2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Sağmak tabi ki de faydalı ancak sütü en çok bebeğin emmesi artırıyor. Pompadan bile daha güçlüymüş bebeğin emmesi.
Nalan'cım doğru yoldasın, böyle devam. Yalnız kuzun büyüdükçe daha uzun emecek, kilo alması için sütün sonunu da içmesini sağla. memede uyusun, uyansın, emmeye devam etsin.

kizlar merhaba bu gogus pompasini nasil bir sey alicaz? ne marka tavsiye edersiniz. fransadayim ama herhalde dediginiz markadan burda da bulurum. bir de manuel bir sey mi elektronik bir sey mi bu pomplar?

kizlar merhaba bu gogus pompasini nasil bir sey alicaz? ne marka tavsiye edersiniz. fransadayim ama herhalde dediginiz markadan burda da bulurum. bir de manuel bir sey mi elektronik bir sey mi bu pomplar?

Ben Medela kullanıyorum, elektrikli mini pompa. tekli. memnunum tavsiye ederim. Zaten Medela ve Ameda sanırsam en iyileri.

benimde transferimin 8. Günüm bekliyorum tahlil günümü

hayirlisiyla tutar insallah bebegin.
bende yeni arstirmaya basladim artik tek embriyomu koyuyorlar bugun oyle bisey okudum.
sagolsun kocaamda hic ilgilenmiyor 5. yilimiz hala bana olacak ben inaniyom diyo heralde menapoza girmemi bekliyo

ay ay ay benim miniğime kısmet mi çıkmışşşşş
hımmmmmmmm demek öle kızım bir görsün yeğenini kısmetse olur....
ay o günlerde gelecek yahuuuu kızı vereceğiz...
canım kızım sağlıkla büyüsün inşallah..sarılığı da bi an önce geçer tatlım.. senin gibi bir annesi varken ona bişiy olmaz allahın izniyle.. linam biraz büyüsün yiğenimin resimlerini göndeririz teyzesi..
nalancım çok ama çok geçmiş olsun.. bebeğini de seni de allah korumuş.. bundan sonra çok sağlıklı ve mutlu olursunuz inşallah..

kızlar merhaba.. bizde henüz gelen giden yok.. ama iki gündür biraz sancımız oluyor.. sanki karnımda biraz aşağı indi.. bakalım hayırlısı.. pazartesi gidicez kısmetse.. doktor amcamızın kararını beklicez.. babamıza kalsa yılbaşını geçirelim öyle gelsin diyor.. benim ne istediğimi zaten bilmiyorsunuz..hemen kavuşmak istiyorum kızıma.. ama kısmetin önüne geçilmez.. beklemeye devam..

selam kızlar biz bugün dr.a ilk ay kontrolümüze gittik. kilomuz 4130gr boyumuz 55cm olmuş.en son 2 aralıkta 3490gr idi.yani 23 günde 640 gram almış.doğuma göre 1 ayda 580 gram almış. boyu 4cm uzamış.dr.normalde 3 cm uzama bekleriz dedi boyu çok iyi uzamış dedi. ama kilo alımına dr. tam sınırda dedi. arada mama verdik dedim anlattım. artık günde 2-3 öğün mama takviyesi yapmamızı istedi. yani gerçekten de sütüm yetmiyormuş. ama pes etmek yok emzirip sağır arttırıcam aptamil 1 verin dedi. hepatit aşımızı olduk. işitme testimiz ve kalça usg sonuçlarımızı normal çıktı bu arada bizim kız her akşam 19-19.30 gibi başlıyor ve 23.30 a kadar sürekli ağlıyor. ağladıkça hava yutuyor ggazını çıkartıyoruz aranırsa meme veriyorum mama deniyorum ama nafile susmuyor sakinleşmiyor. fön makinesini beyaz gürültüyü denedik ama saniyeler için susuyor. dr. kolik dedi. daha önce babulin diye bitkisel bir şurup vermişti. şimdi nurse harveys diye yine bitkisel bir şurup verdi. rezene çayı da içirmeye devam. bakalım ne kadar daha sürecek bu böle.
pelincim ben eflini uyanıkken yüzüstü yatıramıyorum aynen kaan gibi hiç hoşlanmıyor ama uyurken çok rahat ediyor. dr.una sordum ani bebek ölümü nedeniyle yatırmamı tavsiye etmedi. ben de artık yan yatırıp uyutmaya çalışıcam.

