2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Cicegi burnunda ANNELER ve olacaklar ...

Hepinize bebislerinizi saglikla ve kolaylikla büyütmenizi diliyorum...

Dogum yapacak olanlara da Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah ..

Artik cok fazla girmesem de , girdigimde yazilarinizi duygulanarak ve imrenerek okuyorum ..

Sizlerden benim icin de dua etmenizi cok ama cok rica ediyorum...

Rabbim katinda kimin duasinin makbul olacagi bilinmez ..

Bir ömür bebisinizle birlikle mutluluklarr ...

kizlar nerelerdesiniz, bebislerden vakit kalmiyor sanirim.
gizemlicim seni merak ettim sonuclarinla ilgili bir gellisme var mi, umarim guzl haberler getirirsin.

Selam anneler:)

hakikaten bebişlerden zaman kalmıyor( Ama değer.... Onların kokusu, sesleri, emmeleri kadar dünyada güzel bişey yokmuş... Hele de melek arkadaşları onların yanına geldiklerinde o gülümseyişlerini izlemek insanın içini eritiyor...

Tanem genel anlamda sakin bir bebek... Emiyor, biraz oynaşıyor, sonra uyuyor.. Ara ara gaz sancıları oluyor kuzumun.. o zaman bile sadece iiiinng ediyor, kızarıyor, bacaklarını karnına topluyor... İnsan o kadar çaresiz kalıyor ki o durumda.. Bildiği duyduğu ne varsa hepsini bir anda yapıp kuzusunu bu sıkıntıdan kurtarmak istiyor insan... Biz genelde sırtımızı ovarak ve ayaklarımıza termofor koyarak rahatlıyoruz.. Günde bir iki çay kaşığı rezene çayı da rahatlatabiliyor...

Bİzde havadısler böyle:))) Hepinizi öpüyoruz...

Bu arada bugün bizim yarı kırkımız doldu.. Kısmetimiz bol olsun diye hamur yaptık, tanem hanımın elini de hamura soktuk.. Akşama da banyo yapıp, banyo suyumuza 20 tane buğday atacağız Eğlenceli işler:)))))))))) Aslı astarı varmıdır bilmem ama büyük haz veriyor bana :))))

Bebişlerinize ve kendinize çok iyi bakın kızlaaaar:)

SLM GUZEL ANNELER VE TATLIŞ MİNİKLER,

KIZLAR BIZ FACEDE YAZDIK AMA SIZE YENI HABER VEREBILIYORUM.kızımız miniğimiz doğdu 18.12 .10 da.cok şirin bi kız
dogum spidnal anestezi ile ile oldu .biranda gece suyum geldı cok bı korktuk hemen hastaneye gıttık nst de kalp atısını duyunca rahatladık.dogum fotografcımı ve drumuzu aradık fotogracı drdan once gelmiştisonra gec saatte bişeyler yedıgım için spidinal oldu ama ııkıde öyle olmuş bebeğimi ilk ben gordum.bıraz kucuk dogdu2.890 dogdu cıkaren 2650 idi.memeyi tutması bıraz zor oldu ama hemşire ablaları saolsun cok yardımcı oldular tabı ılk 3 gun gemedı sut...
1 gun sonra bebişi kontrole cagırdlar gıttıgımzde sarılık sınırda cıktı bebeğim bir gece hastanede yattı cok zordu .şimdide biraz var ama gıttıkce düsecek..kontrol için gıttıgımizde gobeği ile ilgili sorunumuz cıktı ve bi oerasyon gecırdı cok agladı yavruuuum.şimdide cok gazı var aglamaktan bihal oluyor yavrum ...kolık dyorlar bakalım napıcaz elif aglıyo ben kacıyorum byyyy hepınızı optum

Slm güzel anneler yeni doğan bebişler hoşgelmiş ..

Bizde haberler var görştğm doktorlarımın çoğu tekrar etme riski olduğunu fakat yinede şu an içim temizlenmişken rahmin alınmasından taraftar olmadıklarını söylediler...Bazıları da karar veremedi dosyamı heyete sokacakmış benden haberler böyle..

Lİna' ya gelince bebeğim çok hasta gri oldu hönk hönk öksryor zavallım şurup veriyoruz doktorum 1 hafta şurupla geçmezse antibiyotiğe başlarız dedi zavallı bebeğimin boğazı kaşınıyor devamlı yutkunuyor ve öksürüyor hiç derin uykusu yok...inşallah ilerleme yapmaz..Mama ve meme olayına gelince ben emziriyorum üstünede doymamışsa mama veriyorum durum bu yani dotlar....

