• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

kızlar size kötü br haberim var.eti cicibebe bisküvisi kullanmak istemiyoruz ya içinde soya lesitini var diye....meğer o tüm gıdalarda varmış,aptamil kahvaltılııta ve muhallebisinde gördüm bugun.eve gelir gelmez devam sütünün içeriğine baktım onda da varmış.şok oldum.neden bebek mamalarına da konur ki?nasıl bir vicdandır bu??????????????????????????

Son düzenleme:
tereyağın kokusundan öyle olmuştur canım bizim kurabiyede kokuyu hissediyordum ama rahatsız etmiyordu..pirinç unu konusunda ise ben zararlı olduğunu düşünmüyorum sonuçta pirinç unuyla büyümeyen çocuk yok mama firmaları doktorlarla anlaşmalı mamalar satılsın diye pirinç unu kötüleniyor. ama fazla vermemek gerek bu sefer çocuk onunla doyuyor kof şişmanlık yapabiliyor

al benden de o kada.mamalara olan güvenim 0000000000000000000

kızlar size kötü br haberim var.eti cicibebe bisküvisi kullanmak istemiyoruz ya içinde soya lesitini var diye....meğer o tüm gıdalarda varmış,aptamil kahvaltılııta ve muhallebisinde gördüm bugun.eve gelir gelmez devam sütünün içeriğine baktım onda da varmış.şok oldum.neden bebek mamalarına da konur ki?nasıl bir vicdandır bu??????????????????????????

evet cnm malesef tüm bebek mamalarında ve neredeyse tüm ürünlerde var :47:

GDO’lu ürünleri tanımanın ve kaçınmanın bazı yolları bulunmaktadır.1. Organik ürünler satın alın: Sertifikalı organik ürünler GDO içeremezler. Yani “%100 organik”, “Organik”, “Organik içeriklidir” etiketi taşıyan bir ürün satın aldığınızda bu ürünün GDO’lar ile üretilmiş olması yasaktır. Örneğin, “Organik içeriklidir” etiketli bir ürün %70 organik içerikli olsa dahi %100 GDO’suz olmak zorundadır.

Şirketler gönüllü olarak ürünlerini “GDO’suz” olarak etiketleyebilir. Örneğin ürünlerde “GDO’suz” ve “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar kullanılmadan üretilmiştir.” etiketleri bulunabilir. Bazı ürünlerde ise sadece tek bir riskli içeriğin örneğin “Soya Lesitin”in GDO’suz olduğu belirtilebilir.

2. Riskli içerikli ürünlerden kaçının: Genetiği değiştirilmiş herhangi bir mahsul içeren ürünlerden kaçının. Mısır, soya fasulyesi, kanola ve pamuk genetiği değiştirilmiş ürünlerin başında geliyor. GDO’lu mısır, soya, kanola veya pamuk içerebilecek ürünler şunlardır;

Mısır içerikliler

Mısır unu, yağı, nişastası, gluteni, şurubu

Fruktoz, glikoz, dekstroz

Modifiye edilmiş gıda nişastası

Soya içerikliler

Soya unu, lesitini, proteini, isolat ve isoflavonu

Bitkisel yağ ve protein
Kanola içerikliler
Kanola yağı
Pamuk içerikliler

Pamuk yağı

ABD’de, GDO’lu şeker pancarı da gıda ürünleri içinde yer almaya başlamıştır. GDO’lu şeker pancarından kaçınmak için organik ve GDO’suz şekerleri, %100 şeker kamışından elde edilen şekerleri veya organik şeker ile üretilmiş şeker ve çikolata ürünlerini tercih etmeye çalışın.

Bu grupların dışındaki ürünlerin GDO’lu olması mümkün müdür?

Bazı besinlerin GDO’lu olması mümkün olabilir. Gruplar halinde göz atacak olursak;

Meyve ve sebzeler: Amerika’da satılan taze meyve ve sebzelerin küçük bir kısmının genetiği değiştirilmiştir. Çekirdeksiz karpuz gibi ürünler genetiği değiştirilmiş değildir. Kabak, sarı kabak ve tatlı mısırların bazıları GDO’lu olabilir. Genetiği değiştirilmiş tek ticari meyve Hawaii’den gelen papayadır. Hawaii’den gelen papayaların neredeyse yarısı GDO’ludur.

Et, balık ve yumurtalar: Henüz genetiği değiştirilmiş balık, kümes hayvanı veya çiftlik hayvanı satışa sunulmamıştır. Fakat, tahıl gibi GDO’lu ürünlerle beslenen hayvanlardan üretilen pek çok organik olmayan ürün vardır. Doğal ot, çimen gibi besinlerle beslenen hayvanları ve çiftlik balığı yerine açık deniz balıklarını tercih edin.

Süt ve süt ürünleri: Bazı ABD’li çiftlik sahipleri ineklerine süt üretimini artırmak için genetiği değiştirilmiş hormon rbGH (rbST olarak da bilinir) enjekte eder. “rbGH/rbST’siz inek ürünüdür” etiketli ürünleri satın alın. Pek çok alternatif süt ve süt ürünleri soya fasulyesinden üretilir ve GDO’lu maddeler içerebilir.

Mamalar: Çoğu mamanın ana maddesi süt ya da soya proteinidir. Genelde bu ürünlerin içindeki gizli ürünler rbGH enjekte edilmiş ineklerden elde edilen süt veya soyadır. Aynı zamanda bazı markalar GDO’lu mısır şurubu veya soya lesitini de kullanırlar.

Tahıl, baklagil ve makarnalar: Mısır dışında gıda marketinde genelde GDO’lu tahıl ürünleri bulunmaz. %100 buğdaydan üretilmiş makarna, kuskus, pirinç, arpa, yulaf, sorgum ile soya dışındaki kuru baklagilleri tercih edin.

Kahvaltılık gevrekler: Genellikle mısır ve soyadan üretildikleri için GDOlu ürün içerme ihtimalleri yüksektir.

Fırınlanmış gıdalar: Buğday unu, pirinç, yulaf gibi fırınlanmış ürünlerin genetiği modifiye edilmese de paketlenmiş çoğu ekmek ve hamur işi gıdalar mısır şurubu gibi GDO’lu maddeler içermektedir.

Dondurulmuş gıdalar: Dondurulmuş gıdalar üretim aşamasında çok sayıda işleme uğrar. Mısır, soya, kanola ve pamuk yağına dikkat edin. GDO’suz etiketi taşımadığı sürece bunlardan herhangi birini içeren dondurulmuş gıdalardan uzak durmaya gayret edin.

Çorbalar, soslar ve konserveler: Çoğu çorba ve sos pek çok işlemden geçer, alırken içindekiler listesini dikkatlice inceleyin.

Salata sosları, yağ ve çeşniler: Etiketinde açıklanmadığı taktirde mısır, soya yağı, pamuk tohumu ve kanola yağının GDO içerme ihtimali yüksektir. Saf zeytin, hindistancevizi, susam, ayçiçeği, badem, üzüm çekirdeği ve yer fıstığı yağlarını tercih edin. Mısır şurubu ile üretilmiş reçel, tatlı ve diğer ürünlerden uzak durmanızda fayda var.

Atıştırmalık yiyecekler: Buğday, pirinç, yulaf ve ayçiçek yağı içeren atıştırmalıkları tercih edin. Genetiği değiştirilmiş patlamış mısır bulunmamaktadır.

Şeker, çikolata ve tatlandırıcılar: Çoğu tatlandırıcı, tatlandırıcı ile hazırlanan şeker ve çikolatalar GDO içerir. %100 şeker kamışı, konsantre kamış suyu veya organik şeker içeren GDO’suz tatlandırıcıları, şeker ve çikolataları tercih edin. GDO’lu şeker pancarı şekerinden kaçının. Çikolatadaki soya lesitine ve şekerdeki mısır şurubuna dikkat edin.

