun ki annesi :KK9: masallah cimcimeye, cogula bile ceviriyormus baksana :) anneye yardma da baslamis oh ne guzel ana kiz isleriniz cabucak biter.

zeyn keşke sana orada baştan söyleselermiş, çocukla hastanede olmak bile zor. çocuklara özel ortopedi doktorunu da yeni duydum; inşallah bir şeyi yoktur, sen kendini üzme canım.

Ece'yi mümkün oldukça günlük aktivitelere dahil etmeye çalışıyorum, okuduğum bütün kitaplarda çocuklara yaşam becerisi kazandırmamız gerektiği vurgulanıyordu. bir de ister istemez her annenin günlük işleri yapası gerekiyor, bu işleri yaparken çocuğa akasını dönüp, eline bir şey verip oyalanması yerine, onunla göz teması kurarak, konuşarak, bir işe yaradığını, başardığını hissettirerek yapmak daha iyi. böle olunca her şey daha uzun sürüyor ve zorlaşıyor ama en azından çocukla bir şeyler paylaşmış oluyorsun. çamaşırları birlikte seriyoruz, o bana veriyor ben seriyorum ya da kendisi seriyor, kirli kıyafetleri sepete atıyor, bulaşık ve çamaşır makinesini hep o çalıştırıyor, dürdüğümüz kıyafetleri eline veriyorum dolaplara o yerleştiriyor. yemek yerken sofraya taşınacak malzemeleri götürüyor vb. böyle anlatınca evde çocuk işçi çalıştırıyomuşum gibi oldu.:KK1:
çocuğun kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesi bile bir meziyet . ben Ece'yi mama sandalyesine veya altına bir şey serip yere otutuyorum önüne de yiyecek bir şeyler koyuyorum, döke saça, mıncıklayarak, suyunu sıkarak yiyor; ama zamanla yeme şekli bile gelişti, eskiden her yer daha çok batıyordu, bardağı tutamıyordu, şimdi daha çok konuya hakim.
siz neler yapıyorsunuz?

duşunmemlazım çok geçmiş olsun.melodi tadını çıkar tatilin:)

tatilin tadını çıkaralım derken içine ettiler. Temmuz sonuna kadar köyde kalmayı planlarken iş yerinden çağırdılar haftaya pazar dönüyorum. Birimimde tadilat varmış ben başında duracakmışım çok sinir oldum moralim bozuldu.

sagol yabangulum, gecti cok sukur...
Melodi sen anlattikca ben turkiyede koydeymisim gibi hissediyorum kirazlar falan deyince.. :) nedendir bilmem imran bir iki haftadir kakasini cok sert yapiyor, bi de cok az yapiyor tugra gibi..
Ece seninki bayagi sokmus konusmayi iki kelimelik soru soruyor masallah..

herşey çok güzel burda. Tuğra ya hayvanları tanıtmaya çalışıyorum. Bugün yavru köpek sevdik.
Benimki bazen sıkıyor hayvanı burnu sırtı neresi denk gelirse.

zeyn geçmiş olsun canım. Inşallah önemli bir durum yoktur.

Ece ve düşünmemlazım semizotunu 2 akşam üst üste yedirdim ve sonuç süper. Kakasını çok güzel yaptı. Tabi birde sabah kahvaltıda salatalık yiyor.
Kirazıda çok seviyor. Faydası oldu sanırım.
Kesinlikle semizotunu tavsiye ediyorum kabız için.

semizotunu nerden bulayim ben simdi :26: birilerinin bahcelerinde vardir ama kimden isteyebilirim ki?
bahceli evim olsun herseyi ekicem insallah, semiz otu, maydanoz, nane, marul, yesil sogan, eve yetecek kadar domates herseyimi ben yetistirmek istiyorum, cok ozeniyorum.. su ev isi de hala belli degil, ilk heyecanim da kalmadi artik...
neyse ben de armut yediriyorum kabiz olunca ama bazen cok sert yapiyo yine de...

melodi anliyorum insan harbiden cok sinir olur. butun sene calisiyorsun zaten doya doya tatil yapamamak hevesinin kursaginda kalmasi kotu bir durum..

imran hayvan sesini sadece oyuncaklarindan duyuyor garibim... hayvanat bahcesine goturmek istiyorum bu ara ama hava gunlerdir yagiyor, esiyor yaz gelemedi buraya..

X