2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Merhabaaa:))
Öncelikle Dila kızımız hoş gelmiiiiş:)))) Nihayet Sevgicim de kuzusuna kavuştu:)))) Ha gayret sıradaki arkadaşlar... Hayırlı doğum haberleri verin:)))

Mervem; sütü sağdıkça arttığına çok net şahit olanlardanım... Emişin sonra sağın memeleri... Her defasında ciddi arttığını göreceksin... Benim dolapta bugün 9. günümüz olmasına rağmen ve hiç mama vermememe rağmen neredeyse toplamda 1.5 litre sütüm birikti Ha bünye elbette farkeder ama ben kesinlikle sağdıkça arttığını çok net olarak test ettim... Emzir ve sağ, emzir ve sağ... Bir sonraki emzirmeye süt kalmaz memede diye korkma, o sağdıklarını biberon ile ver Lina ya... Böylece hem biberon konforu hem de anne memesi ile arasını iyi tutarsın kanaatindeyim... Biberonu çok tasvip ettiğimden değil ama o sağılan sütleri bir şekilde vermek gerektiğinde bu da önemli kanımca...

Hepinizi öpüyoruuuum:))

Ben bugün sabah IVP film çektirdim.. Dr akşam saat 7 ye kadar bebeğin yanına yaklaşma ddi bana... Hem süt veremiyorum, sağıp döküyorum, hem bebeğimi koklayamıyorum sabahtan berii. ÇOOOOOKKKKK ÖÖÖÖÖÖZZZLLEEDİİİMMMMM KIZIMIIIIIIIIIIIIII

Sağol canımın içi önerilerinizi dinleyeceğim
Sanırım bu bünye meselesi benim sütüm o 11 gülük süreçte 3 saatte bir sağsamda azaldı demek birde kendi sıkıntılarım etkiliyor herhalde....

Sen nasıl oldun peki şimdi çekimin nasıl geçti..sonucu ne zaman alacaksın...

merhaba kızlar
uzun zamandır giremedim, bilgisayarım bozuldu ((((

ne güzel bebişler gelmiş MAŞALLAHHHHHHHHHHHHH

biz de süt yetiştirme derdindeyiz , ne yapacağımı bilmiyordum , paylaşımlar beni aydınlattı

ÇOooooooooooooooooook teşekkürler

tüm bebişlerin koynundan cennet kokularından öpüyorum, sağlıkla anne babalarıyla büyüsünler

bekleyen anneler de, tez zamanla sağlıkla kavuşsunlar inşallah

kizlaarrr, nasiliz bakalim?....

Biz bildiginiz gibi oburuz:)))) Dun aksam saat 09:30'dan 12:30'a kadar surekli emdik, doymayinca 60 ml mama yedik, aksam saat 18:00 den bu yana bir saat araliksiz uyumadigimiz icin de rezene cayini icip gece 01:30 dan 07:15'e kadar uyuduk. sabah 07:15 de anne zoruyla kalktik, saat 09:00 a kadar emdik; 11:00'e kadar uyuyakaldik, 12:00 ye kadar tekrar emdik; anneannemiz bizi ayirdi ki anne kahvalti yapsin, 12:24'de tekrar emmeye basladik, 14:15 de yine anneannenin zoruyla ayrildik... Yari uyur yari uyanik emiyoruz, ayrilinca agliyoruz. Uzerine cila olarak 60-90 ml mama yemeden de dala dala da bir uyuyamiyoruz.

Oglum boyle degildi, once uykusu bozuldu, ondan sonra da duzen muzen kalmadi artik. Sutu de sagip kontrol ediyorum ne kadar var diye, gogsum gevsek cok cikmaz dedigim zaman bile 100 ml cikiyor. Artti yani ama ogluma yetmiyor. Memede oyalaniyor diye durtuyorum uyandiriyorum tekrar kuvvetli emmesini sagliyorum o kadar da oyalanmiyor aslinda, zaten agzina sut istedigi kadar gelmeyince agliyor. Aglamadikca emdigi zaman yeterince sut gittigini varsayiyorum. Yarin bir saglik ocagina gidip tarttiracagim. Iyice de toparlandi zaten. Eger kilo alimi normalin ust sinirlarindaysa istedigi kadar aglasin mama vermeyecegim. Ama gecen seferki gibi normalin alt sinirindaysa mamaya devam...

