• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

slm kızlar
bende durumlar kötü bir kaç seferdir şiddetli sancı çekiyordum gaz sancısı sanıp erteledim dün artık dayanılmaz ve uzun sürünce acile gittik safra kesemde taş var çok sayıda acill amaliyat karaciğer enzimlerim çok yüksek çıkıyor yarım emar çekilcek eğer iltehaplanma varsa endoskopi yapılım sonra amaliyat bir sürü ilaç içiyorum dr süte geçmez dedi ama yinede endişe ediyorum
çocuklarıma kayınvalidem ve görümcem bakıyo çok moralim bozuk ertelemek daha tehlikeli
dua edin iltihap çıkmasın amaliyata razıyım

Canım çoook geçmiş olsun. Ameliyat laparoskopik yapılıyor bildiğim kadarıyla. Tez zamanda iyileşmeni diliyorum..:nazar:

slm kızlar
bende durumlar kötü bir kaç seferdir şiddetli sancı çekiyordum gaz sancısı sanıp erteledim dün artık dayanılmaz ve uzun sürünce acile gittik safra kesemde taş var çok sayıda acill amaliyat karaciğer enzimlerim çok yüksek çıkıyor yarım emar çekilcek eğer iltehaplanma varsa endoskopi yapılım sonra amaliyat bir sürü ilaç içiyorum dr süte geçmez dedi ama yinede endişe ediyorum
çocuklarıma kayınvalidem ve görümcem bakıyo çok moralim bozuk ertelemek daha tehlikeli

canim cok gecmis olsun, kendini ihmal etme iyi haberlerini getir bize Insallah.

slm kızlar

Cok gecmis olsun canim, doktor sute gecmez diyorsa gecmiyordur hic merak etme, allah acil sifalar versin. Umarim en kolay sekilde bunu da atlatirsin.

Ben de de safrakesesinde taş çıktı:((((( Dün böbrek USG yaptırdım, orada tesadüfen göründü:(( Benim dr da ameliyat dedi... Ama benim şimdilik ağrım yok dedim, olmam dedim.. Ama tabi ileri tetkikleri yaptırmadım... Belki de benim de karaciğer enzimlerim yüksektir:(( Elvinnazcım çok geçmiş olsuuun... Benim de 10 gün sonra kontrolüm var, bakalım sonuç ne olacak.. Yaw bebeklerimiz daha çok küçük.. ameliyat falan çok zor olur.. Yazık kuzucuklara.. nereden çıktı bu aksilikler.. Bunca sıkıntı ile bebek sahibi olduk, bir de şimdi yaşananlara bak:(((((((((((

Arkadaşlar bebek kozmetik ürünlerinde özellikle organik isteği olan varsa earth mama (pişik kremi çok methediliyor) logona ve naturebaby (bunun da vücut kremi) markalarını kullnabilirsiniz.
Gizemlicim az kaldı kalmasına ama acaba normal mi doğum yapsam diye düşünüyorum. Sanırım çoğunuz sezaryenle doğurdu riski minimize etmek açısından. Biraz akıl verseniz çok yardımı olacak:59:

