2010 Kasım Anneleri

kızlar yazmıştınız sanırım ama atladım ben 1 yaş kontrollerinde bebişlerin boyu kilosu kaçtı bizim kız75 cm 10 kilo olmuş:nazar: doktor boyu ilk 50 nin içinde kilosuda 25in dedi kilo önde gidiyomuş ben kısa boyluyum 150 cm hep kızım uzun olsun istedim dr geçen aylarda boyu anneye benziycek galiba demişti bu sefer anneyi geçicek boyda dedi çok sevindim çok uzun olmasını beklemyorum ama inş. 165 falan olur kızım :)

sağolun kızlar melodicim oda ısısı baya iyi aslında kapıyıda kapatıyorum mecburen hanım efendi üşemesin diye beşiğide peteğin yanında 25 derece civarlarıdır sanırım bu akşam dereceyi koyuyımda bi deniyim bakalım 2 kat pijama giydiriyorum artık ama üstü tek kat tulumda giymiyoki bi denedim arkadaşta vardı boşuna almıyım dedim giymez diye aynen öyle oldu çekiştirip duruyo onu çıkart diye çok felaket benim bu kız ya öldürüyo gece beni üşemesin yeterki ben gece sürekli kalkmaya razıyım ama rada içim geçiyo başında bekleyememki hep

canım benimki torba şeklinde olanı istemedi dedim ya sonra tekrar denedim bu sefer alıştı. diğer ayaklı olanla dönüşümlü giyiyoruz. sende bir kaç sefer dene öyle yatır çekiştirsin cici bu filan de.
alışır belki. yatan üşür derler, hiçbişey örttürmüyor bide, tulumu çıtçıtlı body ile giydir sadece.
oda ısısı iyi terlemesin bi de.

yok anacım yokk ne muzu muz veriyom sanki ekşi gibi suratını buruşturuyoo ama eline limon alıncaaa maşallahhh çok gzl kemiriyooo bebelacı bi deniyim bakıyım inş içer bide mandalina kabuğu yiyo soyup kendisini veriyom atıyoo snra kndi soyulmamış alıp kemiriyoooo bide ben maden suyu içerken ona saldırıyo içmesn diye verdm bi yudum çıldırıyo ver diye durum bndan ibaret bide biberonlarınz nasıl meme kısımları onların numarası varmı

numarası var canım. biz 2 numara kullanıyoruz mama için.
su için 1 numara ve alıştırma bardağı kullanıyor.
muhallebi fianda mı yemiyor.

selam kızlar
bayadır girmiyorum. kızım uyuyorken bi bakayım dedim.
hamile arkadaş varmış hayırlı olsun cnm . Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
zeyn sen hamılesın sandım ilk okuyunca alıntı yapmışsın meğer :KK1:

dişi çıkmayan bebiş varmıı
benim kızımın hiçç dişi yok.. patlatamadı daha.. son günlerde geceleri ağlayarak uyanıyor.
yürümüyor. tutunarak sıralıyor o kadar.
bazen bende çok bunalıyorum :KK36:

Son düzenleme:
bu gun ilk defa oglum bir bucuk saat deliksiz uyudu :KK8: bunu da gorduk yani :) ana ogul beraber oynaya oynaya bici bici yaptik sonra ona guzeelce masaj yaptim. sonra ihlamur verdim yarsini icti arkasindan emzigini verdim odadan ciktim. tabiiki agladi ve susmadi ama gozler iyice kaydi bu arada. kucagima aldim oksadim uyuya kaldi :KK31: bu gun saatlerce sallamadim ayagimda. epeyce uyudu sanirim aciktigi icin uyandi cunku birseyler atistirdigi halde mizmizligi devam etti. yani uykusunu alamadi. zrtik boyle
sabah uyaninca sutunu ictikten sonra uyumasina izin vermicem. canina tak edince oglenleyin kendi kendine uyusun

