• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

kızlar ya kaçar damla veriyorsunuz demir damlasını?ben 1 gün verdim,sonra bırakım.yemelere veya mamaya katılsın diyo içinde.siz nasıl ve kaç damla veriyorsunuz?

canım ben 6 damla veriorum hemşire kilosuna göre verilio damlası dedi
benim mleğim 6500 kilo o yüzden 6 damla dedi
emdikten bi 10 dk sora veriorum ben yoksa kusuo :(

selam kızlar kontrolümüze gittik herşey yolunda... bize ek gıda ve demir ilacı vermedi sadece anne sütüne devam dedi ... rota virüs aşımızıda olduk ...

hastanede bir çocuk vardı rota virüse yakalanmış annesi ben yaptırmadım iyiki yaptırıyosunuz şu an çok vicdan azabı çekiyorum dedi oğlu 3 gün hastanede yatmış serum vermişler bence önemli merak edenlere duyrulur...

aynı canım bizdede öyle bide tüü tüü die tükürüyo ağlaması bile tükürükle elleri ağzında oyuncakları ağzında ellerini ağzına götürdüğünde çok keyif alıyo. bu arada bizim çok saçlarımız dökülüyo...

hem oğlumun hem benim benimkini sormayın feci dökülme var tiroid hastası olduğum için takipteyim ilaçlarımda ayarlama yapılıyor bizim gb olan var mı saç dökülmesi?
nerdilcim benimde saclarim inanilmaz dokuluyo
bebek annesini tanirken saclar dokulurmus
oyle diolar
ablaminda bu donemde dokulmustu
normal sanirim
rota asisini bende yaptiriyorum
ablamin oglu gecirdi cok fenaydi
serumlarla delik desik etmislerdi zavallimi

Hanımlar merhaba
saç dökülmesini araştırdım yenilenme hızlanıyormuş yani bir problem yok dökülen saçlarımızın yerine yenileri çıkıyor. :) tükürük olayı benim oğlumdada var hemde çok fazla doktorumuzla konuştuk normal dedi. bilginize..

nerdilcim sorma benim ve bebeğimin saçların da çok dökülüo
gerçi bebeğimin 2 aydır dökülüo arkası kel :)
ek gıdaya ne zamn geçiceksin ben sormadım doktora ya
demir ilacı kullanıorum ben pazartesiden beri kakasının kokusunu çok değiştirdi bi de pek sevmio :(

canım ek gıda için bişiy demedi ben sadece anne sütü veriyorum açıkcası o demeyince bende sormadım yalnız laf arasında kusmaları için ek gıdaya geçince geçicek dedi.

canım 3450gr 49cm doğdu baş çevresini hatırlamıyorum ama en son 3 aylık kontrolumuzde 7kiloydu (21 martta) maşallah seninki çok güzel toparlamış yetişmiş kuzucuk ...
bak ben ay ay gelişimini buraya yazdım burdan takip edebilirsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/aralik-anneleri/410552-2010-aralik-bebisleri-buyume-tablosu.html

teşekkür ederim nerdil çok güzel doğmuşkuzucuğun maşallah kilosuda çok iyi biz daha yetişemedik o kilolara ama bunada şükür şimdilik
bu sıralarda benim paşam emmek istemiyor fazla
bir iştahsızlık oluştu niyeyse sizde nasıl emziriyorsundur sanırım

sağol canım evet sadece anne sütü emziriyorum kuzuyu..... ama sizde iyisiniz maşallah ara sıra az emdiği oluyo bazen 4 saat emmiyo sordum doktora normal dedi... bazen olurmuş...

:kkk: oohhh face ten bir kısım arkadaşla görüşüyoruz gerçi ama buranın da havası da başkaa kardeşiim yaa :86:

umarım buradaki tüm aralık anneleri ve bebişleri iyidir. burayı özlediğimi farkettim de girip bir bakayım dedim. şu anda iş yerindeyim ve oğluum Umut evde ve onu çoook ama çoook özlediim.
sizde keyifler nasıl bakalım !

iyiyiz canım işe başlamışsın allah yardımcınız olsun kimbilir nasıl özlüyosundur ...

ah tatlım sorma bende de bir saç dökülmesi var hele banyodan sonra tomar tomar avcuma geliyo kv de bebek anneyi tanımaya başlayınca saçları dökülür diyo :44: benim oğlanın da saçları dökülüyor normal canım anne karnındaki saçlar dökülüp yerine yenileri çıkması lazım aman tiroidini ihmal etme geçmiş olsun :58:

banyoda sonrasında aynen tomar tomar dökülüyo :( moralim bozuluyo önlerden açılma bile oldu.... :14: inşallah yenileri çıkar.

