gayet ii cnm en kötü ihtimal 2800 doğar....
tatlım şimdi zaten 3 kiloymuş doğuncaya kadar kilosu düşermi diyosun yoksa hepsi bebeğin kilosu değildirmi diyosun anlamadım ya
Canim ultrason ile yapilan olcumlerin +/- 200 gr gibi bir yanilma payi oluyor. Pek cok arkadasimiz bebegini kucagina aldiginda bebegin kilosu ultrasonda soylenilenden daha az ya da daha cok oldu. Yani 3000 gr'in 200 gr yanilma payi ile en fazla 2800'e duser demek istiyor Merve.
benim bebişimin de çok gazı var canımselam kızlar,
dün gece yine çok zor geçti ve ben birden bir arkadaşımın dediği bir ihtimal olan "anal stenoz"(anüs darlığı) nı aklıma düşürdüm.sabah 2 saatlik uykuyla eflini kaptığım gibi dr.una götürdüm. dr.u muayene etti serçe parmağıyla o zaman bizimki epey bi kaka fışkırttı. normalde darlık olan bebekler kabız olurlarmış. bizimki kabız değil dr.umuza göre. ama ben nette bir bayanın yazısını okudum kendi kızındada erken başlayan gaz sancıları varmış sürekli kolik diye bir sürü ilaç şurup fitil kullanmış. ama bebeği kakasını sık sık ama sulu ve fışkırtır gibi yapıormuş. eflinde gazla beraber resmen azıcık azıcık fışkırtıyor. şöyle bezini rahatlıkla doldurduğu zaman çok nadir. bu tür dışkılama nedeniyle teşhisi karıştırılıyormuş.çocuk cerrahının muayenesi gerekli oluyormuş. batın usg çekildi iç organlar normal ama çok gaz var bebişimde. şimdilik gaz damlasına devam edicez çok ağlarsa uyumazsa spazmo panalgine vericez ve yeni yılda düzelme olmazsa ilk işimiz çocuk cerrahına götürmek olucak diye konuştuk. bileniniz varsa benide bilgilendirirse sevinirim memorialdan prof.dr. nüvit sarımurat ı önerdi dr.umuz. bende gliserin fitil denedim akşam üzeri çeyrek miktarda ve eflini biraz yumuşattı heralde epey bi sulu kaka fışkırttı.rahatladı uyudu. dr.browns biberon aldım kolik gaz sancısını azaltıcıymış. saat 1 de gene krize girdi ağrı kesici olan fitilden verdim.dr.uma kalsa 8 saatte bir ver dedi.ama ben hiç taraftar değilim. sadece o da biraz uyusun rahatlasın diye verdim zorda kalmadıkça vermeyi düşünmüyorum. resmen başında bekliyoruz bi pırtlasa sevinçten deliriyoruzeğer darlık yoksa ve bu sadece gaz sancısıysa yani kolikse çok ağır geçiriyor demekmiş ve öle 3 ayda 5 ayda geçmeyebilirmiş 1 yaşına kadar sürebilirmiş. ben ne zaman normal yaşama ve bir düzene giricem bilemiorum. ne uyku ne beslenme düzeni hiç birşey yok. yanlız başıma asla başedemem. nette colic calm diye bir damla buldum A.B.D. de satılıyormuş. nasıl getirtirim bilmiyorum ama onuda deneriz çaresizlikten.
bu arada ilk yeniyıl tebriği ve çiçekler benden gelsin:)
hepinize bebişlerinizve sevdikleriniz ile; sağlıklı,mutlu,huzurlu ve gazsız bir yıl dilerim
Esracim, Meralcigim, simdi sizi daha iyi anliyorum. Son iki gece bizde de cok zor gecti. Ozellikle dun gece cok agladi Emek. Daha once hic bu kadar uzun sure aglamamisti, tok oldugundan emin olduktan ve karnini kontrol ettikten sonra gaz sancisi oldugunu anladim. Karni tas gibiydi. Ara ara agri hafifleyip aglamasi azaliyordu, sac kurutma makinasi ile karnini ve ayaklarini hafifce isittim, makinanin sesi de sicaklik da iyi geldi bir sure sustu. Tok oldugunu bildigim icin meme vermemistim. Bir deneyeyim dedim, memeye yaslanip ara ara cekip huzur buldu. Emdi diyemem, cunku surekli cekmiyordu ama memede olmak istedi. Sanirim korktugu cani yandigi icin yakinliga ihtiyaci vardi.
Bu aksam hep beraber abimlerde olacagiz, insallah gecici birseydi de bu gece tekrarlamaz.
