2010 Kasım Anneleri

size de gecmis olsun,
biz de daha oksurukten tam olarak kurtulamadik ama genel olarak iyiyiz cok sukur.
bir iki haftadir dolu geciyor. ust uste mevlutler yapiyorlar. dun de bir mevlut vardi ordaydik iste. aksam da arkadasa gittik gulduk eglendik iyi geldi..
ya ben de su veletlerin tickerlerinden yaptim ama cok minicik kaldi niye acaba ?

Günaydın arkadaşlar hayırlı haftalar herkese bizim kız fena halde sümüklendi burnu çok kötü akıyo. İki gecedir deuyumıycak-m diye deli gibi ağlıyo bi arada böyleydi anlatmıştım yastığa kafasını koydurtmuyo diye yine aynıları olmaya başladı niye böyle oluyo anlamıyorum özellikle o akşam evde biri varsa hayatta uyumuyo normalde 9,30-10 arası yatırırım zorlada olsa uyur ağlamazdı böyle dün misafir vardı erken gitti ama o saate kadar kalmadı uyumadı çocuk dellendi resmen bizde haberler biraz can sıkıcı anlıycağınız

maşallah babası uzun boylu dimi,babasına çekebilir.melisa 12,400gr boy81bizim babamız uzun boylu,babasına çekmiş kızım,zaten tıpkı babasına benziyor:)

yabanım maşllah melisaya boyuda kilosuda çok çok iyi

benim kızda emmedi doğru dürüst bende hep mamayla büyüttüm şu andada bebelac junier devam sütü kullanıyorum paket sütlerinden almadım cesaret edemedim açıkçası hep toz mama kullandığımdan rahatsız olmasın çocuk dedim

benim kızda geçen hafta fena ishal olmuıştu bişey yemedi iki üç gün dra aşı için gideceğimiz zamanlardı oarada sordum ne yapmalıyım diye bi ilaç verdi bir kere kullandım durdu ishali ama o ilaç sayesindemi yoksa zaten geçicekmiydi bilmiyorum yazıyım istersen ismini toz yoğurda çorbaya falan katıp verdim

günaydın kızlar!
infox ve zeyn bebişlerinize geçmiş olsun.
infox sanada geçmiş olsun canım.
zeyn dişten olabilir iştahı da yok ama kakası 7 defayı geçerse gün içinde dr. götürmen gerekiyor.
benim oğluşum biraz daha iyi. çok şükür ilaçları iyi geldi.
dün kv. geldi. oğluşum evde bir süre.
inşallah kalırlar da yavrum evinde sıcacık bakılır.
ama kv. ilk dakika golünü atıverdi.
oğluşum dün kakla yapıyordu biraz ıkındı gözleri kızardı.
a bu böyle olmaz lazımlık almak lazım kakasını alıştırmak lazım ben geldim hallederim dedi.
bende daha çok küçük ve erken dedim.
yok erken değil ben çocuklarımı 10 aylık bezden çıkardım dedi.
dışarı alışverişe çıktılar lazımlık bulamamışlar allahtan.
eşime dedim 1 yaşında bebeğin kasları henüz gelişmediğinden çişini kakayı tutmayı bilemez.
dr. lar 18 aydan önce önermiyor, baskı yapılırsa ilerde çişini kaçırabilir dedim.
kırmakta istemiyorum umarım ısrarcı olmaz.

aymes geçmiş olsun canım.
bu sene grip salgını çok tuhaf. soğuklar olmadı tam mikroplar kırılmadı.
bende hala atlatamadım tam olarak.
uyku konusunda dönem dönem oluyor sanırım.
benimkide dün sabaha karşı 3 te uyandı, ağladı.
suyunu verdim süt içirdim. çekyatta yanına yatıp pışpışladım uyudu.
tam yerine yatırdım uyandı. bu sefer kucağımda salladım uyuynca yerine koydum.
tabi saat 5 oluyordu. yarım saat sonra yine uyandı bu sefer yanımıza aldık.
dünde babane var diye gündüz 1 saat uyudu gecede 8,30 oluyordu hala uyumuyor.
odasına gittik banyo yaptı masaj yaptım sütünü içti.
uyumıcam diye ağlıyor. kaldırdım salonda oynadılar dedim artık çok geç oldu 8,30 oluyor uyumaı lazım.
tekrar sür verdim. yatağına koydum kalkmaya çalışıyor. ben sallıyorum.
benim uykum geldi bayılıyorum o yatakta dönüp kalkmaya çalışıyor.
en sonunda kızdım biraz sonra uyudu.
kv. erken diyor ama o kadar geç yattı sabah 6,30 da uyandı.

kapis zeynep kapis :) cok naziksin tesekur ederim :)
peki nasil buyutebilirim ben ? ya da sen kopyalayamadigini nasl yapmistin :44:

melodi kv den bana birini hatirlatti :d
bilmiyorum ama ben de sanirim 2 yasini bekeyecegim..

