2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Bu arada yay burçlarını bi düzene girmezmiş ya kendi kuralları kendi düzenleri varmış özgürlüklerine düşkünmüşler yaaa..

Bende kendimi bu şekilde avutuyorum...

DİYORUM Kİ BENİM KIZIM YAY BURCU SEVMEZ ÖYLE RUTİN FALAN

Son düzenleme:

Sorma Merveeee, yarin 40'imiz cikiyor, kafamdan neler geciyor bir anlatsam en super sahane konulu film olur:))) Annemler burada, ev kucuk, ne yapicez bilmiyorum valla...

ay sorma canım ya wallahi özledim
aşkım dedim ben seni çok özledim oda zavallım diyor ki en çok ben en çok ben...

Seninde 1 aydan az kalmış son zamanlarda çok dikkat et olur mu

erkekler daha çok arıyo sanki yazık kız adamlara neyse senin gene az kalmış kavuşmana bizim daha çoookk evet canım 1 aydan az kaldı bakalım hayırlısıyla bi doğsaydı hala inanamıyorum bu hamilelik sürecini nasıl geçirdiğime daha dün tedaviyle uğraşıyoduk
gizemli bişey sorcam hastanede ne lazım oldu anne ve bebek için doğum yapmış biri olarak soruyorum sana yani çantaya neler koyayım gereksiz şeyler neler

Herkese merhabalar, Gizemlicim senin tekrar yazmaya başladığını görmek çok güzel. Umarım Ayşe de iyidir, şeker konusunda çok rahatlatmıştı içimi şükür çıkmadı ve tabi zaman ayırıp arada sırada sorduğum şeylere cevap veren yardımcı olan herkse teşekkürler sevgiler. Karnım bazen taş gibi olup sonra yumuşuyor hadi korkma deyin de rahatlayayım ben(

Arkadaşlar selaam...

Doğumdan sonra yazamadım.. Tanem de sarılık başladı... 3 gün küvezde ışık tedavisi aldı( Zorlu günlerdi ama çıktık, şimdi evimizdeyiz çok şükür... Her gün gidip kan veriyoruz, takibimiz yapılıyor.. Değerimiz epeyce düştü ama tamamen geçmiş değil... Bir sonraki kontrolde de eğer yeteri düşüş olmamış ise MErvenin yöntemi deneyeceğim...

Bizim analı kızlı düzenimiz inşallah böyle gider, emiyoruz, gaz çıkarıyoruz, tekrar emiyoruz ve uyuyoruz:)) Allah nazarlardan saklasın şu ana kadar ağlamamız falan olmadı... Sadece kedi yavrusu gibi ses çıkarıyor Ama son 3 günden beri günde 3-4 öğünü biberonla anne sütü vererek yiyoruz.. Çünkü sarılıkta alınan süt miktarı ne kadar çok olursa sarılıktan kurtulma hızı da o kadar yüksek oluyormuş.. Ben de ne kadar beslendiğini anlayabileyim diye iki öğünden birinde sütü sağıp biberon ile veriyorum...

Tanem sadece doğumdan sonraki ilk 5 saat içinde bir kez mama aldı.. onu da kustu.. Şu ana kadar sadece anne sütü aldı... Memelerimi tutmakta zorlanıyor ama inatla tutturuyorum.. baktım çekemiyor, avent in meme ucunu yerleştiriyorum göğsüme, onunla şahane emiyor:))

Bu arada ben böbrek ağrısı çekiyorum.. Lohusalığın ilk günleri hastanede küvez başında ayakta ve koltuk tepesinde geçtiği için üşüttüm sanırım... Dr um böbrek için IVP film çektirmemi istedi.. Onda da vucuda opak madde verildiği için 24 saat kuzumu emzüremeyeceğim(((( Gitti bir günlük süt((((((((
NEyse ki stoklu gidiyoruz:))) İdare edecek sütümüz var dolabımızda...

Çok giremiyorum kızlar.. HAstalıklardan başımızı kaldırıp da rahat edemedik bir türlü.. Zaten her gün yarım gün Tanemim tahlili için hastaneye git gel zaman geçiyor. Kalan zamanda da biraz uyuyorum, biraz kızın çamaşırı falan derken geçiyor.. Hepinizi çoook öpüyorum..

Bu arada; NALAN çok ama çok geçmiş olsun.. Allah seni yavruna yavrunu da sana bağışlamış... Sağlıkla sıhhatle büyüt kuzunu...

Gülcancım, sana da hayırlı uğurlu olsun tatlım.. Sağlıkla büyüt kuzunu..