Gazlı olan bebeklere gelince Esracığın muskat konusunda bi ton şey yazılmış eyvallah ama zeytinyağının halis olanını da bebeğe sürmeyin içindeki bir madde bilmemne maddesi var o cildin üzerindeki en ince katmanın yanmasına sebep oluyor diyorlar hatta az önce bir dergide okudum..

Bak şunuda deneyebilirsiniz elma yağı alın bebeğinizin ayaklarına sürün bu yağ sürüldüğü bölgeyi sıcak tutuyor...2 aylıktan sonrada göbeğede sürülüyor....denemekte fayda var

Erkek çocuklara tuvalet eğitimini anne verir... YANLIŞ. Babanın vermesi gerekiyor. Erkek çocuk, tuvalete babayla gidecek, ayakta ve oturarak tuvaletin nasıl kullanıldığını öğrenecek. Tuvalet terbiyesi yaşı çocuktan çocuğa değişebilir. 2 yaşına kadar beklenebilir.
Yeni doğmuş bebeklerin tırnaklarıyla yüzlerini çizmemeleri için eldiven giymeleri şarttır... YANLIŞ. Tam tersine yeni doğmuş bebekler için dokunabilmek çok önemli. Özellikle de anneye. Dokunamazsa, annesiyle kuracağı bağda eksiklik olabilir.
Uyku zorluğu çeken çocuğun rahatlayabilmesi için akşamları Tylenol vermek iyidir... YANLIŞ. Doktor tarafından tespit edilen bir rahatsızlığı varsa ya da diş ağrısı çekiyorsa verilebilir. Onun dışında olur olmaz ilaç vermek iyi değildir.
Bebeğe 6 aya kadar anne sütüyle birlikte su da verilebilir... YANLIŞ. Sadece anne sütüyle besleniyorsa ve iyi gelişiyorsa, su verilmemeli. Anne sütünün içinde hücreler var, deniyor ki anne sütüyle birlikte ekstra bir gıda verilirse -ki bu su da olabilir- bu hücrelerin fonksiyonunda azalma ve değişme olabiliyor.
.
Erkek çocuklara tuvalet eğitimini anne verir... YANLIŞ. Babanın vermesi gerekiyor. Erkek çocuk, tuvalete babayla gidecek, ayakta ve oturarak tuvaletin nasıl kullanıldığını öğrenecek. Tuvalet terbiyesi yaşı çocuktan çocuğa değişebilir. 2 yaşına kadar beklenebilir.
Yeni doğmuş bebeklerin tırnaklarıyla yüzlerini çizmemeleri için eldiven giymeleri şarttır... YANLIŞ. Tam tersine yeni doğmuş bebekler için dokunabilmek çok önemli. Özellikle de anneye. Dokunamazsa, annesiyle kuracağı bağda eksiklik olabilir.
Uyku zorluğu çeken çocuğun rahatlayabilmesi için akşamları Tylenol vermek iyidir... YANLIŞ. Doktor tarafından tespit edilen bir rahatsızlığı varsa ya da diş ağrısı çekiyorsa verilebilir. Onun dışında olur olmaz ilaç vermek iyi değildir.
Bebeğe 6 aya kadar anne sütüyle birlikte su da verilebilir... YANLIŞ. Sadece anne sütüyle besleniyorsa ve iyi gelişiyorsa, su verilmemeli. Anne sütünün içinde hücreler var, deniyor ki anne sütüyle birlikte ekstra bir gıda verilirse -ki bu su da olabilir- bu hücrelerin fonksiyonunda azalma ve değişme olabiliyor.
Bir bebeğe doğduğu anda su ya da şekerli su verilebilir... YANLIŞ. Doğduğu anda ve onu takip eden ilk yarım saatte, annenin göğsüne konmalı. Bu durum, süt salgılama refleksini inanılmaz derecede artırır ve sütün daha iyi gelmesini sağlar.
Yürüyen, ortalıkta koşan bir çocuğu hálá emziriyor olmak, yakışık almaz... YANLIŞ. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Eskiden anne sütü verilme süresi 1 yaşına kadardı, şimdi 2’ye kadar verilebilir deniyor. Bunun nedeni, anne sütü, MS ve bazı nöroljik hastalıkların erken yaşta oluşmasını engelliyor.
Çocuk 1 yaşından geldikten sonra sütün besin değeri azaldığı için emzirmenin bir manası yoktur... YANLIŞ. Zaten 1 yaşında sonra anne sütü, besin değeri için değil, organ hayatiyetini sağladığı için ve bağışıklık sistemine katkısı nedeniyle verilir. Bir yaşından sonra anne sütü, bebeğin vücut organlarının ömrünü uzatıyor, onları daha sağlam kılıyor.
Her ağladığında kucağınıza almayın, kucak bebeği olmasın, şımarmasın... YANLIŞ. Alın. Sık sık alın. Alabildiğiniz kadar alın. Sevgi bebeği olsun.