SEVGİciiim gözün aydın canımmm...hoşgeldin DİLA hanımmmm......sağlıkla yaşa inşallah...mutlulukla ailenle yan yana...

kızlarrrr benim bi derdim var çıldırıcamm...

MERVEnin yşadığının aynısını yaşıorum ne yapsam arttıramandım sütümüüü derin öğleyin 12 de başlıor emmeye 4- 5 e kadar 15 dak emior 15 dak uyuyor resmen bitişik yaşıoruz memede belim kopuor bazen(
tam en nihayetinde uyudu diorum ki saat 4 de onca saat boyu emek emek içtii sütü kusuyorr sonra başlıor tekrar acım die ağlamaya bende süt kalmamış oluo mcbur mamam veriorumm....hayır kusmasa bari aldığı kadarı fayda etsin dicem ama bütün aldığını çıkarınca çook üzülüorumm(

merhaba kızlar biz yarın 1 aylık dr kontrolümüze gidicez kuzularım büyüdü artık hastae çıkşları büyük gelmiyo :)) yaşasın
geceleri artık iyice uykusuzlar kucak istiyorlar göğsümde uyumak istiyorlar ama yavrularım uzun süre keyif yapamıyor mama 60 cc vermeye başaldım sütüm var emiyorlar canları ne zaman isterse öle emme konusunda bir düzenimiz yok uykularının dağılmış olması lazım emmek için
geçmişi çok fazla okuyamadım ama doğum yapana arkadaşlar var sanırım Allah hayırlı uğurlu etsin evlatlarınızı
şekeriz kompostu sütü artırıyormuş onuda dün öğrendim denemedim malum aşure ayı bol bol aşure yiyoruz artık iyi ce toparlandım sezeryan dikişime hala elleyemiyorum ama şükürler olsun
hepinizi öpüyorum

ayyni bana da oyle oluyor seker, kusmasi olmasa bayagi doyacak diyordum. her beslenmeden sonra yarim saat kucagimda dik tutuyorum. yatirirken de ufak bir yastik yardimiyla brlden yuksrisini 40 derece filan ksldiriyorum. tokken altini degistirmemeyr calisiyorum. istedigi kadar ac olsun aglasin, once alti sonra karin doyurma.

sutu artirmak icin de alkolsuz bira gercektrn mucizevi...