Hanımlar merhaba
saç dökülmesini araştırdım yenilenme hızlanıyormuş yani bir problem yok dökülen saçlarımızın yerine yenileri çıkıyor. :) tükürük olayı benim oğlumdada var hemde çok fazla doktorumuzla konuştuk normal dedi. bilginize..

inşallah canım yenilenmedir :14: araştırman için sağol...

selam güzel annişler

sizlere bir bakayım dedim ama pazar pazar kimsecikler yoktabii :14:

saç dökülmesi bende de çok bu aralar. feci durumda hem de . korkmaya başlamıştım artık ama sizlerde de varsa normal o zaman, rahatladım.

demir damlasına biz başlamadık daha. doktorumuz sağlık ocağında verdiklerinde alın ama önümüzdeki ay başlıycaz demişti.

herkese iyi pazarlar, bol sütleer, bebişlerimize booool bool uykular olsuuun .

saç dökülmesi normalmiş ve 3.ay gibi başlayıp 3 ila 6 ay sürüyormuş, bu süreci hızlandırmak için bol bol fırçalamak lazımmış. Benim de çok feci şekilde dökülüyo avuç avuç, üzülüyodum ama demekki geçici bi süreç, takmıycam artık. Tek kötü yanı halıların ve fayansların üzerinden sürekli saç toplamak zorunda olmak :50:

Deli gibi dökülüyor kızlar saçlarım. Elimi saçıma götürdüğümde 1 avuç topluyorum. Evin her yeri saç. Geçici olmasına çok çok sevindim..

canım ben 6 damla veriorum hemşire kilosuna göre verilio damlası dedi
benim mleğim 6500 kilo o yüzden 6 damla dedi
emdikten bi 10 dk sora veriorum ben yoksa kusuo :(

sağol canım ya.benim oğlum da 6.5 kilo.ama 7 damla demişti.bende 6 vericem artı.sağol.bu arada nasıl oldun?hala pişman mısın işe başlamadığına yoksa alıştın mı?*

slm annişlerr ne zamandır açılmıyodu sayfa.. sonunda kavuştum kk yaa gerçi face de diğer arkadaşlarla hep görüşme halindeyiz ama burayı da özledimm

benimde saçım feci şekilde dökülüyo, 1-2 ay önce saçımdan tek bir tel düşmüyodu ve bende diyodumki kız doğurmak yaradı bana , saçlarım hem gürleşti hemde dökülmüyo. Hay demez olaydım, bir dökülüyo şimdi sonunda kel kalıcam.
Bide nasıl oluyosa kızımın elinde hep saçım oluyo, ben alıyorum o buluyo nasılsa...
Tek dökülen olmadığıma ve bunun bu dönemin özelliği olduğuna sevindim ve rahatladım açıkçası, sağolun..

sağol canım ya.benim oğlum da 6.5 kilo.ama 7 damla demişti.bende 6 vericem artı.sağol.bu arada nasıl oldun?hala pişman mısın işe başlamadığına yoksa alıştın mı?*

iyiyim canım saol :)
tırnaklarımı çıkardım herkese bu aralar kafam raht:)
iş başlaadığıma pişman değilim çünkü kızımlz çok eğleniorummm:1:

kızlar saç dökülmesinin 6 ayda son bulacağını duymak güzellll... benim ön kısımdan yanlarda açılma bile oldu ama küçük küçük çıkıyo yenileri.... en kötüsü kuzumun ellerinde buluyorum heryerde benim saçım :14:

iyiyim canım saol :)
tırnaklarımı çıkardım herkese bu aralar kafam raht:)
iş başlaadığıma pişman değilim çünkü kızımlz çok eğleniorummm:1:

aynen canım bende oğlumla güzel vakit geçiriyorum evde onunla olmak çok güzel elimden gelse hiç çalışmam hep onunla ilgilenebilirim ...

ama çalışan arkadaşlarımız var allah onlarada kolaylık versin çok zor alışana kadar...

ewt nerdilcim haklısın elimizden glse hep onlarla ilgilensek ama zorrr ...

bugün spiral taktırdım bakalım vücudum kabul edecek mi haftaya kontorle gitcem
bu kadr kolay bişe olduunu bilsem daha önce taktırırdım yahu

kel kalacağından korkan yalnız ben değilmişim:) yarın doktora gidecektim 1 ay daha bekliyim bari 6 aylık olucaz geçer inşallah geçmezse kel bi şekilde gitmek zorunda kalıcam doktora ne bileyim durduran bişeyler verir diyodum ama hormonal bişey çok karıştırmak da istemiyorum ilaç verecek kullansan bi türlü kullanmasan başka

