2010 Kasım Anneleri

selam kizlar nasilsiniz

cok sükür oglum iyilesti bugün yemegini yedi kakasida düzeldi
asi bizimde koldan oldu son asimizda 10 ocakta bitsede kurtulsak

geçmiş olsun canım bencede büyüdükçe doktorları tanıyorlar daha gördükleri an ağlamaya başlıyorlar

melodi geçmiş olsun bizim aşımız iki koldan yapıldı sadece.sordum hemşireye büyüdüğü için koldan yapacaz dedi:44:

yabanım bizimde bacaktan oldu aşılarımız su çiçeği için aralık sonunda gelin dediler

selam kizlar nasilsiniz

cok sükür oglum iyilesti bugün yemegini yedi kakasida düzeldi
asi bizimde koldan oldu son asimizda 10 ocakta bitsede kurtulsak

gözün aydın canım benim kızında şu burun akıntısı bi dursa bende çok sevinicem

ben hiç sağlık ocağında vurdurmadım aşılarını hep özelde vurdumdum benim kızın sağlık ocağına arayıp sadece bilgi veriyorum boyunu kilosunu falan not ediyorlar

benim kız devam sütü içiyo gece acıktığını sanmıyorum sabaha karşı bi defa veriyorum ama gece yinede çok uyanıyo ben üstünü örttüğüm zaman özellikle hep açık yatmak istiyo ben üzerine yavaşça battaniyeyi koyuyorum anında anlıyo ve ağlıyarak uyanıyo açıyorum üstünü uyuyo öylede burnu hiç geçmiyo işte ama örttürmüyoda gecede kaç kere uyandığı belli değil

evet canım yürüyo çok şükür bende yaza öğretiriz diye düşünüyorum hem üşümez sürekli açık tutabilirim her yer sıcak ama nede olsa kış bide 1,5 yaş olsun en azından acele etmek istemiyorum çok

aaa keşke gelseydin tanışırdık. büyük ihtimal bizmişizdir. zırt pırt foruma gidiyoruz çünkü. madoda gördüysen bizizdir:) uygar konuşuyor. 10 kelime falan söylüyor anlamlı. bi de anlamsız söyledikleri var. yürümek dersen elimizden tutuyor illa. geçenlerde kendisi yürüdü epeyce ama sonra vazgeçti yine elimize yapıştı. bu haliyle bile hiç oturmuyor bi yürüse heryeri karıştıracak:) azılarınız çıkıyor demek. kolay çıkarır inşallah. bizim çıkmadı daha azılar. hala 4 dişimiz var. öpüyorum cadıyı. görüşürüz canım.

melisa yürümekte inat ediyorkendisi isterse bana geliyor yürüyerek.onun dışında emekleyerek geziyor her yeri,yürümesini çok istiyorum bir an önce

selam arkadaşlar kimse uğramamış hafta sonu herkes yoğundu galiba :)

melisa yürümekte inat ediyorkendisi isterse bana geliyor yürüyerek.onun dışında emekleyerek geziyor her yeri,yürümesini çok istiyorum bir an önce

canım yürümesi çok güzel bu miniklerin ama yürümeye başlayınca herşey dahada zorlaşıyo kendileri her yere gitmeyi başladıkları için kazalarda artıyo sürekli kafasını biyerlere vuruyo yürümeye başladığından beri bizim cadı çok canım yanıyo yawumun ama yinede gezmekten vazgeçmiyo :)

aleykum selam, ben simdilik burdayim..

dun basimiza neler geldi bir bilseniz!