Sodalar, meyve suları ve diğer içecekler: Çoğu meyve suyu GDO’suz meyveden üretilse de mısır bazlı tatlandırıcıların büyük kısmı (mesela yüksek fruktozlu mısır şurubu) GDO içerir. Gazlı içeceklerin çoğu su ve mısır şurubundan üretilir. %100 meyve sularını tercih edin.

Gizli GDO içerikleri: Margarin, bitkisel yağ, gliserin vb. işlenmiş ürünlerin “organik” ya da “GDO’suz” ilan edilmedikleri sürece çoğunlukla gizli GDO barındırdıkları kabul edilmektedir.

GDO’suz etiketli ürünlerin üretim aşamalarında GDO’lu ürün kullanılmadığı anlamına gelse de GDO çeşitli doğal yollarla (polenler, rüzgar, böcekler, tohum bozulması ya da insan hatalarıyla) yayılabilir.

ülker hero baby nin sitesinde gdo taşımadığına dair tübitak analiz raporu var
acaba ona güvenebilir miyiz
ben 2 3 gündür hero baby muhallebi veriorum bebeğime şimdi içime kurt düştü hay Allah

Günaydın...

bence günümüz şartlarında bebeklerimizi tamamen organik gıdalarla ,tamamen steril şartlarda ,radyasyondan vb uzak yetiştiremeyiz malesef..her taraf baz isstasyonu kendi evimiz de dahil wireless ,internet,cep telefonları,plazma tvler...
gıdalara gelince her ürün pazardan aldığımız meyve sebzeler bile şaibeli malesef yapacak bir şey yok..

Günaydın...

bence günümüz şartlarında bebeklerimizi tamamen organik gıdalarla ,tamamen steril şartlarda ,radyasyondan vb uzak yetiştiremeyiz malesef..her taraf baz isstasyonu kendi evimiz de dahil wireless ,internet,cep telefonları,plazma tvler...
gıdalara gelince her ürün pazardan aldığımız meyve sebzeler bile şaibeli malesef yapacak bir şey yok..

dediklerinde haklsın şekerim ama işte insan ne yapıcanı şaşırıro
göz göre göre yedirmemek lazım hazır mamaları ama bazen çok gerekli oluo işte

evet pandamm haklısın mümkün olduğunca uzak durmaya çalışalım ama mecbur kalırsakta vericez zaten 1 yaşında olsun bol bol süt ile sütlaç ,muhallebi , puding gibi ev yapımı şeyler yaparız bebişlere...

bir kaç sabajtır kahvaltımızı papatya çayı ile yaptırıyorum 100 cc suyun içinde papatya çayını hazırlayıp 1 dilim bebek ekmeği ile 1 kaşık pekmez,peynir,yumurta,tereyağı karıştırıyorum çok güzel bir kahvaltılık oluyor..papatya çayı da kahvaltıda bir alternatif tavsiye ederim kızlar...

bende bugun kahvaltisina labne koydum ilk defa aksam gec gelince
beyaz peyniri suya koymayi unuttum
biraz muz bebe ekmegi ve devam sutuyle yaptim
tadi guzeldi ama pek yemedi sevde hanim 3. kasiktan sonra
zorla yedi aglamaya baslayinca bende kiyamadim zorlamadim
ama icime sinmedi kahvaltiyi atlamak
napsam acaba?

bende bugun kahvaltisina labne koydum ilk defa aksam gec gelince
beyaz peyniri suya koymayi unuttum
biraz muz bebe ekmegi ve devam sutuyle yaptim
tadi guzeldi ama pek yemedi sevde hanim 3. kasiktan sonra
zorla yedi aglamaya baslayinca bende kiyamadim zorlamadim
ama icime sinmedi kahvaltiyi atlamak
napsam acaba?

