2010 Kasım Anneleri

masallah bu bicirik kiza, zilli sirine :)
havlu da cok cici olmus. ben de cok severim kurdele nakisini, kaneviceye de bayilirim.. evde hicbirini sericek mobilyam yok orasi ayri.. tasinamadik genis bir eve, ev vermiyorlar bize..
komsularla aramiz iyi, sorunumuz yok diyordum bu gun enteresan olaylar oldu. hayirlisi...

imran dun koltuktan kafasi ustune dustu. neymis, koltukta ordan oraya ziplayacakmis.
o kadar pesinde dolandim, gozum ustundeydi ama gozumle tutamadim cocugu.
kitapliga uzanmaya calisirken hooop kafasi ustune gumledi. aldim kucagima susturdum, koltuk kenarlarina asilmaya basladi yine. izin vermeyince basti kiyameti yine. koltuga cikmasina izin vermedigim icin rahat yarim saat agladi.
msallah cok enerjik, ve de inatci.
birkac gundur ellerini birakip durmayi deniyor. birkac saniye tahammul ediyor, dusucem korkusuyla comeliyor hemen..

melodi tatil demisken, biz de gun sayiyoruz aldik biletimizi.
zeynep siz ne yaptiniz, belli mi? gun belli olunca beklemek zevkli oluyo

imran dun koltuktan kafasi ustune dustu. neymis, koltukta ordan oraya ziplayacakmis.
o kadar pesinde dolandim, gozum ustundeydi ama gozumle tutamadim cocugu.
kitapliga uzanmaya calisirken hooop kafasi ustune gumledi. aldim kucagima susturdum, koltuk kenarlarina asilmaya basladi yine. izin vermeyince basti kiyameti yine. koltuga cikmasina izin vermedigim icin rahat yarim saat agladi.
msallah cok enerjik, ve de inatci.
birkac gundur ellerini birakip durmayi deniyor. birkac saniye tahammul ediyor, dusucem korkusuyla comeliyor hemen..

melodi tatil demisken, biz de gun sayiyoruz aldik biletimizi.
zeynep siz ne yaptiniz, belli mi? gun belli olunca beklemek zevkli oluyo

canim gecmis olsun imrana yakinda yürür denemelere baslamis hadi hayirlisi:emir_bebek::emir_bebek:

bizim izin tarihi belli degil ama muhtemelen 15 agustostan sonra gidicez kismet artik:KK8::KK8:

imran dun koltuktan kafasi ustune dustu. Neymis, koltukta ordan oraya ziplayacakmis.
O kadar pesinde dolandim, gozum ustundeydi ama gozumle tutamadim cocugu.
Kitapliga uzanmaya calisirken hooop kafasi ustune gumledi. Aldim kucagima susturdum, koltuk kenarlarina asilmaya basladi yine. Izin vermeyince basti kiyameti yine. Koltuga cikmasina izin vermedigim icin rahat yarim saat agladi.
Msallah cok enerjik, ve de inatci.
Birkac gundur ellerini birakip durmayi deniyor. Birkac saniye tahammul ediyor, dusucem korkusuyla comeliyor hemen..

Melodi tatil demisken, biz de gun sayiyoruz aldik biletimizi.
Zeynep siz ne yaptiniz, belli mi? Gun belli olunca beklemek zevkli oluyo

geçmiş olsun canım. çok hareketlendiler artık. Bende her an peşindeyim.
Benimkide çok inatçı istediği bir şeye izin vermeyince ciyak ciyak bağırıyor.
Canım denemeler başlamış bile görmemezlikten gel o an. Sonra alkışla.
Benimki önce süründü sonra yürüdü ve hemen kedi gibi emeklemeye başladı.
Sen ne zaman geliyorsun türkiye ye.

oyle yapiyorum alkisliyorum opuyorum aferin ogluma diyorum kendi de seviniyor oyle olunca.
biz biletimizi 17 temmuza aldik, sag saglim gelelim donelim insallah!
elifin okulu ne olucak zeynep ? okullar eylulde acilmiyo mu almanya'da?