kızlar bilgiler için teşekkürler. eflinde emerken karnı gurul gurul. bu sesler ve sık hıçkırma gaz belirtileriymiş. eflin ıkınıp kızarıyor ama emme sırasında gazını çıkarıp kaka yapıyor. kakası 2 gündür normal kıvamda. rengi sarı.bende 2 gündür still tee içmiyorum. geceleri saat 22 ile 05 arası krizlere devam ediyor. emmek istiyor bende meme veriyorum ama kızıyor sanıyorumki süt az geliyor ona kızıyor bibreonda mama vereyim diyorum onuda istemiyor dün gece ilk kez emzik verdim aldı cok cok 2 saat emdi ama uyumadı.ama ağlama krizide son buldu dün gecelik:) dr.bir arkadaşımla konuştum onun bebeği 23 günlük o da emziğe alıştırmaya çalışıyormuş emme güdüsünü gidersin diye.2 yaşına kadar zararı yok ded hatta çene kaslarını güçlendirir dedi. bende çok ağlarsa veririm diye düşünüyorum.nukun 0 numarası vardı bu günde avent aldım 0 numara. ikisinide emiyor. (yapmıcam dediğim herşeyi yapıyorum:( mama vermem dedim veriyorum,emzik vermem dedim veriyorum..)
biz her banyodan sonra bübhen milkle masaj yapıyoruz.eğer çook acıktıysa ağlıyor o zaman kısa sürüyor masajımız.
5-6 saatlik krizlerden ve toplamda 7-8 saatlik uykusuzluktan sonra eflin 6 saat uyuyor altını değiştirmiyorum bu sürede.eğer çok ıkınırsa ve çok sulu kaka yaparsa o zaman poposu kızarıyor bephantene iyi geliyor. konak yok bizde sık sık yıkanan saç derisinde olmazmış diye duydum.biz her akşam banyo yapıyoruz ama nafile rahat bir uyku gene yok:(
bu gün ikinci kez eflinle beraber alışveriş merkezine gittik.kanguruda taşıdım eflini.araba koltuğu var ama bebekle çok ağır oluyor. kanguruda çok rahat ediyor hemen uyuyor. ama şu travel sistem arabalardan almadığıma çok pişman oldum.araba koltuğu üstüne takılanlardan. bu gün chicco da gördüm 0+ araba yapmışlar hem yüzünü sana hemde dışarı dündürebiliyorsun.ve tek parça. oturağı tamamen yatabiliyor doğumdan itibaren 18kg ya kadar uygunmuş. bakalım fuarı bekleyeyim diyorum zaten ne kaldıki. o zaman detaylı bakarım. bu gün birde tiny love prenses oun halısı aldık.eve gelince yatırdık epey ilgisini çekti. gündüzleri biraz oyalasa onu yeter bana:)
bizde 0-3 ay kıyafetlere geçtik. artık tulum ve pijama vari kıyafetler yerine elbiseler,kotlar, salopetler giyiyoruz:) ama evde yine ikili takım penye yada polar kıyafetler giyiyoruz.

Kizlaarrr, nasilsiniz?...

Esracigim, biz de Kaan gibi Mustela'nin konak onleyici sampuanini kullaniyoruz. Diger kozmetiklerimiz de Mustela. Ben uzun zaman Emek'in poposuna hicbir sey surmedim, unibaby'nin islak mendiliyle sildim. Mama da verdigim o bir donemde sadece poposunun ici azicik kizardi, o zamandan beri mustela'nin pisik onleyici kremini kullaniyoruz. Ilk zamanlarda Emek altini actigimizda cok agliyordu, hicbir seye izin vermiyordu, simdilerde biraz daha sabredebiliyor, ben de artik krem surebiliyorum. Bebe yagi da ayni sekilde, zeytinyagini basta sureyim demistim ama ben de Merve gibi olumsuz birseyler okudum. Emek ciplakligi sevmediginden banyodan sonra yaglamak da cok zor oluyor. Birkac kez mustela'nin bebe yagini kullanabildim, saniyorum buyudukce alisacagiz.

Pelincim, kaka konusunda ben de ayni seyi okudum. Anne sutu ile beslenen bebegin kakasi ne kadar yesilse o kadar fazla besleniyor demekmis. Normali altin sarisiymis. Emek'in de uzun emdigi zamanlarda kakasi yesil oluyor, az emdigi zamanlarda da sari:))

Fundacigim, bebeklerin karinlarinin guruldamasi ne anlama geliyor bilmiyorum ama Emek ozellikle emerken bagirsaklari oyle fokurduyor. Hatta gaz sancisi ile kivranip cilginca aglarken sakinlessin diye emzirmeye baslayinca farkettim, emerken bagirsaklari fokur fokur yapiyor ve gazini oyle cikartiyor, o fokurdama olmazsa gazi kolay cikaramiyor. Kakanin civik ve kokulu olmasi zaten bekledigimiz birsey degil mi?