Bazı çocuklar doğuştan agresiftir... DOĞRU. Bence bazı çocuklarda doğuştan şiddete yatkınlık olabiliyor. Tabii çocuğun hiperaktivite yönünden de değerlendirilmesi gerekiyor. Bir de yaş grubuna bakmak lazım. 2 yaşındaysa, "Terrible 2" diye bir şey var, "2 yaş sendromu" olarak adlandırılıyor. 6 ay kadar aksi, geçimsiz, her şeye itiraz eden çocuklar haline geliyorlar. Ama geçiyor.
Çocuğunuzu yatağınıza almayın, kendi yatağında uyumaya alışmalıdır... DOĞRU. Ama yatak olarak doğru, oda olarak değil. İlk 6 ay, ebeveyn odasında kendi yatağında kalabilir.
Bir yaşından sonra ateş düşürmek için erkek çocuklara fitil kullanmayın... YANLIŞ. Kullanabilirsiniz. Ama fazla sık olmamalı. Ateş düşürücü şurup daha kolay uygulanıyor.
Kabız çocuklarda fitil kullanılması iyidir... YANLIŞ. Önemli olan bağırsak ritmini ayarlamaktır. Karın masajı, tavsiye edilen yaklaşımların başında gelir.
"Yan yatır evladım, kusarsa boğulmasın..." DOĞRU. Bebekler, daha önce karın üstü yatırılıyordu ama bu pozisyonda bebek ölümlerine daha çok rastlandı. Sol yan, sağ yan ve sırt üstü daha tercih edilen pozisyonlar. Ama anne- baba, çocuğu görüş mesafesinde tutuyorsa, karın üstü yatırmakta da bir mahzur yok.
"Sırt üstü yatırma kafası düz olur..." DOĞRU. Sürekli sırt üstü yatırılmamalı, arada pozisyon değiştirilmeli.
6 aydan sonra çocuklar, ekmek yemelidir... DOĞRU. Beyaz da olabilir, kepekli de. Ama tam buğday ekmeğine 2 yaşından sonra geçilmelidir. Kilo almayı yavaşlatabilir.
Göbek bağı düştükten sonra antiseptik toz sürülüp, kapalı tutulmalıdır... YANLIŞ. Mikrop kırıcıyla (antiseptik solüsyon) silip, açıkta bırakmak lazım.
Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... DOĞRU. Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları...
Çocuğa 1 yaşına kadar inek sütü verilmemelidir... DOĞRU. Eskiden bir aylıkken başlanabiliyordu. Ama şimdi içindeki bir maddenin alerji yapabileceği biliniyor. O yüzden verilmiyor. İkincisi inek sütü, bağırsaklarda gizli kanama ve kansızlığa yol açabiliyor. Üçüncüsü içinde omega 3 ve omega 6 metabolitleri yok, onun için beyin hücreleri, sinir sistemi ve görmeyi sağlayan retina tabakası iyi gelişemiyor. Son olarak, yağ bileşimi anne sütüne göre farklı ve hazmı zor. Ve inek sütü, iyot ve çinkodan fakir, bu durum zihinsel gelişmeyi negatif etkileyebilir ve çinko azlığı nedeniyle bağışıklık sistemi desteklenemez.
1 yaşına kadar bal verilmemelidir... DOĞRU. Şu andaki beslenme prensiplerine göre verilmemesi gerekiyor. Nedeni içinde çocuğa dokunabilecek bir toksinin bulunması ihtimali. Ben bu yasağın abartıldığını düşünüyorum.
Çocuğu 1 yaşına kadar çikolata, tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak tutmak gerekir... DOĞRU. Sıfır tuz, sıfır şeker. Hiç yok. Çünkü yüklenme yapıyor. Damar ve böbrek fonksiyonları bakımından ikisinden de uzak durmak gerekiyor.
Kabız bebeklerin poposuna zeytinyağı sürmek iyidir... YANLIŞ. Esas olan bağırsak ritmini düzenlemektir. Çatlak varsa, ılık oturma banyoları ve ağrı kesiciler kullanılabilir.
Erkek çocukları, kadın kuaförüne götürmek yanlıştır... DOĞRU. Çocukların cinsiyet kavramlarını oluştururken dikkatli olmak gerekiyor. Diye düşünüyorum.
Erkek çocukların saçlarını uzatmak kimlik karmaşasına sebep olur... DOĞRU. Olabilir. Çocukların kimlik yapılanması dönemlerinde (0-5 yaş) her şeye dikkat etmek gerekiyor.
Çok bilen anne sendromu diye bir şey vardır... DOĞRU. Her şeyi didik didik okuyup, araştırıp kendi başına senteze gitmemek lazım. Kendini geliştirmesinde, genel kültürünü artırmasında bir mahzur yok ama güvendiği bir doktora danışmak uygun olur.
Çocuğu ayakta sallamak iyi değildir... YANLIŞ. Sallanabilir. Küçük ritmik hareketler anne karnındaymış hissi verdiği için, huzur getirir, çocuk gevşeyip uyuyabilir.