Eveeet ufak sorunlar başladı Ben yinede buna da şükür diyorum ama gelecek günler bize neler getirecek bakalım Her gün yeni bir macera...
Kaan 41 günlük oldu ve yemek ve uyku düzeni her gün değişiyor. Rutin mutin hak getire. Ben de kafasını fazla karıştırmamaya çalışıyorum ama bir an işe yarayan yöntem 2. kez işe yaramıyor nedense.
İlk haftalarda gündüz 3 saatte geceleri ise 4 saatte bir emerken şimdi gündüz bazen 2 saat bazen 4 saatte bir emiyor. Uykuya dalmak için memeyi kullanıyor artık. Sabah 6 ya da 7 gibi uyanıyoruz. 25-30 dk emiyor. Sonrasında gözler açık 1-1,5 saat geçiriyoruz. Yatağa koyup bırakıyorum, kesinlikle uyumuyor. Uyusun diye zorlamıyorum. 1,5 saatin sonunda tekrar acıkıyor ve emziriyorum, memede uyuyor. Sonrasında genelde gaz çıkarırken kendiliğinden uyandığı 1 saatlik uykularımız başlıyor. Gazı rahat çıkarıyor Allahtan ama bu arada uyanmış oluyor ve gene emmek istiyor. Saat 14-15'e kadar böyle. Ne yapsam fayda etmedi. Emdikten sonra gazını çıkarsın diye omuzda dolaşıyoruz, genelde omuzda uyuyakalıyor, geğirdiği zaman çok nadir oluyor. Neyse az uyumanın verdiği yorgunlukla herhalde saat 16 gibi nispeten uzun bir uykuya başlıyor. 18.30'a kadar uyuyor, seviniyoruz :) 18h30-19h00 banyo saatimiz. Her akşam yıkanıyoruz. Arkasından zeytinyağı ile masaj ve emzirme. Saat 20h00'de gece uykumuz başlıyor. Odasında yatırıyorum, ben de aynı saatte yatıyorum yoksa ayakta uyuyor oluyorum. 23h00'de uyanıyoruz. Hemen emzirip uyutmak tercihim ama kakası hiç bitmediği için altını açmak zorunda kalıyorum. O gece şanslıysam 24h00 civarı uyumuş oluyor. Bir sonraki kalkış 03h00. Yatış gene şanslıysak 04h00 civarı. SOnraki kalkış 6h30-07h00 gibi. Bazı geceler emzirme ve uyutma 2 saat sürebiliyor. Ufak ufak emziğe alıştırmaya çalışıyorum. Genelde emziği alıyor ama emerken süt gelmediği için sinirleniyor ve uyuyacağına uykusu açılıyor :)
Bugün öğlen tam 2,5 saat omzumda uyudu. Dokunmaya kıyamadım. memede uyuduğunda yatağa koyduğumda uyumaya devam ediyoe ama bol gerinip, söylenerek kendini uyandırıyor. Omuzda hiç çıt çıkarmadan deliksiz uyudu. Tam olarak neye alıştı, ne tercih ediyor anlayamıyoruz henüz. Her an değişiyor. memeyi ağzına verip uyutmak en kolayı ama bana eziyet.
Sütümü 3-4 gündür sağmadım, ne kadar süt geliyor hiçbir fikrim yok. Kaan aç kalmıyor bence. Eşime sorarsanız bu gidişle obez olacakmış

hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz sevgicim...

selam kızlar ben dün bi girip bakabilgim ancak.eflin bizi çok yoruyor ama kendisi de çok bitik düşüyor.dün 22.30 dan 04.00 a kadar sürekli ağladı. arada susuyor ama nafile uyumak emmek filan ok.sürekli ıkınmak,gaz çıkarmaya çalışmak,arada çıkarabilmek bu böle devam edip gidiyor.sıcak havlular,masajlar,termoforlar, rezeneler bitkisel şuruplar filan işe yaramıyor. gündüzde sadece 13.00-14.40 arası uyudu o da artık yorgunluktan.fön makinesi eşliğinde sustuğu 10 ar dakikalık aralarda emzirmeye ve mama vermeye çalışıyorum.tek duam allah kimseye gazlı bebek vermesin.öyle ağlıyorki sanki etini koparıyolar. için acıyor çoğu zaman gözlerim dolu dolu bende ağlıyorum.sütüm yetmiyor stresinin yanında arttırabilecek uygulamaları yapamamanın da stresi var. su bile zor içiyorum. dr.umuz eflinin gazını tam olarak çıkaramadığından kaynaklandığını söyledi sab simplex diye bi damla verdi cumaya kadar denicez işe yaramazsa muayeneye gidecek. bu damla metsil in alman versiyonuymuş. henüz bir etki yok dua edin nolur işe yarasın. 3 ay en az sürermiş bu tempoda allah kimseye vermesin.

