2010 Kasım Anneleri

canım saglıklı olsunda gunler gecıyor gercekten... Ama y.dısında sankı daha bır zor degıl mı

Canim keseyi gorseydim bile yeterdi inan kendi kendimi yiyorum. Burda oyle doktor degistirmek filan hersey cok farkli. Dun doktorum dogum yapacagim hastaneye bile yazdirdi. Sezeryan kesinlikle yapmazlar mecbur normal dogum bir aksilik olmadigi surece.

Belirtileri olmamasi normalmi ne olur icimi rahatlatin sizde durumlar nasil simdi?

3 mayısamı verdi randevuyu. yurtdışında öylemi hep. başka doktora gidip görünemiyormusun. inşallah iyidir canım. gönlünü ferah tut. Allahım hepimize bebişlerimizin fotolarını eklediğimiz günleride göstericek inşallah :Saruboceq:

günaydın herkese
midem berbat bugün :bbo:

günaydın canım. bende hala miğde bulantısı yok :1shok:

çok sevindim begumcum senı merak edıyorduk hemen llısteye eklıyorum

ekle canım ekle hihoyyythihoyyyt

günaydın kızlar sabah sabah bu habere çok sevindim begümcüm çok şükür bebiş gözükmüşş gözün aydın gülüm kanaman durdumuu

günaydın kızlar sabah sabah bu habere çok sevindim begümcüm çok şükür bebiş gözükmüşş gözün aydın gülüm kanaman durdumuu

günaydın canım. sorma dünkü halim ceset gibiydi.doktordan sonra yüzüm gülmeye başladı.Allahım herkese yaşatsın bu duyguyu inş. evet bitanem çok şükür geçen hafta pazartesi olmuştu ya sonra bi daha olmadı kanama

begümcükk öncelikle hayrılı olsun.inana çok sevindim.uzakda olmak çok zordur herhalde.beklemkten başka bişey yok elnden gelen galiba.Allah yar ve yardımsın olsun cnm.

canım benim içini ferah tut. belirtiler bazı kişilerde geç başlıo. ben sata göre 8 haftalığım mesela. miğde bulantım felan yok. çok uykum gelio işyerinde o zorluo başka sorunum yok şükür

Cok saol canim ya az da olsa icimi rahatlattin. allah herkese saglikli gebelik nasip etsin insallah

Herkesin ikinci kalbi atmaya başladı ben de 8 haftalıkken gitmeyi düşünüyorum..

günaydın kızlar :)
normalde kontrolüm bugün olmasına rağmen ağrılarımdan dolayı dün akşam gittim kontrole nöbetçi olan doktor ilk kontrolümü yapan doktor değildi ve çok alakasız, sert ve dinlemek istemeyen biriydi çok sinir oldum :S alttan muayene etti kalp atışları var dedi ve bana dinletmedi sizler duydunuzmu kızlar sormama rağmen sesi duyamıyoruz dedi hemen muayeneyi bitirdi kaç haftalık olduğunu ne kadar olduğunu filan sormama bile fırsat vermedi ve komik olan muayene bittikten sonr akaç haftalık doktor hanım dediğimde 7-8 haftalık dedi bende nasıl oluyor geçen hafta geldiğimde 4 haftlalık dediler dediğimde bilemem ben öyle görüyorum dedi yani anlayacağınız kalp atışlarına sevinemedim bile bu kadar çelişkili bir muayeneden sonra :S hemen doktorumu değiştireceğim ....

arkadaşlar doktordan geliyorum ve 2 saattir ağlıyorum- moralim çok bozuk...
kalp atışlarını duyamadı- bana göre 7+4 falan olan bebeğim 6 haftalık gibi dedi, boyu 5 mm.den biraz azmış. ama gebelik kesem 26.mm. cuma günü tekrar gel, kesinleştirirz ama benim yorumuma göre sağlıksız bir gebelik olabilir- sonlandırılması gerekebilir dedi... o kadar üzgünüm ki anlatamam, bunları yazarken bile ağlıyorum, üstelik herkese de söylüyorduk birkaç gündür.. dilerim sizler bu tür üzüntüler yaşamazsınız. içimde hala çok zayıf umut var aslında ama çok çok korkuyorum, lütfen dua edin benim için, Allah bebişlerimizi korusun inşallah