Çocuk her gün yıkanmalıdır... YANLIŞ. Böyle bir mecburiyet yok. İstenirse her gün, istenirse iki günde ya da üç günde bir...
Çocuk 4 aydan sonra diş fırçalamayı adet edinmelidir... YANLIŞ. Dişin ortalama çıkış zamanı 6 ay. O zamana kadar diş etleri karbonatlı suyla temizlenebilir. Bir bardak suda, bir çay kaşığı karbonat eritilecek. Gazlı bezle bu su, diş etlerine uygulanacak. 1 yaşından sonra bebekler için özel üretilmiş diş fırçaları ve özel diş kremleri kullanılabilir.

Çocuğunuzun bırakmasını istediğiniz şeyi kötüleyebilirsiniz... YANLIŞ. Çocuklarla büyük insanmış gibi konuşun. "Bu emziği bırakman senin için iyi olacak!" gibi.

Tek çocuksa mümkün olduğu kadar sosyal yetiştirmeye gayret edin, arkadaşları olsun, yuvaya gönderin... DOĞRU. Ama ben tek çocuk yerine, imkanlar el veriyorsa, en az iki çocuk öneririm.

2 yaşından önce yuvaya gitmesi uygun değildir... DOĞRU. Oyun grubuna gidebilir. Ama full time yuva için erken. Gerçi Atalay Yörükoğlu Hocamız, "3 yaşına kadar en kötü bakıcı bile, en iyi yuvadan iyi" derdi. Ama şimdiki çocuklar farklı, tolore edebiliyorlar. Ben 2 yaşından sonra yuvaya gitmelerinde bir sakınca görmüyorum.

Çocuğunuzu doğada özgür bırakın, bağışıklık sistemi gelişsin, toprak yesin, çim ısırsın, mikroplarla tanışsın... YANLIŞ. Hele toprak yemesi, direkt olarak demir eksikliğiyle ilgili bir belirti olabilir. Çocuğa parazit geçebilir. Her ülkenin genetik yapısı farklıdır. Rusya’da çocukları buzun için koyarlar, bir şey olmaz, bizde yağmura çıkar zatürree olur.

Çocuğu kat kat giydirmek iyidir... YANLIŞ. Kışın 3 ince kat yeter. Yazın tek kat.

Bir aylık çocuğa muhallebi vermek faydalıdır... YANLIŞ. Kesinlikle yanlış. Ek gıdalara geçiş döneminde verilir, en erken 4. aydan sonra tolere edebilir.

"Akşamları pirinçli gıdalar ver, uyanmaz..." YANLIŞ.. 4. ayın bitiminden itibaren sütlü pirinçli mamalar verilebilir. Karbonhidrat miktarı yüksek olduğu ve daha tok tuttuğu için bebek rahat uyur. Ama bebek obezliğe yatkınsa, hiç verilmeyebilir.

"Şişmansa çocuğunuz, yürüteçten uzak dursun!"... DOĞRU. Kalça eklemlerine basınç gelebilir.

Kök hücre için kordon kanı mutlaka alınmalıdır... YANLIŞ.. Gerçi tartışmaya açık bir soru ama ben şahsen çok gerekli olduğunu zannetmiyorum.

2 yaşın altındaki çocuklara televizyon izlettirmenin faydası vardır... YANLIŞ. Kesinlikle seyretmemeliler. Çocukların dikkat süresi 0-3 yaş arasında yapılanıyor. Eğer televizyon seyrederlerse, dikkat süreleri yeteri kadar uzun olamıyor. Baby Einstein gibi filmler izlettirebilirsiniz. O da günde maksimum bir saat. O tür filmler çocukların IQ skorunu 5-6 puan yükseltebilir. Ama evde teke tek oyun oynarsanız da IQ skorları yükseliyor.

