kızlarrr bu emme mevzusu bizde de büyük dert olmaya başladı
ben zaten 2 gün sürekli mama vermek zorunda kaldım hem kullanmak zorunda olduğum ilaçtan dolayı hem de meme uçlarımda ki yaradan dolayı...şimdi gene döndük memeye ama şöyle bi sorunumuz var..örneğin sabah 9 da uyanıor derin öğleyin 2 e kadar sürekli emior ama 5 dak emior 5 dak bırakıp ağlıor sonra bi 5 dak daha...böyle böyle saatlerimiz geçior ama bi türlü uykuya dalamıor tam dalacakken hıçkırık tutuor tekrar başa dönüoruzbenim sütüm kesinlikle doyurmuor derini
sonra artar mı bilemiorum ama mecburen mama vermek zorunda kalıorum çünkü çocuk aç...inanılmaz su içiorumhoşaf vs..ama dolu dolu sütüm gelmior
içim acıor mama verirken ama o aç ve doymazken ağlarken daha bi canım yanıor napıcamı şaşırdım
tüm güzel annelere ve güzel yavrularına merhaba
birhaftalık kızımla size kısaca durumumdan bahsedicem. malum çok dolu geçiyor günler artık:))
ödem şikayetimi hepiniz biliyorsunuzdur. ödeme yüksek tansiyon eklenince yani preglamsi başlayınca bende 17/12/2010 cuma günü apar topar sezeryana girdim.
çok şükür kızımı 2850gr 50cm sağ salim dünyaya getirdim. ancak sezeryan esnasında benim tansiyon 25 - 12 yükselmiş ve ben preglamsinin en ağırı olan nöbet geçirmişim ve beni kaybediyorlarmış. neyseki elektro şok larla vede tam teşekküllü bir hastanede olmamın verdiği iyi kalp cerrahlarının müdahaleleriyle kızıma ve tüm sevenlerime kavuştum. tabi ben bunları iki gün sonra yoğun bakımda gözümü açınca öğrendim. kızıma iki gün sonra kavuştm vede benim için kapıda dua eden gözü yaşlı eşime ve aileme. çok şükür.
hernekadar bilinçli vede dikkatli bir hamilelik geçirmeme rağmen işte hayat insanın karşısına hiç hesaplayamacağı şeyler çıkartabiliyor.... enbüyük şansım o nöbeti kızım karnımdayken geçirmiş olmamammış. eğer kızımı bir saat geç alsalarmış o nöbete dayanamazmış.
anlıyacağınız çok talihsizlik yaşadım geçti ve bitti şimdi yeniden doğdum. bir hafta sonra hast.den evimize geldik. hepinize çok özledim.
,
tüm arkadaşlarımın yavruları hayırlı uğurlu olsun. hepinize kucak dolusu sevgiler..
demişsinya aynı memeden emmesi için nasıl 5 saat geçiyor? ben hesaplıyorum ama işin içinden çıkamadım. bendeki sorun meme iyice sertleşip dolmadıkça eflin tek memeden doymuyor. sağmayı ne zaman yapıyorsun? biraz fazla olucam ama mesela saatle örnek verirmisinMerve'cim ben her seferde tek memeden emziriyorum. Geçen yazmıştım, ilk 5-10 dk sıvı ihtiyacını karşılayan süt geliyor, sonrasında kalsiyum içeren daha yoğun süt ve en son 15-20 dk en yağlı ve besleyici kısmı.
Kaan tek memede 40-45 dk emiyor. Bunun 10-15 dk'sı debelenme ile geçiyor, randımanlı emdiği 15-20 dk'da ise sütün yağlı kısmına ulaşmasını sağlamaya çalışıyorum.
neyse sonuçta 1 memeden emdikten sonra tekrar aynı memeden emmesi için en az 5 saat geçiyor. Arada hemen uykuya dalmadığı da oluyor. Emme arası uzuyor. Bu arada benim göğüs iyice doluyor ve sertleşiyor. Ağrımaya başlıyor. Ben eğer sağacaksam bu 5-6 saatlik aranın yarısında sağıyorum. Yani diğer memeden emzirdikten sonra. Bazen ise Kaan az uyuyup bol emmek istiyor o zaman sağmama gerek kalmıyor. Yani illa her gün sağmıyorum. Kaan emdikçe zaten süt artıyor. Pompayı süt artsın diye de kullanmıyorum.
