2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Esra'cım sen kimseyi takma ve emzirmeye devam et. Ah bu bazı anneler ve kayınvalideler yok mu, iyilik yapacağım derken aslında kötülük yapıyorlar. Ben başından beri çok biliyormuş gibi yapıyorum :)) Allahtan anneciğim bir melek, ben neye karar verirsem onu uygularız. Kayınvalidem ise başka bir melek, bugüne kadar sadece "su içirmiyor musun" diye sordu :) Ama ben şanslı azınlıktanım. Örnek olamam.
Neyse 1 ay kontrolüne az kaldı, doktorun sana yol gösterecektir.
Kaan da her gün aynı değil, büyüdükçe değişiyor sanki. Rutin aksamaları yaşıyoruz. Bu 2-3 gündür ben de doyuramadığımı düşünmeye başladım. Mesela 1 memeyi bitiriyor, altını açıyorum, gazını çıkarıyor ve sonra uyumuyor. Gözler açık yatıyor. Tamam diyorum, büyüdükçe uykuya dalma süreleri uzayacak, ağlamadığı sürece sorun yok. Doymamış olsa ağlardı diyorum. Kendi haline bırakıyorum. 1 saat sonra gene emmek istiyor. Yani toplamda 2 saatte bir emmiş oluyor ve uykusuz. Ara az olduğu için yeni meme vermiyorum. Emerken uyuyakalıyor. Uyumak için memeyi kullanmış gibi oluyor.
Sonrasında rahat 2,5 saat uyuyor.
Ama dün emdi 1 saat uyudu, gazı varmış, ıkınırken uyandı, tekrar uyumadı ve gene meme istedi, aç gibi bastı yaygarayı, emzirdim, uyudu ve 1 saat sonra aynı gaz ve uyanma, meme isteme. 3 kere saat başı emmiş oldu. Ben de arada süt sağmıştım, az çıkmıştı, 80 cc sadece. Üzerine donmuşlardan takviye yaptım. Onu içirdim.
Sütüm azalıyor gibi hissettim, moralim bozuldu. Gece özellikle biberonla verdim, memeyi beklettim, 130 ml çıktı. İçim rahatladı biraz.
Sonuçta hepimizin endişesi aynı, bebeklerimizin mizacı da önemli. Pes etmemek gerekiyor. Hergün yeni bir gün ve dünden farklı oluyor :)))

kızlarrr bu emme mevzusu bizde de büyük dert olmaya başladı

ben zaten 2 gün sürekli mama vermek zorunda kaldım hem kullanmak zorunda olduğum ilaçtan dolayı hem de meme uçlarımda ki yaradan dolayı...şimdi gene döndük memeye ama şöyle bi sorunumuz var..örneğin sabah 9 da uyanıor derin öğleyin 2 e kadar sürekli emior ama 5 dak emior 5 dak bırakıp ağlıor sonra bi 5 dak daha...böyle böyle saatlerimiz geçior ama bi türlü uykuya dalamıor tam dalacakken hıçkırık tutuor tekrar başa dönüoruzbenim sütüm kesinlikle doyurmuor derini
sonra artar mı bilemiorum ama mecburen mama vermek zorunda kalıorum çünkü çocuk aç...inanılmaz su içiorumhoşaf vs..ama dolu dolu sütüm gelmior
içim acıor mama verirken ama o aç ve doymazken ağlarken daha bi canım yanıor napıcamı şaşırdım

tüm güzel annelere ve güzel yavrularına merhaba
birhaftalık kızımla size kısaca durumumdan bahsedicem. malum çok dolu geçiyor günler artık:))

ödem şikayetimi hepiniz biliyorsunuzdur. ödeme yüksek tansiyon eklenince yani preglamsi başlayınca bende 17/12/2010 cuma günü apar topar sezeryana girdim.
çok şükür kızımı 2850gr 50cm sağ salim dünyaya getirdim. ancak sezeryan esnasında benim tansiyon 25 - 12 yükselmiş ve ben preglamsinin en ağırı olan nöbet geçirmişim ve beni kaybediyorlarmış. neyseki elektro şok larla vede tam teşekküllü bir hastanede olmamın verdiği iyi kalp cerrahlarının müdahaleleriyle kızıma ve tüm sevenlerime kavuştum. tabi ben bunları iki gün sonra yoğun bakımda gözümü açınca öğrendim. kızıma iki gün sonra kavuştm vede benim için kapıda dua eden gözü yaşlı eşime ve aileme. çok şükür.

hernekadar bilinçli vede dikkatli bir hamilelik geçirmeme rağmen işte hayat insanın karşısına hiç hesaplayamacağı şeyler çıkartabiliyor.... enbüyük şansım o nöbeti kızım karnımdayken geçirmiş olmamammış. eğer kızımı bir saat geç alsalarmış o nöbete dayanamazmış.