Kizlar bu arada bizim gene vaktimiz mi geldi, durttuler mi nedir; gene yol gorunuyor bize. Kocacimi 4-5 ayligina Suudi Arabistan'a istiyorlar, biz oraya gidemiyoruz malum, oradan gelip birkac ay Istanbul, sonra da hep beraber Fas... Ben de ayni yerde calisacagim, filipinli ya da ingilizce bilen fasli bir bakici bulacagiz. Hic canim istemiyor bu anlattiklarimi. Fas'in kotu bir yer olmadigini biliyorum, aradigim herseyi bulabilecegimden de eminim, Fasli bakici cok sevimli bir fikir degil ama filipinlilerin iyi olduklarini biliyorum, cok fazla arkadasimin yillardir yardiminda bulundurdugu filipinli bakicisi var. Cok uluslu ortamda bulunmak cocuklar icin iyi oluyor, Fas'ta fransizca ogrenecegini umuyorum. 4-5 yasina kadar kalacagimiz dusunulurse cok iyi olacaktir. Ama yine de canim hiiiic istemiyor. Bekarken -48 derece kutup dairesinde insan yasamayan bir adada iki yil kaldim, esimle orada tanistim, evlenir evlenmez +50 derece Umman colune gittik, ama bunlar Emek'ten onceydi. Simdi de eger Emek olmasaydi Fas'a kosa kosa giderdim ama simdi tereddut ediyorum, biz kocacimla ayri ayri alisverise bile cikmayiz, ondan ayri kalmak fikri de cok zor geliyor. Diger taraftan da kariyerlerimiz icin cok iyi olacagini biliyorum, ekonomik olarak da iyi olacak, hayir diyip kestirip atamiyorum. Kisacasi karisti gene isler. Ne yapayim, hayirlisi neyse o olsun.
Hepimiz için şüphesiz en anlamlı geçecek yeni yıl karşılaması olacak...Hasretle beklediğimiz miniklerimiz kucağımızda\karnımızda...Çoğalarak gireceğimiz bu yeni yılda Rabbim hepinize önce SAĞLIK sonra HUZUR ve MUTLULUK versin...
Miniklerimizle eşlerimizle tüm sevdiklerimizle herşey ama herşey çokkkk güzel geçer inşallah.....
=gorkem0616-11-2009, 02:00
arkadaşlar, benim gibi gaz problemiyle boğuşan anneler, muskat adlı küçük hindistan cevizinin süte karıştırılıp bebişe içirilince, bebişin gazını rahatça çıkardığını ve mışşşıl mışıl uyudugunu bir yerlerden duymuşlardır. ben biraz pinpiriklice bir anne oldugum için muskat kullan diyenlere ragmen bebegime su bile vermezken hayatım boyunca agzıma girmeyen bir şeyi minik kuzuma vermeyi iyi ki reddetmişim.
bebegine gaz giderici ve mışıl mışıl uyutucu muskat veren annelerin minicik yavrucakları için uyarıda bulunmak istiyorum, anneler; sakın sakın sakın bebeginize bu UYUŞTURUCUyu vereyim demeyin! belki gazını rahatça cıkarak belki siz ve bebeginiz rahatça uyuyacaksınız ama ne olur siz internetle tanışmış bilinçli anneler yapmayın bunu! bakın;
"""(muskat)Tehlikeleri
Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir.
Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.....vs.vs"""
bu güvenilir bir siteden yapılmış alıntıdır.ve pek çok kaynaktan yaptıgım arastırma bu ifadeyi dogrulamaktadır.
lütfen kızlar bebişlerinize büyüklerinizin tavsiyesi olan bu zehirli uyuşturucuyu vermeyin!! belki benim gibi uykusuz kalacak ve gündüzleriniz gazlı bebeginizi sakinleşirmeye calısmakla gececek ama en azından miniginize istemeden de olsa en ufak bir zarar vermemiş olacaksınız . vicdanım elvermedigi için bu sayfayı actım cünkü bebegine muskat vermiş olan bir arkadasımın kucugununun önemli bir saglık sorunu var su anda. belki bir kısmınız verdiniz ve simdiye kadar kötü bir etkisini gözlemlemediniz. ama uzun vadedeki etkilerini bilemeyiz. Allah hepimizin gözbebeklerini koruyacaktır biliyorum ama biz de üzerimize düşen görevi yapmalı ve gözümüzü dört acmalıyız.
hepimizin yavrucuklarına saglıklı uzun ömürler diliyorum. herkesin kötü etkilerinden haberdar oldugu hangi gıda maddesi varsa bu forumda bilgilerimize sunmasını bekliyorum. sevgiler...a.s
Esracim, Meralcigim, simdi sizi daha iyi anliyorum. Son iki gece bizde de cok zor gecti. Ozellikle dun gece cok agladi Emek. Daha once hic bu kadar uzun sure aglamamisti, tok oldugundan emin olduktan ve karnini kontrol ettikten sonra gaz sancisi oldugunu anladim. Karni tas gibiydi. Ara ara agri hafifleyip aglamasi azaliyordu, sac kurutma makinasi ile karnini ve ayaklarini hafifce isittim, makinanin sesi de sicaklik da iyi geldi bir sure sustu. Tok oldugunu bildigim icin meme vermemistim. Bir deneyeyim dedim, memeye yaslanip ara ara cekip huzur buldu. Emdi diyemem, cunku surekli cekmiyordu ama memede olmak istedi. Sanirim korktugu cani yandigi icin yakinliga ihtiyaci vardi.
