• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

selam anneler...
ne güzel bebeklerinizi kucağınıza almışsınız... Allah bizlerede nasip etsin.. bende inşallah 2011 aralık annesi olacağım.. kontrollerime ist medikalpark bahçelievler haastanesine gidiyorum o hastanede doğum yapam arkadaşlar varmı acaba... varsa bana bilgi verebilirmisiniz acaba...

selam anneler...
ne güzel bebeklerinizi kucağınıza almışsınız... Allah bizlerede nasip etsin.. bende inşallah 2011 aralık annesi olacağım.. kontrollerime ist medikalpark bahçelievler haastanesine gidiyorum o hastanede doğum yapam arkadaşlar varmı acaba... varsa bana bilgi verebilirmisiniz acaba...

hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah :) :nazar:

ben medicalpark göztepede yaptım doktorumdan hastaneden anestezi uzmanından çok memnun kaldım
epidural sezeryan oldum 40 haftam dolmuştu bebeğimn gelmeye niyeti yoktu çok rahattı hastane tertemiz ilgililer ...

Hu huuu :3: nabersiniz anneler ve güzel bebişleri.Nerdill senin oğluşun fotoya hastayım valla maşallah.Burayı ihmal ediyoz ya :) Ama eskisi gibi çok fırsat kalmıyor gündüz gece takılıyom o zamanda kimse olmuyor :)))

Hu huuu :3: nabersiniz anneler ve güzel bebişleri.Nerdill senin oğluşun fotoya hastayım valla maşallah.Burayı ihmal ediyoz ya :) Ama eskisi gibi çok fırsat kalmıyor gündüz gece takılıyom o zamanda kimse olmuyor :)))

canım çok sağol :nazar: :16:

bende arada bakıyorum can uyudukça giriyorum....

BU ARADA BÜTÜN ANNELERİMİZİN İLK ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN :16::16::16::81::81:

tünaydın kızlar.... bütün annelerin anneler günü kutlu olsun... hepinizi öpüyorum..........

slamlarrr....biz bugün ek gıdaya başladık.oğluşum elma suyunu çok sevdi ama sbze çorbasını bi türü yemedi.ilk kaşıkta yüzünü buruşturdu,kusar gibi oldu.akşam bi daha dendm yine yemedi.yarın da yoğurt vericem .ya ama kakası bi tuhaf oldu.sanki haşlanmış ıspanak koyulmuş bezine.ek gıdadan oldu snırım.sizler ne yaptınız?ek gıdaya geçen var mı?

kimsecikler yok :14:

biz daha başlamadık ek gıdaya 21 aralıkdoğumlu oğlum.

ben bes ay dolunca basladim bes ay dolmasina bi hafta kala iki gunde bir meyve puresi yemeklerden tattirdim simdi veriyorum mamalari ogleden once meyve puresi aksam yemek(ispanak havuc patates) cok yemiyor 100 gr lik yemegini yarisinin yarisi yiyor ama yavas yavas baslamak lazim diye dusunuyorum zaten baslayinca hemen yemiyorlar yine emmiyorlar
ayrica ben mama takviyesi yapiyordum gunde bir kez mama bitti tekrardan almak istemyincede de yemege basladim:))

ben bes ay dolunca basladim bes ay dolmasina bi hafta kala iki gunde bir meyve puresi yemeklerden tattirdim simdi veriyorum mamalari ogleden once meyve puresi aksam yemek(ispanak havuc patates) cok yemiyor 100 gr lik yemegini yarisinin yarisi yiyor ama yavas yavas baslamak lazim diye dusunuyorum zaten baslayinca hemen yemiyorlar yine emmiyorlar
ayrica ben mama takviyesi yapiyordum gunde bir kez mama bitti tekrardan almak istemyincede de yemege basladim:))

canım biz elmanın püresini değil sadece suyunu veriyouz.ayıca patates ve havucu haşlayıp taneleri çıkarıyorum.sonra suyuna 1 tatlı kaşığı irmik ilave ediyorum.dr.öyle demişti.sen püre verdin.sorun olmadı dimi?

Son düzenleme:

anladım canımmaşallah size ben sadece anne sütü veriyorum doyuyor miniğim sorun yaşamıyoruz şimdilik 5. ay kontrolumuzde bakalım ne diyecek doktorumuz... yazrım buraya ;)

kızlar bizde ek gıdalara başladık bu hafta. heryaptığımda 5-6 kaşık yiyo başka kabul etmıyo. doğrumu ilerliyoruz. sizinkiler nasıl yaptıklarınızdan nekadar yiyorlar. pirinçunu yoğurt ve kahvaltı veriyorum. yoğurdu sevmedi sebze çorbasınıda bugün yaptım başlıcaz öğlen inşallah.

biz ek gidaya baslamadik ama cevremdeki deneyimli annelerin tavsiyesiyle
2 gundur elma suyu veriyorum sadece 2 cay kasigi ama
haftayada iki kasik sebze corbasi vercem
tattirmak amaciyla yapiyorum bu isi
baska tatlara alissin dediler yoksa 6. ayda ek gidaya baslayinca alismasi zor oluyomus
elma suyuna bayildi agzini sapirdatiyo
daha versem icecek ama corbaya napar bilemiyorum
bu arada sebze corbasini nasil yapiyosunuz???

