2010 Eyll anneleri buraya

Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:

''Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.''

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ''Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir''

ben bi kaç gündür yumurta yiyemiyorum malesef miydem almıyor

ozaman bol bol balık yemeye çalış canım...
bak bide yumurtayı bol peynirli omlet gibi yapınca çok lezzetli oluyor.tuzlu tuzlu bulantıyada iyi geliyo sabah..böyle bastırıyor mideyi..

ozaman bol bol balık yemeye çalış canım...
bak bide yumurtayı bol peynirli omlet gibi yapınca çok lezzetli oluyor.tuzlu tuzlu bulantıyada iyi geliyo sabah..böyle bastırıyor mideyi..

evet başta öyle yiyordum bide patatesli yapıyorum
bak yumurta aklıma gelince bile öğürme geldiakannehir

gelirsin inşallah göreviniz bittiğinde tayininiz buraya çıkar belki:ecrin_bebek:

inş canım tayin listesinde ilk sıra bursa olcak :teytey: burda her yönden kısıtlıyım özelliklede doktor seçimi konusunda tabiki bide alışveriş

inş canım tayin listesinde ilk sıra bursa olcak :teytey: burda her yönden kısıtlıyım özelliklede doktor seçimi konusunda tabiki bide alışveriş :CüvCüv:

Başak 23 Ağustos - 22 Eylül

Başak bebeği huzurludur , sessizdir.Güvenilir,becerikli, yüksek kavrama yetenekli, arkadaş canlısıdırlar.

Büyütmesi ve yetiştirmesi kolay , zevklidir,

Başak bebeği zekasını hemen ortaya çıkarır,her şeyi merak eder, hiç bir şeyi kaçırmaz, gözlemler, ve sorularla sizi bezdirebilir.

Altının kirli kalmasına, temizlenmemesine , kirli ve pis ortamlarda kalmaya hiç gelemez ,derhal kıyameti koparır.

Erken yaşta okumaya çalışarak, alfabeyi sökebilirler.

Bazen çok çekingen ve utangaç olabilirler.

Sorumluluğu doğuştandır, ne yapacağını iyi öğrenir .

Güncel alışkanlıklara çabuk uyum sağlar,

Öğrenmeleri gereken şey, kendisine sunulan ortama uyum sağlamasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…