SEVGİİİM; AYŞEEEEEM; HADİ BEKLİYORUUUUUZZZZZZ:))))))))))

fundacım çok teşekkür ederim.

tanemde gelmiş hoşgelmiş. hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün canım.

hadi sevgii ve ayşe sizi bekliyoruz.

mervecim o güzel listemizi bekliyoruz....

slm kızlar ben geldim unutmuşsunuzdur beni sanırım bilgisayarımız yoktu bir kaçç aydır yenisini anca alabildik herkes doğurmuş anlaşılan herkesi tebrik ediyorum bu arada bende oğlumu kucağıma aldım 17 aralık cuma günü sezaryen ile doğurdum ikimizde çok iyiyiz rabbim hepimizin meleklerini korusun herkese minişleriyle güzel bir hayat diliyorum artık hiçbir zaman emekli olamayacağımız bir mesleğimiz oldu herkese kolay gelsin herkesin evladı anasına babasına hayırlı birer evlat olsun inşallah ara ara gelirim yine hepinizi öptüm minişlarinizide benim yerime koklayın byee:))

bilgecim bende götürdüm eflini sağlık ocağına topuğundan kan aldılar tarttılar ama kıyafetlerini çıkarmadan o yüzden ben pek ciddiye almadım tartıyı. aynı tartıda aynı şartlarda tartılmasın daha doğru. efline dosya açmışlar tüm bilgileri var. kan alındıktan sonra dediler aile hekiminiz görsün muayene etsin. alt katta aşı ve bebek bölümü var üst katta dr.lar ın odaları var. aşı filan yapmadılar zaten yapılması gereken ilk aşı olan hepatit b hastanede yapılmıştı 2. dozu da yine hastanede yapılacaktı. ben hemşireleri tanıyodum eşimde evi aradıklarında benim hemşire olduğumu hatırlatmış. o yüzden ne desem kabul ettiler. bizim sağlık ocağı çok kalabalık ve malum grip mevsimi. aksıran tıksırandan geçilmiyor. dr.un katına bi çıktım koridor hasta dolu. ve kaloriferler yanmadığı için buz gibi. hemşirelere dedim ben bebeğimin takibini doğum yaptığım hastanede yaptırıcam.aşılarınıda orda yaptırıcam. sonuçra aile hekimi çocuk hastalıklarından ne kadar anlarki! bebek çok hassas dedim dr.un yanına filan çıkarmadım muayene filan ettirmedim.dediler aşı yaptırdıkça bize bildirirmisiniz ok dedim. bi dahada eflini götürmem.kendim tetanoz aşısı için nisanda gidicem okadar. bence sizin sağlık ocağıda bu durumdaysa emek'i riske atma. topuktan kanı aldır telefonunu al ben sizi arayıp bildirsem olmazmı de. takip eden dr.u var de.

kızlar bizde taze haberler var.. bugün doktora gittik nst ye girdik sancı çıkmadı yine.. doktor çatı muayenesi yapmadı bu sefer.. perşembe tekrar nst ye gir.. pazartesi ye kadar olmazsa alırız dedi..
ama kızım sürpriz yaptı az önce nişanım geldi.. şimdi evi toparladık eşimle.. ilk başta biraz panik yaptım şimdi gayet iyiyim.. sabah banyomuzu yapıp hastaneye gidicez.. doktorumu aradım, doğum başlamış artık, yarın olur inşallah sabah gelin dedi.. ay dua edin nolur..

Ay ne güzel, inşallah çatır çatır doğurursun Sevgiciiiim Güzel haberlerini bekliyoruz

xtatlıkız cnm ben hastanede gerekli olacak şeylerin hiçbirini kullanmadım ki sadece bi geceliğimi kullandım bebek yoğun bakıma alındığı için o sebepten ben kullanmadığımdan dolayı hangisi gerçekten gerekli hangisi gereksiz tam bilemiyorum..

Fundacığım cnm geçmiş olsun Tanem hanım sarılık oldu da atlattı demek minik kız buna rağmen uslu maaşallah allah nazardan saklasın ikinizide...Sanada geçmiş olsun canım kendini ihmal etmemeye çalış..

Kızlar az önce sevginin eşiyle konuştuk sevginin gece nişanı gelince hastaneye gelmişler sancı falan yokmuş o sebepten sevgiyi sezaryene alıyorlarmış eşi şu an (10:35) lavman yapıyorlar dedi..

Hadi bakalım Dila Hanım'da geliyor demek

Kızlar bizde durum yine şaştı sabah sütümü sağdım medela biberonun ölçüsüne göre 50 ml süt geldi sol mememden ses çıkmadı zaten tek memeden bu kadar hemde en son 12 saat önce emzirmiştim...

