• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

cnm bencede eşine haksızlık etme.diyorumya hele bi herşey yoluna girsin rutine girsin.hele birde karnımız çıkmaya başlayınca o zaman daha net idrak edecekler.daha ben bile idrak edemiyorum. bazen unutuyorum. bence hep bi kaybetme korkusu var içimizde yani bende var ondan hala tam olarak sevinemedim. kısmetse 7. haftaya giricez.inşallah bulantı olmaz hiç birinmizde.benimde böle böle devam etsin ben razıyım. sigaradan,yemek kokusundan tiksinme filan yok henüz.ama onlarda 7. haftanın ortasında oluyomuş. belkide hiç olmaz.

bsp cnm bende işyerime sölemicektim ama başka yerden rapor alamadım transfer sonrası tüp bebek merkezinin raporunu yolladım işyerime mecburen herkes duydu. hala herkes netice ne diye soruyo. bende artık sölüyorum hamileyim ama riskli diye.

canım sende brükselde yaptırmıştın di mi?bende raporu brükselin raporun devlette geçmediği için yıllardır gittiğim doktoruma rica ettim sağolsun ethica'dan ayarladı gerçi yine kadın doğum ile ilgili olduğu için malum yaşımda olduğu için insanlar hemen bebeğe yoruyo onun için mi diye kist mist diye geçiştirdim ama kim ne kadar yiyosa artık hem nasıl isterlerse öyle düşünsünler en nihayetin de çok uğraştık bu bebişler için ne istersek yapmak hakkımız di mi ama kızlarrr?bi de bende hamile olduğumu unutuyorum tam bi hareket yapıyorum aklıma geliyo aman haa diyorum kendi kendime dikkat diye:oklava:

bende

göğüslerde hassasiyet
sık idrara çıkma hatta gece en az 2 kere uyanıyorum
duygusallık
idrarda tuaf bir koku (sanırım içtiğim demir hapından)
iştah açılması
çabuk yorulma
çabuk sinirlenme

benim eşim en yakın arkadaşım babam annem falan biliyo bide iş yerimdeki patronum abi gibi zaten ve yanımdaki çocuk ayrıca her gün iğnemi yaptırdığım hemşirem ve ordakiler

allahın izniyle kalp atışlarını duyarsam eşimde bende 50 rekat namaz adamıştık onu kılıcaz
kayınvaldemler yalovada oraya giderkengörümcelerime haber vericem herkes orda toplanır zaten biz gidince bizde eşimde çifte kumrular tişörtü yaptırmayı düşünüyoruz dünyanın en güzel annesi dünyanın en güzel babası diye ikizlersede tişörtün arkasına ikizler gelioooo diye yazdırcaz ama ilk sölerken napıcam biliyomusunuz kalp atışlarını duymaya gideceğimiz gün yanımda foto makinası götürücem ve bebeğimiz yada bebeklerimiz inşallah kalp atışlarını sesini videoya alıcam yalovada herkezi salona toplayıp dinlettiricem bilin bakalım bu ne diye sonrada hırkalarımızı çıkarıp tişörtlerimizi göstericez..

benim şimdilik planım bu ama her heves ettiğim şey gibi kesin bundada bi halt çıkar yapamam ama yapabilirsem sizce nası plan

bende birde kendine özen göstermem başladı bıraktım kendimi resmen ne bi makyaj ne bişey bi tuaf hal çöktü bana benim gibi olan varmı yada neden böleyimdir sizce

bana doktor bişey demedi daha çünkü ilk muayenem pazartesi günü

kıızz bırakma kendini öyle süslen püslen ...biliyomusun hani doktor kontrolüne gittiğinde veya yolda yürürken gezinen hamileleri görünce çok özenirdim Allahım bigün bende böyle gezebilecekmiyim diye bide hamile tişörtleri varya üzerinde yazı yazanlar onlardan alıcam neymiş bırakmak yok şimdi yılların özlemi geldi keyfini çıkartalım yaaa:teytey:

kıızz bırakma kendini öyle süslen püslen ...biliyomusun hani doktor kontrolüne gittiğinde veya yolda yürürken gezinen hamileleri görünce çok özenirdim Allahım bigün bende böyle gezebilecekmiyim diye bide hamile tişörtleri varya üzerinde yazı yazanlar onlardan alıcam neymiş bırakmak yok şimdi yılların özlemi geldi keyfini çıkartalım yaaa:teytey:

