neye alerjiniz var?bizim de alerjimiz geçsin yaaa.. her yediğim şeyde ya da oğlumun her yediğinde acaba diyorum...
inek sütü ( sedece benim tükettiğimden sütüme geçen alerji yaptı) , yumurta, tahıl kanda çıktı...
senin içtiğin süt çocuğa anne sütü yoluyla nasıl alerji yapar ya çok şaşırdım hayret birşey yumurta tahıl olabilir de ne bileyim geçmiş olsun.
patates domates pirinc bulgur mercimek maydanoz ve eti beraber pisirdim 1 saate yakin
sonra blendirla pure haline getirdim
birazda zeytn yagi ekledim
domates yasak listesinde ama 1 yaşına kadar domates - patlıcan- bakla
meyvalardan çilek kivi yasak
bizim sebze püremiz sadece havuç patates ve pirinç başka bişi yok ilk ay benimki geçiş için ama....
patlican ve bakla yasak ama domates yazmiyo bizim kitapcikta nerdilcim
baslangicta bende havuc patates ve pirincle basladim
sonra kabak ekledim sonra maydanoz
domates
bulgur ve mercimek
bugunde et ekledim
domates yasak listesinde ama 1 yaşına kadar domates - patlıcan- bakla
meyvalardan çilek kivi yasak
bizim sebze püremiz sadece havuç patates ve pirinç başka bişi yok ilk ay benimki geçiş için ama....
pozidün yamışsın hero baby yememiş bebeğin
ben de dün denedim üzerindeki tarfi göre yaptım yemedi çok koyuydu
bugün daha sulu yaptım afiyetle yedi dene istersen canım
Kızlar dün gece bebe büskivüsü tarifi buldum hemen denedik çok güzel oldu valla ben kızımdan daha çok sevdim ama o da bu sabah kahvaltısında yedi ve sevdi
tarifi şu şekide
•60 gr oda sıcaklığında tereyağı ( 2 yemek kaşığı )
•125 gram pirinç unu
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 yumurta sarısı
Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.
bende denemek istiyorum bunu bisküviye karşıyım nedensizce.sağolllll anegocum.
walla kızlar içimden hiç gelmiodu hazır bisküvi almak anego sağolsun içim rahat yediriorum bunu hem çok besleyici
pekmezi normalde yemek istemio ama bisküviden alıo işte
Sanırım AFAROZ edilmişim.
sebebi hikmetini öğreneyim diye bir araştırayım dedimdi de,bissürü sayfa geçmiş, o kadar okuyamam şimdi,
afaroz edenlerin canları sağolsun.
Ama insan bi haber eder bişey eder, böyle damdan itilmişizde bide yerde gözümüzü açmışız gibi oldu, ayıp yahu, aaaa.
sevmiştim uleyn sizi, bu bana yapılırmıydı beeaaa
nerdil cim bizim dr da domatesi yasaklamadı bi yanlışlık olmasın
Sağol canım ama zaten sulu yapmıştım,yemeyince bebe bisküvisiyle koyulaştırdım onu da yemedi.
Bu arada domates 1 yaşına kıadar yasak yazıyor bendek kitapçıkta da. Alerjen olduğu içinmiş. Çok ufak bir miktar denenerek arttrılabilir..
ay canım Allah razı olsun walla sabah yaptım verdiğin tarifi
kendi sütümle karıştırdım o şekilde ezdim verdim esmoşa bayıla bayıla yedi
çok şükür kahvaltıyı yaptık doğru düzgün sayende :)))
canım daha önce face de de paylaştım,dereotu ye bol bol,sandviçle peynirle falan ,bide kefir,2 si mükemmel oluyo....iyilik ya ne olsun.doğum yaptığımdan beri sütüm yetersizdi.ne yaptıysam artmadı bi türlü ama hala emziriyorum bu bi kaç gündür sanki iyice azaldı canım sıkkın o yüzden....
selam kızlar bugün oğlumu dra götürdük 6 ayı doldu kontrole gittik yani...oğluşumun boyu 69 cm kilosu 7900 gr olmuş ek gıdaları konuştuk kahvaltı için cicibebeyi sordum önerir misiniz diye o da olabilir tabi dedi kahvaltılık malzemelerinin içinde karbonhidrat açığını kapatmak için cicibebe ekmek içi gibi alternatifler deneyebilirsin dedi...fiziksel ve nörolojik gelişimi çok iyi dedi...dr amcasına hep güldü ve ona cevaplar verdi agulamalarıyla benimle iletişim kuruyor çok iyi canavar gibi maşallah dedi çok şükür....ben de her anne gibi acaba zayıf mı diye hep hayıflanıyordum. şükür ki iyiymiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?