Son düzenleme:
merhaba kızlar, tatil planlarına başlamışsınız. umarım sevdiklerinizle birlikte güzel bir tatil geçirirsiniz . benim de seminerlerim 1 temmuzda bitecek o zaman tatile çıkarız inşallah.Ece artık arabada çok zor zaptediliyor, araba koltuğuna da oturmuyor ne yapacağım bilmem, her şeyi ellemek istiyor:KK1:.

düşünmemlazım artık bu bebekleri kim tutabilir arkanı döner dönmez her şeyi yapabiliyorlar, benim kızım da koltuklara çıkıp dolanıyor düşer diye ben de ona bakarken stres oluyorum. oturma odamdaki kitaplığı koltuğa çıkıp boşaltıyordu yere yastıklar dizdim, her gün düzelttim, bir gün dağınık bıraktım bıksın diye ama sonunda onun kitaplarını ayırıp kitaplığı çarşafla kapladım. :KK9:çok inatçı bir bebek ve her istediği anında olsun istiyor.

çok şükür artık havalar ısındı da dışarı çıkabiliyoruz, parka götürüyorum kızımı orada doyasıya oynuyor, kaydıraktan kayıp kendisi inip tekrar kaymaya yanıma gelebiliyor, park çok işimize yaradı hem sosyalleşiyor hem de vücudunu geliştiriyor. eskiden oyun salonlarında bozuk parayla çalışan oyuncaklardan hoşlanmazdı ama şimdi tedirgin olmadan biniyor. işte bizden bu kadar. kendinize iyi bakın güzel annişler.:KK3:

oyle yapiyorum alkisliyorum opuyorum aferin ogluma diyorum kendi de seviniyor oyle olunca.
biz biletimizi 17 temmuza aldik, sag saglim gelelim donelim insallah!
elifin okulu ne olucak zeynep ? okullar eylulde acilmiyo mu almanya'da?

canim okullar 1 agustosta kapanip 14 eylülde aciliyor bir ay kalsam yeterli benim icin

orda bayagi gec aciliyormus. yeter hakilisin :)
burda eylulun basinda aciliyor cunku..

bu arada galiba bizim bilet tarihlerinde degisiklik yapmamiz gerekecek.
nihayet bize ev teklif ettiler. 2 oda bir salon bahceli dubleks :)
bu evi de baskasina kaptirmak istemiyorum. ama gecen sene oldugu gibi tam izin tarihinde veriyorlar. haber daha yeni geldi, evi gormemiz ve sirketle konusup bir karara varmamiz gerekiyor.
ev haberi beni cok heyecanlandirdi :)

herkese slm onceden gırerdım gecmişi okumaaya usenırdım bide şimdiye bak.inşallah butun bebişler iidir.benımkı tam bı canavar surekli cekmece bosaltıyo bıyere gıttımı ne sehpa ustu ne vıtrın bırakmıyo hıç kimseye gıtmek ıstemıyorum bu yuzden duzelır inşallah.yemek sorunumuz devam tabi.bide arkadaslar goren konusmuyomu dıyo.sızınkıler konusuyomu.kızım anne,baba,dede,mami,pepe,gel,al,gol,hov hov dıyo kedi,kopek ve kusa,suya mii diyo boyle yani .

herkese slm onceden gırerdım gecmişi okumaaya usenırdım bide şimdiye bak.inşallah butun bebişler iidir.benımkı tam bı canavar surekli cekmece bosaltıyo bıyere gıttımı ne sehpa ustu ne vıtrın bırakmıyo hıç kimseye gıtmek ıstemıyorum bu yuzden duzelır inşallah.yemek sorunumuz devam tabi.bide arkadaslar goren konusmuyomu dıyo.sızınkıler konusuyomu.kızım anne,baba,dede,mami,pepe,gel,al,gol,hov hov dıyo kedi,kopek ve kusa,suya mii diyo boyle yani .