dur ben bi makyaj yapiim hemen beni silkeledin walla saol

Her sabah yumurta yemiyorum, 2 günde bir ve haftasonu yiyorum. Sabahları tahilli ekmek, yeşil zeytin (siyah sevmem), beyaz peynir ve bazen reçel yiyorum. Her sabah 1 bardak süt iciyorum.
Doktorum hamurisi, tatlı ve yağlı yeme dedi. Akşamları baklagiller, balık, salata, çorba yiyoruz. Klasik ev yemekleri sagolsun annem bizde :)) öğlen de dışarıda yiyorum ya da evvden getiriyorumm. Haftada 2 aksam balık (somon) yiyoruz. Bir tek tatlıdan vazgeçemiyorum. Sutlu tatlıları tercih ediyorum. Anneme sutlac yaptırıyorum.
Çay, kahve, kola ben normalde icmem o yüzden hiç aramıyorum. Sigara da hiç içmedim. Bol meyve de yiyorum. Bir de oglenleri bir avuç kabak çekirdeği (tuzsuz ve kavrulmamış) ve bir avuç taze fındık yiyorum.
9 ayın sonunda toparlak olacKmisim kocama sorarsanız. ıstahima kızıyor bu aralar. Bebeğimiz de tosun olacakmış.

transfer sonrası bana kozmetik yasak dediler. bende o gün bugündür makyaj yapmıyorum. sabahları parfüm sıkıyorum eşim bıdı bıdı başımda sıkmasan olmazmı diye konuşuyor. ben duş jeli kullanırdım şimdi haışakir kullanıyorum vücuduma. aleo vera bebeğe zararlıymış diye duydum şampuanımı değiştirdim. ciltim kurudu artık sabundan bende dün biraz krem sürdüm gizlice:)

o hamile t shırtlerinden bende alıcam. ama karnımız çıkınca mı giycez.önceden giysek olmazmı:) ben sabırsızlanıyorum.

valla bende hersabah yumurta yiyemiyorum. beyaz ekmek yemiyorum ben. evden götürüyorum kahvaltımı. öğlende bol havuçlu salata ve yemek ne çıkarsa seçip yiyorum. akşamlarıda meyve ceviz yiyorum, günde 1-2 bardak açık çay içiyorum. 1 bardak süt içiyorum yatmadan. ama hala sigaradan tiksinmedim yaaa hala acaip sigara içesim geliyo zaafıma yenilip günde 1-2 tane yakıyorum pişman olup hemen söndürüyorum. ama bikaç saat sonra gene canım istiyo.bende çerez alıcam yanıma sigara istediğinde çerez atıcam ağzıma belki bölece tamamen aklımdan çıkar.

bende

göğüslerde hassasiyet
sık idrara çıkma hatta gece en az 2 kere uyanıyorum
duygusallık
idrarda tuaf bir koku (sanırım içtiğim demir hapından)
iştah açılması
çabuk yorulma
çabuk sinirlenme

benim eşim en yakın arkadaşım babam annem falan biliyo bide iş yerimdeki patronum abi gibi zaten ve yanımdaki çocuk ayrıca her gün iğnemi yaptırdığım hemşirem ve ordakiler

allahın izniyle kalp atışlarını duyarsam eşimde bende 50 rekat namaz adamıştık onu kılıcaz
kayınvaldemler yalovada oraya giderkengörümcelerime haber vericem herkes orda toplanır zaten biz gidince bizde eşimde çifte kumrular tişörtü yaptırmayı düşünüyoruz dünyanın en güzel annesi dünyanın en güzel babası diye ikizlersede tişörtün arkasına ikizler gelioooo diye yazdırcaz ama ilk sölerken napıcam biliyomusunuz kalp atışlarını duymaya gideceğimiz gün yanımda foto makinası götürücem ve bebeğimiz yada bebeklerimiz inşallah kalp atışlarını sesini videoya alıcam yalovada herkezi salona toplayıp dinlettiricem bilin bakalım bu ne diye sonrada hırkalarımızı çıkarıp tişörtlerimizi göstericez..

benim şimdilik planım bu ama her heves ettiğim şey gibi kesin bundada bi halt çıkar yapamam ama yapabilirsem sizce nası plan
planın müthişmiş canım ... biz evlenirken yeğenim bana pembe bebek çorabı vermişti yıllardır çekmecede dururdu 2.denmemmin başından itibaren 1 tekini eşimin diğer tekinide kendi yastığımın altına koydum ve toplama ve transfer esnasında sütyenimin içine koydum sonrasında ve hatta sonuca kadar yine yastığımızın altına koydum kan vermeye giderken yanıma aldım ve yine içime koydum sonucu alınca zaten:lepi::lepi::lepi::lepi:uçtuk gerçi eşim yarım saat kendine gelemedi ve resmen ağladı (kayınvalidem Allah rahmet etsin biz evlendikten 8 ay sonra vefat etmişti ve ölmeden torun görmek çok istiyodu)ve doğruca mezarlığa gidip benim babama onun annesine müjdeli haberi verdik tabii ki keşke yanımızda olsalardı özlemiyle.....neyse sulu gözlülük yok sonra onun babasına ve benim anneme aynı şeyi yaptık çorapları gösterdik önce bu ne böyle oldular sonra sevinçten ağlamaya başladılar ...ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜR BİZE BU DUYGUYU YAŞATTIĞI İÇİN:Saruboceq::emir_bebek::nazar:

