2010 Kasım Anneleri

aile doktorunuz yonlendirmiyor mu?
neyse canim, onemli birsey degildir insallah..
sagol canim......
cocuk doktorumuz yolladida ben onu dinlemeyip baska doktora gittim sap gibi ortada kaldim anliycagin:KK37:
zeyn keşke sana orada baştan söyleselermiş, çocukla hastanede olmak bile zor. çocuklara özel ortopedi doktorunu da yeni duydum; inşallah bir şeyi yoktur, sen kendini üzme canım.

Ece'yi mümkün oldukça günlük aktivitelere dahil etmeye çalışıyorum, okuduğum bütün kitaplarda çocuklara yaşam becerisi kazandırmamız gerektiği vurgulanıyordu. bir de ister istemez her annenin günlük işleri yapası gerekiyor, bu işleri yaparken çocuğa akasını dönüp, eline bir şey verip oyalanması yerine, onunla göz teması kurarak, konuşarak, bir işe yaradığını, başardığını hissettirerek yapmak daha iyi. böle olunca her şey daha uzun sürüyor ve zorlaşıyor ama en azından çocukla bir şeyler paylaşmış oluyorsun. çamaşırları birlikte seriyoruz, o bana veriyor ben seriyorum ya da kendisi seriyor, kirli kıyafetleri sepete atıyor, bulaşık ve çamaşır makinesini hep o çalıştırıyor, dürdüğümüz kıyafetleri eline veriyorum dolaplara o yerleştiriyor. yemek yerken sofraya taşınacak malzemeleri götürüyor vb. böyle anlatınca evde çocuk işçi çalıştırıyomuşum gibi oldu.:KK1:
çocuğun kendi kendine yemek yemeyi öğrenmesi bile bir meziyet . ben Ece'yi mama sandalyesine veya altına bir şey serip yere otutuyorum önüne de yiyecek bir şeyler koyuyorum, döke saça, mıncıklayarak, suyunu sıkarak yiyor; ama zamanla yeme şekli bile gelişti, eskiden her yer daha çok batıyordu, bardağı tutamıyordu, şimdi daha çok konuya hakim.
siz neler yapıyorsunuz?
randevu almak icin aradigimizda problemi ve cocugun yasini söyledik ama onlarinda dalginligina geldi heralde
kismet, vardir bundada bir hayir
zeyn geçmiş olsun canım. Inşallah önemli bir durum yoktur.

Ece ve düşünmemlazım semizotunu 2 akşam üst üste yedirdim ve sonuç süper. Kakasını çok güzel yaptı. Tabi birde sabah kahvaltıda salatalık yiyor.
Kirazıda çok seviyor. Faydası oldu sanırım.
Kesinlikle semizotunu tavsiye ediyorum kabız için.

sagol melodicim:KK16:
sanada iyi tatiller
tugranin resimlerini gördüm masallah cok tatli olmus rabbim esirgesin

semizotunu nerden bulayim ben simdi :26: birilerinin bahcelerinde vardir ama kimden isteyebilirim ki?
bahceli evim olsun herseyi ekicem insallah, semiz otu, maydanoz, nane, marul, yesil sogan, eve yetecek kadar domates herseyimi ben yetistirmek istiyorum, cok ozeniyorum.. su ev isi de hala belli degil, ilk heyecanim da kalmadi artik...
neyse ben de armut yediriyorum kabiz olunca ama bazen cok sert yapiyo yine de...

melodi anliyorum insan harbiden cok sinir olur. butun sene calisiyorsun zaten doya doya tatil yapamamak hevesinin kursaginda kalmasi kotu bir durum..

benimde hayalim bahçeli bir ev ve kendi yetiştirdiğim sebzeler. bahçede tavuklar sabah tazecik yumurtalar.
köyde azda olsa bu hayalim gerçekleşiyor. oğlumu gören dalından koparılmış meyve veriyor.
semizotunu bulamazsan bol bol salatalık yesin. armut iyi gelebilir. kiraz da yumuşatır. ama semizotu 1 gecede çözüm.
yurtdışında bazı şeyleri bulmak zor oluyordur.

