listeniz hayırlı olsun kızlar.....hepinizin gözü aydın...maşallah....inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirir ve bebişlerinizi kucağınıza alırsınız....bende tedavi aşamasındayım....lucrine başladım...bugün 5. gün adetimi bekliyorum progene başlayacağız....inşallah benide eklersiniz listeye.....
burdan sizleri takip edeceğim....güzel haberlerinizi bekliyorum.....
canım sorma keseyi görüp bi de kalp atışını duysam en azından inanıcam eşimle anne babacılık oynuyoruz şimdi ..ben onu arayınca babacık napıyoo diye soruyorum o bana annecik napıyo diye soruyooo...bide bebişleri daha şimdiden kullanmaya başladım ben yaaa çok ayıp di mi
ya varya hahahahahaha bu kadar olur yoksa siz bizmisiniz
bizde öle dioruz birbirimize bende kullanıyorum bu durumu çok erken ama akşam sofrayı eşimle birlikte kurduk bak ben hamileyim alış bunlara falan diye adamcağızı kaldırdım yerinden sen neler yapıosun bakalım eşine
annecik babacık .................delikafadulden
ben bi şey isteyince hemen bebiş istiyo diyorum ha o zaman tamam diyo..dün akşam o işten gelinceye kadar sofrayı hazırladım gelince yemeğimizi yedik ve ben söylemeden baktım sofrayı toplamaya başladı bende toplarken bide baktım makineye yerleştiriyo ahhh canım kıyamam ben ona sağolsun normaldede yardımcı olurdu ama şimdi artık bişey dememe gerek kalmadan kendisi yapıyo tabii bakalım ne zamana kadar:sm_cool:
gizemli83 cnm benim dün başladı mide bulantılarım.sabah yatakten kalktım kendimi bayoya zor attım.dün tün gün devam etti bulantı ve kusmalar. bugün sabah yine vardı şimdi yok ama ara ara oluyo.su içmem gerekiyoya içemiyorum içince hemen midem bulanıyo. bende limonlu soda içiyorum ve çubukkraker yiyorum.onlar şimdilik iyi geliyor. ama gebelikteki bulantılara bigün biri iyi geliyosa ertesi gün ondan iğreniyomuşsun diye duydum. umarım öle olmaz.
benim annem ve eşim çok seviniyo bulantılarımın olmasına. hele eşim bana çocuk muamelesi yapıyor.
biz tedaviye karar verdiğimizde ailelerimize anlattık durumumuzu ki ben evde transfer sonrası yatıcamya ya kardeşim yada görümcem dönüşümlü benimle kalsınlar diye. ama başka kimseye sölemedik. benim transfer sonrası epey endişeli geçti 6.ve 8.gün açık kırmızı lekelenmelerim oldu. ben ümitsizdim. ama 9.günü idrar testi yaptım evde ikinci çizgi silikten daha belirgindi. hemen resmini çektim eşime mail attım. aradım telefondayken maile bakmasını istedim bakınca telefonda ağlamaktan konuşamadık bi süre :) ertesi günde kan tahlili günümdü değerim 168 çıktı. ama insan yinede emin olamıyoki. yok değer ikiye katlıcakmı,yok keseyi görücezmi,yok kalp atımını duyucazmı, yok bi dahaki kontrole kadar herşey yolunda gidicekmi. bunlar insanın sevincini kursağında bırakıyor. dr.bana ilk tahlil sonucunda "tebrikler "dedi ben hala "hamileyimmi demek istediki" diyodum.
ama benim eşim mutluluğunu çok belli ediyor. o benden daha çok istiyordu bebek sahibi olmayı. ondan sebeple olamadığımızdada çok yıkılmıştı. o yüzden şimdi bile bana sürekli evde bişi yaptığım zaman bırak yapma senden ve bebeğimizden önemlimi diye çıkışıyor. akşamları ve tv izlerken karnımı açıyo öpüyo konuşuyo. sonrada sürekli acaba kime benzicek diyip duruyo. midem bulanıncada dalga geçiyo bebeğimize sen annenin midesini mi bulandırıyosun diye gülüyo. benim eşim normalde duygularını hiç açıkca ifade edemezdi.sevgisini göstermezdi. o yüzden bence eşlerinizin üzerine gitmeyin bekleyin sabırlı olun onlar henüz anlayamıyor nolduğunu.ama dr.herşey yolunda dediğinde dank ediyor. biz kalp atışını duyduğumuzda ikimizde ağladık.hatta dr.tebessümle bizi izledi.adama normal geliyo tabi ama bizim sabırsızlıkla beklediğimiz bir an. bence asıl karnımız biraz büyüdüğünde bizim babaların değmeyin sevincine.
ya bu aşermeyi bulantı gibi 6.ve 10.haftalarda olur diye okudum ben dün . ama aklıma geldi bazı filmlerde filan kadının karnı burnunda aşeriyodu.bende anlamadım nezamana kadar aşeriliyor. benim annemde hiç aşerme yada bulantı olmamış. bakalım bizde nolucak. ben şimdi su içemiyorumya sulu meyveleri yemek istiyorum mesela portakal istiyorum. ama bu aşermek değil bence.