"Kaliteli zaman" diye bir şey vardır... DOĞRU. Ama çocuğunuza ayırdığınız bu kaliteli zaman, günde 1 saatse, o 1 saate sadık kalın. Değiştirmeyin, azaltmayın. Çünkü bunu yaptığınız takdirde, çocuk kendini ikinci plana itilmiş hissediyor. Size olan güveni de sarsılıyor.

5- 6 aydan sonra pekmez yararlıdır... DOĞRU. Kahvaltıya koymak gerekir. Kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Ve demir düzeyini pozitif olarak etkiler.

"Emzik verme, dişleri yamuk olur..." YANLIŞ. Eskiden böyle denirdi ama şimdi 2 yaşına kadar emziğin diş ve çene yapısını bozmadığı biliniyor. Ama 2 yaşından sonra devam edilmemeli.

1 yaşından sonra flor takviyesi yapılmalıdır... DOĞRU. Ben 2 yaşına kadar düşük dozda (0.25 miligram) veriyorum. Sulardaki florun düşük olduğu bölgelerde bu takviye öneriliyor. Herhangi bir zararı yok.

hilal mocan

Devamı: Dorular & Yanllar | Profesr Dr. Hilal Mocan » Bebek, Bebekler, Bebek Geliimi, Gebelik, Hamile, Kadn, Doum, Bebeim, Bebek Resimleri, Doum Bebek Oyunlar, Hamilelikte, Gebe

mervecim çok geçmiş olsun lina'ya
inşallah antibiotiğe gerek kalmadan atlatır. bu arada paylaşımın çok güzel.herşey için her kafadan bir ses çıkıyor. ben elma yağını duymuştum ama almaya cesaret edemedim. hassas ciltli bebeklerde ayak tabanlarında soyulmalara neden olabiliyormuş o yüzden sürüp sonra silin diyolar.biz şimdilik normal bübchen yada johnson bebe yağı ve termofor ile idare ediyoruz. biri bitkisel biri gaz ilacı olan damlalarımızı düzenli kullanmaya özen gösteriyoruz. birde dün bir yazı okudum humana still tee nin içindeki çemen otu bazı bebeklerde gaz ve köpüklü sulu kakaya neden olabilirmiş. ben geçenlerde bikaçgün içmemiştim tesadüfmü bilmiyorum ama eflin o günlerde daha sakindi. kakası normaldi. hatta ben cerrahlık bir durum gerçekten yok çok gazı olduğu için öle oluyor düye düşünmeye başlamıştım. şimdilik çayı kestim bilinçli olarak takip edicem.olmazsa milupanın still tee sini alırım onda çemen otu yok galiba. zaten netten bakıyoruz nerde bazı bebekler dese o bizde var:) ben cloud b sleep sheep aldım biz hastanede tek tip ses çıkaran bir ayıcık kullanırdık bebekler mışıl mışıl uyurdu. aradım bulamamıştım ama şimdi nerdeyse heryere gelmiş.çok şirin bir kuzucuk.en çok balina sesi etki ediyor efline.yatağına yatırıyorum sesi duyunca hemen dalıyor. arada ıkınırken uyanıncada tekar uykuya dalmasına yardımcı oluyor.
Cloud-B Uyku Arkadaşım Kuzucuk - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
bu arada biz şampuanımızı değiştirdik.babe almıştık sanki cildi yağlı kalıyor gibiydi. bübchen iyi ama göz yakıyor ben yüzümü yıkadığımda bile yanıyor. eflin ağlıyor ve gözleri kıpkırmızı oluyor. johnson denedik o da yakıyor. dalin aldı eşim o da cildini kuruttu kızarıklıklar oldu cildinde. napsam bilemiyorum sebamed kullanan varmı yada chicco? kendinizde denedinizmi göz yakıyormu? eflin artık gözünü kapatmıyor banyoda bakınıor etrafına ne kadar dikkat etsekte çok hareketli olduğundan yüzüne geliyor demekki. bu arada babe nin su bazlı pişik patı var ben çok menunum tavsiye ederim acaip koruyucu. bübchen almıştım ben değiştirdik o daha fena kızarttı.

canım ben chicconun tüm bakım ürünlerini kullanıyorum çokta memnunum cilveloş maalesef isilik oldu o sebepten yüzüne bepanthen sürüyorum doktorum sürebilirsin dedi faydasıda oldu...onun dışındaki tüm ürünlerimiz chicco ve biz çok memnunuz parfümünü bile ben chiccodan aldım.....