izin konusunda hala çok sinirliyim. bütün sene iş yerinde sadece ben 6 gün çalışıp izinlerimi yazın alabiliyorum. ve çocuğumun hiçbirşeyini göremiyorum. onunla yeterince ilgilenemediğim için bana inat yapıyor.
anne demeyi biliyor ama inadından söylemiyor. ben anne dedikçe o bana inatla baba yada aba diyor.
birşeyi yapmasını engelleyince beni sürekli ısırıyor.
bugün biraz dinlenmek için oğlumu park yatağına koyup bende yatakta uzandım. uyuyakalmışım. oğlumuda görümcem almış.
kv. dedi ki sana yapıyor dedi. benim yanımda daha farklı davranıyormuş.
çalışan anaların kaderi bu. :KK43:

Son düzenleme:
ececim naber? tatil nasıl gidiyor. benimki güzeldi ama iznimi yarıda kesip beni işe çağırdılar.
2 gündür tadım kaçtı.

bugün erdek'e indik pazarını gezdik. oğlum uyuyunca görümcemle çay bahçesinde oturduk.
sonra dolaştık fotoğraf çekildik.
akşam üzeri tekrar dışarı çıktık. oğlumu keçilere gçtürdük. birde inek gördük. ama hepsi kapalı ağıl gibi küçük bir yerdeydi ineğin sadece kafasını görebildik. kafasını okşadım. ağaçtan yaprak koparıp yedirdim. tugra da kucağımda baktı.
eve dönüşte köpekleri sevdi. eliyle ekmek verdi. tamköpek ağzını açıp ekmeği alırken ben birnada elinide ısıracak sanıp ayyyy diye bağırdım. tabi oğlumda benim yüzümden biraz korktu. ama istem dışı bağırdım. hiç alışık değilim. köpek sahipli ve yavruları var. ama ben alışık olmadığımdan refleks olarak tepki verdim. sonra sahibi oğlumu kucaklayıp yanına götürdü allahtan çabuk unutup sevdi.
yarında civciv görmeye gidicez.

ben hamileyken semizotu asermistim halden getirtmistim, yedim o zaman ama 1 kasa getirdiler. aslinda getirtsem iyi olurdu biz de yerdik niye daha once aklima gelmedi ki benim :KK19:

melodi senin kadar ben de sinirlendim, durmuş durmuş senin tatilini mi beklemişler? önceden söyleselermiş bari sen de ona göre kendini ayarlardın, ne düşüncesiz insanlar. senin gidip ustaların başında beklemen de çok saçma, insanlar işini yapacak yani oradaki biri ayarlayamıyormuymuş. çok üzüldüm canım ama sen yine de moralini bozma, günün tadını çıkar, işteki stresin yeter bir de tatilini ziyan etmelerine izin verme. ayrıca sen çok ilgili bir annesin zaten oğlunu çalışıyorsun diye sana naz yapması çok normal ama kendini suçlu hissetme, çalışıyorsan da onun için çalışıyorsun, daha iyi bir yaşamı olması için, şimdi küçükler anlamıyorlar ama büyüyünce onlar da bize hak verir, hele bir onu isterim, bunu isterim demeye başlasınlar da. ben de çalıştığım için seni çok iyi anlıyorum, üzülme lütfen.

biz de inşallah salı günü yola çıkacağız,hazırlıklara başladık, kaç gündür çok yoruluyorum, bir liste yaptım, umarım, bir şey unutmam. evi de tertwemiz bırakıyorum, gelince iş yapmak istemiyorum. bu da beni biraz yordu. ütü bile kalsın istemiyorum. çok sıkıldım, artık tatil yapmak, denize gitmek istiyorum.

