arkadaşlar hepinizin güzel dilekleri için çok teşekkür ederim.
pelin benim kızımın düzenide kaana benziyor. sen anlattığın ilk günlerinde çok içten istemişim inşallah bizde böyle oluruz diye. şimdi maşallah kızımda aynı kaan gibi tek göğsü dinlenerek yaklaşık 20-25 dk emiyor. ve fazlasını sağıyorum. sonra bir hıçkırık tutuyor yavrum miğdesini genişletiyor.( tavsiyeni deniycem). sonra 1,5 saat veya enfazla 2saat sonra diğer göğsü emiyor aynı şekilde. ben sütümün artmasında sağmanın faydası olduğuna inanıyorum. çünkü doktorumun ilk gün söylediği buydu zaten.
kizlar merhaba bu gogus pompasini nasil bir sey alicaz? ne marka tavsiye edersiniz. fransadayim ama herhalde dediginiz markadan burda da bulurum. bir de manuel bir sey mi elektronik bir sey mi bu pomplar?
benimde transferimin 8. Günüm bekliyorum tahlil günümü
Ben Medela kullanıyorum, elektrikli mini pompa. tekli. memnunum tavsiye ederim. Zaten Medela ve Ameda sanırsam en iyileri.
Kızlar doktorumuza gittil yeni doktorumuz Prof Dr Hayri Bozkurt Toksoy doktor amcamızı çok sevdik bebeğimin boğazına kulağına damağına boynuna kalbine barsaklarına sırtına bacakalrına bacak boyuna kalça çıkıklığına kilosuna boyuna bir çok şeyine baktı bayağı detaylı muayene etti ve değişik bir sonuç çıktı bu muayeneden..
1-Lina göğsümü biberonun rahatlığına alıştığı için almıyormuş.Doktorumuz şunu dedi bebek biberondan vrahat rahat çekiyor her çektiğinde aynı oranda mama geliyor rahatı yerinde efor sarf etmiyor ama göğsünü aldığında yoruluyor o sebepten biberona alışıyor rahatına geliyor en mama vermek zorunda kalırsan kaşıkla ver bak o zaman mama alırkende yorulacak ve memene dönecektir dedi...ilgilnç bir yaklaşım değil mi..
2-Sarılık devam ediyor diye sadece bir tam gün mama vereceğiz Lina'ya bazen anne sütüne bağlı sarılık olabiliyormuş eğer bu uygulama sayesinde rengi düzelmezse bazı ek tahliller yapacağız.Lİna'ya bu gece 12 den itibaren mama vereceğim kaşıkla Allah kolaylık versin bize..
Yani kızlar doktorum özetle şunu dedi 2 saat 3 saat bakma her mızırdandığında memeni ver kendi bıkana kadarda emzir yoksa biberona alışır dedi...
Ben dedim doyup doymadığını nerden anlayacağım dedim eğer sütün üstüne mama almıyorsa doymuş demektir yada emzdiği zaman ağlamıyorsa dedi...
Şimdi bu geceden itibaren mama vereceğiz ve bakacağız duruma eğer sarılık düzelirse memeye devam....
Bende sizler gibi her mıkırdandığında meme vereceğim bakalım nasıl olacak...
canım kızım sağlıkla büyüsün inşallah..sarılığı da bi an önce geçer tatlım.. senin gibi bir annesi varken ona bişiy olmaz allahın izniyle.. linam biraz büyüsün yiğenimin resimlerini göndeririz teyzesi..ay ay ay benim miniğime kısmet mi çıkmışşşşş
hımmmmmmmm demek öle kızım bir görsün yeğenini kısmetse olur....
ay o günlerde gelecek yahuuuu kızı vereceğiz...
nalancım çok ama çok geçmiş olsun.. bebeğini de seni de allah korumuş.. bundan sonra çok sağlıklı ve mutlu olursunuz inşallah..tüm güzel annelere ve güzel yavrularına merhaba
birhaftalık kızımla size kısaca durumumdan bahsedicem. malum çok dolu geçiyor günler artık:))
ödem şikayetimi hepiniz biliyorsunuzdur. ödeme yüksek tansiyon eklenince yani preglamsi başlayınca bende 17/12/2010 cuma günü apar topar sezeryana girdim.