slm kızlar

Ben de de safrakesesinde taş çıktı:((((( Dün böbrek USG yaptırdım, orada tesadüfen göründü:(( Benim dr da ameliyat dedi... Ama benim şimdilik ağrım yok dedim, olmam dedim.. Ama tabi ileri tetkikleri yaptırmadım... Belki de benim de karaciğer enzimlerim yüksektir:(( Elvinnazcım çok geçmiş olsuuun... Benim de 10 gün sonra kontrolüm var, bakalım sonuç ne olacak.. Yaw bebeklerimiz daha çok küçük.. ameliyat falan çok zor olur.. Yazık kuzucuklara.. nereden çıktı bu aksilikler.. Bunca sıkıntı ile bebek sahibi olduk, bir de şimdi yaşananlara bak:(((((((((((

Bilgeciğim ve Esracığım bebekler kendi huylarını bize alıştırıyorlar kral onlar onlar ne derse o oluyor bizlerde zamanla alışıyoruz deneye deneye buluyoruz doğruyu.Esracığım bende ne yapmak istemesemde yapmak zorunda kaldım ama ne yapalım bu annelik bize şunu öğretti ki asla ''asla'' denemeyeceksin çünkü he başına geliyor...

Denizciğim bizim çoğumuz sezaryeni doktor önerisi ile yaptık sadece tüp diye bu kararı almadık yani kimimiz erken doğum yaptı kimisi ameliyat olmuştu kimisinin acil suyu geldi kimisinde şeker çıktı kimisinde de tansiyon aslında hepimizin içinde bir parça yatıyordu normal doğum hatta bazılarımız çok istemiştik ama kısmet bu işler doğumda son 1 ay kalana kadar yöntem belirlemelk yanlış gidişat uygunsa normal doğum mucizesini tatmanı tavsiye ederim ama sıkıntı olursa tabiki sezaryen sen şimdiden kafa yorma bunlara olur mu ben o kadar hazırlık yaptık süstü vs vs..ama doğum çantamı ağabeyim hazırladı odamızı arkadaşlarım süsledi o sebepten oluruna bırak hamileliğin tadını çıkar annelik ayrı güzel ama insan hamile olduğu anları inan ki özlüyor

Elvinnaz ve Funda yağı bu taş ağrısı fenadır elvinciğim nasıl dayanıyorsun iki çocukla allah acil şifalar versin en azından çaresi olan bir durum bir an önce ameliyat ol ve kuzucuklarına dön tatlım geçmiş olsun şimdiden

Fundam şükür ki aprın yok bide o olsa zaten yalnızsın çekilmezdi o zaman sağlığın açısından problem yoksa Tanem biraz büyüyünce yaptırmak tabiki en iyisi allah şifa versin tatlım

Kızlar Lİna çok hasta nezle olmuştu bebeğim 6 gündür çekiyor burnu akıyor hep hırıltı var ve 3-4 gecedir öksürük nöbetleri var bu son iki gündür gündüzde öksürük krizine giriyor çırpınıyor resmen yavrum o öksürdükçe ben ağlıyorum içimiz parçalanıyor..

Kendi doktorumuz asist çurup verdi yarım çay kaşığı sabah akşam içiyor...1 hafta içnde geçmezse antibiyotiğe başlarız dedi doktor bende 5. günde dayanamadım doktora götürmek istedim sonra düşündüm dedim adam o zaman verelim antibiyotik diyecek diye dedim bir başka doktora götüreyim oda böyle bir yol mu izleyecek..

Yeni doktor şurubu kes bu çocukta ciğerde bir sıkıntı yok geniz akıntısı var onu yutuyor ve gıcık yapıyor günde 3 kere serum fizyolojik ver ve arkasından orti bebe nazal burun aspiratörü ile temizle dedi kızlar bu burun aspiratörü mucizevi birşey resmen burun için üretilmiş bir elektrik süpürgesi Lina'dan bir sümük çıkıyor :1: büyük adam gibi...Ama yinede rahat edemedi garibim..