Iyi tatiller ece..
Bizim ev isi belli oldu, tasinamiyorz. Ev icin baska bi aile daha oncelikliymis.. Kismet, hayirlisi olsun.
Yarin oglum mr cekilicek inallah sonraki gun yaz temizligime baslamak istiyorum..

erdek cok guzel bi yer dimi? Denizi cok meshur :)
, bi de sahildeyiz ama denizimiz oyle ahim sahim degil...

evet çok güzel bir yer erdek. Biz köydeyiz. Ama burda kamplar vardı hepsi kapandı çok yazık oldu. çok güzel bir denizi var. Kafa dinlemek için harika bir yer ama insanlar alışmış kalabalık şamatalı tatil yerlerine.
Ben çok seviyorum ve vazgeçemiyorum. Erdeğin içi de çok güzel. Ilerledi, yazları çok harekeli oluyor.

melodi senin kadar ben de sinirlendim, durmuş durmuş senin tatilini mi beklemişler? önceden söyleselermiş bari sen de ona göre kendini ayarlardın, ne düşüncesiz insanlar. Senin gidip ustaların başında beklemen de çok saçma, insanlar işini yapacak yani oradaki biri ayarlayamıyormuymuş. çok üzüldüm canım ama sen yine de moralini bozma, günün tadını çıkar, işteki stresin yeter bir de tatilini ziyan etmelerine izin verme. Ayrıca sen çok ilgili bir annesin zaten oğlunu çalışıyorsun diye sana naz yapması çok normal ama kendini suçlu hissetme, çalışıyorsan da onun için çalışıyorsun, daha iyi bir yaşamı olması için, şimdi küçükler anlamıyorlar ama büyüyünce onlar da bize hak verir, hele bir onu isterim, bunu isterim demeye başlasınlar da. Ben de çalıştığım için seni çok iyi anlıyorum, üzülme lütfen.

Biz de inşallah salı günü yola çıkacağız,hazırlıklara başladık, kaç gündür çok yoruluyorum, bir liste yaptım, umarım, bir şey unutmam. Evi de tertwemiz bırakıyorum, gelince iş yapmak istemiyorum. Bu da beni biraz yordu. ütü bile kalsın istemiyorum. çok sıkıldım, artık tatil yapmak, denize gitmek istiyorum.

canım ustaların başında ben durmayacağım. Ama eşyaların kolilenlemesi gerekiyor. Benden başka kimse yapamaz. Düzeni ben biliyorum. Karışırsa işin içinden çıkamam. Tamam bunda haklılar. Ama ben iznimi temmuz başında kulnanacaktım. Bana sormadan iznimi öne aldılar. Hadi dedim ses çıkarmadaım. Köye geldik iznimi burada kullanmayı istedim. Oğlum mis gibi havada dursun, denize girsin doğal beslensin birlikte iyi zaman geçirelim diye düşündüm. Madem böyle bir durum var ozaman bana söyleselerdi iznini bölebiliriz diye.
Oğlumun düzeni de bozulacak. Tam benle olmaya alışmışken tekrar ayrılacak.
Kreşte tadşilat var ve öğretymenimiz de izinde.
Eşim izmir de benim tek dönmem imkansız. Arabamız yok.
şimdi eşyaların çoğunu burda bırakacağım. Tekrar geleceğim.
Izne erken çıktım hava rüzgarlı deniz soğuk. Oğlum giremedi denize doğru düzgün.
Ben bile 1 defa girip çıktım.
Ama bunu anlayamazlar. Senin ailen mi var çocuğun mu var.
Eşimde iznini bana göre ayarladı.
Bekar bir insan değilim ki ben. Bir düzenimiz var.
Ama işverenler bunu anlamaz.
O sıcakta dönüp çocuğumla rezil olacağım.

sen tatilde değil misin? Izmir de sanıyordum ben seni.
Sana da iyi tatiller ve kızınla çok güzel bir tatil yapın inşallah.
Yolculuk ne zaman?