benim eşimde bana hep yardımcıdır maaşallah eşlerimize...oda geçen gece canım bişey istedi ama saat 23:35 falan gidiyim aliim hemen dedi bende aşkım otur daha aşerme falan değil bu pis boğazlığımdan dedim
bu arada aşerme ne zaman başlar bilen var mı
bencede kimse yemez yermi bakalım belkide hiç midemiz bulanmaz hayırlısı olsundacanım bende daha başlangıç olduğu için daha erken diye düşünüyorum ama inşallah bulantı olmaz o bizden uzak olsun malum iş yerinde bulantı olursa nereye kadar söylememek için 3 ayı bekliycen imkanı yok kimse yemezCADIARZU
cnm bencede eşine haksızlık etme.diyorumya hele bi herşey yoluna girsin rutine girsin.hele birde karnımız çıkmaya başlayınca o zaman daha net idrak edecekler.daha ben bile idrak edemiyorum. bazen unutuyorum. bence hep bi kaybetme korkusu var içimizde yani bende var ondan hala tam olarak sevinemedim. kısmetse 7. haftaya giricez.inşallah bulantı olmaz hiç birinmizde.benimde böle böle devam etsin ben razıyım. sigaradan,yemek kokusundan tiksinme filan yok henüz.ama onlarda 7. haftanın ortasında oluyomuş. belkide hiç olmaz.
bsp cnm bende işyerime sölemicektim ama başka yerden rapor alamadım transfer sonrası tüp bebek merkezinin raporunu yolladım işyerime mecburen herkes duydu. hala herkes netice ne diye soruyo. bende artık sölüyorum hamileyim ama riskli diye.
oooo bizde zaten aileler biliyodu kan testi sonucu pozitif dedik.kayınvalidem bikaç yakın akrabaya sölemiş hemen. annemde bekledi keseyi görelim diye.keseyi gördük ama kalp atışını bekleyelim dedim.sanki dememişim gibi telefona sarılmış bütün akrabaları aramış:)) yani öle süpriz yapamadık biz.bende çok istiyodum ailelerimizi yemeğe alalım orda açıklayalım diye ama tedavi sürecini bildiklerinden ve hep yanımda olduklarından (opu da annem,transferde de hem annem hem babamda yanımdaydı. taksi eve giderken sarstırır diye babam eve götürdü)süpriz yapamadık.
canım hemen hemen belirtilerimiz aynı aynen bende öleyim kalp atışı falan görmediğimiz için ya içimde değillerse diye aklımdan geçirmediğim bir an yok..Bende:
- Bulanti yok
- Midede eksime, yanma yok
- Tiksinme, igrenme, kokulara hassasiyet yok
- Agizda metal tadı yok
Peki ne var?
- Aclik hissetmiyorum ama doymuyorum da. iştahım hep açık.
- yediklerim gaz yapıyor haliyle
- İsyerinde 1,5 lt su bitiriyorum tabi o yüzden yarım saatte bir tuvalete taşınıyorum
- Goguslerim hep sis, damarli. Uçları büyüdü ve rengi koyulasti
- Aksam 21h00'den itibaren esnemeye başlıyorum. En fazla 23h00'e kadar dayanabiliyorum.
Midemin bulanmasini isterdim gibi geliyor. Daha kalp atışını da duymadığım için hamile degilmisim gibi geliyor.
Bende:
- Bulanti yok
- Midede eksime, yanma yok
- Tiksinme, igrenme, kokulara hassasiyet yok
- Agizda metal tadı yok
Peki ne var?
- Aclik hissetmiyorum ama doymuyorum da. iştahım hep açık.
- yediklerim gaz yapıyor haliyle
- İsyerinde 1,5 lt su bitiriyorum tabi o yüzden yarım saatte bir tuvalete taşınıyorum
- Goguslerim hep sis, damarli. Uçları büyüdü ve rengi koyulasti
- Aksam 21h00'den itibaren esnemeye başlıyorum. En fazla 23h00'e kadar dayanabiliyorum.
Midemin bulanmasini isterdim gibi geliyor. Daha kalp atışını da duymadığım için hamile degilmisim gibi geliyor.
Aksam erken yatarsam (8-9) gece mutlaka uyanıyorum. Normalde 6 saat uyku bana yettiğinden herhalde bu sefer sabahı zor ediyorum. Abuk sabuk rüyalar görüyorum. Bazen de gaz sancısı uyandırıyor. 11 gibi yatarsam 5.30-6 gibi uyanıyorum. İse gitmek için zaten 6.30 da kalkıyorum.
Bizim bu 2. Tüp bebek denememiz. İlkinde benim annem-babam ve yakın arkadaslarım biliyordu. Rapor aldığım için işyerinde de ogrenmislerdi. Kayinvalidemler yaşlı ve onları bosuna umitlendirmek istememiştim. Olursa supriz yapmak istiyordum ama sonuc dış gebelik olduesim hemen haber verdi ve bosuna üzüldüler. 2 sene önceydi ve bizim sorunumuz olduğunu da öğrenmiş oldular. Bu sefer sadece benim annem-babam, kayinvalidemler ve müdürümün haberi vardı. Bir de bizimle aynı ay tüp bebek deneyen arkadaslarımız. bu sefer en yakın arkadaslarıma bile söylemedik. Sonucu alınca ben arkadaslarıma söyledim. Esim kardeşine söyledi sadece. Keseyi gördüğümüzde kayinpede kendi akrabalarına haber vermek istedi ama kalp atışını beklemelerini söyledim. İnsallah bu ctesi duyarız ve görürüz bebeğimin kalbini :)) o zaman esim de arkadaşlarına soyleyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?