zeynep kizmadin mi kocana :KK4: esim benden habersiz boyle birsey yapsa kiyamet kopar heralde. zaten o da istemiyor kesince bana cok tuhaf gelir diyor bazen.
ama uzerimizde yogun basski var. herkes sorup duruyor kesmicenmi diye. babannesi de laf sokuyor ona gidince kaynimin kizinin tokalarindan takicakmis :KK36:
imranin saclarinin uzunlugu yikaninca ortaya cikiyor. bayagi uzamis harbiden :) ama yaza kadar boyle kalir kalmasina da iyice gozlerine dogru dokulmeye basladi. saclari duz olsaydi coktan kesmis olurduk.
melodi senin esin kuafor degil mi? ben erkek cocuklarinda uzun saca bayilirim. kulak ve onlerden keser arkadan uzar, babasi guzel bir model verebilir hem saclari uzun olur hem de onu rahatsiz etmez :)

melodi, bu soracagim biraz da seni ilgilendiriyor;
bebek sutu konusunda biraz kafam karisti. ben gittigim markette kendi mamamizdan kalmadiysa 10 aydan itibaren baslayan sutlerden almistim birkac sefer. ama yasina girene kadar mama kullandik. simdi, ben hic anne sutu veremedigim icin annem mamaya devam etmemi soyluyor. anne sutune yakin uretiliyor diye. ben birkac gundur 12 aydan itibaren verilen bebek sutune basladim. normal toz mama alip devam mi etmeliyim?

anam ömer keltoş mu oldu? benimkininde saçları uzun eşimde bende kestirmek istemiyoruz.
bana sormadan böyle bişey yapsa eve almam herhalde.
neyse yine uzar nasıl olsa.
hic sorma canim keltos oldu oglum esime kizdim ama elden gelen birsey yok olan oldu
selam kızlar
bayadır girmiyorum. kızım uyuyorken bi bakayım dedim.
hamile arkadaş varmış hayırlı olsun cnm . Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
zeyn sen hamılesın sandım ilk okuyunca alıntı yapmışsın meğer :KK1:

dişi çıkmayan bebiş varmıı
benim kızımın hiçç dişi yok.. patlatamadı daha.. son günlerde geceleri ağlayarak uyanıyor.
yürümüyor. tutunarak sıralıyor o kadar.
bazen bende çok bunalıyorum :KK36:
canim yanlis alinti yapmisim ondan demek hic disiniz cikmadi hayirlisi yakinda cikar insallah
zeynep kizmadin mi kocana :KK4: esim benden habersiz boyle birsey yapsa kiyamet kopar heralde. zaten o da istemiyor kesince bana cok tuhaf gelir diyor bazen.
ama uzerimizde yogun basski var. herkes sorup duruyor kesmicenmi diye. babannesi de laf sokuyor ona gidince kaynimin kizinin tokalarindan takicakmis :KK36:
imranin saclarinin uzunlugu yikaninca ortaya cikiyor. bayagi uzamis harbiden :) ama yaza kadar boyle kalir kalmasina da iyice gozlerine dogru dokulmeye basladi. saclari duz olsaydi coktan kesmis olurduk.
melodi senin esin kuafor degil mi? ben erkek cocuklarinda uzun saca bayilirim. kulak ve onlerden keser arkadan uzar, babasi guzel bir model verebilir hem saclari uzun olur hem de onu rahatsiz etmez :)

kizmazmiyim canim hala kiziyorum ama ne fayda saclar gitti uzayana kadar esimin kafasini ütülüycem heralde:KK53:

ucak bileti bakiyorum ama acaip pahali biletler. ocak ayinda fiyatlar cok dusuyor yanima bir arkadas bulsam da gitsem diyorum :KK31: onlar bizi biz onlari ozledik artik

selam kızlar
naber nasılsınız günlerdir giremiyorum yaaa hiç fırsatım olmuyor inanın ...iki çocukla zor oluyor .ama szleri takip etmeye çalışıyorum :)
kızım çok fena oldu başetmesi zorlaştı ..iki adım atıp düşüyor şimdilik yakında tam yürümeye başlar
ama tam yürümeden de yapacağını yapıyor ..kazalar oluyo bugün sehpaya kaşını çarpttı mesela
çok da aksi oluyo bazen istediği olmayınca kendini yere atıp bir yerlere vuruyo :KK43:(
ben hiç oralı olmuyorum tabi iyce abartmasın diye sonra sakinleşiyo
sizlerden naber sizinkiler de sinirli mi?
düşünmemlazım ben devam sütünü iki yaşına kadar vericem ...anne sütü benimki de almıyor şu an çünkü
hadi kızlar ben kaçtım kendinize cici bakın hepinizi öpüyorum sizleri çok seviyorummm