Sanırım benim bebeğim uzun süre emsede sütün gelmiyor ve mememi emzik niyetine kullanıyor bu sebeptende doymuyor ve mama içmek için içli içli ağlıyor..

Ne yapacağımı şaşırdım nerdeyse 1 aylık oldu bir düzenimiz yok..Şunu anladım ki içtiğim karışımlar bitki çayları vs. ne yapsam sütüm bu kadar benim demek ki..

Artık eski düzene döneceğim önce meme sonra mama...

Dün sabah 11:39 dan akşam 17:23 e kadar hep emdi Lina emerken ilk başta yutkundu o kadar iki memeyide bitirdi ve hiç dalmadı uykuya hep gözü açıktı...Sonra mecburen mama vermek zorunda kaldım çünkü göğüslerim çok fena oldu...

Neden böyle diye çok üzülüyorum..Bazen kızıyorum çocuğa içimden ağladığı zaman üflüyorum of puf diyorum sonrada kendime kızıyorum ben delimiyim o bebek daha bişeyden anlamıyor diye....Ya bana bişey olacak diye Allah bu alışma durumunu sağlamıyor ki bebeğim ilerde rahat etsin yada nedir bunun sebebi ben bilmiyorum sanırım ben başaramadım bu iyi anne olma işini....

Merveeeeemmm, bak gene baglamissin karalari... Hani yapmayacaktin boyle. Hic olur mu oyle sey; sut meselesini ben cozdum artik, oyle hep bir duzen gelmiyor bu sutler, hic emzirmeyip hep sagip kontrol etsek farkedecegiz. 3 saat arayla sagiyorum bir tanesinden 80 ml geliyor, 6 saat arayla sagiyorum 30-40 ml'de kaliyor. Anlik degisiyor herhalde, son birkac saat yedigine ictigine gore filan degisiyor. Bir de uzun sure emzirmezsen sut uretmiyor goguslerin, o yuzden 12 saat sonrasinda az sut gelmistir. Sen emzirmekten de sagmaktan da vazgecme, hala duzene girmek icin gec degil. Sut bebegin ihtiyacina gore artiyor neticede. 6 aylik koca dana olunca bu bebekler nasil beslensin eger sut artmayacaksa?... Aklindan lutfen artik "bana birsey olacak" dusuncesini cikart, hicbir sey olmayacak, sadece vermen gereken sinavlar varmis, onlari verip Allah'in izniyle feraha ereceksin o kadar. Ama boyle dusunmeye devam edersen sutun gelmeyecek, asil o zaman iyi anne olmayi becerememis olacaksin orasi kesin...

Bilge ve Pelinnnnnnnnnnnnnnnnnn

çok sağolun ya iyiki varsınız az önce Pelinciğim aradı anlaştık söz verdim ona pes etmek yok memeye devam yetmezse mecburen mama...

Dediğin çok doğru Bilge ben Lina yoğun bakımdayken 3 saatte 1 sağınca bile bu kadar geliyordu uzun ara verince fark ediyor demek..

Ya zaten sütüm nasıl yetmiyor onu anlamıyorum göğüs kalkanlarımda bile her defasında süt birikmiş oluyor..Süt var ama yetmiyor obura...

GERÇEKTEN YA İYİKİ VARSINIZ ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN BEBEKLERİNİZİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YETİŞTİRMEK NASİP ETSİN RABBİM..

Son düzenleme:
Kızlar Dila bebek gelmiş ana kız uyuyorlarmış şimdi konuştum herşey yolundaymışşş...

O zaman gelsin bakalım Dila'ya bi halay....

peki kızlar ben sütümü ne zamanlar sağmalıyım

Lina eğer düzenli, sürekli emiyorsa ayrıca sağmana gerek yok. Bebeğin emmesi sütü artırır, pompadan daha çok işe yarıyor.
Sen düzenli yemeğini ye, uykunu al, morlaini yüksek tut ve emzir. Doymuyor diyorsan o zaman takviye mama ver. Önemli olan Lina'nın beslenmesi ve anne sütünü de olduğu kadar alması.

Annen sana ayva kompostosu yapsın. Bulgur pilavı, tahin pekmez, hurma, nohut (sarı leblebi de olur), helva tüket. Gaz konusunda, anneden bebeğe geçtiğine ben şahsen inanmıyorum. En azından size gaz yapmayan bebeğe yapmaz felsefesini uyguluyorum. mesela nohut ve bulgur bana gaz yapmıyor. Kaan'da ekstra gaz olmadı. Bazı doktorlar anne sütünden sadece kimyasal maddeler ve alerji yapan maddelerin geçtiğini savunuyor. Deneyin diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…