Babe ürürünlerinden ben çok memnunum kendim için onu kullanıyorum ve dediğin gibi vucut yıkama losyonu falan yağlı kalıyor ama süper bir ürün omegalı olanı kullanıyorum ben ve çok memnunum..

Bu uyku arkadaşı çok hoşuma gitti demek balina sesi HEY ALLHIM BU BEBEKLER NE DEĞİŞİK YARABBİM OYNATIYORLAR BİZİ

Şampuan olarak logona altıncık çiçekli şampuan öneririm çünkü sıfır göz yakma özelliği var. Ablam kullanmıştı ordan biliyorum. Bu arada okurken ben de aklma gelenleri yazayım dedim: halamın oğlu 7 aylık prematüre doğmuş bundan en az 45 yıl önce ve babaannem onu saf zeytinyağıyla ova ova büyütmüş hep anlatırlardı, muskatı kayınvaldem de kullanmış. Bir zararları olmasa gerek ama gene de bilmiyorum tabi, endişe etmeyin diye söyleyim dedim. Biz de bir doğursak hayırlısıyla soracak çk şey var ama sayenizde öğreniyoruz sizi okuya okuya. Herkese selam ve sevgiler

Günaydın kızlar, bayağıdır yazmamışım, günler ne kadar çabuk geçiyor (

Merve'cim doktorların takip etme kararına sevindim. Umarım hastalık tekrarlamaz ve sen kızınla upuzun bir ömür geçirirsin. Moralini yüksek tut ve öncelikle herşeyin iyi gideceğine sen inana. Bu hastalıkla başetmenin ilk yolu moral ve pozitif olmak biliyorsun. Lina'cık çabuk iyileşsin, nasıl grip oldu kuzucuk yaa Benim de ödüm kopuyor Kaan hasta olursa diye, bu havalar çok ters..

Kaan'dan haberlere gelince... Oğlum ve ben yeni yıla uyuyarak girdik :) Bu yüzden 2011'de bol bol uyuyacağımızı ümit ediyorum 1 Ocak'ta ailemize yeni bir üye daha katıldı. Eltimin kızı İpek Oğlum kuzeniyle birlikte büyüyecek, çok seviniyoruz. Ben de "yenge" oldum :)) İpek'i görünce Kaan'ın ne kadar büyüdüğünü farkettik eşimle. Kaan haftaya 2 ayını dolduruyor. Geçen haftaya kadar yenidoğan tulumları giyebiliyordu, artık 0-3'ler tam oluyor. Yakında onları da giyemeyecek muhtemelen.
Banyoda Chicco'nun şampuanını kullanıyorum. Kafasını Mustela'nın konak önleyici şampuanı ile yıkıyorum. Şimdiye kadar bir sorun olmadı. Gözüne şampuan kaçmadı hiç. 1-2 kere kafasına su dökerken gözüne geldiği oldu ama o zaman da Kaan ağlamadı. Banyo yapmayı seviyor oğlum, ancak çok açsa ağlıyor, banyonun bitmesini bekleyemiyor.
Kaan'In kakası bu ara hep yeşil. Ben de ona takıldım. Altın sarısı olması lazım ama 2-3 gündür sürekli yeşil. Yaprak yeşili gibi hem de. Doktorunu aradım sabah ama açmadı. Mesaj attım, cevap bekliyorum. İnternette araştırdım, fazla beslendiğini gösterirmiş. Bağırsaklar fazla çalıştığından olurmuş. Ateşi yok, kusmuyor, gazı normal. Yani hasta olduğunu ya da üşüttüğünü sanmıyorum. Bakalım doktor ne diyecek.

Bu arada pişik için ben Sebamed'in kremini kullanıyordum ama yine de Kaan'ın poposu kıpkırmızı oluyordu. Özellikle makat çevresinde kırmızı noktalar oluyordu. Banyodan sonra tüm vücuduna zeytinyağı sürüyorum. 1 haftadır altını her açtığımda da sadece zeytinyağı sürüyorum ve poposu pamuk gibi ve hiç kızarmıyor. Gece en az 6 saat altını açmıyorum, bezi kakalı olmasına rağmen yine de kızarmıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Sürmesi de kreme göre daha kolay. Spreyli şişeye koydum, 2 fıs fıs işlem tamam :))

Selaaam:)

Esra cım; biz de Tanem için MOTHERCARE in ürünlerini kullanıyoruz.. Şampuanı losyonu ve yağı.. Tanem çok mutlu.. hiç ağlamıyor yıkanırken.. Hatta genleşiyor üstüne bir de