Şimdi ben şurubu kesmedim devam ediyorum sizce kendi doktoruma gideyim mi 1 hafta dolunca yoksa bu yeni gittiğim doktorun dediğini mi uygulayayım bana göre ufak bir antibiyotik almadan bu akıntı kurumayacak......ama bir yandan da yoğun bakımda antibiyotik aldı diye korkuyorum..karasız kaldım akıl verin kızlar..

canım zaten bu hastalığı gebelik tetikliyormuş ve en önemlisi kullandığımız tüp bebek tedavisindeki ilçalrın yan etkileriymş birde ben doğumu ertelemek için nidilat ve 10 şişe serum yemiştim anlıcan acısı şimdi çıkıyo
sancı dayanılmıycak kadar ve uzun nefesin kesiliyo adeta sonra birden geçiyo taşın kımıldaması lazımmış
ben çok ağladım çocuklarım çok küçük diye ama sonra büyüynce daha zor
emzirmeye gelince dr amaliyattan çıkınca bir saat sonra emzirebilrisin dedi ama durumum ne olur bilemiyorum
korkunun ecele faydası yok bende iltehaptanda şüpheleniyo bu gün emar çekildi ve sonucuna göre endokopi yapacak beni asıl korkutan o işte nasıl yaptırcam isterse
yavrularıma hasta olup ilerde hiç bakamamk tansa bir gün idare edicez beni çok arıyım ağlıycaklar biliyorum çünkü emerek uyuyorlar
öle böle olucam karaciğer enzimlerimi düşerse haftaya olucam doğum yaptığım hastanede
inş sorunsuz bir amaliyat olur
dualarınızı bekliyorum
hepinize çok tşk ederim kızlar

Geçmiş olsun Funda'm, nedir bu çektiğimiz bizim yaa :(( Doğum sonrası doktor, hastane dolaşıp duruyoruz. Tedavisi olan şeyler bunlar, ameliyat ile halloluyorsa bence beklemeyin. Bak ben hemoroid ameliyatı olduğumda Kaan 11 günlüktü. Sezaryeni çabuk atlattık hepimiz, siz de safra kesesini kolay atlatırsınız gibi geliyor bana.

Dün gece bugüne kadar en sıkıntılı gecemizdi. Toplamda 2,5 saat uyuyabildik. Kaan bütün gece gaz çıkardı. Çok ağlamadı kuzum ama gaz çıkarmaktan uyuyamadı bir türlü. Gaz çıkarmak için de sürekli emmek istedi. Bir ara ikimizde sızmışız :)) Sabah 8'de ancak uyudu. 3 saat uyusa bari.

slm kızlar dün benimde kontrolüm vardı bebeğim 3025 gr veeeee p.tesi sabah 8 de sezeryan olucam çok şükür kavuşuyorum kızıma inş. sağlıcakla alırım kucağıma. bana dua edin çabuk iyileşiyim çok korkuyorumm.Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin inş...:emir_bebek:

arkadaşlar merhaba benim kızım bugün 11 günlük oldu göbeği düştü bugünde banyo yaptırdık bi sorunumuz var bir türlü uyandıramıyorum çok derin uykusu var uyusa 5 6 saat uyuyuyo emmeleri yeni yeni düzeldi slikon göğüs ucuyla emzirebiliyorum ancak ne yapacağımı şaşırdım neler yapabilirim teşekkürler

arkadaşlar merhaba benim kızım bugün 11 günlük oldu göbeği düştü bugünde banyo yaptırdık bi sorunumuz var bir türlü uyandıramıyorum çok derin uykusu var uyusa 5 6 saat uyuyuyo emmeleri yeni yeni düzeldi slikon göğüs ucuyla emzirebiliyorum ancak ne yapacağımı şaşırdım neler yapabilirim teşekkürler

Sema'cım doktora danıştın mı? Kızında sarılık var mı? Sarılık varsa bu kadar uzun uyuyor olabilir, kesinlikle uyandırmalısın. 11 günlük bebek için 5-6 saat uyku çok fazla. Kan şekeri düşebilir. Uyanması için ılık ıslak bezle ensesini silmeyi, eline ıslak pamuk koymayı dene. Eğer hala uyanmazsa burnunu çok az sıkmayı dene. Çok sık yapılacak bir şey değil ama hiç uyanmazsa işe yarar.
Yine de öncelikle doktorunu aramanı tavsiye ederim.

