bugün oğlumu aşıya götürdüm. hastalığı yeni geçmeye başladığı için kontrol olsun istedim. önce dr. çıktık aşı yapılmasında bir sakınca var mı dedim. yaptırabilirsiniz dedi. tabi muayne için yatağa oturttum ağlamaya başladı. üstüme yapıştı resmen. ayakta bana sarılırken dr. baktı sırtına. sonra aşağıya indik aşı odasına. orda kilosuna bakmak için tartıya oturttum. yine üstüme yapıştı. oyuncak bile fayda etmedi. sonra aşı için yatağa yatırdım daha çok ağladı. ben kollarını tuttum 2 hemşire bacağından aşısını yaptı. aşıdan çok fazla ağlamadı neyseki. büyüdükçe dr. dan korkuyor bebişler.
tabi eve geldim atletimve penye bodyim su içinde kalmıştı.
birde dikkat ettim bugün halasıyla beni kapıda uğurladılar. hiç ağlamadı baktı el salladım. ama kreşe bırakırken babası yada bende ağlayıp gitmek stemiyor öğretmenine. halbuki eskiden gülerek atlardı kucaklarına. acaba iyi davranmadıkları için mi ağlıyor?
yada kendi yakınlarını tanıdığı için diğerlerini istemiyor?
melodi geçmiş olsun bizim aşımız iki koldan yapıldı sadece.sordum hemşireye büyüdüğü için koldan yapacaz dedi:44:
selam kizlar nasilsiniz
cok sükür oglum iyilesti bugün yemegini yedi kakasida düzeldi
asi bizimde koldan oldu son asimizda 10 ocakta bitsede kurtulsak
selam kızlar. oğlumu uyuttum. sizin bebekler gece kaç kere kalkıyor? benimki4 kere falan kalkıyor. emiyor hala. sütüm de azaldı sanırım. sık acıkıyor o yüzden. yatarken devam sütü vereyim diyorum. kesinlikle içmiyor. emecek illa. şimdi emdi uyudu. uyanmasını beklemeden 2 saat sonra falan devam sütü içirmeyi deniyeyim bugün. öff sıkıntılı bu iş. sabaha süt kalmıyor bizimki hala emiyor. sütten keseyim desem küçük daha. bi 6 ay daha emsin istiyorum...
tuvalet eğitimini konuşmuşsunuz. benimki kaka yapacağı zaman bi köşe bulup orda ayakta duruyor. gel diyoruz kızıyor gelmiyor. biz de anlıyoruz ki kaka yapacak. yürümeye yeni başlıyor. kendisi rahatça yürüsün o zaman alıcam lazımlık. ben de erken alıştırma taraftarıyım. 2 yaşına gelmeden öğrenir inşallah.
oğlumun kanı 10 çıkmıştı. demir damlası kullandık uzun süre. bi de beslenmesine çok dikkat ettim. bol bol et yedirdim. 13e çıkmış çok şükür. kurtulduk iğrenç damladan:)
hasta bebeklere geçmiş olsun diyorum. hepsini öpüyorum. kendinize iyi bakın.
hoşgeldin ece. tuvalet eğitimi konusunda bende araştırma yapıyorum ama henüz bir kitap okumadım. ama zaten mantıklı olan bu. eskiden primalar yoktu. kumaş bezler ıslanınca pişik yapıyordu. bu kadar acele etmek istemeleri çok normal. ama şu an acele edecek bir durum yok ama işte eskilere laf anlatmak zor.
senin kızın yürüyordu değil mi. biraz daha zaman tanıyın çişin kakanın ne olduğunu anlasın iyice.
biraz daha geçince tuvalete beraber gidersiniz. sen oturduğunda o da lazımllığa oturur. bezini açmasan bile alışır. zaten bence yaza kadar zamanı var.
canım sütün az olduğu için sık kalkması normal. zaten demişsin doymuyor diye. 1 yaş mamasına alıştır bence 1-2 içmez sonra içer. çok sık kalkıp kendisi de uykusuz kalıyor. bu kadar sık kalkması normal değil. yani uyku ve gelişim açısından. benimki akşam 7-8 gibi sütünü içiyor ve sabaha kadar uyuyor. tabi bazen 4 te kalkıyor o zamnda süt veriyorum ama herzaman değil.
birde ben mamanın miktarını arttırdım baya. 7 ölçü mama 210 cc yapıyorum. 7 ölçekte tahllı gece maması koyuyorum. kıvamı koyu olsun tok tutsun diye. zaten 230 cc yi geçiyor.
bizde demir ölçümü yapılmadı. bir ara gidip kanına baktırmak lazım.
evet erken diye düşünüyorum ama burda tuvalet eğitiminde zorlanan arkadaşları okudukça kafam karıştı. 2 yaş üstü inat dönemi oluyor. ama tabi şu an çok erken.
bende çiş kaka öğretmeyi düşünüyorum sadece.
kv. fıtık olur dedi. hay allahım!
kıyamam kuzuya zeyncim muz haşlanmış patates yedirmeye çalış. pirinçli çorba ver. muz zaten ishali hemen kesiyor.
inşallah çabuk atlatır.
canım hatırladım seni. 2 çocukla üstelik aralarında çok az yaş farkı varken işin zor. biz tek çocukla zorlanıyoruz. allah sana kolaylık versin. sen çalışıyporsun sanırım. çocuklara kim bakıyor.
bizde de boy ölçümünü hemşire yapıyor ama ne kadar doğru bilmem. dr. hiç ölçmedi.
kilo zaten dijital tartı olduğu için bende bakıyorum.
maşallah eğitim veremiyoum demişsin ama masal anlatıp şarkı söylüyormuş.
buda çok iyi bence. yetemediğini düşünme hem çalış hem ilgilen 2 çocukla yine de çok iyisin bence.
benim cadı iyi valla yürüyo kendince pıtır pıtır.mızmızız bu aralar azı dişlerimiz çıkıyo.
senin oğluşun nasıl?knouşuyo mu?bizimki bi ara çok güzel konuşuyodu bu aralar tıp oynuyoruz.işine gelince konuşuyo.bu arada ben sizi bi ara forumda gördüm sanırım yakışıklı oğlundan tanıdım ama tereddütte kaldığım için yanınıza gelmedim.
melisa yürümekte inat ediyorkendisi isterse bana geliyor yürüyerek.onun dışında emekleyerek geziyor her yeri,yürümesini çok istiyorum bir an önce
butun kasim bebekleri yuruyor mu ya ? :26:
dun imran 1 yasini bitirdigi halde yurumedigi icin coook gec kalmis gibi konustular. 18 aya kadar normal halbuki dr oyle demisti..
yurumesi gecikebilir de demisti gerci.. gec olsun da guc olmasin tabi, saglik olsun..