merhaba kızlar, çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı. mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıyorum ama mesaj yazamadım. umarım bütün güzel kasım anneleri ve bebekleri çok iyidir.
biz de kızımla iyiyiz çok şükür. tuvalet eğitimi konusunda söz açılmış, ben bununla ilgili Jan Faull'un Anneee tuvaletim geldi diye bir kitabını okudum ve bebeğim yürümeye çıkmadan önce tuvalet eğitimi vermemeye karar verdim; çünkü henüz yürümeye çıkmayan bebeklerin tuvalet eğitimi alsalar bile sonrasında problem yaşayabileceklerini söylemiş. biraz daha aklı erince tuvalet eğitimini ödül yöntemini kullanarak, lazımlığa oturmaya alıştırarak vereceğim, bunda acele etmeyip çocuğun hızına göre yavaş yavaş hareket edeceğim. bebek hazır olunca annesi anlar bence. kitaba göre bezinin en az bir buçuk saat kuru kalması, bezini doldurduğu zaman oyun oynamayı bırakması, yürümeye ve koşmaya doyması, tuvaletini yapma sinyali vermesi, günlük yaşamda bizi taklit etmesi vb. hazır olma sinyalleri vermesi gerekiyormuş. annelerin geçmişte erken tuvalet eğitimi vermelerinin hakkında da bir bölüm var, bez yıkamanın zorluğu, bebeğin ıslaklığı hissetmesi,annenin gün boyu bu işle meşgul olabilmesi yani çalışmaması gibi sebepler sıralıyor.
hoşgeldin ece. tuvalet eğitimi konusunda bende araştırma yapıyorum ama henüz bir kitap okumadım. ama zaten mantıklı olan bu. eskiden primalar yoktu. kumaş bezler ıslanınca pişik yapıyordu. bu kadar acele etmek istemeleri çok normal. ama şu an acele edecek bir durum yok ama işte eskilere laf anlatmak zor.
çok sağolun kızlar insanın içi acıyo ama olucak bunlar eldende bişey gelmiyo brc kendine kızma sen istermiydin düşmesini oluyo işte yabanım sanada geçmiş olsun. Düşünmem lazım allah beterinden korumuş korkunç bi olay insan kafayı yer valla.
Melodi annemde zeynep suya öğretmiş çiş nerde kızım diyoruz bezini gösteriyo hemen gülüyo bide sırıtarak annemde yavaş yavaş alıştırsakmı diyo lazımlık var bizde korkutmadan bi denesekmi acaba?
senin kızın yürüyordu değil mi. biraz daha zaman tanıyın çişin kakanın ne olduğunu anlasın iyice.
biraz daha geçince tuvalete beraber gidersiniz. sen oturduğunda o da lazımllığa oturur. bezini açmasan bile alışır. zaten bence yaza kadar zamanı var.
selam kızlar. oğlumu uyuttum. sizin bebekler gece kaç kere kalkıyor? benimki4 kere falan kalkıyor. emiyor hala. sütüm de azaldı sanırım. sık acıkıyor o yüzden. yatarken devam sütü vereyim diyorum. kesinlikle içmiyor. emecek illa. şimdi emdi uyudu. uyanmasını beklemeden 2 saat sonra falan devam sütü içirmeyi deniyeyim bugün. öff sıkıntılı bu iş. sabaha süt kalmıyor bizimki hala emiyor. sütten keseyim desem küçük daha. bi 6 ay daha emsin istiyorum...
tuvalet eğitimini konuşmuşsunuz. benimki kaka yapacağı zaman bi köşe bulup orda ayakta duruyor. gel diyoruz kızıyor gelmiyor. biz de anlıyoruz ki kaka yapacak. yürümeye yeni başlıyor. kendisi rahatça yürüsün o zaman alıcam lazımlık. ben de erken alıştırma taraftarıyım. 2 yaşına gelmeden öğrenir inşallah.
oğlumun kanı 10 çıkmıştı. demir damlası kullandık uzun süre. bi de beslenmesine çok dikkat ettim. bol bol et yedirdim. 13e çıkmış çok şükür. kurtulduk iğrenç damladan:)
hasta bebeklere geçmiş olsun diyorum. hepsini öpüyorum. kendinize iyi bakın.
canım sütün az olduğu için sık kalkması normal. zaten demişsin doymuyor diye. 1 yaş mamasına alıştır bence 1-2 içmez sonra içer. çok sık kalkıp kendisi de uykusuz kalıyor. bu kadar sık kalkması normal değil. yani uyku ve gelişim açısından. benimki akşam 7-8 gibi sütünü içiyor ve sabaha kadar uyuyor. tabi bazen 4 te kalkıyor o zamnda süt veriyorum ama herzaman değil.
birde ben mamanın miktarını arttırdım baya. 7 ölçü mama 210 cc yapıyorum. 7 ölçekte tahllı gece maması koyuyorum. kıvamı koyu olsun tok tutsun diye. zaten 230 cc yi geçiyor.