Ben pureyi veriyorum ama kakasi ne yediyse aynen cikiyor pure gibi :)) suyu iciriyorum ama zorla.. bakalim bi hafta sonra rdv var.. muzlu elma puresine bayiliyor Dun 80 gr felan yedi 20 gr lik kaldi.. Brokoliyi sevmedi.. Havucu sevdi ama 4-5 kasik.. Yani kasigin ucuyla veriyorum toplasan dolu dolu 4-5 kasik eder.. Bébé kasigiyla.. ispanagida yiyor 40-50 gr.. ardindan emziriyorum korkuyor heralde ONU birakcagimdan... balkabagi aldim ONU sevmedi .. bakalim yarin ne yiycek..

slm kızlar. benim kız dün akşam küçük reçel kasesinde pekmezli yoğurt yedi. hemde hepsini bitirdi maşallah. sebze çorbasını dün yedirdim ilk kez onuda yedi beğendi. içine yarım bebek ekmeğide koydum. beğendi... sebze çorbasının içine 1 adet kabak 2 sap taze fasülye 1 adet patates 1 yemek kaşığı pirinç 1 çay kaşığı mısır özü yağı 1 adet tatlı yeşil biber 6-7 yaprak semiz otu koyup çok az suda düdüklüde haşladım sonra rondodan geçirdim. çokta güzel oldu. kızımda yedi maşallah. tavsiye ederim. bugünde yedircem öğlen yarın sabah birdaha yapıcam. 2 günden fazla yedirme aynı çorbayı dediler. tazeliği gidiyomuş. sizlerde tarif varmı? varsa paylaşırmısınız kızlar....

kızlar ben sadece çilek ve muz tattırdım birer sefer bir daha da vermedim 6. ayı dolsun öle başlamayı düşünüorum geç mi kalırım acaba başlamışsınız siz vermeye

kızlar ben geldim ne zmandır yoktum nasılsınız minikler nasıl bakim?ek gıdalara başlanmış maşlallh biz daha başlamadık sadece anne sütü yetio çok şükür. doktorumuzda ii 6.aya kadar anne sütüne devam dedi. buarada 2011 anneleri yazışmaya başlamış yanlışlıkla oraya girdim ayy tanıdık kmse kalmamıi diom bende bi baktım yanlış yerdeyim:)

Hoşgeldin Aynurcum.Bizde pek takılamıyoruz burada.Tanıdığın bildiğin kişiler face te genelde :) Burası ağır ilerliyo,bende arada bir girip bakıyorum unutmazsam.
Bizde başladık yavaştan ek gıdaya.Geçen ay dr. bu ay için yavaş yavaş başlayabilirsin demişti. Benim sütümde yetiyor çok şükür kızıma ama heves ediyorum ek gıdaya :27: Oğlum 2 yaşına yakın emdi ve bu süreçte pek ek gıdalarla işi olmamıştı,istemiyodu hiç bişe.Gerçi bende yol yordam bilmiyordum sanırım pek ama neyse işte.O zamandan kalma bi heves sanırım:1:
2 gün çeyrek elma püresi verdim,çok sevmedi gibi geldi bana :) yüzünü buruştura buruştura yarısını anca yedi. Bugünde tahıllı kaşık maması yaptım yarım ölçek onu güzel yedi. İyi geceler mamasıymış ama biz öğlen yedik:1: sonrada uyuduk. Mamadan sonra ilk defa suda verdim kızıma ve güzel içti onuda. Haftayada sebze çorbası denerim kısmetse..

kızlar ben sadece çilek ve muz tattırdım birer sefer bir daha da vermedim 6. ayı dolsun öle başlamayı düşünüorum geç mi kalırım acaba başlamışsınız siz vermeye

ben sadece bi takım sebze ve meyvayı ağzına sürüyorum sadece yalıyo yani oda bir ikisefer hiç püre yada meyva suyu vermedim sütüm yetiyo 6. ayına kadar sadece anne sütü vericem.... tattırmak ağzına değdirmektir bence bende çok hevesliyim ama sindirim sistemi için beklicem doktorumun dediklerini yapıcam ona güveniyorum. bebekler çok erken ek gıdaya başlarsa hemen görülmeyen leriki yaşlarda meydana gelen sindirim bağırsak sistemi rahatsızlıkları ile karşılaşıyolarmış tv progrmında izlemiştim bir doktor anlattı o yüzden bekleme taraftarıyım ben.

kızlar ben geldim ne zmandır yoktum nasılsınız minikler nasıl bakim?ek gıdalara başlanmış maşlallh biz daha başlamadık sadece anne sütü yetio çok şükür. doktorumuzda ii 6.aya kadar anne sütüne devam dedi. buarada 2011 anneleri yazışmaya başlamış yanlışlıkla oraya girdim ayy tanıdık kmse kalmamıi diom bende bi baktım yanlış yerdeyim:)

hoşgeldin canım :) bnde anne sütüne devam ediyorum ek gıda yok... :20:
2011 aralık anneleri ilk bende baktım eski günlere döndüm nasıl heyecanlılar çok güzel ya... :16:

Back