canım ben haşimato hastasıyım doğduktan 3 gün sonra kan alındı tsh ı 7.2 çıktı doktorumuz çık yüksek bi değer değil dedi yarın terardan kan alınacak sarılığa gelince öyle belirgin bir sarılığı yok olsa anlarım bugün banyodan sonra dahada ağırlaştı uykusu oyyyy ne zor ya içim acıyo o aç yatarken yarın ne diyecek bakalım doktor

slm kızlar

canım hiç moralini bozma sezeryandan sonra safra kesesi en sık rastlanan rahatsızlık batının açılması tetikliormuş..2 arkadaşımda bebekleri 1 aylıkken safra kesesi ameliyatına girdiler..çok basit bi ameliyat ve 1 günde ayağa kalktılar emzirmeye devam ettiler..hiç üzülmee canımm sakın erteleme sancısı daha beter artıor

tatlıımm çok geçmiş olsun sana da dedim ya sezeryan çok etkilio safra kesesini ama çözümü çok kolay hemen müüdahale et bence ağrımasını bekleme sonra daha zor olur..

Kızlar Lİna çok hasta nezle olmuştu bebeğim 6 gündür çekiyor burnu akıyor hep hırıltı var ve 3-4 gecedir öksürük nöbetleri var bu son iki gündür gündüzde öksürük krizine giriyor çırpınıyor resmen yavrum o öksürdükçe ben ağlıyorum içimiz parçalanıyor..

Kendi doktorumuz asist çurup verdi yarım çay kaşığı sabah akşam içiyor...1 hafta içnde geçmezse antibiyotiğe başlarız dedi doktor bende 5. günde dayanamadım doktora götürmek istedim sonra düşündüm dedim adam o zaman verelim antibiyotik diyecek diye dedim bir başka doktora götüreyim oda böyle bir yol mu izleyecek..

Yeni doktor şurubu kes bu çocukta ciğerde bir sıkıntı yok geniz akıntısı var onu yutuyor ve gıcık yapıyor günde 3 kere serum fizyolojik ver ve arkasından orti bebe nazal burun aspiratörü ile temizle dedi kızlar bu burun aspiratörü mucizevi birşey resmen burun için üretilmiş bir elektrik süpürgesi Lina'dan bir sümük çıkıyor :1: büyük adam gibi...Ama yinede rahat edemedi garibim..

Şimdi ben şurubu kesmedim devam ediyorum sizce kendi doktoruma gideyim mi 1 hafta dolunca yoksa bu yeni gittiğim doktorun dediğini mi uygulayayım bana göre ufak bir antibiyotik almadan bu akıntı kurumayacak......ama bir yandan da yoğun bakımda antibiyotik aldı diye korkuyorum..karasız kaldım akıl verin kızlar..

kuzummm çok geçmiş olsun lina ma ayy yavrummm bu fıstıklar büyüyünceye kadar içimiizi yakıcak bu hastalıkları ama bu kadar olsunlar tek griple uğraşalım.. orti bebe yi derin doğduğundan beri kullanıoruz biz çokk ii geliyor başka hiç bişi ile temizleyemiorum burnunu...

bizde haberler ise şöle:

derin tam 1 ayını bitirdi 4250 gr..dünden önceki gün aşımızı olduk hepatit b..sürekli emişme halindeyiz ama 4 saatte bir emmenin arkasından çıldırıor açım die 90 cc mama yiyioruz..sütüm yetmior elimden geleni yaptım neredeyse 4 saat memede bile kaldık ama artmadı..doktorumuz elinden geldiğince emzir ama yetmediği yerde mama verebilirsin bi sakıncası yk dedi..

uyku saatlerimiz tamamen değişti şimdi gözünden uyku akıor ama uyumamak için direnior mızıldanıor..bende her türlü ezberlerimi bozdum direk emziğe başvurdum onu emerken uyutabiliorum..kucağa tamamen alışmış durumdayız:(:( en sevdiği şey ben konuşayım o kafasını kaldırsın beni dinlesin:):)yakında maasal kitaplarına başvuracağım anlatacaklarım bitti zira:))

çok şükür ki gaz sancımız yok derin hanımda oldukça rahat bu konuda herkesin yanında her an gazını çıkarıor çıkan sese kimseler inanamıor:):) ben nar a bağlıorum bu konuda rahat etmemi...