iyi akşamlar arkadaşlar. ben 2011 m annelerindenim.bebişim bugün 39 günlük. yaklaşık 15 gündür yeşil kaka yapıyor. ateş kusma yok. arada 3-4 defa kırmzı sicimler gördük. kanmış. 10 gün önce doktora gittik gaita tahlili yapıldı. 2-3 lökosit çıktı. doktor nidazol diye bir ilaç verdi. ilacı günde 1 ölçek 3 kez içilmesi gerekiyordu. bu 12 çay kaşığı yapıyor çok fazla geld. ağız dolusu kusdu. ben ölçüyü azalttım ama içmemek için direnç gösterdi. geri tükürdü kustu vs. neyse tam sarı oluyor gibiydi ilacı bıraktık. tekrar yeşil kaka yapmaya başladı. bugün yine doktora gittik. tekrar tahlil yapıldı. nadir lökosit parazit yok çıktı.yai alillere göre sorun yok. doktor nidazola devam dedi.ama sağlıklı görünüyor dedi. bu arada emiyor kilo alıyor. anladığım kadarıyla önlem amacıyla ilacı verdi. ilacı verdim tekrar kustu. 7 kere kaka yaptı bugn. bu doktorlara güven olmuyor. doğru düzgün açıklama yapmıyorlar. çok sinirim bozuldu artık. herşey normal gibi tek yeşil kaka anormal. ne yapayım. ilacı içirmeyeyim diyorum ama ya ateşlenirse bu sefer hastaneye yatırırım dedi.içinizde benzer durumu yaşayan var mı. .
bebişlerinizle beraber sağlıklı mutlu günler

iyi akşamlar arkadaşlar. ben 2011 m annelerindenim.bebişim bugün 39 günlük. yaklaşık 15 gündür yeşil kaka yapıyor. ateş kusma yok. arada 3-4 defa kırmzı sicimler gördük. kanmış. 10 gün önce doktora gittik gaita tahlili yapıldı. 2-3 lökosit çıktı. doktor nidazol diye bir ilaç verdi. ilacı günde 1 ölçek 3 kez içilmesi gerekiyordu. bu 12 çay kaşığı yapıyor çok fazla geld. ağız dolusu kusdu. ben ölçüyü azalttım ama içmemek için direnç gösterdi. geri tükürdü kustu vs. neyse tam sarı oluyor gibiydi ilacı bıraktık. tekrar yeşil kaka yapmaya başladı. bugün yine doktora gittik. tekrar tahlil yapıldı. nadir lökosit parazit yok çıktı.yai alillere göre sorun yok. doktor nidazola devam dedi.ama sağlıklı görünüyor dedi. bu arada emiyor kilo alıyor. anladığım kadarıyla önlem amacıyla ilacı verdi. ilacı verdim tekrar kustu. 7 kere kaka yaptı bugn. bu doktorlara güven olmuyor. doğru düzgün açıklama yapmıyorlar. çok sinirim bozuldu artık. herşey normal gibi tek yeşil kaka anormal. ne yapayım. ilacı içirmeyeyim diyorum ama ya ateşlenirse bu sefer hastaneye yatırırım dedi.içinizde benzer durumu yaşayan var mı. .
bebişlerinizle beraber sağlıklı mutlu günler

canım aynı durumu buradan bir arkadaşımız yaşadı. Yeşil kaka ve kaka da kan. İnek sütü alerjisi çıktı. Anne inek sütü diyetine girdi ve geçti. Doktoruna bir de bunun için tahlil istemesini söyleyebilirsin. Geçmiş olsun ayrıca. Umarım çabucak atlatırsınız bu dönemi..

günaydın annişlerrrr :)
sabahtan kalktım bebeğim uyurken işlere koyuldum
balkonumu yıkadım çamaşırlarımı astım ewimi toparlıorum şimdi
makinede çamaşır var daha
bi ton işişm var ve çok şükür enerjim de var:27:

Günaydın Güzel Annişlerrr:21:

bugun havam yerinde alaturka oldum:9: sabah sabah oglumla yatak keyfı yaptıktan sonra içim acıyarak bakıcısına bırakıp işime geldim Allahtan ki işten eve yürüyerek gitmem 5 dk :34:
gecenin bi yarısı uyanıp da rotavirus aşısını düşünmeseydim uykumu almış olacaktım. kızlar ya bu ülkede böle bi aşı yok bu aşılar kaçıncı aylarda yapılıyooo ve eger aşı olunmazsa Allah korusun bu hastalık nasıl nüksediiyooo ay içime kurt düştü hepten.. bu arada kahve fallarımda hep hamile çıkıyorum yaa bide kızım olcamış amann diyorum şimdi nasıl yaparım biri kucagımda biri
karnımda :18: kendimi o halde düşünemiyom bile. spiral felan istemiyorum böyle kendi kendine de şüphede kalıyo insan oyy benim dertlerim:27:

Back