çok şükür kızımı 2850gr 50cm sağ salim dünyaya getirdim. ancak sezeryan esnasında benim tansiyon 25 - 12 yükselmiş ve ben preglamsinin en ağırı olan nöbet geçirmişim ve beni kaybediyorlarmış. neyseki elektro şok larla vede tam teşekküllü bir hastanede olmamın verdiği iyi kalp cerrahlarının müdahaleleriyle kızıma ve tüm sevenlerime kavuştum. tabi ben bunları iki gün sonra yoğun bakımda gözümü açınca öğrendim. kızıma iki gün sonra kavuştm vede benim için kapıda dua eden gözü yaşlı eşime ve aileme. çok şükür.
hernekadar bilinçli vede dikkatli bir hamilelik geçirmeme rağmen işte hayat insanın karşısına hiç hesaplayamacağı şeyler çıkartabiliyor.... enbüyük şansım o nöbeti kızım karnımdayken geçirmiş olmamammış. eğer kızımı bir saat geç alsalarmış o nöbete dayanamazmış.
anlıyacağınız çok talihsizlik yaşadım geçti ve bitti şimdi yeniden doğdum. bir hafta sonra hast.den evimize geldik. hepinize çok özledim.
,
tüm arkadaşlarımın yavruları hayırlı uğurlu olsun. hepinize kucak dolusu sevgiler..
kızlar siz bebek mevlütü yapacakmısınız? ne zaman yapmayı planlıyorsunuz? birde kanamanız durdumu? benim durmuş gibiydi 2-3 gündür yine emzirme sonrası bikaç damla oluyor. birde ben dr.uma perine bölgesine ağda ne zaman yaptırabilirim diye sormayı unuttum.size bişi söylendimi?
Gunaydin kizlaaarrr, herkes iyidir umarim...
Biz de iyiyiz. Emek'in uyku duzeni babaannesinin ziyaretinden sonra bozuldu. Surekli kucak istiyor, kucagin disinda kesinlikle uykuya dalmiyor, uyurken kucaktan yatagina birakilinca 10-15 dakika sonra kucakta olmadigini anlayip kiyameti kopariyor, kucaga gelince de susuyor. Boyle olunca da kimi zaman cok uzun uyuyor kimi zaman da 10-15 dakikalik surelerde uyuyor.
Kizlar birsey sormak istiyorum, saglik ocagina gittiniz mi? Garip bir sekilde benim hic gidesim yok, topuk kani evrakini da goturmemiz lazim ama bir turlu gidemedik. Aslinda ben gitmek istemiyorum, bu aile hekimligi uygulamasina hic guvenmiyorum, pratisyen hekimlere gorunmeyi hic istemiyorum, birsey diyip kafami karistirirlar, yanlis birsey verirler, asi filan yaparlar ben mudahale edemeden diye bir endisem var. Bir tek aylik muayene gelmeden tarti gormek icin gitmek faydali olur diyorum. Hic gitmesek olmuyor mu acaba?
Benim kanamam 5. haftanin basinda tamamen durdu. Once kirmizidan kahverengiye donmustu, sonra aynen tarif edildigi gibi sarimtrak bir su oldu ve bitti. Ben de merak ediyorum agda meselesini. Bir turlu gidemedim hatta. Acaba gitsem de perineyi pas mi gecsem diye dusunuyorum. Bir de kesi yerinin ice kivrilan kisminda kil varsa o ne olacak diye merak ediyorum. Yani iceri dogru uzayip kil donmesi gibi basa is cikarmaz mi acaba?
KIZLARRRR nasılsınız bakalım büyüyomu bebişleriniz ahhh bide biz doğursaydık süper olacaktı
GİZEMLİCİMM demek kocanı özledin ne yalan söyleyim herkes özlemiştir herhalde ah bu bebişler ahhh
AYŞEUZAL nasılsın canım bayadır görüşemedik seninde az kalmış hayılısıyla gelir bebişin inşşşş benimde 17 ocak bakalım nasipse kızımız önce davranmazsa inşşş hayırlısı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?