Peliiiin; nerelerdesiniz kuzum yahu:)) Kaan gibi Tanemin poposunda da kırmızı noktalar oluştu.. Ben de zeytin yağı kullanıyorum ve ben de fısfıslı şişeye koydum Aklın yolu bir Ve asla 3 saatten fazla aynı bez ile kalmıyor tanem .. Ama buna rağmen o kırmızılıklara asabım bozuldu.. Bir ke kakamız kokuyor.. Sapsarı kaka yapıyor ama kokuyor.. Ve kaka yapacaı zaman barsaklar gurul gurul.. Ve kuzum kıvrım kıvrım kıvranıyor... Yarın dr a gideceğiz.. yoksa ben üzüntüden birhal olacağım.. Acaba bir yerlerde hata mı yapıyorum ben(

arkadaşlar topiğinizi baştan sona kadar okudum diyebilirim ara da atladığım günler olmuş olabilir ama genel olarak hep takipteydim sizi kızlar bende inşallah 2011 mayıs annesi olucam bir oğlum olacak inşallah bende tüp bebk hmilesiyim tüm bebeğini kucağına alan annelere ve bebeklerine sağlıklı mutlu huzurlu seneler diliyorum inşallah sağlıkla büyütürünüz yavrularınızı bizde 2011 mayıs anneleri topiğindeyiz ve şu an da çoğumuzun detaylı usg si yapıldı şeker yüklemelerimiz yapılacak sizleri ve aranızdaki dostluğu gıpta ederek izliyorum paylaşımlarınız çok güzel çok düzeyli kaliteli bir topiğiniz var benim sizden ricam bana tavsiyeleriniz neler yatk konusunda ve diğer yapılacak alışverişler konusunda neler gerkli gerçekten neleri almam şart değil bebğime hangi ürünleri kullanmalıyım ben biraz alışveriş yaptım ama daha çok eksiğim var ya da ben bilmediğimden öyle sanıyorum yani a dan zye sizin tecrübelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var tbi kuzularınızdan vakit bulup yazabilirseniz çok memnun olurm şimdiden çok sağolun......

Funda'cım Kaan'ın kakası da kokuyor. Ekşi ekşi :) Ben bayılıyorum, babası kaçıyor kokuyu alınca :) Gazla karışık kaka yapıyor genelde ve öncesinde kıpkırmızı kesiliyor. Ikınıyor, kıvranıyor bazen ama çoğunlukla gazdan ve bu yüzden uyanıyor zaten.
Doktor mesaj attı, ateş ve kusma yoksa kakanın rengi önemli değil diye. Boşuna telaşlanmayın demiş. Anne olmak hep endişe, hep telaş değil mi:) Neyse içim rahatladı.

cnm öncelikle hayırlı olsun salıkla kucaına al miniini inşallah
bak ne yapalım biliyormusun sen almk isyediin şeyi sor biz deneyimlerimizi yazalım
ben sana uzuuun bir liste yapmak istedim ammaaaaa minik canavar izin vermedi :)))

cnm az kalmış sanada salıkla kucağına al inşallah
sanada sevgiler

Kizlaarrr, nasilsiniz?...

Esracigim, biz de Kaan gibi Mustela'nin konak onleyici sampuanini kullaniyoruz. Diger kozmetiklerimiz de Mustela. Ben uzun zaman Emek'in poposuna hicbir sey surmedim, unibaby'nin islak mendiliyle sildim. Mama da verdigim o bir donemde sadece poposunun ici azicik kizardi, o zamandan beri mustela'nin pisik onleyici kremini kullaniyoruz. Ilk zamanlarda Emek altini actigimizda cok agliyordu, hicbir seye izin vermiyordu, simdilerde biraz daha sabredebiliyor, ben de artik krem surebiliyorum. Bebe yagi da ayni sekilde, zeytinyagini basta sureyim demistim ama ben de Merve gibi olumsuz birseyler okudum. Emek ciplakligi sevmediginden banyodan sonra yaglamak da cok zor oluyor. Birkac kez mustela'nin bebe yagini kullanabildim, saniyorum buyudukce alisacagiz.