Son düzenleme:
kızlar siz bebek mevlütü yapacakmısınız? ne zaman yapmayı planlıyorsunuz? birde kanamanız durdumu? benim durmuş gibiydi 2-3 gündür yine emzirme sonrası bikaç damla oluyor. birde ben dr.uma perine bölgesine ağda ne zaman yaptırabilirim diye sormayı unuttum.size bişi söylendimi?

bilgecim bende alkolsüz bira aldım.ve inanamadım resmen bikaç saat içinde fraketti görğüslerimde doluluk. ben şiddetle tavsiye ederim. ama dikkatli olmak lazım gerçektende alkolsüz olmalı.çünkü bazı alkolsüz diye geçen biralarda 0.05 oranında alkol varmış.siz açığa çıkan alkolü alınmış 0 alkollü bira alın. ben fayrouz içiyordum ama o okadar etkili değil ve çoook şekerli.

sevgiiiiiiiiiiiiiiii bu topikte senle benden başka kimse kalmadı sanırım her kes dogurduuu bi biz kaldıkk bakalım seni mi önce dogurcan ben miiii ama kesin sen dogurursun benim dogum tarihim 7 ocakkkk:)))))))))))) 11 günüm kaldııı

Gunaydin kizlaaarrr, herkes iyidir umarim...

Biz de iyiyiz. Emek'in uyku duzeni babaannesinin ziyaretinden sonra bozuldu. Surekli kucak istiyor, kucagin disinda kesinlikle uykuya dalmiyor, uyurken kucaktan yatagina birakilinca 10-15 dakika sonra kucakta olmadigini anlayip kiyameti kopariyor, kucaga gelince de susuyor. Boyle olunca da kimi zaman cok uzun uyuyor kimi zaman da 10-15 dakikalik surelerde uyuyor.

Kizlar birsey sormak istiyorum, saglik ocagina gittiniz mi? Garip bir sekilde benim hic gidesim yok, topuk kani evrakini da goturmemiz lazim ama bir turlu gidemedik. Aslinda ben gitmek istemiyorum, bu aile hekimligi uygulamasina hic guvenmiyorum, pratisyen hekimlere gorunmeyi hic istemiyorum, birsey diyip kafami karistirirlar, yanlis birsey verirler, asi filan yaparlar ben mudahale edemeden diye bir endisem var. Bir tek aylik muayene gelmeden tarti gormek icin gitmek faydali olur diyorum. Hic gitmesek olmuyor mu acaba?

Benim kanamam 5. haftanin basinda tamamen durdu. Once kirmizidan kahverengiye donmustu, sonra aynen tarif edildigi gibi sarimtrak bir su oldu ve bitti. Ben de merak ediyorum agda meselesini. Bir turlu gidemedim hatta. Acaba gitsem de perineyi pas mi gecsem diye dusunuyorum. Bir de kesi yerinin ice kivrilan kisminda kil varsa o ne olacak diye merak ediyorum. Yani iceri dogru uzayip kil donmesi gibi basa is cikarmaz mi acaba?

Günaydın Bilgeciğim ben gittim ve ''Burası Türkiye mi?'' diyecek kadar memnun kaldım..
Bebeğimin tüm kaydını yaptılar çok sevimli bir aşı kartı verdiler tarttılar topuk kanı aldılar kalbini dinlediler vs vs.. bence gitmelisin bazen devlet hiç birşey yapmıyor diye kızıyoruz yapınca da değerlendirmeye yüksünüyoruz memnun kalmazsan gitmesin bi daha....

Bilgeciğim korkma onlar kendilerine çıkacak bir yer buluyorlar ilk ameliyatımda sezaryen oldu ya benim...bende senin gibi korkmuştum ya ne olacak bunlar içeri doğru uzarsa diye nasıl ki yzlıklarda fayansların aralarındaki derz dolguların aralarından yabani bitkiler çıkar ya bunlarda öyle çıkıyorlar :))

Kanama benimde hafif hafif var bazen kendimi zorladığımda artıyor geçer herhalde..

Kocacığımı özledim ben ya hem hemen ikinci ameliyaı olursam ne olacak..btisin bu kanamalar.....

