• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

inek sütü ( sedece benim tükettiğimden sütüme geçen alerji yaptı) , yumurta, tahıl kanda çıktı...

patates domates pirinc bulgur mercimek maydanoz ve eti beraber pisirdim 1 saate yakin
sonra blendirla pure haline getirdim
birazda zeytn yagi ekledim

senin içtiğin süt çocuğa anne sütü yoluyla nasıl alerji yapar ya çok şaşırdım hayret birşey yumurta tahıl olabilir de ne bileyim geçmiş olsun.

bak buna daha çok şaşıracaksın canım, yumurta ve tahılı hiç vermedim daha onlar da benim yediklerimden geçenler...neyse ki 1yaş civarında geçeceğini söylüyor tüm dr.lar, bebeklerde sık rastlanılan bişey bu gıda alerjisi...

patates domates pirinc bulgur mercimek maydanoz ve eti beraber pisirdim 1 saate yakin
sonra blendirla pure haline getirdim
birazda zeytn yagi ekledim

domates yasak listesinde ama 1 yaşına kadar domates - patlıcan- bakla
meyvalardan çilek kivi yasak

bizim sebze püremiz sadece havuç patates ve pirinç başka bişi yok ilk ay benimki geçiş için ama....

domates yasak listesinde ama 1 yaşına kadar domates - patlıcan- bakla
meyvalardan çilek kivi yasak

bizim sebze püremiz sadece havuç patates ve pirinç başka bişi yok ilk ay benimki geçiş için ama....

patlican ve bakla yasak ama domates yazmiyo bizim kitapcikta nerdilcim
baslangicta bende havuc patates ve pirincle basladim
sonra kabak ekledim sonra maydanoz
domates
bulgur ve mercimek
bugunde et ekledim

patlican ve bakla yasak ama domates yazmiyo bizim kitapcikta nerdilcim
baslangicta bende havuc patates ve pirincle basladim
sonra kabak ekledim sonra maydanoz
domates
bulgur ve mercimek
bugunde et ekledim

tekrar baktım domates benimkinde yazıyo canım ya ... ben yeni başlıyorum ek gıdaya şu an sadece elma veriyorum 1-2 çay kaşığından başladık azar azar arttırıyorum yarın 4. günü 5. günde sebze püresi ekleyeceğim birde rondodan önce çatalla ezerek ver dedi çocuk almazsa rondo kullan dedi... bakalım şu an çok yavaş ilerliyoruz... sebze püresinden 4-5 ün sonra da yoğurt var ondan 4-5 gün sonra kahvaltı :61: bakalım en son kahvaltıyı ekleyeceğiz öğünlerimize ... :56: bize muhallebi vermedi gece yatmadan önce veeriliyomuş sanırım kilosu iyi muhallei verme dedi...

bende şu an için çalışmıyorum ücretsiz iznimide aldım zaten eşimin babasının iş yerinde çalışıyorum sorun olmuyor rahatım. Can 9 aylık olana kadar başlamayacağımsonrasında bakalım ek gıda çok heyeca veerici iyiki evdeyim oğlumla vakit geçiriyorum ve bu ilkleri onunla yaşıyorum :21:

pozidün yamışsın hero baby yememiş bebeğin
ben de dün denedim üzerindeki tarfi göre yaptım yemedi çok koyuydu
bugün daha sulu yaptım afiyetle yedi dene istersen canım

Sağol canım ama zaten sulu yapmıştım,yemeyince bebe bisküvisiyle koyulaştırdım onu da yemedi.

Bu arada domates 1 yaşına kıadar yasak yazıyor bendek kitapçıkta da. Alerjen olduğu içinmiş. Çok ufak bir miktar denenerek arttrılabilir..