bu arada mervecim yazdıklarını okudum dün cvp yazmaya vaktim olmadı sana çok kızdım.olumsuz düşüncelere dalmışsın. sonra sütüm az demişsin.canım süt için en önemli şey moralinin yüksek olması ve stresten uzak olman. lütfen artık kendini üzme herşey yoluna girecek ve sana hiçbirşey olmayacak.yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm benim bile sütüm etkilendi:) allah sana çok güzel bir prenses verdi. kıymetini bil. kendini üzme sütün yetmiyorsa yetmiyor benim süt miktarım iyi ama eflin daha iyi kilo alsın diye takviye yapıyorum. merak etme lina hem anne sütü hem mama alsa onun için sağlığını etkileyecek kötü bir durum olmuyor. ve bu bir süreç benim 2 arkadaşımda sütleri yetmedği için ilk 2 ay mama takviyesi yapmışlardı sonra 8 ay sadece anne sütü verdiler. sen sağmaya ara verme baktınki lina emmiyor mama ver ama ardından hemen sağ.sonra tekrar acıktığında sağdığın sütü ver mama verme. bu şekilde anne sütünü mamadan fazla almasını sağla. biberondan dolayı memeyi reddediyor olabilir.biberonun akışına ve sertliğine bak.fazla sert veya akışkan olabilir. meme daha yumuşak,daha ufak uçlu ve az akışlı olduğundan olabilir. mesela eflin nuby nin biberonunu emmek istemiyor. öğürüyor. nuk un geniş ağızlı biberonunu emiyor. onunda akışkanlığı memeye göre fazla o yüzden memeden süt az gelince kızıyor. birde ben memede kalan son kısmı bazen efline emdiremiyorum kızdığı ve ağladığı için o yüzden hemen sağıp sonra biberonla veriyorum.zaten sağma sırasında o kısım geliyor 10-15 cc sonra süt gelmiyor ama sağaya devam edersem 15 dakşka daha o zaman tekrar süt gelmeye başlıyor. unutmaki nekadar sık emzirirsen veya sağarsan süt bezleri okadar çok çalışır. ve alkolsüz bira bencede mucize. ben 3 gündür süt ve süt ürünü yemedim.ama eflinde gaz durumu değişmedi. ama henüz hiç baklagil ve bulgur yemedim. cesaret edemiyorum. gerçi bundan kötü olmaz ama

selam kızlar ben dün bi girip bakabilgim ancak.eflin bizi çok yoruyor ama kendisi de çok bitik düşüyor.dün 22.30 dan 04.00 a kadar sürekli ağladı. arada susuyor ama nafile uyumak emmek filan ok.sürekli ıkınmak,gaz çıkarmaya çalışmak,arada çıkarabilmek bu böle devam edip gidiyor.sıcak havlular,masajlar,termoforlar, rezeneler bitkisel şuruplar filan işe yaramıyor. gündüzde sadece 13.00-14.40 arası uyudu o da artık yorgunluktan.fön makinesi eşliğinde sustuğu 10 ar dakikalık aralarda emzirmeye ve mama vermeye çalışıyorum.tek duam allah kimseye gazlı bebek vermesin.öyle ağlıyorki sanki etini koparıyolar. için acıyor çoğu zaman gözlerim dolu dolu bende ağlıyorum.sütüm yetmiyor stresinin yanında arttırabilecek uygulamaları yapamamanın da stresi var. su bile zor içiyorum. dr.umuz eflinin gazını tam olarak çıkaramadığından kaynaklandığını söyledi sab simplex diye bi damla verdi cumaya kadar denicez işe yaramazsa muayeneye gidecek. bu damla metsil in alman versiyonuymuş. henüz bir etki yok dua edin nolur işe yarasın. 3 ay en az sürermiş bu tempoda allah kimseye vermesin.