hepinizi çok özledim burdaki sohbetlerimizide fırsat bulabildikçe girip okuorum mutalka...hepinizi kocamannnn öptümm

tatlıımm çok geçmiş olsun sana da dedim ya sezeryan çok etkilio safra kesesini ama çözümü çok kolay hemen müüdahale et bence ağrımasını bekleme sonra daha zor olur..

kuzummm çok geçmiş olsun lina ma ayy yavrummm bu fıstıklar büyüyünceye kadar içimiizi yakıcak bu hastalıkları ama bu kadar olsunlar tek griple uğraşalım.. orti bebe yi derin doğduğundan beri kullanıoruz biz çokk ii geliyor başka hiç bişi ile temizleyemiorum burnunu...

bizde haberler ise şöle:

derin tam 1 ayını bitirdi 4250 gr..dünden önceki gün aşımızı olduk hepatit b..sürekli emişme halindeyiz ama 4 saatte bir emmenin arkasından çıldırıor açım die 90 cc mama yiyioruz..sütüm yetmior elimden geleni yaptım neredeyse 4 saat memede bile kaldık ama artmadı..doktorumuz elinden geldiğince emzir ama yetmediği yerde mama verebilirsin bi sakıncası yk dedi..

uyku saatlerimiz tamamen değişti şimdi gözünden uyku akıor ama uyumamak için direnior mızıldanıor..bende her türlü ezberlerimi bozdum direk emziğe başvurdum onu emerken uyutabiliorum..kucağa tamamen alışmış durumdayız:(:( en sevdiği şey ben konuşayım o kafasını kaldırsın beni dinlesin:):)yakında maasal kitaplarına başvuracağım anlatacaklarım bitti zira:))

çok şükür ki gaz sancımız yok derin hanımda oldukça rahat bu konuda herkesin yanında her an gazını çıkarıor çıkan sese kimseler inanamıor:):) ben nar a bağlıorum bu konuda rahat etmemi...

hepinizi çok özledim burdaki sohbetlerimizide fırsat bulabildikçe girip okuorum mutalka...hepinizi kocamannnn öptümm

canim su nar isini biraz anlatir misin dogar dogmaz mi verdi cay kasigiyla mi? ne kadar:) bende duyuyorum ise yaradigini, denemek istiyorum. hamilelegimde cok yedim, ogluma yabanci bir tat olmayacak:)

canım zaten bu hastalığı gebelik tetikliyormuş ve en önemlisi kullandığımız tüp bebek tedavisindeki ilçalrın yan etkileriymş birde ben doğumu ertelemek için nidilat ve 10 şişe serum yemiştim anlıcan acısı şimdi çıkıyo
sancı dayanılmıycak kadar ve uzun nefesin kesiliyo adeta sonra birden geçiyo taşın kımıldaması lazımmış
ben çok ağladım çocuklarım çok küçük diye ama sonra büyüynce daha zor
emzirmeye gelince dr amaliyattan çıkınca bir saat sonra emzirebilrisin dedi ama durumum ne olur bilemiyorum
korkunun ecele faydası yok bende iltehaptanda şüpheleniyo bu gün emar çekildi ve sonucuna göre endokopi yapacak beni asıl korkutan o işte nasıl yaptırcam isterse
yavrularıma hasta olup ilerde hiç bakamamk tansa bir gün idare edicez beni çok arıyım ağlıycaklar biliyorum çünkü emerek uyuyorlar
öle böle olucam karaciğer enzimlerimi düşerse haftaya olucam doğum yaptığım hastanede
inş sorunsuz bir amaliyat olur
dualarınızı bekliyorum
hepinize çok tşk ederim kızlar
HAyırlısıyla atlatırız inşallah Canım... Allah sana şifa versin... Ben de önümüzdeki hafta yeniden tetkiklere başlayacağım.. Bebekle ne zor işler:((((
Geçmiş olsun Funda'm, nedir bu çektiğimiz bizim yaa :(( Doğum sonrası doktor, hastane dolaşıp duruyoruz. Tedavisi olan şeyler bunlar, ameliyat ile halloluyorsa bence beklemeyin. Bak ben hemoroid ameliyatı olduğumda Kaan 11 günlüktü. Sezaryeni çabuk atlattık hepimiz, siz de safra kesesini kolay atlatırsınız gibi geliyor bana.