Her sabah yumurta yemiyorum, 2 günde bir ve haftasonu yiyorum. Sabahları tahilli ekmek, yeşil zeytin (siyah sevmem), beyaz peynir ve bazen reçel yiyorum. Her sabah 1 bardak süt iciyorum.
Doktorum hamurisi, tatlı ve yağlı yeme dedi. Akşamları baklagiller, balık, salata, çorba yiyoruz. Klasik ev yemekleri sagolsun annem bizde :)) öğlen de dışarıda yiyorum ya da evvden getiriyorumm. Haftada 2 aksam balık (somon) yiyoruz. Bir tek tatlıdan vazgeçemiyorum. Sutlu tatlıları tercih ediyorum. Anneme sutlac yaptırıyorum.
Çay, kahve, kola ben normalde icmem o yüzden hiç aramıyorum. Sigara da hiç içmedim. Bol meyve de yiyorum. Bir de oglenleri bir avuç kabak çekirdeği (tuzsuz ve kavrulmamış) ve bir avuç taze fındık yiyorum.
9 ayın sonunda toparlak olacKmisim kocama sorarsanız. İstahima kızıyor bu aralar. Bebeğimiz de tosun olacakmış.
ohh maaşallaj maaşlahh ii besleniyosun walla sen bende aliim bari o dediklerinden
transfer sonrası bana kozmetik yasak dediler. bende o gün bugündür makyaj yapmıyorum. sabahları parfüm sıkıyorum eşim bıdı bıdı başımda sıkmasan olmazmı diye konuşuyor. ben duş jeli kullanırdım şimdi haışakir kullanıyorum vücuduma. aleo vera bebeğe zararlıymış diye duydum şampuanımı değiştirdim. ciltim kurudu artık sabundan bende dün biraz krem sürdüm gizlice:)

o hamile t shırtlerinden bende alıcam. ama karnımız çıkınca mı giycez.önceden giysek olmazmı:) ben sabırsızlanıyorum.
ben walla duş jeliyle yıkanıyorum parfümde sıkıyorum evde oda kokusuda var aman ben ne kötü şeyler yapıorum o zmn

ya istediğin zaman ne zamansa o zaman al canım heves ettiysen al bşiz haber vermek için böle bir yöntem seçtik bakalım nasıl olcak

bende tatlı düşkünüyümdür ama bu aralar pek yemiyorum. ama her ihtimale karşı dolapta sütlü puding ve meyveli yoğurt bulunduruyorum meyve kesiyo beni buaralar. benim buara en çok yediğim şey kırma yeşil zeytin nedense geçenlerde almıştım.dolabı açınca hemen o gözüme ilişiyor bi parça kepek ekmekle onu atıyorum ağzıma:)

valla bende hersabah yumurta yiyemiyorum. beyaz ekmek yemiyorum ben. evden götürüyorum kahvaltımı. öğlende bol havuçlu salata ve yemek ne çıkarsa seçip yiyorum. akşamlarıda meyve ceviz yiyorum, günde 1-2 bardak açık çay içiyorum. 1 bardak süt içiyorum yatmadan. ama hala sigaradan tiksinmedim yaaa hala acaip sigara içesim geliyo zaafıma yenilip günde 1-2 tane yakıyorum pişman olup hemen söndürüyorum. ama bikaç saat sonra gene canım istiyo.bende çerez alıcam yanıma sigara istediğinde çerez atıcam ağzıma belki bölece tamamen aklımdan çıkar.
:oklava: hımmmm demek sigara kaçırıyoruz arada olmaz olmaz sen yaramaz bir anne olmamak için en kısa zamanda bırakmalısın bu 3 ay çok önemli biliyosun
planın müthişmiş canım ... biz evlenirken yeğenim bana pembe bebek çorabı vermişti yıllardır çekmecede dururdu 2.denmemmin başından itibaren 1 tekini eşimin diğer tekinide kendi yastığımın altına koydum ve toplama ve transfer esnasında sütyenimin içine koydum sonrasında ve hatta sonuca kadar yine yastığımızın altına koydum kan vermeye giderken yanıma aldım ve yine içime koydum sonucu alınca zaten:lepi::lepi::lepi::lepi:uçtuk gerçi eşim yarım saat kendine gelemedi ve resmen ağladı (kayınvalidem Allah rahmet etsin biz evlendikten 8 ay sonra vefat etmişti ve ölmeden torun görmek çok istiyodu)ve doğruca mezarlığa gidip benim babama onun annesine müjdeli haberi verdik tabii ki keşke yanımızda olsalardı özlemiyle.....neyse sulu gözlülük yok sonra onun babasına ve benim anneme aynı şeyi yaptık çorapları gösterdik önce bu ne böyle oldular sonra sevinçten ağlamaya başladılar ...ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜR BİZE BU DUYGUYU YAŞATTIĞI İÇİN:Saruboceq::emir_bebek::nazar:
ama ağlattın beni sen şimdi burda duygusalım diorum bu bana yapılır mı..