Kızlar dün gece bebe büskivüsü tarifi buldum hemen denedik çok güzel oldu valla ben kızımdan daha çok sevdim ama o da bu sabah kahvaltısında yedi ve sevdi

tarifi şu şekide

•60 gr oda sıcaklığında tereyağı ( 2 yemek kaşığı )

•125 gram pirinç unu

•2 yemek kaşığı pekmez

•1 yumurta sarısı

Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

ay canım Allah razı olsun walla sabah yaptım verdiğin tarifi
kendi sütümle karıştırdım o şekilde ezdim verdim esmoşa bayıla bayıla yedi
çok şükür kahvaltıyı yaptık doğru düzgün sayende :)))

bende denemek istiyorum bunu bisküviye karşıyım nedensizce.sağolllll anegocum.
:29:

Cnm benim bildigim kadarıyla bebe biskuvisinin icinde soya lesitini var.malum soya gdo lu gıdalar arasında 1 numara.biz henüz ek gıdaya geçmedik ama geçince ben kendim hazırlayacağım ins

walla kızlar içimden hiç gelmiodu hazır bisküvi almak anego sağolsun içim rahat yediriorum bunu hem çok besleyici
pekmezi normalde yemek istemio ama bisküviden alıo işte

Sanırım AFAROZ edilmişim.
sebebi hikmetini öğreneyim diye bir araştırayım dedimdi de,bissürü sayfa geçmiş, o kadar okuyamam şimdi,
afaroz edenlerin canları sağolsun.
Ama insan bi haber eder bişey eder, böyle damdan itilmişizde bide yerde gözümüzü açmışız gibi oldu, ayıp yahu, aaaa.:20:
sevmiştim uleyn sizi, bu bana yapılırmıydı beeaaa:25:

orda hiçç yorumm yapmayann kişilerii sildiler nerden bilsinlerr sizlerinn takip ettiğiniii

nerdil cim bizim dr da domatesi yasaklamadı bi yanlışlık olmasın

yok yasak yazıyo pozidede yasak yazıyomuş...

Sağol canım ama zaten sulu yapmıştım,yemeyince bebe bisküvisiyle koyulaştırdım onu da yemedi.

Bu arada domates 1 yaşına kıadar yasak yazıyor bendek kitapçıkta da. Alerjen olduğu içinmiş. Çok ufak bir miktar denenerek arttrılabilir..

ay canım Allah razı olsun walla sabah yaptım verdiğin tarifi
kendi sütümle karıştırdım o şekilde ezdim verdim esmoşa bayıla bayıla yedi
çok şükür kahvaltıyı yaptık doğru düzgün sayende :)))

canım bende pirinç unu kullanıyorum ama pirinç ununda kansızlık yaptığını okudum kitapta...

iyilik ya ne olsun.doğum yaptığımdan beri sütüm yetersizdi.ne yaptıysam artmadı bi türlü ama hala emziriyorum bu bi kaç gündür sanki iyice azaldı canım sıkkın o yüzden....:14:
canım daha önce face de de paylaştım,dereotu ye bol bol,sandviçle peynirle falan ,bide kefir,2 si mükemmel oluyo....
selam kızlar bugün oğlumu dra götürdük 6 ayı doldu kontrole gittik yani...oğluşumun boyu 69 cm kilosu 7900 gr olmuş ek gıdaları konuştuk kahvaltı için cicibebeyi sordum önerir misiniz diye o da olabilir tabi dedi kahvaltılık malzemelerinin içinde karbonhidrat açığını kapatmak için cicibebe ekmek içi gibi alternatifler deneyebilirsin dedi...fiziksel ve nörolojik gelişimi çok iyi dedi...dr amcasına hep güldü ve ona cevaplar verdi agulamalarıyla benimle iletişim kuruyor çok iyi canavar gibi maşallah dedi çok şükür....ben de her anne gibi acaba zayıf mı diye hep hayıflanıyordum. şükür ki iyiymiş :)

maaşllahhhh kuzuya,cicibebeyi arada bende veriyorum ama içim raahat değildi,tarif iyi oldu ,çok sağol Anegooooo:52:

Back