Dün gece bugüne kadar en sıkıntılı gecemizdi. Toplamda 2,5 saat uyuyabildik. Kaan bütün gece gaz çıkardı. Çok ağlamadı kuzum ama gaz çıkarmaktan uyuyamadı bir türlü. Gaz çıkarmak için de sürekli emmek istedi. Bir ara ikimizde sızmışız :)) Sabah 8'de ancak uyudu. 3 saat uyusa bari.
Kolay olur umarım Pelin... Sadece bir gün emziremeyeceksek sorun değil tabi, ama nekahat dönemi nasıl olur bu ameliyatın o beni düşündürüyor işte..

Önceki gece Tanem de çok gazlı idi.. Ve saat 2.30 da bir uyandı, ve ertesi akşam saat 11 e kadar hiç uyumadı kuzum.. aynen kaan gibi gaz atabilmek için memeye yapıştı.. ama öyle bir çekiyor ki, iki göğsümü de yara yaptı yavrucak.. Demek ne kadar ızdırabi var ki o kadar kuvvetli çekiyor memeyi...
Neyse ki akşam saat 11 gibi rahatladı.. Bir de nazar değiyor bu kuzulara sanki:((((( Babası akşam okudu kızama ve rahatladı pelin yaaa... Sen de oku veya okut Kaanı.. Nas ve felak surelerini oku..
Arkadaşım, bebeğin o kadar uzun uyumasına izin verme.. Pelin yazmış, kan şekeri düşer ve sarılık uykuyu tetikler.. Sarılık arttıkça bebek uyur, bebek uyudukça sarılık artar... Ne yap yap uyandır.. Pelinin yazdıklarına ek olarak ayaklarını çıkmanı öneririm.. Tabanlarına fiske ile vur, sık, topuklarını ısır:) Şaka gibi ama öylee.. Benim kızım 2 gün sarılık nedeni ile küvezde kaldı.. orada ben uyandıramıyordum, emzirme saatlerinde , hemşireler ayaklarına öyle vuruyor, öyle sıkıyorlardı ki, neden yapıyorsunuz dediğimde, canının yanması uyumasından daha hayırlı demişlerdi... Bol sağlıklı günler diliyorum size..

canım çok teşekkürler önerileriniz için benim cimcime gece açıldı maşallah emdi emdi doymadı sabahta üç dört kez ard arda emdi iki göğsümdende çok şükür çok korkmuştum bugün 12 günlük oldu sarılık sonradan oluyomu ki bilmiyorum gerçekten teşekkürler tekrardan

elvinnaz , quality geçmiş olsun kızlar , Allah şifa versin , inşallah kolayca atlatırsınız...

anneler nasılsınız,

uykusuzluktan hiç bakamıyorum nete,

merve kızına geçmiş olsun canım,

bu arada kuru inciri kaynatıp içine biraz pekmez koyup pişirdim, soğutup her gün azar azar yiyorum, hem süt yapıyor hem de bebişim gaz sorunu azaldı gibi

bir de kayısı üzüm hoşafı yiyorum

zinco dmla da veriyoruz iki kere 4 damla
belki faydası olur ,

çok gaz sancısı olunca yüzükoyun yatırıyorum geçiyo biraz

annelik zor iş ama çok tatlı
Rabbim dileyen herkeze tattırsın ..

Kızlar selam,

Ezgi'cim senden haber almak iyi oldu, daha sık yaz, merak ediyorum.