ıyi tatiller ece..
Bizim ev isi belli oldu, tasinamiyorz. Ev icin baska bi aile daha oncelikliymis.. Kismet, hayirlisi olsun.
Yarin oglum mr cekilicek inallah sonraki gun yaz temizligime baslamak istiyorum..

hayırlısı canım. Demek ki ev size kısmet değilmiş. Hayırlısı olsun umarım gönlünüze göre olur herşey.
Imran'a neden mr çekilecek????

kardesim dalmaya gitmisti erdek'e.. su altinda buyuk balik avi yapmislardi.. anlata anlata bitiremedi,, :)
bizim cinarcik'in denizi pek guzel degil..
gerci ben denizi her haliyle severim. bana maviligi, kokusu bile yetiyor. zaten tesetturlu oldugum icin sadece arasira kadinlara ait plajda yuzuyorum ama yine de temiz olmasini tercih ederim tabiki..
bu sene gitmek istiyorum ama esimin tatili bastan sona kadar ramazanda oldugu icin ramazanda gitmemiz mumkun degil gibi..
bandirmaya bizim ordan feribot seferleri var, 3 saat suruyor sanirim, belki atlar gideriz diyorum esime ama o orucluyken bi yere kipirdamaz bence.. kismet artik bakalim..

ev icin heyecanlanmistim, biraz kursagimda kaldi ama uzulmuyorum, saglik olsun napalim.. belki daha iyisi kismet olur..

imran bildigin gibi bazi sorunlarla dogmustu. 4 aylikken de mr cekilmisti. o zamn 18 aylik oldugunda kontrol amacli tekrar cekilmesi iyi olur demislerdi. cocuklarin beyinleri 18 aylik olduklarinda oturuyormus. mr'da da daha net sonuc veriyormus. sadece kontrol amacli yani..
ama uyumasi gerekiyor. oglen uyutmucam randevumuz 15.45'te.. belki orda uyutabiliriz..

melodi bu arada sen nerde calisiyordun?
is ne zaman bitecekmis? tekrar tatiline devam ediceksin di mi?

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar.

düşünmemlazım çok endişeleniyor olmalısın, inşallah bir sorun çıkmaz canım. Allah yardımcın olsun. ev için de üzülme daha güzellerine denk gelirsin belki.

düşünmemlazım İmran'ın sonuçları ne oldu? inşallah her şey yolundadır.

kızlar, ben yarın gidiyorum inşallah.uzun bir süre yazamam heralde, kendinize iyi bakın, hoşçakalın.:KK3:

Beynindeki hasar biraz duzelmis ama tamamen yokolmamis..
Dr dedi ki onemli olan cocugun gelisimi, gelisimde bir sorun yoksa mr da gorunen resme aldirmayin dedi.

Iyi tatiller ece..u

Son düzenleme:
kardesim dalmaya gitmisti erdek'e.. Su altinda buyuk balik avi yapmislardi.. Anlata anlata bitiremedi,, :)
bizim cinarcik'in denizi pek guzel degil..
Gerci ben denizi her haliyle severim. Bana maviligi, kokusu bile yetiyor. Zaten tesetturlu oldugum icin sadece arasira kadinlara ait plajda yuzuyorum ama yine de temiz olmasini tercih ederim tabiki..
Bu sene gitmek istiyorum ama esimin tatili bastan sona kadar ramazanda oldugu icin ramazanda gitmemiz mumkun degil gibi..
Bandirmaya bizim ordan feribot seferleri var, 3 saat suruyor sanirim, belki atlar gideriz diyorum esime ama o orucluyken bi yere kipirdamaz bence.. Kismet artik bakalim..

Ev icin heyecanlanmistim, biraz kursagimda kaldi ama uzulmuyorum, saglik olsun napalim.. Belki daha iyisi kismet olur..

Imran bildigin gibi bazi sorunlarla dogmustu. 4 aylikken de mr cekilmisti. O zamn 18 aylik oldugunda kontrol amacli tekrar cekilmesi iyi olur demislerdi. Cocuklarin beyinleri 18 aylik olduklarinda oturuyormus. Mr'da da daha net sonuc veriyormus. Sadece kontrol amacli yani..
Ama uyumasi gerekiyor. Oglen uyutmucam randevumuz 15.45'te.. Belki orda uyutabiliriz..

Melodi bu arada sen nerde calisiyordun?
Is ne zaman bitecekmis? Tekrar tatiline devam ediceksin di mi?

kardeşinin anlattığı kadar var burası. Aslında feribotla gelebilrisiniz değişiklik olsun diye. Kısmet olur inşallah.