Pelincim, kaka konusunda ben de ayni seyi okudum. Anne sutu ile beslenen bebegin kakasi ne kadar yesilse o kadar fazla besleniyor demekmis. Normali altin sarisiymis. Emek'in de uzun emdigi zamanlarda kakasi yesil oluyor, az emdigi zamanlarda da sari:))

Fundacigim, bebeklerin karinlarinin guruldamasi ne anlama geliyor bilmiyorum ama Emek ozellikle emerken bagirsaklari oyle fokurduyor. Hatta gaz sancisi ile kivranip cilginca aglarken sakinlessin diye emzirmeye baslayinca farkettim, emerken bagirsaklari fokur fokur yapiyor ve gazini oyle cikartiyor, o fokurdama olmazsa gazi kolay cikaramiyor. Kakanin civik ve kokulu olmasi zaten bekledigimiz birsey degil mi?

kızlar bilgiler için teşekkürler. eflinde emerken karnı gurul gurul. bu sesler ve sık hıçkırma gaz belirtileriymiş. eflin ıkınıp kızarıyor ama emme sırasında gazını çıkarıp kaka yapıyor. kakası 2 gündür normal kıvamda. rengi sarı.bende 2 gündür still tee içmiyorum. geceleri saat 22 ile 05 arası krizlere devam ediyor. emmek istiyor bende meme veriyorum ama kızıyor sanıyorumki süt az geliyor ona kızıyor bibreonda mama vereyim diyorum onuda istemiyor dün gece ilk kez emzik verdim aldı cok cok 2 saat emdi ama uyumadı.ama ağlama krizide son buldu dün gecelik:) dr.bir arkadaşımla konuştum onun bebeği 23 günlük o da emziğe alıştırmaya çalışıyormuş emme güdüsünü gidersin diye.2 yaşına kadar zararı yok ded hatta çene kaslarını güçlendirir dedi. bende çok ağlarsa veririm diye düşünüyorum.nukun 0 numarası vardı bu günde avent aldım 0 numara. ikisinide emiyor. (yapmıcam dediğim herşeyi yapıyorum mama vermem dedim veriyorum,emzik vermem dedim veriyorum..)
biz her banyodan sonra bübhen milkle masaj yapıyoruz.eğer çook acıktıysa ağlıyor o zaman kısa sürüyor masajımız.
5-6 saatlik krizlerden ve toplamda 7-8 saatlik uykusuzluktan sonra eflin 6 saat uyuyor altını değiştirmiyorum bu sürede.eğer çok ıkınırsa ve çok sulu kaka yaparsa o zaman poposu kızarıyor bephantene iyi geliyor. konak yok bizde sık sık yıkanan saç derisinde olmazmış diye duydum.biz her akşam banyo yapıyoruz ama nafile rahat bir uyku gene yok
bu gün ikinci kez eflinle beraber alışveriş merkezine gittik.kanguruda taşıdım eflini.araba koltuğu var ama bebekle çok ağır oluyor. kanguruda çok rahat ediyor hemen uyuyor. ama şu travel sistem arabalardan almadığıma çok pişman oldum.araba koltuğu üstüne takılanlardan. bu gün chicco da gördüm 0+ araba yapmışlar hem yüzünü sana hemde dışarı dündürebiliyorsun.ve tek parça. oturağı tamamen yatabiliyor doğumdan itibaren 18kg ya kadar uygunmuş. bakalım fuarı bekleyeyim diyorum zaten ne kaldıki. o zaman detaylı bakarım. bu gün birde tiny love prenses oun halısı aldık.eve gelince yatırdık epey ilgisini çekti. gündüzleri biraz oyalasa onu yeter bana:)
bizde 0-3 ay kıyafetlere geçtik. artık tulum ve pijama vari kıyafetler yerine elbiseler,kotlar, salopetler giyiyoruz:) ama evde yine ikili takım penye yada polar kıyafetler giyiyoruz.

Arkadaşlar bebek kozmetik ürünlerinde özellikle organik isteği olan varsa earth mama (pişik kremi çok methediliyor) logona ve naturebaby (bunun da vücut kremi) markalarını kullnabilirsiniz.
Gizemlicim az kaldı kalmasına ama acaba normal mi doğum yapsam diye düşünüyorum. Sanırım çoğunuz sezaryenle doğurdu riski minimize etmek açısından. Biraz akıl verseniz çok yardımı olacak

slm kızlar
bende durumlar kötü bir kaç seferdir şiddetli sancı çekiyordum gaz sancısı sanıp erteledim dün artık dayanılmaz ve uzun sürünce acile gittik safra kesemde taş var çok sayıda acill amaliyat karaciğer enzimlerim çok yüksek çıkıyor yarım emar çekilcek eğer iltehaplanma varsa endoskopi yapılım sonra amaliyat bir sürü ilaç içiyorum dr süte geçmez dedi ama yinede endişe ediyorum
çocuklarıma kayınvalidem ve görümcem bakıyo çok moralim bozuk ertelemek daha tehlikeli
dua edin iltihap çıkmasın amaliyata razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…