Kaan'ın kakası 1 haftadır yeşile döndüğünden ve 2 gündür sürekli gaz çıkardığından ptesi günkü kontrolü beklemeden bugün başka bir doktora gittik. Doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoru iyi biri ama kontrollerde Kaan'ı muayene edişi, sorularıma verdiği cevaplar beni pek tatmin etmemişti. Kaan'ı hemşire soyuyor, doktor sadece muayenesini bitirip giydirmeyi vs bize bırakıyordu. Herneyse 2. bir doktor ile görüşmeyi ne zamandır süşünüyordum. 2 gece üstüste uykularımız sürekli gaz yüzünden bölününce aldım oğlumu gittim ASM'ye.
Sabah müsait olan ilk doktoru seçtim. Uzm. Dr. Haydar Bey. Kaan'ı kangurudan çıkarır çıkarmaz kucağına aldı ve omzunda bir süre tuttu. Bu arada beni dinledi. Sonra Kaan'ı kendi soydu ve bu arada bana bir sürü şey anlattı. Gazını nasıl çıkarmamız gerektiğini anlattı. O konuşurken arada ben birşeyler söylemeye kalkınca da beni azarladı :)) Önce o anlatacakmış sonra ben konuşabilirmişim. Biraz gerildik açıkcası ama benim hoşuma gitti.
Kaan'ı yüzüstü yatırmamı söyledi. Yatağın altına battaniye vs koyup kaldırmamı, kaan'ın bacaklarının arasına da havlu koymamı söyledi. Kaymaması için. Gece-gündüz böyle yatabilirmiş.
Kaan'ın ağzında pamukçuk varmış. Doktor onun için antifungal ilaç verdi. Günde 3 kez emzirdikten sonra 1 çay kaşığı vereceğiz. Gazı için de metsil diye bir ilaç verdi. Günde 4 kez emzirmeden önce 5 damla.
Beslenme sonrası gazını çıkardıktan sonra yarım saat omzumda dik olarak yatırmam lazımmış. Gazı çıkarıp hemen yatrımamalıymış. Böylece süt mideye iner, gaz oluşumu azalırmış.
Beslenmeyi saate göre ayarlama dedi. Ne zaman isterse emzirmeliymiş. Bazen her saat bazen 5-6 saat sonra. Kaan ne zaman isterse.
Bu ayda dişetleri kaşınmaya başlarmış. O yüzden de sık emmek istermiş. Umarım dişleri çok erken çıkmaz. Dişeti için de bir jel verdi.
Bir de evde bulunsun diye soğuk algınlığı için şurup verdi.
Kaan 5600 gr olmuş. 1300 gr almış bu ay, fazla ama Anne sütü olduğu için sakıncası yok. Boyu fazla uzamamış, 54,5 cm. Asıl sıkıntı kafamız: 42 cm :((( 2 ayda 6 cm büyüme var. Doktor kranial usg istedi. Birazdan götüreceğim. Umarım kötü birşey yoktur, hidrosefali olabilir :((( Canım çok sıkıldı, ağlayıp duruyorum.

Akşam sonucu bildirirm size...

Kızlar dua edin bize,

Kizlarrr guzel gunler olsun hepimize:)))

Biz bugun ikinci ay muayenemize gittik. Hersey gayet normal dedi doktorumuz. Kusmalarin devam ettigini soyledim. Cocugu dik tutarak emzirmeyi ve sonrasinda da gazini cikarmadan dik tutarak dinlendirmeyi iceren pozisyon tedavisi onerdi. Bir de bu surede bezini gevsetecekmisim. Iki parca kiyafet giydirmistim, onun yerine tulum giydirmemi onerdi, alt parcasi yukaridan bez de asagidan sikistirinca cocuklar kusma egiliminde oluyormus. Oglumun gelisimi gayet iyiymis 5 kg yi gecmis, genel durumunu begendi doktorumuz. Eger kusma yuzunden iyi kilo alamasaydi reflu mamasi diye birsey varmis, ona baslayacaktik. Asilarini haftaya carsamba saglik ocaginda yaptiracagim ama doktorun onerisiyle rotavirus asisi yaptirdim. Biraz tartismali bir konu bu asi, saglik ocaklari bu asinin yapilmasindan hoslanmiyormus. Ben biraz da yurtdisina yerlesme ihtimalimiz oldugu icin yaptirdim. Dogrudan hijyen ile ilgili bir hastalik cunku bu rota virusu, gidecegimiz yerin de pek temiz oldugu soylenemez dogrusu.

Bizden bu kadar, haftaya sizler de herhalde teker teker ikinci ay muayenelere gider donersiniz, konusacak daha cok seyimiz olur:)))

Back