KIZLARRRR nasılsınız bakalım büyüyomu bebişleriniz ahhh bide biz doğursaydık süper olacaktı
GİZEMLİCİMM demek kocanı özledin ne yalan söyleyim herkes özlemiştir herhalde ah bu bebişler ahhh
AYŞEUZAL nasılsın canım bayadır görüşemedik seninde az kalmış hayılısıyla gelir bebişin inşşşş benimde 17 ocak bakalım nasipse kızımız önce davranmazsa inşşş hayırlısı olur

Kızlar en son Pelinciğimle konuştuktan sonra doktora gitmiştik..Doktor bana bebekte süt sarılığı olabilir demişti ve bir gün süte ara verdikten sonra anne sütüne devam edecektik ama ne yazık ki o gece meleğimin sarılığı arttı gibi geldi bize aşırı edepsizlikten altı açılıp yaygara koparınca kıpkırmızı oldu bende zeminde kalan rengini kontrol ettim sarı geldi...Sarılıktır değildir derken kendimizi acilde bulduk..

Doktor amcamız ve doktor teyzemiz çok ilgilendiler meleğim sadece kan alınırken ağladı.Biz muşade yatağında yatarken yan yataktaki kadın bana laf çarptı yok efendim şimdiki gençler kolaycıymış hemen mama veriyorlarmış uğraşmak istemiyorlarmış..salak ya doktor bana dedi mama vereceksin bir tam gün diye ben meme vermek için o kadar uğraşıp bebeğim sütümle doymuyor diye ağlarken dönüp bir tane çakacaktım suratına hiç bu kadar nefret hissetmemiştim kimseye aptal kadın boşboğaz salak....

Neyse doktorumuz baktı bebeğinizde çok az bir sarılık kalmış geçen seferkine göre fazlasıyla düşüş vra bu oranlara bakılırsa anne ütü sarılığı değil siz o birden ağlayıp kızarınca zemindeki teni sarılık sanmışsınız endişe etmeyin dedi güzel güzel açıkladı..Anne sütüne devam dedi..

Bende Pelinciğimle konuşup tembihlerimi alınca doktorumuzda süte izin verince kendi kendime karar verdim dedim ki çatlasamda süt vericem açlıktan ölsede mama yok

Neyse Linaya bayağı bir süt verdik önceden her memeden sonra mama veriyorduk bu sefer sadece gece bir sefer verdik 3-4 gündür mamayı aşırı derecede azalttım..

Lina sabah 9'da kalkıyor öğlen 3 e kadar bile dura dura emiyor memeden ayrılmıyor sonrada uzun süre uyuyor geceleride Okan Bayülgen sağolsun yada Kanıt dizisi..

Bu sebepten bizim bir rutimiz yok kızım mamaya dönmesin diye mıkırdandığı her an memesini veriyorum ama süt var ama yok çektikçede gelirmiş zaten o sebepten benim pek sağmaya vaktim olmuyor...

Anne sütü alsında rutini olmayı versin kayınvaldem ve görümcelerim şöyle dediler..Sen bu dönemde istediği her an memeni ver sütünü içsin gece yetmezse baktın iki memede boşaldı ama bebek aç belki bi sefer verirsin zaten zamanla memeyi fazla emdikçe sütün artacak gece mamasınada gerek kalmayacak dediler zaten 40 ından sonra düzene girer dediler..

Bende bunu yaptım tepindim delirdim ağladım zırladım meme verdim...bazen 20 dk emiyor bazen inanın 5 saat dura dura emiyor bende hiç çekmiyorum kendi bırakana kadar...

Ben Lina eve geldiğinden beri şöle bir defter yaptım uyanış beslenme temizlik\gaz ve uyku başlıkları olan bir defter her seferinde not ediyorum

Kaçta uyandı kaç dk meme aldı kaç cc mama aldı kaka çiş durumu gaz çıkarıpta mı uyudu vs vs gerçekten insana bir veri oluyor ilk zamanlar kaçıyordu şimdi düzene girdi..

Bakalım zamanla başaracağız...

Son düzenleme:

ay sorma canım ya wallahi özledim
aşkım dedim ben seni çok özledim oda zavallım diyor ki en çok ben en çok ben...

Seninde 1 aydan az kalmış son zamanlarda çok dikkat et olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…