Bu aksam hep beraber abimlerde olacagiz, insallah gecici birseydi de bu gece tekrarlamaz.
Kizlar bu arada bizim gene vaktimiz mi geldi, durttuler mi nedir; gene yol gorunuyor bize. Kocacimi 4-5 ayligina Suudi Arabistan'a istiyorlar, biz oraya gidemiyoruz malum, oradan gelip birkac ay Istanbul, sonra da hep beraber Fas... Ben de ayni yerde calisacagim, filipinli ya da ingilizce bilen fasli bir bakici bulacagiz. Hic canim istemiyor bu anlattiklarimi. Fas'in kotu bir yer olmadigini biliyorum, aradigim herseyi bulabilecegimden de eminim, Fasli bakici cok sevimli bir fikir degil ama filipinlilerin iyi olduklarini biliyorum, cok fazla arkadasimin yillardir yardiminda bulundurdugu filipinli bakicisi var. Cok uluslu ortamda bulunmak cocuklar icin iyi oluyor, Fas'ta fransizca ogrenecegini umuyorum. 4-5 yasina kadar kalacagimiz dusunulurse cok iyi olacaktir. Ama yine de canim hiiiic istemiyor. Bekarken -48 derece kutup dairesinde insan yasamayan bir adada iki yil kaldim, esimle orada tanistim, evlenir evlenmez +50 derece Umman colune gittik, ama bunlar Emek'ten onceydi. Simdi de eger Emek olmasaydi Fas'a kosa kosa giderdim ama simdi tereddut ediyorum, biz kocacimla ayri ayri alisverise bile cikmayiz, ondan ayri kalmak fikri de cok zor geliyor. Diger taraftan da kariyerlerimiz icin cok iyi olacagini biliyorum, ekonomik olarak da iyi olacak, hayir diyip kestirip atamiyorum. Kisacasi karisti gene isler. Ne yapayim, hayirlisi neyse o olsun.
canim benim akrabalarim fasta ve uc cocuklari var evde iki bakici var cunku tahmin edemeyecegin kadar ucuz ayda 50 euro veriyorlar:)) cok mutlular ama orda biliyorsun fransizca cok yaygin ana dil gb ve onlar fransizca bildikleri icin de cok rahat ettiler. hayat ve ev kiralari cok ucuzmus o yuzden luks yerlerde yasiyorlar luks yerlere tatillere gidebiliyorlar ve yasayan cok fransiz oldugunu soyluyorlar onlarla arkadaslar.
filipinli bakiciyi bilmiyormum ama onlarin bakicilari fasli ve super fransizca konusuyorlar cok memnunlar.umùrim sizde orda cok mutlu olursunuz. buarada cocuklari fransiz kresine gidiyor daha iki yasinda.gecen gun kuzu rolunde bir seyler yapmislar okulda onu anlatiyordu.
Bilgeciğim çok zor bir durum Allah kolaylık versin ama sonuçta sizin iyi bir kariyere sahip olmanız demek Emek için iyi bir gelecek demek ne kadar istemesende herşey onun için fakat tanımadığın bir bakıcı ile tek başına emeğe bakmak falan ne bileyim zor iki ucu şeyli değnek derler ya o misal umarım herşey hakkınızda hayırlısı olur canım..
Ozlemcigim cok sagolasin icimi rahatlattin, Fas'in expat'lar icin rahat bir yer olabilecegini tahmin ediyordum, senin verdigin bilgiler cok iyi oldu. Benim en buyuk endisem saglik hizmetleri ve guvenlik konusuydu. Amerikan Dis Islerinin sitesinden saglik hizmetlerinin orta kalitede oldugunu okudum, gerci amerikalilara gore amerikali olmayan hersey felaket ama fikir verdi gene de. Fas'ta modern tip merkezleri ve alistigimiz standartlarda doktorlar bulabilir miyim diye merak ediyorum. Eger firsatin oluyorsa akrabalarina sorabilir misin acaba, saglik konusunda problem yasiyorlar miymis? Simdiden cok tesekkur ederim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?