pelincim saol canım içim rahatladı biraz. dün gece içtim suyu içtim suyu sadece emzirdim.ama 2 saatte uyandı.tek memeyi emip uyudu.sabahki beslenmede öyle olmadı memede uyuyor gazını çıkarırken uyanıp tekrar emmek istiyor.yada uyudu diyip yatağına yatırınca uyanıyor,yada aynı kaan gibi ıkınırken uyanıp ağlıyor emme istiyor. saat 8den 13e kadar bu böle oldu. yüzüstü yatırmayı denedinmi rahat ettimi kaan? eflin çok rahat ediyor resmen uyku süresi uzuyor. birde ben merak ettim önceki cevaplarında
demişsinya aynı memeden emmesi için nasıl 5 saat geçiyor? ben hesaplıyorum ama işin içinden çıkamadım. bendeki sorun meme iyice sertleşip dolmadıkça eflin tek memeden doymuyor. sağmayı ne zaman yapıyorsun? biraz fazla olucam ama mesela saatle örnek verirmisinsağ memeyi kaçta alınca birdaha kaçta alıyor,arada sağınca kaç dakika sağıyosun?iyice boşaltıyomusun? az önce aneme konuştum dedim mama vermedim hiç gece sadece emdi. ama mamadaki gibi 3-3.5 saat uyumadı en fazla 2 saat uyudu dedim.yine bana e tabi süt yetmiyor doymuyor çocuk dedi. ayyy çıldiricem diyorum bana sütün yetmiyor diyip durmayın diye. ama nafile. artık takmıcam ama elimden geldiğince emziricem.
pelin sana işkence yapıcam ama tekrar anlatır mısın
yani sadece şeyi anlamadım
kaan her emmede tek memeyi mi emior yani 40-45 dak tek memede mi kalıor çift memede mi??
tamam pelincim saol:) eflin uyanır uyanmaz hiiç mıkırdanmadan toleranssız hemen aranıp ağlamaya başlıyor. ben hemen altını değiştiriyorum.eğer emme sırasında kaka yaparsa o zamanda gazını çıkarıp 15 dk dik pozisonda tutup sonra altını değiştiriyorum yoksa bizimkini hep hıçkırık tutuyor. eflin memeye yaklaşır yaklaşmaz kapıyor ve aralıksız 15-20dk tümgücüyle emiyor.ara vermeden memeyle kavga etmeden.(diyorum memeyi emme problemi yok çok şükür memeyi biberondan daha rahat alıyor biberonda öğürüyor) eğer meme doluysa bu sürede doyuyor. eğer tam dolu değilse emmeye devam ediyor ama sık sık bırakıp kızarak. memede süt akışı azalıncada kızıyor o yüzden yağlı kısmı emmesi için çok uğraşıyorum. eflin emdikten sonra gazı çıkartılırken kucakta uyuyor. gazı çıksa ve yatağına yatsa bile uyumuyor illa vücuda yaslayıp eviçinde dolaşıyoruz. ilk geceden alıştı buna. gündüzleri yavaş yavaş uyanık kalmaya ve geç uyumaya başladı ama yanlız kalmak istemiyor. bakalım beslenme düzenini oturtalım bunuda dr.una sorup düzeltmeye çalışırız. çok saol paylaşımların için.
tüm güzel annelere ve güzel yavrularına merhaba
birhaftalık kızımla size kısaca durumumdan bahsedicem. malum çok dolu geçiyor günler artık:))
ödem şikayetimi hepiniz biliyorsunuzdur. ödeme yüksek tansiyon eklenince yani preglamsi başlayınca bende 17/12/2010 cuma günü apar topar sezeryana girdim.
çok şükür kızımı 2850gr 50cm sağ salim dünyaya getirdim. ancak sezeryan esnasında benim tansiyon 25 - 12 yükselmiş ve ben preglamsinin en ağırı olan nöbet geçirmişim ve beni kaybediyorlarmış. neyseki elektro şok larla vede tam teşekküllü bir hastanede olmamın verdiği iyi kalp cerrahlarının müdahaleleriyle kızıma ve tüm sevenlerime kavuştum. tabi ben bunları iki gün sonra yoğun bakımda gözümü açınca öğrendim. kızıma iki gün sonra kavuştm vede benim için kapıda dua eden gözü yaşlı eşime ve aileme. çok şükür.
hernekadar bilinçli vede dikkatli bir hamilelik geçirmeme rağmen işte hayat insanın karşısına hiç hesaplayamacağı şeyler çıkartabiliyor.... enbüyük şansım o nöbeti kızım karnımdayken geçirmiş olmamammış. eğer kızımı bir saat geç alsalarmış o nöbete dayanamazmış.
anlıyacağınız çok talihsizlik yaşadım geçti ve bitti şimdi yeniden doğdum. bir hafta sonra hast.den evimize geldik. hepinize çok özledim.
,
tüm arkadaşlarımın yavruları hayırlı uğurlu olsun. hepinize kucak dolusu sevgiler..
kızlar tüp bebekte topiğimiz olsun gelin burda buluşalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?