2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Grip oluyorum sanırım eşim hastaydı bana geçti oğluma geçmez inşallah

Ben de grip olmuştum ama oğluma azıcık geçti, bir gün burnu aktı, sonra hemen toparladı merak etme, sen yine de bebeğini soluğundan koru. İnşallah hasta olmaz. Süt koruyor onları, mucize...

sekerdelisi soğan kattın mı sebzesine?
Dün telefonda babasına soğan d akattım sebzesine diyorum. O da "ağzı kokmasın çocuğun" diyor

sekerdelisi soğan kattın mı sebzesine?
Dün telefonda babasına soğan d akattım sebzesine diyorum. O da "ağzı kokmasın çocuğun" diyor

Emine gelmiş koymadım canım pc den kalkıp gidinceye kadar diğer sebzeler pişmişti. Soğanlı tadı daha güzel oluyor ama. Soğan rahatsız etti mi senin bebişi? Ağzına naneli sakız verirsin annesi ağzıkokmaz :)

Yok hiç bir farklılık olmadı, iyi gayet.

Harpy merhaba canım, sandalyeniz geldi mi?
Levent karton kutucuklarla oynamaya bayılıyor.

naber kızlar? bebişim dün aşı oldu dün akşam biraz ateşioldu ve bugün inanılmaz huysuz. ayrıca doktordan gelen haberler de iyi değil 190 gr almış oğlum bu ay muhallebi ve kahvaltıya başladık.. tabi oğlum her zamanki gibi kahvaltıyı sevmedi. dün de kavanozdan muhallebi verecektim ama yemedi bizimki. bakalım bu akşam kaşık maması yapacağım umarım onu beğenir.. doktorun notları ve sizin sorduklarınızın cevapları;

pekmez için erken ama çok az katabilirsin kahvaltısına dedi..
muz, pırasa, fındık, ceviz, portakal, mandalina, hoppala için erken dedi..
kahvaltıda anne sütü, devam maması, ya da bitki çayının içine biskivi ya da bebek ekmeği, ve bir gün yumurta bir gün peynir.. aynı şeyleri ayrı ayrı da verebilirsin ne şekilde yerse..
kereviz, karnabahar, brokoli verebilirsin dedi..
10gün sonra duruma göre yoğurtta ekleyebiliriz dedi.. arayıp konuşacağım..
evde peynir yapmıştım ama onu verme dedi. pastorize olmazmış evde yaptığım..
su için (bu sana gelsin ayeser ) annesütü ılıklığında verebilirsin soğuk olduğu için içmiyorolabilir dedi..
demir verdi 1 damlayla başla dedi. 1-2 günde 1 damla arttır dedi. kabız yapmaması için.
hepsini 1 lokmayla başla dedi. o kadarcık bile bazıbebeklerde kıp kırmızı bir ürtikere sebebiyet veriyormuş..

aklıma şimdilik bunlar var daha gelirse yazarım.. soru varsa sorun yarın yine arayacağım..

Harpy merhaba canım, sandalyeniz geldi mi?
Levent karton kutucuklarla oynamaya bayılıyor.

geldi canım ilk oturduğunda çok hoşuna gitti ama sonra acayip huysuzdu genel olarak pek oturmak istemedi.. bugüne özgü olduğunu düşünüyorum..
bu arada dün 4 saat ara verdikten sonra emzirdim üzerine neredeyse 1 kavanoz sebze yedi oğlum benim sütüm hiç doyurmuyor artık..

sağol canım paylaştığın için ,pekmez çok az verebilirmişiz bu güzel sevindim

Halt etmiş o hemşire...
1-12 Aylık Bebek Kilo ve Boy GrafiğiBebeğim Ne Yesin
bak sen burdaki aralığa. Canım onlar ezbere konuşuyoalr. Sen bakma onlara üzme kendini.

akşama ne pişireceksiniiiiiiiiiiiiiz? canım sıkılıyor ya yemek düşünürken hangisini yapalım arkadaş canım yapmak istemiyor eşim çok çalışmasa arada ona yaptıracagım ama o eve zor geliyor hergün de hazır yenmez

ama canım şuna sevinebilirsin oğlun sebze yemeyi seviyor anlaşılan ne güzel yemiş maşallah ,ben çok zorlanacağım bu ek gıdalarda çok zor ağzını açmak istemiyor:18:

eşim buldu yapılacak yemeği çok komik ,kısır yap bir de kek yap çayla güzel olur dedi

Halt etmiş o hemşire...
1-12 Aylık Bebek Kilo ve Boy GrafiğiBebeğim Ne Yesin
bak sen burdaki aralığa. Canım onlar ezbere konuşuyoalr. Sen bakma onlara üzme kendini.

aynı fikirdeyim öyle ilk bakışta anlaşılabilecek bişey değil gelişim geriliği önemli olan her ay aldığı kilonun belli oranlarda olması.. mesela benim bebeğim 1 persentil aşağı düşmüş kilosunda doktor biraz endişelendi.. ama doktor bile ilk tarttığında hemen kötü demedi. persentil eğrisine baktı veondan sonra açıklama yaptı.. boşver sen salak hemşirenin dediğini.

Persentil Tablosu (Erkek)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…