bu arada mervecim yazdıklarını okudum dün cvp yazmaya vaktim olmadı sana çok kızdım.olumsuz düşüncelere dalmışsın. sonra sütüm az demişsin.canım süt için en önemli şey moralinin yüksek olması ve stresten uzak olman. lütfen artık kendini üzme herşey yoluna girecek ve sana hiçbirşey olmayacak.yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm benim bile sütüm etkilendi:) allah sana çok güzel bir prenses verdi. kıymetini bil. kendini üzme sütün yetmiyorsa yetmiyor benim süt miktarım iyi ama eflin daha iyi kilo alsın diye takviye yapıyorum. merak etme lina hem anne sütü hem mama alsa onun için sağlığını etkileyecek kötü bir durum olmuyor. ve bu bir süreç benim 2 arkadaşımda sütleri yetmedği için ilk 2 ay mama takviyesi yapmışlardı sonra 8 ay sadece anne sütü verdiler. sen sağmaya ara verme baktınki lina emmiyor mama ver ama ardından hemen sağ.sonra tekrar acıktığında sağdığın sütü ver mama verme. bu şekilde anne sütünü mamadan fazla almasını sağla. biberondan dolayı memeyi reddediyor olabilir.biberonun akışına ve sertliğine bak.fazla sert veya akışkan olabilir. meme daha yumuşak,daha ufak uçlu ve az akışlı olduğundan olabilir. mesela eflin nuby nin biberonunu emmek istemiyor. öğürüyor. nuk un geniş ağızlı biberonunu emiyor. onunda akışkanlığı memeye göre fazla o yüzden memeden süt az gelince kızıyor. birde ben memede kalan son kısmı bazen efline emdiremiyorum kızdığı ve ağladığı için o yüzden hemen sağıp sonra biberonla veriyorum.zaten sağma sırasında o kısım geliyor 10-15 cc sonra süt gelmiyor ama sağaya devam edersem 15 dakşka daha o zaman tekrar süt gelmeye başlıyor. unutmaki nekadar sık emzirirsen veya sağarsan süt bezleri okadar çok çalışır. ve alkolsüz bira bencede mucize. ben 3 gündür süt ve süt ürünü yemedim.ama eflinde gaz durumu değişmedi. ama henüz hiç baklagil ve bulgur yemedim. cesaret edemiyorum. gerçi bundan kötü olmaz ama

kizlar sut artsin diye bebekler dogdugunda alkolsuz bira mi icicez yoksa siz saka yaptiniz da ben saf saf atliyor muyum? gunde kac tane? bildigimiz alkolsuz bira mi?

cnm valla ben ilk gün içmedim:) daha yeni keşfettim. boza nın süt yaptığını duymuştum denedim çok etkili ama ben bozayı hiiç sevmiyorum. malt içeceği de sütü arttırır diye duydum ve araştırdım. ritmix, fayrouz,maltana,vitamalt bunlar aromalı ve asitli malt içeckleri. çok şekerliler. ve alkolsüz bira var etkili oda maltan yapıldığı için. ama türk firması yok üreten.ancak ithal bulabilirsen alırsın. zaten zor bulunuyor. ben alman markası olan clausthaler buldum ondan içiyorum. güde 1 tane içiyorum ben.

Ozlemcigim ben de gunde bir tane alkolsuz bira iciyorum. Yakin bir arkadasim vitamalt gibi malt iceceklerin cok etkili oldugunu soylemisti, ama piyasada bulamamistim. Daha sonra ilk ay muayenemde doktorum tavsiye etti, nereden bulacagimi da soyledi. Fakat o malt icecegi diye satilan fayrouz filan gibi olan urunler Esra'nin da dedigi gibi cok sekerli ve garip tadlari var. Alkolsuz biranin da ayni sey oldugunu ogrenince zaten sevdigim birsey diye alkolsuz bira icmeye basladim. Yemekten sonra bir tane gayet iyi geliyor. Birkac saate kadar fosur fosur gelmeye basliyor sutler, benim sutumun oyle geldigi hic olmamisti.

Kizlaaar gunaydin:))

Sevgicigim gecmis olsun, Dila kizina kavustun sonunda, anali babali buyutsun insallah:))

Mervem nasilsin, nasil gidiyor Lina hanim ile isler?

Fundam Tanem'in sariligi ne alemde? kolaylamissinizdir insallah.

Esracim Allah kolaylik versin, gaz ve kolik cok zor seyler, harap bitap dusmeniz normal, allahtan hasta olmadigini ciddi bir sorunu olmadigini biliyorsun, insanin ici gidiyor yavrusu aglarken.

Nalan nasil hayat, hic sesin cikmiyor?

Biz iyiyiz kizlar, uyku ve yeme duzenimiz surekli degisse de gayet iyiyiz:))) Sabah nihayet saglik ocagina gittik, oglum cok guzel tarti almis, 2 haftada 700 gr almis minik danam:)) Gecen ayki eksigi kapatiyor herhalde.