benimkinin saçları düz ama enseler dalgalı hafiften. önü gözüne doğru gekiyor ama ben hep arkaya doğru elimle tarıyorum.
ben saçının santimi kesilsin istemiyorum. böyle çok hoşuma gidiyor.
kesenin kafasını kazırım herhalde. hoş eşim kesse kazısamda farketmez. o zaten kelliği seviyor. :KK60:
bana pek soran yok. ben hiç kestirmeyi düşünmüyorum. erkekte uzun saçı seviyorum, çok yakışıyor benimkine.
ama o kadar erkek rengi giymesine rağmen hala kızmı diyenlere deli oluyorum.
laf sokanlara hiç bakma canım boşver ben böyle seviyorum de.

selam kızlar
naber nasılsınız günlerdir giremiyorum yaaa hiç fırsatım olmuyor inanın ...iki çocukla zor oluyor .ama szleri takip etmeye çalışıyorum :)
kızım çok fena oldu başetmesi zorlaştı ..iki adım atıp düşüyor şimdilik yakında tam yürümeye başlar
ama tam yürümeden de yapacağını yapıyor ..kazalar oluyo bugün sehpaya kaşını çarpttı mesela
çok da aksi oluyo bazen istediği olmayınca kendini yere atıp bir yerlere vuruyo :KK43:(
ben hiç oralı olmuyorum tabi iyce abartmasın diye sonra sakinleşiyo
sizlerden naber sizinkiler de sinirli mi?
düşünmemlazım ben devam sütünü iki yaşına kadar vericem ...anne sütü benimki de almıyor şu an çünkü
hadi kızlar ben kaçtım kendinize cici bakın hepinizi öpüyorum sizleri çok seviyorummm

benimkide sinirli. kıznca bir mızırdaması var. kulaklarımı tırmalıyor o ses. kendini kasıp ıııııııııh diye bir ses çıkartıyor.
yada isteği olmayınca kendini arkaya atıp ağlıyor, inatçılıkta var.
of anne inatçı baba inatçı umarım bize çekmez çünkü bir eve 3 inatçı çok.
yay burcu ılımlıdır bakalım kuzum nasıl olacak?

DÜŞÜNMEMLAZIM ben 1 yaş için bebelac junıor mama kullanıyorum. yani devam sütü gibi toz şeklinde. bunun kutuda süt olanları da var ama ben tozu tercih ettim. 500 gr. 10 tl gibi fiyatı. tabi senin bulunduğun yerde bu marka var mı bilmiyorum.
senin bahsettiğin süt bunun gibi markaların sütü mü? yoksa pınar çocuk sütü gibi mi?
ben toz mamaya devam edicem 2 yaşına kadar. biraz daha geçince bebelacın kutu sütünden de denerim. muhallebi için kullanıyor.

sağolun kızlar melodicim oda ısısı baya iyi aslında kapıyıda kapatıyorum mecburen hanım efendi üşemesin diye beşiğide peteğin yanında 25 derece civarlarıdır sanırım bu akşam dereceyi koyuyımda bi deniyim bakalım 2 kat pijama giydiriyorum artık ama üstü tek kat tulumda giymiyoki bi denedim arkadaşta vardı boşuna almıyım dedim giymez diye aynen öyle oldu çekiştirip duruyo onu çıkart diye çok felaket benim bu kız ya öldürüyo gece beni üşemesin yeterki ben gece sürekli kalkmaya razıyım ama rada içim geçiyo başında bekleyememki hep

aymes melisada aynı,ben üstünü örtüyorum kendisi tekmeleyip atıyor.tekrar örtüyorum o atıyor yine,öyle devam ediyor yorulana kadar:).üşütecek diye korkuyorum valla bende:18:

kızlar yazmıştınız sanırım ama atladım ben 1 yaş kontrollerinde bebişlerin boyu kilosu kaçtı bizim kız75 cm 10 kilo olmuş:nazar: doktor boyu ilk 50 nin içinde kilosuda 25in dedi kilo önde gidiyomuş ben kısa boyluyum 150 cm hep kızım uzun olsun istedim dr geçen aylarda boyu anneye benziycek galiba demişti bu sefer anneyi geçicek boyda dedi çok sevindim çok uzun olmasını beklemyorum ama inş. 165 falan olur kızım :)