allah eşine ve sana hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin

kızlar biz bu akşam alışverişe çıkıcaz peki ne öneririsiniz neler yemek faydalıymış ben daha doktorada gitmedim yasaklana bişey yok daha

Makyaj zararlı değil, sadece rujlar kursun içerdiğinden surmemek lazım. Ben sabahları yüzüme nemlendirici sürerim mutlaka (arko nem). Vücuduma sürmüyorum pek. Yakında çatlaklara karsı badem ve portakal yağı süreceğim nasılsa. Güneş koruyucu mutlaka kullanmamız lazım. Yaz hamisleriyiz malum. Doktora soracağım bu ctesi ne tür kremler kullanmalı diye.

Son düzenleme:
Makyaj zararlı değil, sadece ruhlar kursun içerdiğinden surmemek lazım. Ben sabahları yüzüme nemlendirici sürerim mutlaka (arko nem). Vücuduma sürmüyorum pek. Yakında çatlaklara karsı badem ve portakal yağı süreceğim nasılsa. Güneş koruyucu mutlaka kullanmamız lazım. Yaz hamisleriyiz malum. Doktora soracağım bu ctesi ne tür kremler kullanmalı diye.

doğru güneş koruycu hiç aklıma gelmemişti haklısın

valla bende hersabah yumurta yiyemiyorum. beyaz ekmek yemiyorum ben. evden götürüyorum kahvaltımı. öğlende bol havuçlu salata ve yemek ne çıkarsa seçip yiyorum. akşamlarıda meyve ceviz yiyorum, günde 1-2 bardak açık çay içiyorum. 1 bardak süt içiyorum yatmadan. ama hala sigaradan tiksinmedim yaaa hala acaip sigara içesim geliyo zaafıma yenilip günde 1-2 tane yakıyorum pişman olup hemen söndürüyorum. ama bikaç saat sonra gene canım istiyo.bende çerez alıcam yanıma sigara istediğinde çerez atıcam ağzıma belki bölece tamamen aklımdan çıkar.[/QUOTE
canım ben daha henüz doktora gitmediğim için daha henüz sizlerden ne öğreniyosam ona göre yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ..bide ben çok sık rejim yaptığımdan eşim aman ha sakın rejim yapmıyosun di mi boş ver bak bende rejim yapmıyorum seninle birlikte bende kilo alıcam diyo....transferden sonra evde yatmaktan ve sıkıntıdan 2 kilo aldım zaten işe başladımda hiç olmazsa daha düzenli yiyorum...ama baksan tavsiyem uno'nun çok tahıllı ekmeği var ya ondan al hem çok lezzetli hemde tok tutuyo ve bebiş içinde iyiymiş benim tüp macerasından önce devamlı gittiğim doktorumun önerisi ben yaklaşık 2 yıldır sürekli onu yiyorum tavsiye ederim

Bol sebze, meyve (çok iyi yıkanmış) ve balık yemek lazım. Süt, peynir ve yoğurt şart, az yağlı veya yagsiz tercih edilebilir. Yumurta ve zeytin de önemli. Çığ veya az pişmiş et ve su ürünleri yasak. Midye, karides gibi. Balıkların da hepsi yenmiyor. Dip balığı olmayacak. Hamsi, istavrit, somon tercih. Ben zaten balık sevmem, birtek somon yiyebliyorum. Sucuk, salam, sosis ve koruyucu madde iceren besinler (hazır çorba, soslar, meyve suları, meyveli soralar) ve gazli-sekerli-kafeinli icecekler yasak. Taze sıkılmış meyve suları ve günde 2 lt su icmeli.