evet kimsecikler yok artık. benimkide canavar valla. heryeri kurcalıyor. gezmek filan unuttum ben. ısrarla gel diyorlar ama ben istemiyorum.
daha ne desin ne güzel konuşuyor işte.
oturup cümleler kuramaz ki daha.
benimkide aynı. henüz 2 kelimelik cümlesi yok.
her çocuk farklıdır zaten.
yemek sorunu düzelir merak etme 2 yaşını geçsin 3-4 yaşında açılır iştahı.
sen bile şaşarsın.
kendinize iyi bakın fıstığınıda öp benim için.

melodi kulağım çınladı geldim hemen:)nasılsın tuğrada iyidir işallah.artık k.knın tadı kalmadı facede takılıyoruz hatta oraya bile bakamadığım zamanlar oluyor.melisa sadece ilgi istiyor pepe oynadığı zaman rahatım bide uyuduğu zaman.

melodi kulağım çınladı geldim hemen:)nasılsın tuğrada iyidir işallah.artık k.knın tadı kalmadı facede takılıyoruz hatta oraya bile bakamadığım zamanlar oluyor.melisa sadece ilgi istiyor pepe oynadığı zaman rahatım bide uyuduğu zaman.

kulağın geç çınlamış o zaman. :KK9: üfff şu face si kaldırsınlar yaaa olanı var olmayanı var :KK1:
herkes orda ama ben kullanamıyorum malesef. kuzum iyi nasıl olsun. biraz sinirli kızdığında çığlık atıyor. melisa nasıl neler yapıyor.
kv. hala sorun çıkarıyor mu sana?

merhaba kızlar, nasılsınız?
biz iyiyiz, havalar ısındığı için çok mutluyum. artık kızımla her sabah dışarı çıkıyoruz, akşamları babasıyla yürüyüş yapıyoruz, dünya varmış, dışarda olmak bile mutlu ediyor beni. hem de kızım gezmeyi çok seviyor bütün kış bunaldı yazık. okullar yarın kpanıyor ama biz öğretmenler için temmuza kadar seminerler var. seminerlerden sonra tatile Antalya'ya gideceğiz , oradan da memeleketim İzmir'e geçeceğiz inşallah. bayramda da ablamla abimin yanına gideceğiz. tatili iple çekiyorum. Ece'yi denize sokmak istiyorum geçen sene denizi çok sevmişti bu sene daha çok tadını çıkarır heralde. benim kızım banyo yapmayı da çok seviyor, ona banyo köpüğü aldım ve banyoda çok eğleniyor.

cıncık kızın yeteri kadar konuşuyor benim ki de öyle. gelişim aşamalarına göre dil gelişiminde şu anda agulama evresini geride bırakıp tek kelime evresine geçtiler. bir kelimeye cümle içeriği kadar anlam yüklüyorlar mesela su dediği zaman biberonumu su doldurup bana ver anlamına geliyor, biz anneler anlıyoruz ya o şekilde.. benim kızım sadece "anne bu ne? ve anne bu benim mi?" hariç bütün konuşmalarını tek kelime halinde yapıyor. ben söylediğimde anlasa da her kelimeyi daha söylemiyor. bir de 16. ayında istatistiklere göre 6 kelime söylemesi yeterli.

Son düzenleme:
merhaba kızlar, nasılsınız?
biz iyiyiz, havalar ısındığı için çok mutluyum. artık kızımla her sabah dışarı çıkıyoruz, akşamları babasıyla yürüyüş yapıyoruz, dünya varmış, dışarda olmak bile mutlu ediyor beni. hem de kızım gezmeyi çok seviyor bütün kış bunaldı yazık. okullar yarın kpanıyor ama biz öğretmenler için temmuza kadar seminerler var. seminerlerden sonra tatile Antalya'ya gideceğiz , oradan da memeleketim İzmir'e geçeceğiz inşallah. bayramda da ablamla abimin yanına gideceğiz. tatili iple çekiyorum. Ece'yi denize sokmak istiyorum geçen sene denizi çok sevmişti bu sene daha çok tadını çıkarır heralde. benim kızım banyo yapmayı da çok seviyor, ona banyo köpüğü aldım ve banyoda çok eğleniyor.