benim akrabalarim var burada, onlari ziyarete gidelim dedik.. otoyoldan 1 saat suruyor. ara yollardan gidersen 2 saate yakin uzakliktalar.. kv de bizimle geldi.
ben arka koltuga oturdum, imran aglayip da susmayinca kv panikliyor, ben de bildigim icin oglumun yanina oturdum.
anne ogul konusa konusa gidiyoruz. kv yuksek sesle konusur ve devamli ayni seyleri tekrarlar. cok konuskandir. bu arada gidecegimiz yere az bir vakit kala yine coskulu coskulu konusurken, esim cikisi kacirdi. ben farkinda oldugunu zannediyorum, tabela ve cikisi gorunce "eee niye donmedin" dedim. o an donemezdi oto yol bu, arkada birsuru araba var.. iste 20 km kalmisken 50 kmye cikti bu mesafe. motokroscu kocam, hiz tutkunu bir de sinirden basti gaza gidiyor. polis arabasindan bizi radar cekti, esim onlari gorunce yavasladi ama, neye yarar.. sonra bizi takip edin isareti yaptilar, en yakin jandarmaya goturduler eimin ehliyetini aldilar. benim ehliyetimi de aldilar, eger benim ehliyetim olmasaymis, evde falan unutsaymisim orada mahsur kalacaktik..
sonra bilmedigim, yabaci yollardan gectik sag salim evlerine vardik cok sukur. tabi ki navigatorle ulasabildik.
donerken de otoyol tecrubem hic olmadigi icin, esimin kullanmasini istedim ama o da olmaz dedi. polis durdurursa ne yapicaz dedi bana sinirlendi.. neyse ben kullandim yine.. allaha sukur evimize geldik. yani bu yolculuk harbiden burnumuzdan geldi..

butun kasim bebekleri yuruyor mu ya ? :26:
dun imran 1 yasini bitirdigi halde yurumedigi icin coook gec kalmis gibi konustular. 18 aya kadar normal halbuki dr oyle demisti..
yurumesi gecikebilir de demisti gerci.. gec olsun da guc olmasin tabi, saglik olsun..

Bizimki yürümüyor cnm sadece tutunarak yürüyor şimdilik

imran da tutunarak yuruyor. tek sorun dengeyi saglayabilmeleri :) o da olur insallah..
gecen gun benim dusunceli kp ayaklarinda kuvveti yok, olsa simdiye kadar yururdu dedi.
o kadar gucume gitti ki.. bir de esinin annesini anne babasini baba bilemek var ya.. kendi babam yasadiklarimi bile bile bana bu cumleyi kurmaz.
canim benim, emeklemek icin buraya gelmeyi bekledi, belki yurumek icin de yilbasinda buraya gelmeyi bekliyordur diyor..
allaha sukur hersey yolunda giderken ,moral bzmaya ne luzum varki!
2 hafta da olsa turkiye iyi gelecek insallah..

hic kimse girmiyor buraya nedense..
imran hala uyumadi. dun gece 2'de uyumustu. bakayim bu gece kacta uyuyacak sipa

düşünmemlazım canım geçmiş olsun. kv. çenesi yolu şaşırtmış size. sağsalim gelmişsiniz çok şükür.
düşüncesizce konuşan çok bimiş insanlara çok kızıyorum.
yürümesi geç kalmış cümlesine de acayip kızıyorum.
neye göre geç kalmış? çocuklarımız bir robot değil ki,
hepsinin hevesi heyecanı isteği güveni farklı farklı.
yürümeyen tembel erken yürüyen çalışkan başarılı demek değil ki.
benim oğlumda yürümüyor. ellerinden tutunca yürüyor ayakta tek olarak durmaya çalışıyor zaten
hepsi zamanı gelince yürüyecek. bu hallerinin keyfini çıkartmak lazım.
benim kv. de diyor ki halasına dua etsin o ilgilendi öyle yürüdü.
allah razı olsun sağolsunlar evet ilgilendiler ama ben evde değilim ki,
kreştede ilgilenmezler.