kızlar biz bu akşam alışverişe çıkıcaz peki ne öneririsiniz neler yemek faydalıymış ben daha doktorada gitmedim yasaklana bişey yok daha
canım sabahları 2 tam ceviz ve 2 kayısı ye ama koyu olanından hem bebiş için faydalı hemde kabız olmazsın....bol bol sebze meyve am atemizliğe çok dikkat et...bide kızlar çiğ ete elle temas etmeyin diyolar mümkün olduğu kadar hastane eldivenleri varya onlarla dokunun diyolar sanıyorum ettn vücudumuz a geçen bir zararlı madde geçiyomuş o da düşüğe neden olabiliyomuş (eski doktorumun tavsiyesiydi)

Bol sebze, meyve (çok iyi yıkanmış) ve balık yemek lazım. Süt, peynir ve yoğurt şart, az yağlı veya yagsiz tercih edilebilir. Yumurta ve zeytin de önemli. Çığ veya az pişmiş et ve su ürünleri yasak. Midye, karides gibi. Balıkların da hepsi yenmiyor. Dip balığı olmayacak. Hamsi, istavrit, somon tercih. Ben zaten balık sevmem, birtek somon yiyebliyorum. Sucuk, salam, sosis ve koruyucu madde iceren besinler (hazır çorba, soslar, meyve suları, meyveli soralar) ve gazli-sekerli-kafeinli icecekler yasak. Taze sıkılmış meyve suları ve günde 2 lt su icmeli.

canım sabahları 2 tam ceviz ve 2 kayısı ye ama koyu olanından hem bebiş için faydalı hemde kabız olmazsın....bol bol sebze meyve am atemizliğe çok dikkat et...bide kızlar çiğ ete elle temas etmeyin diyolar mümkün olduğu kadar hastane eldivenleri varya onlarla dokunun diyolar sanıyorum ettn vücudumuz a geçen bir zararlı madde geçiyomuş o da düşüğe neden olabiliyomuş (eski doktorumun tavsiyesiydi)

ayyy saolun kızlar kocişi aradım bu akşam alışverişe çıkıyoruz vitamin depolicam eve hadi hayırlısı

çiğ et olayına gelince evet canım o doğur yememek ve uzun süre temas etmemek gerekiyor o yüzden çiğ köfte sucuk salam sosis yasak çünkü toksoplazma denilen birşey var bu vücutta artış gösterirse bebeğin zihinsel ve bendesel gelişimi olumsuz etkileniyor..

aman diiim dikkat edin bol bol ben geçen gün unutum dokundum walla ama o zaman bebişim belli değildi

kızlar kendi kendimizin doktoru olduk walla farkındamısınız

Makyaj zararlı değil, sadece rujlar kursun içerdiğinden surmemek lazım. Ben sabahları yüzüme nemlendirici sürerim mutlaka (arko nem). Vücuduma sürmüyorum pek. Yakında çatlaklara karsı badem ve portakal yağı süreceğim nasılsa. Güneş koruyucu mutlaka kullanmamız lazım. Yaz hamisleriyiz malum. Doktora soracağım bu ctesi ne tür kremler kullanmalı diye.

canım güneş koruyucuyu bende bugün duydum iş yerinden bir arkadaşım 7 aylık hamile ve yüzünde karartılar oluşmuş kendisi durup dururken wc de söyledi yüzüme baksanıza güneş lekesi oldu diye hayret dedim kışın ne alaka diye hamilelerde olurmuş dedi desenize bizim hamilelik yaza geliyo yandık spf kremsiz dışarı çıkmak yoookkk

canım güneş koruyucuyu bende bugün duydum iş yerinden bir arkadaşım 7 aylık hamile ve yüzünde karartılar oluşmuş kendisi durup dururken wc de söyledi yüzüme baksanıza güneş lekesi oldu diye hayret dedim kışın ne alaka diye hamilelerde olurmuş dedi desenize bizim hamilelik yaza geliyo yandık spf kremsiz dışarı çıkmak yoookkk

evet o lekelenme olayını bende duydum canım doğumdan sonra gidiyomuş ya benim ömrümde sivilcem çıkmaz belki 10 kere çıkmıştır o kadar ama her yerimi sivilce bastı bide kendimi bi çirkin hissediyorum nedense makyaj yaptım hep bişeye benzerdi oda bişeye benzemedi nie böle oldu sizce acaba bebeklerim kızda annelerinden güzellik mi alıyolar

ay öle kendini beğenmiş biride değilimdir hiç ama :))

Back