Saglik ocagindaki pratisyen doktor biraz aklimi karistirdi, daha once eve gelen hemsire de ayni seyi soylemisti. Asilarinizi saglik ocaginda yaptirin, artik saglik ocaklari eskisi gibi degil, soguk zincire cok dikkat ediliyor, saglik bakanliginin araclari ile dagitim yapiliyor, hastanelerde buzdolaplari ozel tanzim ediliyor falan filan diyorlar. Kararsiz kaldim. Ne dersiniz, siz nerede yaptiriyorsunuz?

Bilge ben 2. hepatiti hastanede yaptırdım ama diğer aşıları sağlık ocağında yaptıracağım. Hem ücretsz hem de dedikleri gibi soğuk zincir ve devir daim sürekli.

Merhaba güzel anneler ve minik bebekler,

Kızlar hepinizdeki düzensizlik aynen bende de var aslında yazdıklarımı okuduğumda farkında olmadan 3-4 saatlik bir rutinimiz olmuş ama nafile..

Benim bebeğim memeyi alıyor onda sorun yok ama mememi çekiştirerek emiyor uzatıyor çekip pat diye bırakıyor sonra tekrar ağzına almak istiyor alamayınca sinirleniyor e tabi bu arada benim meme uçlarım laçka oluyor ve ben sizler gibi sütümü sağamıyorum...

Bizde doktorumuzun önerisi ile yaptığımız şu:önce Lina meme emiyor iki mememide veriyorum mama almasın diye ama üstüe genelde 60 cc mama daha alıyor bazende 90 nedense sütümün yetmediğine inamıyorum çünkü Lina ağzından memeyi attığı zaman ağzının kenarında sütler oluyor ammaaaaaaa o biçimsiz emmesi yüzünden ben bir süre sonra devam edemiyorum 2 memede toplamda 1 saat yada 1 saat 20 dk durduktan sonra dayanamıyorum memelerimin acısına ve mama veriyorum..

Özetle yaptığımız şu memede uyursa sorun yok ama emip uyanırsa ek olarak mama veriyoruz doktorumuzda böyle söyledi memeden aldığı zaman eğer ağlamıyorsa doymuşsa mama verme dedi...

Ben aşılarımı sağlık ocağında yaptırdım bugün bizim 1 aylık kontrolümüz vardı Lina 11 aralık-30 aralık arasında 740 gr almış doktorumuz ilk acemiliklerine göre ve yoğun bakımda kalan bir bebeğe göre çok iyi dedi..

Birde şu sorun var bizde gece 12 ye doğru uyuyoruz sonra 3-4 gibi uyanıyoruz ondan sonra 2 saat falan yedi içti faslı derken sabah karşı daldığı uyku sabah 9 a kadar hep mıkır mıkır şeklinde ve ben devamlı pışşş pışşş diye onu tekrar uykuya dalmaı için dürten bir tipp..

Rutinimiz rutinsizlik Ezgicğim bir kere telde söylemişti bunu süper walla

Bebeğim 52,5 cm olmuş 3kg 440 gr olmuş kalça ug si yapıldı sorun yok çok şükür ciğeirne kafasına gözüne kulağına vs vs her yerinde bakıldı av yakasında oturanlara Medicalpark Bahçelievler Prof Dr Hayri Bozkurt Toksoy'u tavsiye ediyorum çok iyi bir doktor...

Kızlar bu arada doktorum bebeğe biberonu alıştırmak istemiyorsanız mamayıda yada sütünüzü kaşıkla verin dedi ne mümkün çok zor oluyor ama alışmasın diye böyle yapmak lazımmışş

Son olarakta benim 3. toz tetanos aşım için Lina'nın bir sonraki ay yapılcak 3 ayrı aşısı için ve bana verilen bir vitamini alarak evimize döndük ayrıca ben beğendim bu sağlık ocağını....

Son düzenleme:
GİZEMLİİİ maşallah linaya ve diğer bebeklere hepsi eme eme birer tosuncuk olsunlar inşşş
bişey soracam benim kızımda 3 kilo olmuş bugün randevumuz vardı sizce nasıl kilosu iyimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…