nihayet 7. ve 8. dişlerimizde geliyor. oğluşum son günlerde çok mızmızdı, ağzının suyuda sürekli akıyordu. ama azı dişleri çok zor çıkıyormuş.
dün çok huysuzmuş, babane ve halasının kolları kopmuş.
oğlum gece saat 9,30 da ağlayarak kalktı ve bir türlü susmadı. ne yaptıksak fayda etmedi. en sonunda gece saat 11 de pijamalarımız bile değiştirmeye fırsat bulamadan sokağa çıktık.
pusetle kapı önünde dolaştık biraz sustu sonra tekrar ağlamaya başlayınca bizde mecbur dolaşmak zorunda kaldık. uykudan gözlerini açamıyor yavrum ama ağrıdan da uyuyamıyor. uyutup eve döndük ve yatırdık. saat 12 de birşeyler atışştırdık tam yatacaktık ki uyandı. mecburen yanımızda yatırdık. diş jeli baya rahatlattı. gece ara ara uyanıp ağladı. jeli birkaç kere sürdüm hemen uyudu.
tabi ben sürekli kontrol etmekten uyuyamadım. gözlerim kapanıyor resmen.
sabah baktık sol taraftan dişin ucu görünüyor sağ tarafta beyaz ve şiş.
umarım bugün huysuzluk yapmaz.

imran da tutunarak yuruyor. tek sorun dengeyi saglayabilmeleri :) o da olur insallah..
gecen gun benim dusunceli kp ayaklarinda kuvveti yok, olsa simdiye kadar yururdu dedi.
o kadar gucume gitti ki.. bir de esinin annesini anne babasini baba bilemek var ya.. kendi babam yasadiklarimi bile bile bana bu cumleyi kurmaz.
canim benim, emeklemek icin buraya gelmeyi bekledi, belki yurumek icin de yilbasinda buraya gelmeyi bekliyordur diyor..
allaha sukur hersey yolunda giderken ,moral bzmaya ne luzum varki!
2 hafta da olsa turkiye iyi gelecek insallah..

Canım hiç canını sıkma benim haylaz daha emeklemiyor
bile sadece asker gibi sürünüyor koca gün kucakta
bende cevremden cok laf işitiyorum.

Son düzenleme:
selamlar
Benim kızımda 7 aralıktan beri yürüyor...darısı bütün bebişlerimize...Geç yada erken yürümenin bir sınırı tarihimi var ki millet saçma sapan konuşuyor neyse sıkmayın canınızı bu boş laflara.
Ayrıca hala olacağımı öğrendim çok mutluyum

sorma melodi. bi de millete eglence olduk. sofor koltuguna ben gecince bana hizli kullanma haa dediler gulduler
neyse allahtan 1 ayligina aldilar. acaba^para cezasi ne kadar gelecek?

imran dun 2 de uyudu yine. SIK SIK uyaniyor agri kesici veriyorum. tugranin da bayagi disi olmus, bizim sadece 3 tane var, 4. su kabardi ama.
yani bizim damak agrilarimiz uzun bir sure devam edecek gibi :s bu disler mahvediyor cocuklari..
benim sipa biberon emzigini yirtmis, sut fiskirtirtmayi oyun haline getirdi. basindan asagi, cikolatali tahil mamasinin da etkisiyle tatli sutu bosaltti. gecenin koru yikayamadim. saclari yapis yapis resmen :) birazdan karnini doyurup banyoya sokayim onu.

edish, her bebeigin gelisimi farkli dicem, zaten biliyorsun.
millete ne oluyorsa her seye burunlarini sokmasalar olmaz! sanki cocugun yurudugunde senden daha cok sevinecekler

çikolatalı mama mı? burda yok sanırım yaaa!
marketlerde bile istediğim mamaları bulamıyorum.
mesela kavonoz maması alıyorum bazen çeşitler yok.
bulduğum zaman stok yapmak lazım :)
şimdi diş çıkardığı için iştahı yok sabah koca kase kahvaltı çöpe gitti yemedi,
sütünü de içmedi.
kavanoz maması yer belki.
benimkide biberonu ters çeviriyor su üzerine akıyor alıncada kızıyor.
bide alışrma bardağını sevmedi dedi kv.
bardağa nasıl alışacak erken mi daha acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…