bizde demir ölçümü yapılmadı. bir ara gidip kanına baktırmak lazım.
meleodi düşünmem lazım teşekkür ederim....
tuvalet alışkanlığını konuşmuşsunuz erken değil mi henüz kızlar....zorlamayın sakın.. çiş kaka öğrenseler yeter şimdilik....yaza kadar bişey yapmayı düşünmüyorum ben....
brc ben sayısını bilmiyorum valla kaç kere kalkıyor
evet erken diye düşünüyorum ama burda tuvalet eğitiminde zorlanan arkadaşları okudukça kafam karıştı. 2 yaş üstü inat dönemi oluyor. ama tabi şu an çok erken.
bende çiş kaka öğretmeyi düşünüyorum sadece.
kv. fıtık olur dedi. hay allahım!
ömerde hala iyilesmedi bugün doktora götürdük ishal icin mama verdi ama bizimki icmedi yemegide iyice birakti zorla biraz simit yedirebildim onunla duruyor insallah cabuk atlatir yavrum
kıyamam kuzuya zeyncim muz haşlanmış patates yedirmeye çalış. pirinçli çorba ver. muz zaten ishali hemen kesiyor.
inşallah çabuk atlatır.
selam kızlar çok uzun bir aradan sonra burdayım.belki bazılarınız hatırlamakta zorlanabilir.ikinci hamileliğimde sizinle yazıştım.hatta küçük bir oğlum varken henüz 7 aylık ben ikinci oğluma hamile kalmıştım.iki oğlum arasında 15 ay var.şimdi büyük 28 aylık küçük 13 aylık.
yeni yeni sizleri okuma fırsatı buldum.iki çocuk ve üstelik birde okul ev işleri eklenince zaman bulmak çok çok zor.hatta yemek yemek sıcak bir çay bile lükslerim arasına girdi.uyku zaten yok benimkilerin ikiside uyku sorunları var.büyük oğlum bile gece 3-4 kez kalkıyor.
gündüzleri eve gidince savaş alanıyla karşılaşıyorum.bütün odaları dağıtmışlar dökmüşlerikendim bi şeyler atıştırmaya çalışıyor sonra önce birine sonra diğerine yemek yediriyorum.yok altlarını değiştir yok üstlerini yok besle uyut oyun oyna yemek yap ev temizle çok zorlanıyorum.
küçük oğlum Baran 30 ekimde bir yaşını doldurdu.11 aylıkken yürüdü.şimdi 13 aylık.12 aylıkken bütün evi gezmeye dökmeye karıştırmaya başladı.bir aydır bağımsız koşarak her yere gidiyor dışarda bile yürüyebiliyor.
anne al baba kaka gibi kelimeleri kullanabiliyor bunun yanında söylediğim şeyleri tekrar ediyor.ben ona çirkin dedim baktım oda ban çikin dedi.söylediklerimin çoğunu yapabiliyor.otur dediğimde oturuyor.al babana ver dediğimde elimdekini alıp babasına götürüyor.ama çok asabi.çok sinirli inatçı.
13 aylık 10 kilo 79 cm.ben kendim ölçüyorum çocuklarımı ve bir çok hemşireden ebeden daha iyi ölçtüğümü düşünüyorum.bir ay içerisinde üç farklı yer farklı boy söyledi bana.hatta iki ay öncesinden daha kısa çıktı oğlum.doğduğundan beri kendim boyunu ölçüyorum ve hep aynı ölçümden değerlenddiriyorum.çok zayıf ama o hareketliliğe vücut ne yapsın
.doktorlar kendileri ölçtüklerinde doğru ölçüyorlar ama ebeler pek dikkatli ölçmüyorlar.
büyük oğlum 28 aylık 94 cm 13 kilod.çok çok güzel konuşuyor herkesi hatta beni şaşırtacak kadar.ama o çok erken başlamıştı cümle dönemine.ona hikaye okuduğumda oda bana kendi masallarını anlatıyor.daha 2,5 bile değil yaşı ama çocuk şarkıları söylüyor inanaılmaz kelime dağarcığı var.kavramları çok iyi biliyor.renkleri çalışıyoruz ama ben her ikisinede yetemiyorum.eğitimleri zayıf kalıyor sadece bakım veriyorum
canım hatırladım seni. 2 çocukla üstelik aralarında çok az yaş farkı varken işin zor. biz tek çocukla zorlanıyoruz. allah sana kolaylık versin. sen çalışıyporsun sanırım. çocuklara kim bakıyor.
bizde de boy ölçümünü hemşire yapıyor ama ne kadar doğru bilmem. dr. hiç ölçmedi.
kilo zaten dijital tartı olduğu için bende bakıyorum.
maşallah eğitim veremiyoum demişsin ama masal anlatıp şarkı söylüyormuş.
buda çok iyi bence. yetemediğini düşünme hem çalış hem ilgilen 2 çocukla yine de çok iyisin bence.