Canım imran'ın sağlık sorununu hatırlayamadım. Sende doğumdan önce bir rahatsızlık olmuştu sanırım. Kadınsal hastalıktı sanırım. Oğlum etkilenecek diye çok korkmuştun. Kv. Filan seni suçlamıştı. Yanlış hatırlamıyorum umarım.
Imran da inşallah birşey olmaz allahın izniyle. Rabbim korur onu. Yavrularımız masum bir melek rabbim onlara sağlık versin inşallah.

Ben özel bir okulda çalışıyorum. Işler bitince iznimin kalanını kulanacağım inşallah.

benimde hayalim bahçeli bir ev ve kendi yetiştirdiğim sebzeler. bahçede tavuklar sabah tazecik yumurtalar.
köyde azda olsa bu hayalim gerçekleşiyor. oğlumu gören dalından koparılmış meyve veriyor.
semizotunu bulamazsan bol bol salatalık yesin. armut iyi gelebilir. kiraz da yumuşatır. ama semizotu 1 gecede çözüm.
yurtdışında bazı şeyleri bulmak zor oluyordur.

izin konusunda hala çok sinirliyim. bütün sene iş yerinde sadece ben 6 gün çalışıp izinlerimi yazın alabiliyorum. ve çocuğumun hiçbirşeyini göremiyorum. onunla yeterince ilgilenemediğim için bana inat yapıyor.
anne demeyi biliyor ama inadından söylemiyor. ben anne dedikçe o bana inatla baba yada aba diyor.
birşeyi yapmasını engelleyince beni sürekli ısırıyor.
bugün biraz dinlenmek için oğlumu park yatağına koyup bende yatakta uzandım. uyuyakalmışım. oğlumuda görümcem almış.
kv. dedi ki sana yapıyor dedi. benim yanımda daha farklı davranıyormuş.
çalışan anaların kaderi bu. :KK43:

melodiii nasılsın beni hatırlarsnız inşallah kıslar arada girip okumaya çalışyıorum iş yeri çok yogun .maalesef yarama parmak bastın benim kızda bana küsüyor uzun süre anne baba demedi bize herşeyi konusuyor ama inat anne baba demiyo 1-2 aydır demeye başladı arada gene teyze diyo ama ayrı kalmak çok zor hiç olmazsa 1 yasına kadar bile bakamadım kızıma :KK43:(((

melodiii nasılsın beni hatırlarsnız inşallah kıslar arada girip okumaya çalışyıorum iş yeri çok yogun .maalesef yarama parmak bastın benim kızda bana küsüyor uzun süre anne baba demedi bize herşeyi konusuyor ama inat anne baba demiyo 1-2 aydır demeye başladı arada gene teyze diyo ama ayrı kalmak çok zor hiç olmazsa 1 yasına kadar bile bakamadım kızıma :KK43:(((

canım sen ilk doğum yapan annemizdin yanlış hatırlamadıysam. kızın nasıl kocaman olmuştur prenses.
bana inat olsun diye anne demiyor sadece 1-2 gündür söylüyor oda arada.
geçen akşam kreşe almaya gittim. 10 defa arka arkaya söyledi şaşırdım ve sevindim.
birde bu sabah uyanınca ilk defa önce anne diye seslendi. hem şaşırıp hem mutlu oluyorum.
beni sürekli ısırmaya çalışıyor yakalarsa çok fana morartıyor. kızarsa vuruyor.
bütün kızgınlığı bana. bende onu o kadar seviyorum ki. o sanki onun yanında olmamamın intikamını alıyor gibi.
sürekli ağzında baba kelimesi. kreşten alıyorum bütün yol boyunca baba türküsü söylüyor.
ama ben bırakıp gidincede ağlıyor.
üzülüyorum bu duruma kendimi suçlu hissediyorum ama evde benimle canı sıkılacak.
kreşte arkadaşları oyuncakları var.
bende 4,5 aylık çalışmaya başladım.
onlar için mecburuz canım bunu ilerde anlayacaklar.
öpüyorum sizi.