anlıyacağınız çok talihsizlik yaşadım geçti ve bitti şimdi yeniden doğdum. bir hafta sonra hast.den evimize geldik. hepinize çok özledim.
,
tüm arkadaşlarımın yavruları hayırlı uğurlu olsun. hepinize kucak dolusu sevgiler..

merhaba ezgicim
bende 2gün sonra emzirmek zorunda kaldım hiç sütüm gelmiyordu. doktorum gelmesede sürekli sağ süt kanallarını aç ded. zaten yok acık sütümü sağarak boşa gider deme sakın dedi. sağmak sütünü arttırcak dedi. ve ben şuan yüksek tansiyondan dolayı diyet yiyorum. buna rağmen çok şükür sağmam sayesinde sütüm arttı şimdi mamasız devam edyorum. tavsiye ederim.

Nalancigim cok ama cok gecmis olsun canim, ben bu kadar zorlu gectigini bilmiyordum, benim gibi tansiyonun yuksek diye doguma aldilar, hemen sezaryeni olup ciktin saniyordum. Allah yardimcin olmus, cok ucuz atlatmissin. Tekrar tekrar gecmis olsun.

pelincim saol canım içim rahatladı biraz. dün gece içtim suyu içtim suyu sadece emzirdim.ama 2 saatte uyandı.tek memeyi emip uyudu.sabahki beslenmede öyle olmadı memede uyuyor gazını çıkarırken uyanıp tekrar emmek istiyor.yada uyudu diyip yatağına yatırınca uyanıyor,yada aynı kaan gibi ıkınırken uyanıp ağlıyor emme istiyor. saat 8den 13e kadar bu böle oldu. yüzüstü yatırmayı denedinmi rahat ettimi kaan? eflin çok rahat ediyor resmen uyku süresi uzuyor. birde ben merak ettim önceki cevaplarında demişsinya aynı memeden emmesi için nasıl 5 saat geçiyor? ben hesaplıyorum ama işin içinden çıkamadım. bendeki sorun meme iyice sertleşip dolmadıkça eflin tek memeden doymuyor. sağmayı ne zaman yapıyorsun? biraz fazla olucam ama mesela saatle örnek verirmisin sağ memeyi kaçta alınca birdaha kaçta alıyor,arada sağınca kaç dakika sağıyosun?iyice boşaltıyomusun? az önce aneme konuştum dedim mama vermedim hiç gece sadece emdi. ama mamadaki gibi 3-3.5 saat uyumadı en fazla 2 saat uyudu dedim.yine bana e tabi süt yetmiyor doymuyor çocuk dedi. ayyy çıldiricem diyorum bana sütün yetmiyor diyip durmayın diye. ama nafile. artık takmıcam ama elimden geldiğince emziricem.

Esra'cım, şimdi diyelim Kaan 11'de emdi. Emmesi bazen 20-30 bazen 45 dk sürüyor. Bazen 1 saat. Gündüzleri altını emdikten sonra açıyorum çünkü emerken bol bol kaka yapıyor. Neyse alt açma ve gaz çıkarma 10-15 dk sürüyor. Kaan bazen gaz çıkarırken uyuyor, bazen uyumak istemiyor. Uyursa en az 1 saat, en çok 2,5 saat uyuyor. Gazına bağlı. Yani toplamda 2 ile 3,5 saat arasında emzirmiş oluyorum. 1 memeden 2. memeye 3 saat desen tekrar 1. memeye döndüğümde 5. ya da 6. saat oluyor. Sağacaksam eğer, 1. memeyi Kaan 2. memeyi bitirdiğinde sağıyorum.
Yani emzirdikten 3 saat kadar sonra. Gğnde 1 kez ama. Fazlası gerekmiyor. Kaan'ın uyku süresine bağlı. En uzun uyuduğu zamanı bekliyorum yani.
Bu sabah bir arkadaşımı aradım. Tavsiye ve tecrüblerine güvendiğim bir anne. Onun bebeği çok problemliydi. Sadece anne sütü verdi o da. Kaan'ın bazen 45 dk, bazen 2,5 saat bazense emme aralarında hiç uyumadığını anlattım ona. Normal dedi. büyüdükçe zaten uyanık kalma süreleri artacak, hem daha 5 haftalık olduğundan uyumak için emmek istemesi doğalmış, istedikçe ver dedi. Kaan'ın gündüz düzeni oluşturmaya çalıştığını söyledi. Ve gün içinde tüm uyanma, uyuma, emme sürelerini not almamı tavsiye etti. Gün sonunda uyuduğu toplam süreleri görebileceğimi, Kaan'ın az veya çok uyumasından endişe etmememi söyledi. Mantıklı geldi, hemen bir excel tablosu oluşturdum, kaydediyorum artık. Sizde deneyin, belki faydası olur.