:nazar: :nazar: :nazar:maşallah babası uzun boylu dimi,babasına çekebilir.melisa 12,400gr boy81:nazar:bizim babamız uzun boylu,babasına çekmiş kızım,zaten tıpkı babasına benziyor:)

valla ne yapsam bilemedim. melodi ben turkiyede boyle hazir sutlere mamalara filan aliskin degilim. kardeslerimin hepsi benden cok kucukler bebekliklerini iyi hatirliyorum. ama annem ikiz kardeslerimi bile 1 bucuk sene emzirdi. ek olarak ilk zamanlar milupa verirdi. sonra da normal inek sutu verdi. ben soyle anlatayim sana;
benim simdiye kadar kullandigim mama guigoz confort (koyulastirilmis kivam) di. zaten 6 ayda bir atliyor. yani 12 aylik olunca 3 numaraya geciliyor.
bir de croissance denilen sutler var. bu kelimenin anlami buyumek, yetismek vs. yani buyume sutleri. sanirim pnar cocuk sutu gibi olabilir. bunlar cogunlukla 10 aydan itibaren kullanima baslaniliyor. fakat ben uzerinde 3 yazan, 12 aydan itibaren kullanilan bir sut aldim. yani 2 numara bebek mamasinin devami olacak. ama bunun da uzerinde croissance yaziyor. zaten ayni sutun nrmal mama kutusunda da toz halinde olanindan da var. simdi ben eskisi gibi toz mu alayim guigoz 3 u mesela?
of boyle onemli seyleri sormayi dra gidince unutuyorum. drda sagolsun ben sormadan birsey soylemiyor! tlfon mu acsak da sorsak acaba

canım biraz kafam karıştı anlattıklarından ama sen anladığım kadarıyla toz mama kullanıyormuşsun, sonra 1 yaş sütü almışsın.
aynı sütün toz olanı da var diyorsun. yani hangisine alıştıysa onunla devam et.
normal inek sütü 1 yaşından sonra diyor ama
bu mamaların 1 yaş sütleri bence daha faydalı. (süt ya da toz)
zaten 1 yaş junıor diye geçiyor.
ama için rahat edecekse dr. sor.
ben sormadım toz mamayla davam ediyorum.
özellikle benimki anne sütü almadığı için inek sütü yerine tercihim bundan yana.

selam hatunlar bebişleri kocaman öpüyorum iyice fıstık oldu bunlar ya biz 2 gündür halamızdaydık elden ele gezdi kızım bende keyfime baktım ohh bu akşamda annemlere gidiyoruz ama önce esilaya ayakkabı almaya gidicez prof oldu yürüme konusunda koşmaya başladı artık altı plastik olan çoraplardan giydiriyordum şimdiye kadar nike da indirim varmıs çocuk ayakkabılarında bakalım numara bulabilirsek almak istiyorum

boncuk topici terkedenlerden oldun sende hiç uğramıyorsun alçak köfte seni

oglum ishal oldu bütün gün su gibi kaka yapti hemde gazli simdide alti pisti hicbirseyde yemedi yemegi görünce agzini kitliyor kafasini saga sola ceviriyor istemem diye niye böyle oldu anlamadim midesinimi bozdu yoksa dismi gelicek bilemedim damaklarida iyice kabardi biran önce ciksada su disler kurtulsak:KK37::KK37:

iyi geceler topik...

biz bütün haftayı hasta geçirdik ana oğul.....birde oğlum 3 gün ateşlendi....inmedi birtürlü....bu hastalıklar ne zormuş ya.......uzun bir haftaydı anlayacağınız....neyseki kısmen iyiyiz ikimizde.....

herkesler de iyidir umarım..

X