canım sen ilk doğum yapan annemizdin yanlış hatırlamadıysam. kızın nasıl kocaman olmuştur prenses.
bana inat olsun diye anne demiyor sadece 1-2 gündür söylüyor oda arada.
geçen akşam kreşe almaya gittim. 10 defa arka arkaya söyledi şaşırdım ve sevindim.
birde bu sabah uyanınca ilk defa önce anne diye seslendi. hem şaşırıp hem mutlu oluyorum.
beni sürekli ısırmaya çalışıyor yakalarsa çok fana morartıyor. kızarsa vuruyor.
bütün kızgınlığı bana. bende onu o kadar seviyorum ki. o sanki onun yanında olmamamın intikamını alıyor gibi.
sürekli ağzında baba kelimesi. kreşten alıyorum bütün yol boyunca baba türküsü söylüyor.
ama ben bırakıp gidincede ağlıyor.
üzülüyorum bu duruma kendimi suçlu hissediyorum ama evde benimle canı sıkılacak.
kreşte arkadaşları oyuncakları var.
bende 4,5 aylık çalışmaya başladım.
onlar için mecburuz canım bunu ilerde anlayacaklar.
öpüyorum sizi.

melodi melisada beni ısırıyor sürekli.bu aralar çok kızıyorum,ağlıyor yine benim yanıma geliyor:KK43:kızıyorum kendime ama işte bazen insanın ters anına geliyor..

melodi melisada beni ısırıyor sürekli.bu aralar çok kızıyorum,ağlıyor yine benim yanıma geliyor:KK43:kızıyorum kendime ama işte bazen insanın ters anına geliyor..

kızsanda işe yaramıyor ben ısırdığı an kafasını itiyorum yavaşça. ilgisini dağımaya çalışıyorum yada yanında durmuyorum.
istediğini söyle henüz anlamıyorlar. kızma bence yanından uzaklaş bir süre yada küs dur ilgilenme.
elbet unutacaklar ama zaman ve sabır lazım.

Özlemciğim seni hatırladım ve çok merak ediyordum...Şükür kuzularımız büyüdü...1 temmuzda hala oldum ama bebepğimiz 20 gün erken doğduğu için bebeğimizin solunum problemi var ve hala kuvözde...İnşallah yarın vereceklermiş oğlumuzu...Bu olayları yaşarken hep aklıma geldin senin kuzunda uzunca bir zaman kuvözdeydi ona dokunamadın koklayamadın..Neyseki şimdi yaramaz kızlarımız büyüdü...Bende kızım 26 günlükklen işe başlamak zorunda kaldım...Öğretmen olarak ilk atamayla istanbula atandım ve kızım 20 günlüktü...eğer ücretsiz izin kullanırsan stajyerliğim kalkmayacak ve eşimle uzuuuuun bir süre ayrı kalacaktık bu nedenle hemen işe başladım.Kızıma karşı hep suçluluk duygusu hissediyorum bütün bebekler en az 6 ayını annelerinin koynunda geçirirken biz çok çabuk ayrıldık...Hayırlısı buymuş diyorum artık..

kızsanda işe yaramıyor ben ısırdığı an kafasını itiyorum yavaşça. ilgisini dağımaya çalışıyorum yada yanında durmuyorum.
istediğini söyle henüz anlamıyorlar. kızma bence yanından uzaklaş bir süre yada küs dur ilgilenme.
elbet unutacaklar ama zaman ve sabır lazım.

Canım benim kızımda çok saldırgan sorma..aslında böyle değildi ama bakıcının 7 yaşıbdaki oğlu kızımı çok bunaltıyor kuzumda kendini korumak adına saldırganlasıyor...kendinden 5 yaş büyük çocuklara bile patlatıveriyor kaşla göz arasında...Bu kız muhtemelen seneye kreşe gidecek ,inşallah geçer bu durum, gelecekten korkuyorum...
banada vuruyor hemde eli çok ağır...bende eline vurdum 1-2 defa ama şiddete şiddetle karşılık vermek yanlış model olmak çok yanlış biliyorum...bir çare bulursanız banada haber verin lütfen

Öpüyorum kızlar...

X