BU HAFTA SıZDE OLUŞAN DEĞıŞıKLıKLER
Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. ılerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır". Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.

canım endişelenme geçen hafta begüm arkadaşımızıda bebek yok kese küçük filan demişler bu hafta kalp atışını duydu başka doktora git bence haftaya

Yukarıda soldaki resim bebeğinizin bu haftadaki durumunu şematik olarak göstermektedir. Resimde rahimağzı tıkacının bebeğinizi dış ortamdan nasıl koruduğuna dfikkat ediniz. Bu tıkaç doğuma yakın rahimağzının açılmasıyla birlikte atılacak ve halk arasında "nişan gelmesi" adı verilen durumu oluşturacaktır.
Bebeğinizin boyu bu haftada yaklaşık 15 milimetre. ılk vücut hareketleri de geçen haftanın ortasına doğru başladı. Hatta bebeğiniz kollarını dirseklerinden bükebiliyor (resim). Gelecek hafta diz eklemi, el ve ayak bilekleri de hareketine başlayacak. Ancak bu hareketleri siz 16.-20. haftalar arasında hissedeceksiniz.
Bebeğinizin dil ve dudaklarının oluşumu bu haftanın sonunda tamamlanacak. Diş ve damak yapısı da bu haftanın sonunda oluşmaya başlıyor. Lens (mercek), bağırsaklar, pankreas ve bronşlar da yavaş yavaş belirgin hale gelmeye başladı. Akciğerler bu hafta içinde gelişimini hızlandıracak, ancak bu yapıların tamamlanması 34. haftanın sonlarını bulacak.
Bebeğinizin iskelet dokusu taslak olarak çoktan hazır bile. Kıkırdak şeklinde olan bu kemik taslakları gelecek haftalardan itibaren kemikleşmeye başlayacak. El ve ayak parmakları tümüyle oluşmuş olmakla birlikte henüz perdelerle birbirlerine bitişikler.
Bebeğiniz bu hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmış olup, yaklaşık 2 gram ağırlığında!
Bu gebelik haftasında yapılan bir ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını (gördüğünüz gibi oldukça hızlı!) net olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca yandaki resimde görüldüğü gibi kol ve bacak taslakları, gözlerin yeri da ultrasonografik olarak gözlenmeye başlamıştır. Eğer şanslıysanız bu hafta ultrasonda bebeğinizin kol-bacak hareketlerini bile görebilirsiniz.

kızlar ben 7+1 deyim bu hafta elleri hareket etmeye bile başlamış bebişlerimizin

merak etme bende de bu hafta basladı bıraz bıraz hazımsızlık uyku ve baş ağrısı

ayyy kesınlıkle degıstır ne sınır olmussundur anlıyorum

canım korkma bak begumunde gec dollenme olmus ondan oyle demıs doktor cumaya kadar guzel haber alacaksın ınsallah:Saruboceq:

cnm benim üzülme desemde bi faydası olmuyo biliyorum.bene yaşadım.nekdar kötü bi duygu oldğunu çok iyi bilirim.ama kadar çok bu durumda olan var ki.kalp atışı yok kürtaj diyo doktorlar 1 hafta sonra kalp atışını bebeği görüyorlar.sen Allahtan ümidini kaybetme.Dualarımız seninle:Saruboceq:

kızlar ultrason resmindeki terimelri anlayan vrmı.G1 G2 G3 diye bişeyelr var altında rakamlar var.acaba nedir. bilen varmı

Bafocum bugün 8 haftalık olmuşsun tebrikler, iki aylık hamilesin rüya gibi değil mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…