cıncık kızın yeteri kadar konuşuyor benim ki de öyle. gelişim aşamalarına göre dil gelişiminde şu anda agulama evresini geride bırakıp tek kelime evresine geçtiler. bir kelimeye cümle içeriği kadar anlam yüklüyorlar mesela su dediği zaman biberonumu su doldurup bana ver anlamına geliyor, biz anneler anlıyoruz ya o şekilde.. benim kızım sadece "anne bu ne? ve anne bu benim mi?" hariç bütün konuşmalarını tek kelime halinde yapıyor. ben söylediğimde anlasa da her kelimeyi daha söylemiyor. bir de 16. ayında istatistiklere göre 6 kelime söylemesi yeterli.

ece sen izmirli misin? buraya geliyorsun demek çok sevindim. bende yarın izne ayrılıyorum. 1 hafta ev temziliği ile uğraşıp sonra bizde köye gidicez. oğlum için çok iyi olacak köy havası. bende geçen sene denize soktum çok sevmişti. suyuda banyoyuda seviyor. sudan çıkınca hep ağlıyor. bu sene denizden nasıl çıkaracağız onu merak ediyorum. havaların ısınması iyi oldu. bende akşamları kreşten alınca 5 dk. da olsa salıncağa bindiriyorum. sonra arabasında geze geze eve geliyoruz.
gezmeyi seviyor, birde sürekli ayakta durup ordan oraya gidecek.
elinide tutturmuyor sürekli peşindeyim.
benimkide suya fu diyor mesela.
birşey sorunca kafasını sallıyor.
istemediği bişeyde kafasını yukarı kaldırıp ı ıh diyor.
herşeyi anlıyor. kelimeleri söylemeye çalışıyor.
daha 1,5 yaşındaki bebeklerin bül bül gibi şakımasını bekleyemeyiz.

evet melodi İzmirli'yim. ben de gelmeyi çok istiyorum, kemeraltı'nı karşıyaka yı gezerim, ece'yi sasalı daki hayvanat bahçesine götürmeyi çok istiyorum, hayvanlara bayılıyor. sen tuğra 'yı kaç kere götürmüşsündür ne güzel.

izne ayrılman ne güzel bebişinle ana oğul vakit geçirirsiniz artık. köyde de ona organik yumurtalar, sütler, meyveler yedirir, mamalar yaparsın artık annesi:KK56:

evet melodi İzmirli'yim. ben de gelmeyi çok istiyorum, kemeraltı'nı karşıyaka yı gezerim, ece'yi sasalı daki hayvanat bahçesine götürmeyi çok istiyorum, hayvanlara bayılıyor. sen tuğra 'yı kaç kere götürmüşsündür ne güzel.

izne ayrılman ne güzel bebişinle ana oğul vakit geçirirsiniz artık. köyde de ona organik yumurtalar, sütler, meyveler yedirir, mamalar yaparsın artık annesi:KK56:

canım sasalıya götürmedim çünkü bize çok uzak ve arabamız yok. ama oraya götürmek aklımda.
evet köye gitmeyi en çok oğlum için istiyorum. doğal şeylerle beslensin istiyorum.

kulağın geç çınlamış o zaman. :KK9: üfff şu face si kaldırsınlar yaaa olanı var olmayanı var :KK1:
herkes orda ama ben kullanamıyorum malesef. kuzum iyi nasıl olsun. biraz sinirli kızdığında çığlık atıyor. melisa nasıl neler yapıyor.
kv. hala sorun çıkarıyor mu sana?

evet biliyorum geç oldu ama:)bizde iyiyiz düşüş kalkış hiç sorma.bu gün düştü dedim kolu kırıldı çok şükür bişey olmadı,kv. gelince huylu huyundan vazgeçermi,aynı tas aynı hamam :KK15:

X