zeynep senin esin askerligini yapti mi?
biliyorsundur, turkiyede bedelli cikinca burdaki dovizli askerlik de 2 katina cikti :s

günaydın arkadaşlar dünden beri çok giren olmamış sayfa aynı yerinde kalmış :)
Zeynep su dün düşmüş alnının ortasında koca bi şişlik ve morarıklık var çok üzüldüm yawrumu öyle görünce kim bilir nasıl ağlamıştır annem utanarak anlatıyo onun suçu değil tabiki düşe kalka büyüycek onada dedim zaten sen ne kadar korusanda olucak bunlar diye am insan görünce bi tuhaf oluyo

valla inanın bu tuvalet eğitimi konusunda kafam çok karıştı.çevremde arkadaşlarım dahil herkes çok erken diyor bu yaş için. ama 2 yaştan sonra da inat dönemi oluyor. bu inat döneminden önce alıştırmak daha mantıklı gibi.
acaba lazımlık alıp tuvalete gittiğimde onu da karşımda oturtup konuşarak atlatsam en azından yaza kadar alışma dönemini tamamlamış oluruz. ben 2 aydan beri altını alırken çiş nerde diyorum eliyle bezini tutup gösterip gülüyor. kakası içinde elini tutup arkasına tutup kaka burda diyorum. buna alıştı sayılır. ısrar etmeden sadece alıştırmak için lazımlığı deneyebiliriz. bunu kv. anlatayım. 2 yaşından sonra tuvalet eğitimi verenlerin yazılarını okudum. hepsinde genel olarak bir inatlaşma söz konusu.
allah kolaylık versin diyorum.

aymes geçmiş olsun kuzuna kıyamam yaaaa! maalesef ne kadar dikkat etsekte koruyamıyoruz.
rabbim onları korusun, beterinden saklasın inşallah.

geçmiş olsun canım.bizde dün iki defa düştükben mutfakta bulaşıkları yıkıyordum melisada fırına tutunmuş ayakta duruyordu.elleri kaydı sanırım düştü,yerler fayans kafası yer geldi.sonra kanepede oturuyordu,ters döndü sonra hop yine kafa üstü aşağıya.o zaman çok ağladı kuzum,canı çok acımıştır.

yabangülüm size de geçmiş olsun. siz böyle düştü diyince içim acıyor valla.
acaba benimki de kreşte düşüyor muydu diye düşünüyorum.
offf çok zor inşalah bir daha gitmez kreşe.
dün eşyalarını aldım artık gelmeyecek mi diye sordu bir öğretmeni.
dedim babanemiz bizde bir kaç hafta yokuz dedim.

geçmiş olsun canım. dün benim oğlum da düştü. kafasını dolabın kenarına çarptı. çok üzüldüm. ben başında bekliyordum tutamadım ona da çok üzüldüm. neyse bişey olmadı çok şükür. dediğin gibi olacak bunlar yapıcak bişey yok. çok kızdım kendime anlatamam dünkü ruh halimi

senin kuzuna da geçmiş olsun brc.
insan kendini suçluyor doğal olarak.
ana yüreği işte.

gecmis olsun yaa.. artik dusmek carpmak iyice klasiklesti.. onemli birsey olmasin allah muhafaza.
benim kardesim sandalyeden elindeki plastik kutuya dusmustu. kutu kirildi boynunu kesti. buyuk damarina gelseydi olacaklari hic dusunemiyorum bile. allah korudu. bir kac dikisle atlatti cok sukur..
ya melodi seni burda gorunce senin gokce bahadir oldugunu dusuuyorum. yani onunla konusuyormusum gibi geliyor :)
biz bir keresnde onunla ayni ucakla gelmistik. ali sunalla beraber yilbasi icin parise gelmisti.

bence her cocugun gelisimi farkli oldugu icin tuvaletini ogrenme vakti de farkli. kardesim 2 yasini bitirmisti mesela. sadece 2 gunde ogrendi. inat da etmedi hic. annem diyor ki, ne ben yoruldum zorlandim, ne de cocuk. sizin zamaninizda erkenden ogretmeye calisarak cok cahillik etmisim dedi hatta.
alistirma, gosterme, on hazirlik yapilabilir. tugra anliyoirmus mesela. imran cok bebek. kaka mi yapiyor cis mi yapmis bezi mi dolmus haberi yok hic. o yuzden benim imranim acisindan cok cok erken.
10 aylikllen birakan cocuklari da duyuyoruz. demkki ogrenen ogrenebiliyor. herkes kendi cocugnu tanir. kapasitesi yoksa zorlamaya, diretmeye gerek yok..

düşünmemlazım ben gökçe bahadırı çok seviyorum beni yaprak dökümünde çok etkilemişti.
özellikle onun oynadığı karakteri çok savunmuştum.
yaşadığı şeyler değilde karekter özelliklerinden bazılarını kendiminkine benzetiyorum leyla nın.

demek ki sen imrana çiş ve kaka diye öğretmedin. ben söyleye söyleye öğrettim.
ama tabi bunu tam olarak çiş olduğunu bilmiyordur. soru cevap şeklinde öğrendi.
tam olarak yürümeye başlasın o zaman beraber tuvalete gidip göstereyim diye düşünüyorum.
bende inatlaşmak istemiyorum. ama hep eskiler ben şu kadarlıkken öğrettim diye övünüyor.
2 yaşında çocuğun beze kaka yapması ayıp karşılanıyor.
ama bunun ters tepmesi durumu da var.
bence benimki daha hazır değil.
daha çiş kaka olayının bilincine varmadan tuvalete tutup çiş kaka yaptırmak mantıklı gelmiyor.
ama kv de bez yüzünden kakasını yapmakta zorlanıyor fıtık olacak diyor.
kabızlığı yok çok şükür kakası gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…