nalancımm çok çoooooooook geçmiş olsun canımmmm...Allah korumuşş bundan sonra bebeğin ve tüm ailen ile birlikte sağlıklı huzurlu bi ömür dileriiimm....bu arada bebeğin de hoşşşşşşş gelmişşşş annesii...sağlıkla huzurla başarılarla dolu bi ömrü olsunnn...çok çok öptüm

pelin sana işkence yapıcam ama tekrar anlatır mısın
yani sadece şeyi anlamadım
kaan her emmede tek memeyi mi emior yani 40-45 dak tek memede mi kalıor çift memede mi??

angelcim inanamadim neler yasamissin Rabbim seni de bebegini de korumus, cok cok gecmis olsun kizinla upuzun cok saglikli nese dolu bir omur diliyorum.

pelin sana işkence yapıcam ama tekrar anlatır mısın
yani sadece şeyi anlamadım
kaan her emmede tek memeyi mi emior yani 40-45 dak tek memede mi kalıor çift memede mi??

Tek memede Ezgi'cim, 45 dk'nın tamamında emmiyor tabi. arada gazı varsa duruyor, 5-10 dk uyuyor ama rahat 20 dk emiyor. Memeyi verdiğimde bayağı şiş ve sert oluyor, Kaan bıraktığında yumuşamış ve boşalmış. Sağdığımda 20 ml'den fazla çıkmıyor. Yani yaklaşık 100 ml emiyor.
Eğer biberonla sağılmış süt verirsem 130 ml kadar içiyor. Memede yorulma payı da var. Biberonda çaba sarfetmeden :))

Son düzenleme:
tamam pelincim saol:) eflin uyanır uyanmaz hiiç mıkırdanmadan toleranssız hemen aranıp ağlamaya başlıyor. ben hemen altını değiştiriyorum.eğer emme sırasında kaka yaparsa o zamanda gazını çıkarıp 15 dk dik pozisonda tutup sonra altını değiştiriyorum yoksa bizimkini hep hıçkırık tutuyor. eflin memeye yaklaşır yaklaşmaz kapıyor ve aralıksız 15-20dk tümgücüyle emiyor.ara vermeden memeyle kavga etmeden.(diyorum memeyi emme problemi yok çok şükür memeyi biberondan daha rahat alıyor biberonda öğürüyor ) eğer meme doluysa bu sürede doyuyor. eğer tam dolu değilse emmeye devam ediyor ama sık sık bırakıp kızarak. memede süt akışı azalıncada kızıyor o yüzden yağlı kısmı emmesi için çok uğraşıyorum. eflin emdikten sonra gazı çıkartılırken kucakta uyuyor. gazı çıksa ve yatağına yatsa bile uyumuyor illa vücuda yaslayıp eviçinde dolaşıyoruz. ilk geceden alıştı buna. gündüzleri yavaş yavaş uyanık kalmaya ve geç uyumaya başladı ama yanlız kalmak istemiyor. bakalım beslenme düzenini oturtalım bunuda dr.una sorup düzeltmeye çalışırız. çok saol paylaşımların için.

Maşallah kuzuma, yarın 1 ayını dolduruyor. O da bir düzen kuracak kendine annesi, güzel emiyormuş ne güzel işte :) Eğer kilosu da iyi çıkarsa yarın daha ne isteriz ki. O zaman annene söylersin anne sütü yarıyor, mamaya gerek yok diye Bizi habersiz bırakma :)

Kızlar Nagihan da doğum yapmış, kızını küvöze koymuşlar, nedeninin bilmiyorum. Face'e koymuş resimlerini...

Sevgiiiii senden haber yok bugün????

cnm çok büyük geçmiş olsun rabbim seni kızına ve sevdiklerini bagışlamış allahım çok şükürler olsun şimdi iyisiniz ve evdesini rabbim seni kızından ve sevdiklerinden hiç ayırmasın aminnnnnnn

Kızlar hıçkırık tuttuğunda 1 çay kaşığına kaynatılıp ılınmış su koyun 2 damla limon sıkın. Bunu içer içmez hıçkırık geçiyor. Doktor tavsiyesidir.

arkadaşlar hepinizin güzel dilekleri için çok teşekkür ederim.

pelin benim kızımın düzenide kaana benziyor. sen anlattığın ilk günlerinde çok içten istemişim inşallah bizde böyle oluruz diye. şimdi maşallah kızımda aynı kaan gibi tek göğsü dinlenerek yaklaşık 20-25 dk emiyor. ve fazlasını sağıyorum. sonra bir hıçkırık tutuyor yavrum miğdesini genişletiyor.( tavsiyeni deniycem). sonra 1,5 saat veya enfazla 2saat sonra diğer göğsü emiyor aynı şekilde. ben sütümün artmasında sağmanın faydası olduğuna inanıyorum. çünkü doktorumun ilk gün söylediği buydu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…