Merhaba kızlar....
Benim oğlum da karılım olarak pek sevmiyor tek tek daha çok seviyor...Öyle denesen biraz peynir biraz yumurta zaten yeni başladın sanırım ne kadar yer ki mideleri küçücük :1:

ek gidaya baslayali 1 ay oldu mavrulam
ama kahvaltiyi ikinci defa verdim
eskiden corbasini guzel iciyodu mesela
dun her verdigim kasigi puskurttu suratima zilli
bende inat ettim ikimizde corba icinde kaldik ama yuttugu kardir dedim:9:

ek gidaya baslayali 1 ay oldu mavrulam
ama kahvaltiyi ikinci defa verdim
eskiden corbasini guzel iciyodu mesela
dun her verdigim kasigi puskurttu suratima zilli
bende inat ettim ikimizde corba icinde kaldik ama yuttugu kardir dedim:9:

Ooo ben onu çok yaşadım...
Gülüyor hapşırıyor heryer batıyor... :1:
Ne güzel şeyler bunlar ya varsın çorba içinde kalalım...

bi kefir denemedim deneyeyim bari sağol canım....
inşallah fydasını görürsün canım
beni face grubundan çıkarmışlar üzüldüm kendimiyanlız hissettim bebeğim hasta antibiyotik verdiler kullansam mı ki

canımdoktor verdiğine göre sıkıntı yok,ama düzenli kullanmaya çalış,bizde kullandık mecburen geçenlerde...

merabalar kızlar,bugün yavrukuşuma Nidanın tarifi olan tavuklu şehriyeden yaptım,çok güzel yedi:) dün akşamda kendimize pişirdiğim kabak soteyi çatalla ezdim onuda yedi:nazar::nazar::nazar: mamayla falan işim olmaz,akşama ne yemek var onu söyle anneee dio sankim:1::1::1: milupa-bebelac-hero baby koleksiyonu var ama yiyen yok,ama bu durumda korkutuyo beni,kahvaltı labne-yumurta-pekmez-günün meyvesi karışımı haricinde bebek gibi beslenmiyo bizimki,oofff kafam çok karışık,Allaha şükür sütüm oldukçada emiyo ama:37::37::37: napıcağımı şaşırdım

ya sabahtan beri bi cvp yazamadım şuraya cevap yazma paneli aktif değildi bende,

hapşurukcum bende kahvaltıyı devam sütüyle yapmaya başladım dr.un önerisiyle 1çay kaşığı labne,okadar tereyağı,8tahılllı kahvatılık toz,1tatlı kaşığı çekilmiş ceviz içi ve 1yemek kaşığı pekmez koyuyorum bizimki severek yiyor,pekmez eklemeyi dene birde canım istersen,bizim dr. pekmez üzerinde çok duruyor

merabalar kızlar,bugün yavrukuşuma Nidanın tarifi olan tavuklu şehriyeden yaptım,çok güzel yedi:) dün akşamda kendimize pişirdiğim kabak soteyi çatalla ezdim onuda yedi:nazar::nazar::nazar: mamayla falan işim olmaz,akşama ne yemek var onu söyle anneee dio sankim:1::1::1: milupa-bebelac-hero baby koleksiyonu var ama yiyen yok,ama bu durumda korkutuyo beni,kahvaltı labne-yumurta-pekmez-günün meyvesi karışımı haricinde bebek gibi beslenmiyo bizimki,oofff kafam çok karışık,Allaha şükür sütüm oldukçada emiyo ama:37::37::37: napıcağımı şaşırdım

eeee harika annesi,büyümüşte küçülmüş zeynep duru maşallah ,biz biraz azır takılıyoruz size göre,ama bizde güzel emiyoruz maşallah,artık sütüm pek kilo yapmaz ama bağışıklığı gelişir yavrukuşların

Son düzenleme:

oy maşallah zeynep duru ya :) ağzınn tadını biliyo annesi o.ne işi olur mamayla falan ;)
biz de hala ek gıdaya geçmeyi bekliyoruz:1:

Back