Kızlar selam,
Ezgi'cim senden haber almak iyi oldu, daha sık yaz, merak ediyorum.
Kaan'ın kakası 1 haftadır yeşile döndüğünden ve 2 gündür sürekli gaz çıkardığından ptesi günkü kontrolü beklemeden bugün başka bir doktora gittik. Doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoru iyi biri ama kontrollerde Kaan'ı muayene edişi, sorularıma verdiği cevaplar beni pek tatmin etmemişti. Kaan'ı hemşire soyuyor, doktor sadece muayenesini bitirip giydirmeyi vs bize bırakıyordu. Herneyse 2. bir doktor ile görüşmeyi ne zamandır süşünüyordum. 2 gece üstüste uykularımız sürekli gaz yüzünden bölününce aldım oğlumu gittim ASM'ye.
Sabah müsait olan ilk doktoru seçtim. Uzm. Dr. Haydar Bey. Kaan'ı kangurudan çıkarır çıkarmaz kucağına aldı ve omzunda bir süre tuttu. Bu arada beni dinledi. Sonra Kaan'ı kendi soydu ve bu arada bana bir sürü şey anlattı. Gazını nasıl çıkarmamız gerektiğini anlattı. O konuşurken arada ben birşeyler söylemeye kalkınca da beni azarladı :)) Önce o anlatacakmış sonra ben konuşabilirmişim. Biraz gerildik açıkcası ama benim hoşuma gitti.
Kaan'ı yüzüstü yatırmamı söyledi. Yatağın altına battaniye vs koyup kaldırmamı, kaan'ın bacaklarının arasına da havlu koymamı söyledi. Kaymaması için. Gece-gündüz böyle yatabilirmiş.
Kaan'ın ağzında pamukçuk varmış. Doktor onun için antifungal ilaç verdi. Günde 3 kez emzirdikten sonra 1 çay kaşığı vereceğiz. Gazı için de metsil diye bir ilaç verdi. Günde 4 kez emzirmeden önce 5 damla.
Beslenme sonrası gazını çıkardıktan sonra yarım saat omzumda dik olarak yatırmam lazımmış. Gazı çıkarıp hemen yatrımamalıymış. Böylece süt mideye iner, gaz oluşumu azalırmış.
Beslenmeyi saate göre ayarlama dedi. Ne zaman isterse emzirmeliymiş. Bazen her saat bazen 5-6 saat sonra. Kaan ne zaman isterse.
Bu ayda dişetleri kaşınmaya başlarmış. O yüzden de sık emmek istermiş. Umarım dişleri çok erken çıkmaz. Dişeti için de bir jel verdi.
Bir de evde bulunsun diye soğuk algınlığı için şurup verdi.
Kaan 5600 gr olmuş. 1300 gr almış bu ay, fazla ama Anne sütü olduğu için sakıncası yok. Boyu fazla uzamamış, 54,5 cm. Asıl sıkıntı kafamız: 42 cm (( 2 ayda 6 cm büyüme var. Doktor kranial usg istedi. Birazdan götüreceğim. Umarım kötü birşey yoktur, hidrosefali olabilir (( Canım çok sıkıldı, ağlayıp duruyorum.
Akşam sonucu bildirirm size...
Kızlar dua edin bize,
Pelincigim ASM'deki doktor tam benim kafamdaymis:)) Doktorunun onerdiklerini kusma okumalari yaparken tesadufen ogrenmistim, kendi doktorumuz bunlari fazlaca anlatmamisti. Sansin varmis ki rastgele gittigin doktor gayet yetkin ve ilgili biri cikmis.
Bas cevresi konusunda birsey oldugunu sanmiyorum. Emek de Kaan da dogustan iriydiler, hatta ultrasonlarimizda bile oyle cikiyordu. Hem benim ailem hem de esimin ailesinde kafa buyuktur, soyle agiz tadiyla kafama gore bir sapka bulabildigimi hatirlamam mesela:)) Saka bir tarafa Emek'in de bugun olculen bas cevresi 41 cm. Kilosunun 5000 gr oldugu dusunulurse Kaanla aralarindaki 600 gr fark belki de kafa cevresinde 1 cm farka tekabul ediyordur. Benim doktorum herhangi birsey soylemedi kafa cevresi konusunda. Belki doktorun tipki bizimkinin bebeklerde normal olarak gorulebulen kalpte mitral kapak acikligi hakkinda ici rahat etsin diye kalp ekosu istemesi gibi birseydir. Hic meraklanma, birsey cikmayacak.
Son düzenleme: