• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Merve'cim doktorun süt+mama demesine iyice şaşırdım. Sütün var, Lina 45 dk emiyor, üstüne mama vermek çok anlamsız.. Doktordan doktora değişiyor gene herşey. Benimki biberonla bile verme diyor, mutlaka emsin. Ben acil durumlar için saklıyorum sütü, hatta dondurmuyorum artık, 24 saat bekletip, gerek olmazsa döküyorum. Dün hele hiç sağmadım, hep emdi Kaan. Hem bebek emecek ki süt artacak, o da emmeyi zamanla öğreniyor. Kaan mesela, çok aç, aranıyor, bağırıyor.. Memeyi veriyorum 30 sn emiyor sonra bırakıyor, kızıyor, tekrar bulamıyor, ağzını şapırdatıyor vs. Meme ucunu emmeye kalkıyor, bu sefer ben geri çekiyorum, tekrar ağzına yerleştiriyorum, damağı ile kavrasın diye. Böyle en az 5 dk debeleniyoruz, sonrasında ya yoruluyor ya da alışıyor ve kalan 20-30 dk çok güzel emiyor. Ya da gazı oluyor, gene memeden uzaklaşıyor, ıkınıyor, elleriyle beni itiyor, gazı çıkana kadar.. sonra gene memeye yapışıyor. Toplamda rahat 1 saat geçiriyoruz meme ile. Arada uyuduğu da oluyor. Peki deyip yatağına koyuyorum, hemen uyanıyor gene emmek istiyor.
Sonuçta daha çok küçükler ve gözleri tam görmüyor. Ağızları ile meme aramak yapabildikleri tek şey ve doğru emmeyi zamanla öğrenecekler. Pes etmemek gerekiyor. Annenin memesini bulduğunda güvende olduğunu anlıyor, rahatlıyor.. eğer başka bir sıkıntısı yoksa. Kaan kaka yaparken de 5-10 sn memeyi bırakıyor, sonra tam gaz devam.

Merve'cim ben her seferde tek memeden emziriyorum. Geçen yazmıştım, ilk 5-10 dk sıvı ihtiyacını karşılayan süt geliyor, sonrasında kalsiyum içeren daha yoğun süt ve en son 15-20 dk en yağlı ve besleyici kısmı.
Kaan tek memede 40-45 dk emiyor. Bunun 10-15 dk'sı debelenme ile geçiyor, randımanlı emdiği 15-20 dk'da ise sütün yağlı kısmına ulaşmasını sağlamaya çalışıyorum.
neyse sonuçta 1 memeden emdikten sonra tekrar aynı memeden emmesi için en az 5 saat geçiyor. Arada hemen uykuya dalmadığı da oluyor. Emme arası uzuyor. Bu arada benim göğüs iyice doluyor ve sertleşiyor. Ağrımaya başlıyor. Ben eğer sağacaksam bu 5-6 saatlik aranın yarısında sağıyorum. Yani diğer memeden emzirdikten sonra. Bazen ise Kaan az uyuyup bol emmek istiyor o zaman sağmama gerek kalmıyor. Yani illa her gün sağmıyorum. Kaan emdikçe zaten süt artıyor. Pompayı süt artsın diye de kullanmıyorum.

Merve'cim doktorun süt+mama demesine iyice şaşırdım. Sütün var, Lina 45 dk emiyor, üstüne mama vermek çok anlamsız.. Doktordan doktora değişiyor gene herşey. Benimki biberonla bile verme diyor, mutlaka emsin. Ben acil durumlar için saklıyorum sütü, hatta dondurmuyorum artık, 24 saat bekletip, gerek olmazsa döküyorum. Dün hele hiç sağmadım, hep emdi Kaan. Hem bebek emecek ki süt artacak, o da emmeyi zamanla öğreniyor. Kaan mesela, çok aç, aranıyor, bağırıyor.. Memeyi veriyorum 30 sn emiyor sonra bırakıyor, kızıyor, tekrar bulamıyor, ağzını şapırdatıyor vs. Meme ucunu emmeye kalkıyor, bu sefer ben geri çekiyorum, tekrar ağzına yerleştiriyorum, damağı ile kavrasın diye. Böyle en az 5 dk debeleniyoruz, sonrasında ya yoruluyor ya da alışıyor ve kalan 20-30 dk çok güzel emiyor. Ya da gazı oluyor, gene memeden uzaklaşıyor, ıkınıyor, elleriyle beni itiyor, gazı çıkana kadar.. sonra gene memeye yapışıyor. Toplamda rahat 1 saat geçiriyoruz meme ile. Arada uyuduğu da oluyor. Peki deyip yatağına koyuyorum, hemen uyanıyor gene emmek istiyor.
Sonuçta daha çok küçükler ve gözleri tam görmüyor. Ağızları ile meme aramak yapabildikleri tek şey ve doğru emmeyi zamanla öğrenecekler. Pes etmemek gerekiyor. Annenin memesini bulduğunda güvende olduğunu anlıyor, rahatlıyor.. eğer başka bir sıkıntısı yoksa. Kaan kaka yaparken de 5-10 sn memeyi bırakıyor, sonra tam gaz devam.

doktora gittiğimde linada sarılık vardı o sebepten doktor çocuk beslenemezse sarılık tekrarlar sen memeden sonra mama ver bakalım alacak mı doymuşsa zaten almaz bölelikle doyup doymadığını anlarız dedi bende o yüzden öyle yaptım yani Lina 45 dk meme emiyor ve üstüne 60 cc mama alıyor galiba emdiğinin bi çoğu memeyi emzik gibi kullandığından gerçi ağzının kenarında falan süt oluyor hatta bazen emiğ mememi ağzından atınca mememin ucunu sıkıyorum ve süt oluyor ama lina almıyor bende aç kalmasın diye yada doyup doymadığını anlamak için mama veriyorum

ne yapayım peki ben şimdi

Merve'cim ben her seferde tek memeden emziriyorum. Geçen yazmıştım, ilk 5-10 dk sıvı ihtiyacını karşılayan süt geliyor, sonrasında kalsiyum içeren daha yoğun süt ve en son 15-20 dk en yağlı ve besleyici kısmı.
Kaan tek memede 40-45 dk emiyor. Bunun 10-15 dk'sı debelenme ile geçiyor, randımanlı emdiği 15-20 dk'da ise sütün yağlı kısmına ulaşmasını sağlamaya çalışıyorum.
neyse sonuçta 1 memeden emdikten sonra tekrar aynı memeden emmesi için en az 5 saat geçiyor. Arada hemen uykuya dalmadığı da oluyor. Emme arası uzuyor. Bu arada benim göğüs iyice doluyor ve sertleşiyor. Ağrımaya başlıyor. Ben eğer sağacaksam bu 5-6 saatlik aranın yarısında sağıyorum. Yani diğer memeden emzirdikten sonra. Bazen ise Kaan az uyuyup bol emmek istiyor o zaman sağmama gerek kalmıyor. Yani illa her gün sağmıyorum. Kaan emdikçe zaten süt artıyor. Pompayı süt artsın diye de kullanmıyorum.

peki bn diyelim linaya verdim sütü 20 dk emdi sonra uyuttum bn onla doymadığını nasıl anlayacağım o zmn ağlamazsa mam varmiim ölemi

Elif canım ben haberlerini okudum ama ancak yazabiliyorum. Ela kızımız hoşgelmiş, sefalar getirmiş. Senin doğum hikayeni okurken hüngür hüngür ağladım, hep yaşamak istediğim doğumu sen yaşadın. Vallahi kıskanmadım diyemem :)))) Şaka bir yana bu kadar rahat ve soruzsuz bir doğum yapmana çok sevindim. Aferin Amerikalılara :46:
Kuzunun ismi Eliz olacak sanıyordum, Ela da çok güzel, adıyla yaşasın inşallah. Resimlerini face'e bekliyoruz.

Öptüm...

Pelinciğim sağolasın dediklerini eşime anlattım oda üzülüyor sütüm varken Lina'ya mama veriyoruz diye bazen ben vermek istemiyorum Lina yırtıyor kendini o zaman eşimde mama verelim diyor

Mesela dün uyanmak üzereydi bende açılsın diye altını değiştireyim dedim bastı yaygarayı ama nasıl ağlıyor pelin sesi kısıldı delirdi resmen katıldı memeyi kesinlikle almadı sinirlendi morardı hemen mama verdik 90 cc bi avazda içti ne yapacağım ben bu kızla..

Az önce eşimle konuştum dediklerini anlatınca aşkım o doktoru yoğun bakımdan ayarladılar hemde karşıda biz bugün burda bir doktora gidelim dedi saat 14:00 te gidiyoruz bir doktora netten araştırdım hemen ilca asarılmayan ii bir doktor yazmışlar hakkında ben ne zaman hastaneye gitsem bu doktor hep dolu olur sevilen bir doktor bakalım o ne diyecek...

Lina hanımın sarılığı artmasın diye korkumuzdan mamacı olduk çıktık..

peki bn diyelim linaya verdim sütü 20 dk emdi sonra uyuttum bn onla doymadığını nasıl anlayacağım o zmn ağlamazsa mam varmiim ölemi

Sarılık artık geçmiştir, emiyor ve çişi-kakası düzenliyse sarılık sorun değil zaten. vücudu atıyordur. Kaan'ın hala gözlerinde biraz var. Doktor hiç önemsemedi.
Aç olsa aranır ve ağlar. Eğer emdiktan sonra uyuyorsa mama vermene gerek yok. memede süt var diyorsun hem, açsa tekrar meme emmesi için uğraş bence. Tabi canın çok yanıyorsa zor biliyorum ama bir süre sonra meme ucu sertleşiyor, acı geçiyor. Sen 10 gün geç başladın emzirmeye. Ancak düzelir.

Pelinciğim sağolasın dediklerini eşime anlattım oda üzülüyor sütüm varken Lina'ya mama veriyoruz diye bazen ben vermek istemiyorum Lina yırtıyor kendini o zaman eşimde mama verelim diyor

Mesela dün uyanmak üzereydi bende açılsın diye altını değiştireyim dedim bastı yaygarayı ama nasıl ağlıyor pelin sesi kısıldı delirdi resmen katıldı memeyi kesinlikle almadı sinirlendi morardı hemen mama verdik 90 cc bi avazda içti ne yapacağım ben bu kızla..

Az önce eşimle konuştum dediklerini anlatınca aşkım o doktoru yoğun bakımdan ayarladılar hemde karşıda biz bugün burda bir doktora gidelim dedi saat 14:00 te gidiyoruz bir doktora netten araştırdım hemen ilca asarılmayan ii bir doktor yazmışlar hakkında ben ne zaman hastaneye gitsem bu doktor hep dolu olur sevilen bir doktor bakalım o ne diyecek...

Lina hanımın sarılığı artmasın diye korkumuzdan mamacı olduk çıktık..

Altını emzirdikten sonra açmayı dene. Kaan da eğer çok açsa ben bezini değiştirene kadar avaz avaz bağırıyor, Allah'tan sakin çocuk bir süre sonra elini emmeye başlıyor da ben bezini ancak kapatıyorum. Sonra hemen meme ile devam ediyoruz. Sürekli biberon alan bebekler bir süre sonra memeyi beğenmez oluyor. Dikkat! Biberon daha zahmetsiz nasılsa, kolaya o da alışıyor. Bence bir süre biberonu uzak tut. İlla memeden emsin diye uğraş. Bu aralar alışırsa sonrasında rahat edersin. Yoksa mamaya kalırsın.
Bakalım yeni doktor ne diyecek. Yakında bir doktor seçmekle iyi yapmışsın hem. Umarım emzirme yanlısı bir doktordur.

Sarılık artık geçmiştir, emiyor ve çişi-kakası düzenliyse sarılık sorun değil zaten. vücudu atıyordur. Kaan'ın hala gözlerinde biraz var. Doktor hiç önemsemedi.
Aç olsa aranır ve ağlar. Eğer emdiktan sonra uyuyorsa mama vermene gerek yok. memede süt var diyorsun hem, açsa tekrar meme emmesi için uğraş bence. Tabi canın çok yanıyorsa zor biliyorum ama bir süre sonra meme ucu sertleşiyor, acı geçiyor. Sen 10 gün geç başladın emzirmeye. Ancak düzelir.

Sağol Pelinciğim çok teşekkür ederim kızmazsan gerçekten bir abla gibisin yani seni öyle görüyorum dediklerin benim için çok önemli...Bende üzülüyorum Lina mama alıyor diye kakası düzenli değil 2 günde bir yapıyor maalesef bakalım bugün gideceğimiz doktor ne diyecek....

Bende sadece meme alsın isityorum göğüs acıma gelince ne yapalım acısın annelik kolay değil...

Son düzenleme:
Sağol Pelinciğim çok teşekkür ederim kızmazsan gerçekten bir abla gibisin yani seni öyle görüyorum dediklerin benim için çok önemli...Bende üzülüyorum Lina mama alıyor diye kakası düzenli değil 2 günde bir yapıyor maalesef bakalım bugün gideceğimiz doktor ne diyecek....

Bende sadece meme alsın isityorum göğüs acıma gelince ne yapalım acısın annelik kolay değil...

Neden kızayım canım benim, ben de seni çok seviyorum. Abla sayarsan beni mutlu olurum ancak.
Hep derim ya akıl vermeyi sevmem, karışmak da değil niyetim. Emzirme reformu beni de etkiledi sanırım, süt varsa gerisi hikaye diyorum :)

Neden kızayım canım benim, ben de seni çok seviyorum. Abla sayarsan beni mutlu olurum ancak.
Hep derim ya akıl vermeyi sevmem, karışmak da değil niyetim. Emzirme reformu beni de etkiledi sanırım, süt varsa gerisi hikaye diyorum :)

ben her zmn önerilerine açığım bana istediğin kadar karışabilirsin çok teşekkür ederim öğlen yeni doktorumuza gidelim belkide mama tarihe karışpırrrrr :52::52::52:
teşekkürler pelinciğim tekrar

aaayyhhh. bir turlu yazamadim, tam oturdum birsey cikti...

Dun oglen babaannemiz geldi, bugun oglen gitti, benim hafakanlari da getirmis yaninda, neyse ki giderken geri goturdu:))) Allah kayinvalidesi hem laftan anlamayip hem de yakininda olanlara ecir sabir versin diyorum baska da birsey demiyorum.

Mervecim ben oglanin ememedigi sutu sagiyorum, yani memeyi biraktiktan sonra, ya da uzun uyur da ogun atlarsa. Bu yuzden oglan uyuyacak sanip sagdigim sutu yarim saat sonra biberonla verdigim de oldu ama genelde tutturdum, boylece her gun bir seferlik sut depoda hazir oluyor. Disari cikacak olursam ya da bir nedenle Emek daha fazla sut isterse diye. Genelde de geceleyin daha iyi uyusun diye ikiye filan bolup o gunku sagilan sutu vermis oluyorum. Bir de gecen hafta sonu benim sutum gazdan biyolojik silaha donusunce surekli gazli sutleri icmesin diye butun gun sagdim, oglana sadece emmeyi unutmasin diye 5-10 dakika meme verdim, zaten gazdan huysuzluktan alamadi da. O gun icinde sadece mama verdim de cocuk normale dondu. O sagdigim sutleri de ara ara takviye olarak veriyorum. Pelin'in de dedigi gibi son sut hakikaten yagli oluyor, gozle bile gorebilirsin, o sut heba olmasin diye Emek emdikten sonra sagiyorum, 20 cc bile ciksa onu da ayrica veriyorum. Cunku biraksam sutum o kadar eksik uretilecek, o yagli kisim yeni uretilen sute karisacak ve o sutun hepsinin alinacagi da belli degil vs. vs.

Pelincim mama konusu da sanirim Merve de benim gibi sariliktan ve Lina'nin doyup doymadigindan endise ediyor. Biz tarti almiyor diye gunde 3 kez emmesinden sonra az bir mamaya baslamistik. Doktora gidene kadar toparladi, o ara sutum de azdi henuz, bir taraftan mamayla takviye edip bir taraftan sutu artirdim. Doktora gittigimizde oglan kiloyu kapatmis, sut de doktorun demesine gore iyi bir seviyeye gelmisti. Doktor artik verme gerek yok dedi. Ben simdi sadece kriz anlarinda veriyorum. Doktora gideli 1 hafta oldu, iki kere vermisim. Ama itiraf etmem lazim bir kere mama verdikten sonra bile memeye donuste Emek cok olay cikardi, inatlasarak memeyi kabul ettirebildim. Bir de su silikon gogus uclarinin cok faydasi oldu. Meger benim meme basim yokmus da cocuk ondan emmeyi beceremezmis:)))

naber kızlar.. bizde durumlar aynı.. ne sancı ne bişiy.. yok yok bu kız gelmicek bu gidişle..
siz böyle anlatıyorsunuz ben çatlıyorum burda..
gülcanın bebeğini gördünüz mü facete.. allahım çok şirin bişiy.. allah nazarlardan saklasın...
pelin kaanda kocaman olmuş maşallah.. gittikçe babasına daha çok benziyor zıpır..
mervem linanın resmini yiğenim gördü, bayıldı.. bi daha aç teyze bakıcam diyo. bu arada yiğenim 4 yaşında talip olabiliriz kızına haberin olsun.. :) yeni resimlerini bekliyoruz...

Kızlar doktorumuza gittil yeni doktorumuz Prof Dr Hayri Bozkurt Toksoy doktor amcamızı çok sevdik bebeğimin boğazına kulağına damağına boynuna kalbine barsaklarına sırtına bacakalrına bacak boyuna kalça çıkıklığına kilosuna boyuna bir çok şeyine baktı bayağı detaylı muayene etti ve değişik bir sonuç çıktı bu muayeneden..

1-Lina göğsümü biberonun rahatlığına alıştığı için almıyormuş.Doktorumuz şunu dedi bebek biberondan vrahat rahat çekiyor her çektiğinde aynı oranda mama geliyor rahatı yerinde efor sarf etmiyor ama göğsünü aldığında yoruluyor o sebepten biberona alışıyor rahatına geliyor en mama vermek zorunda kalırsan kaşıkla ver bak o zaman mama alırkende yorulacak ve memene dönecektir dedi...ilgilnç bir yaklaşım değil mi..

2-Sarılık devam ediyor diye sadece bir tam gün mama vereceğiz Lina'ya bazen anne sütüne bağlı sarılık olabiliyormuş eğer bu uygulama sayesinde rengi düzelmezse bazı ek tahliller yapacağız.Lİna'ya bu gece 12 den itibaren mama vereceğim kaşıkla Allah kolaylık versin bize..

Yani kızlar doktorum özetle şunu dedi 2 saat 3 saat bakma her mızırdandığında memeni ver kendi bıkana kadarda emzir yoksa biberona alışır dedi...

Ben dedim doyup doymadığını nerden anlayacağım dedim eğer sütün üstüne mama almıyorsa doymuş demektir yada emzdiği zaman ağlamıyorsa dedi...

Şimdi bu geceden itibaren mama vereceğiz ve bakacağız duruma eğer sarılık düzelirse memeye devam....

Bende sizler gibi her mıkırdandığında meme vereceğim bakalım nasıl olacak...

naber kızlar.. bizde durumlar aynı.. ne sancı ne bişiy.. yok yok bu kız gelmicek bu gidişle..
siz böyle anlatıyorsunuz ben çatlıyorum burda..
gülcanın bebeğini gördünüz mü facete.. allahım çok şirin bişiy.. allah nazarlardan saklasın...
pelin kaanda kocaman olmuş maşallah.. gittikçe babasına daha çok benziyor zıpır..
mervem linanın resmini yiğenim gördü, bayıldı.. bi daha aç teyze bakıcam diyo. bu arada yiğenim 4 yaşında talip olabiliriz kızına haberin olsun.. :) yeni resimlerini bekliyoruz...

ay ay ay benim miniğime kısmet mi çıkmışşşşş
hımmmmmmmm demek öle kızım bir görsün yeğenini kısmetse olur....:52::52::52::52::52:
ay o günlerde gelecek yahuuuu kızı vereceğiz...

Tanı konduktan sonra yapılacak en önemli işlerden biri, anne - babaya gerekli bilgileri vermek, sarılığın 2-3 ay kadar uzayabilecegini. söylemek ve onları psikolojik olarak rahatlatmaktır. Anne sütü 24-72 saat kesilir ve bu dönemde bebek mama ile beslenirse sarılık hızlı bir şekilde azalır ve daha sonra anne sütü tekrar verilmeye başlansa bile sarılık artmaz veya 1-3 mg/dl gibi çok küçük miktarlarda artar. Ancak bu yöntem, tüm anne sütü sarılıklarında uygulanması gereken rutin bir yöntem olarak değerlendirilmemeli, bilirubin düzeyleri kernikterus açısından tehlikeli sınıra yaklaşan bebeklerde uygulanmalıdır. Anne sütünün kesilmesi ile sarılıkta düzelme olmuyorsa başka bir patoloji düşünmek gerekir. Bilirubin metabolizmasi ile ilgili kalıtsal defektler nadir olmakla beraber, anne sütü sarılığı gibi başlayabilirler.

netten buldum kızlar sanırım doktorum bu uygulamayı yapıyor bana inşallah düzelir Lina'mm..:18::18:

Ya arkadaşlar, emzirdikten sonra bir de üstüne neden mama veriyorsunuz kuzulara? Elvinnaz ok, ikizleri sırf anne sütü ile doyurmak zor ama Esra, Merve siz neden hem anne sütü hem mama?
Üstelik sütünüz var ve artırmak için dikkat ediyorsunuz.
Kaç cc çıkıyor sağdığınızda? Daha 1 aylık kontrole gitmediniz, aldığı kiloyu süt mü mama mı aldırdı bilemeyeceksiniz.
Kaan sadece anne sütü alıyor. Arada çok uyuduğunda veya sık sık emerse onu beklerken sütümü sağıyorum. Acil durumda evde yedek olsun diye. Mesela Ptesi kuaföre gittim, 1,5 saate döndüm ve normalde Kaan'ın uyanmasına yetişecektim ama beyefendi erken uyanmış, annem de hemen o sabah sağdığım sütü vermiş. O öğünü kaçırınca gene sağdım vs... Bu şekilde Kaan 1 ayın sonunda 1200 gr aldı.
Mervecim Lina memeden doymuyorsa, sütünü sağıp takviye yapsan, hemen mama vermesen... Bennce sütünüze ve bebeğinize bir şans verin..

Bilge'cim gece çayı vermişsin, o çayların sedatif etkisi var, o kadar uyutması normal.. Doktorun onayladı mı? Ben bazen gazdan uyanmasın, rahat etsin diye rezene çayı içiyorum. Daha masum. Onu denesen?

İşinize karışmak değil amacım ama yazmadan edemedim :))))

ahh ahh pelincim çok hakılısın. ben emzirmeye okadar hevesliyimki. hastanede ve eve geldikten sonra sürekli meme vermek istiyordum. günden güne memelerimde dolgunluk azaldı. daha çabuk boşalmaya başladı. zaten bir bebek ilk 3 dakikada sütün büyük kısmını hızlıca emermiş,sonraki 5 dakikada da geri kalan kısmını daha yavaş emerek göğsü toplamda 8dakikada boşaltırmış.daha uzun süre emmesi emme refleksinden dolayıymış. benimde göğsüm bu sürelerde boşalıyor. eflin 15dakika emdikten sonra hemen sağasam zar zor 3 cc filan çıkıyordu. annemde sürekli aç bu çocuk diyodu. artık midesi büyüdü sütün az geliyor filan dedi.moralim bozuldu ama emizrmeye devam ettim. sağmaya çalıştım. ama belli bir düzene oturtamadım.her beslenme tek meme veriyordum.sonra duydumki her seferinde son verdiğin memeden başlayacakmışsın. eflin 2 saatte bir emmek isteyince o meme dolmamış oluyordu diğerinide boşaltıyordu. ve hala aranıyordu. ağlıyordu.memeyi emiyor ama kızıp ağlıyordu. bende gece bir öğün gündüz bir öğün mama verdim.istesiz ve çok üzülerek.buda sütümü iyice etkiledi. annem ben doğduğumda mastit olmuş emzirememiş.mama vermiş. bu konudaki iyi niyetli baskısı ve benim çaresiz kalışım mamaya itti. etrafta bana sürekli ek olarak mama verenlerden bahsedip durdu. aslında bana çok büyük kötülük yaptı. çevremde bebeğini emziren ve bana yol gösterecek kimse yok.ben kendim bir rutine bağlayayım dedim yapamadım.çok moralim bozuluyor sütüm yetmiyor diye. ben emzirme konusunda bir rutin oturtamadım.nasıl yapacağımıda bilemiyorum. dr.umuz anne sütü yanlısı ve mama takviyesini bilmiyor.cmtsi kontrole gittiğimizde öğrenecek:( mesela göğsüm iyice sertleşince heriki memeyi emince doyuyor. senin yöntemin kulağa çok hoş geliyor. keşke bende uygulayabilsem. eflin uyanır uyanmaz basıyor yaygarayı.ben altını değiştiriyorum memeyi yakalamada sorun yok. memede süt azaldığında kızıyor. emdikten sonra gazını çıkarsada altını değiştirmeye kalktığımda hıçkırık tutuyor.bu çok sık oluyor. gaklarken bile oluyor.sizede oluyormu? sadece anne sütü vermek istiyorum inşalah 2.ayında bunu gerçekleştirebilirim. flindede anne sütü sarılığı vardı.ama bilirubin düşüktü.takip edecektik. ama günde 1-2 öğün ek mama alınca sarılık geçti. ben bugün eflini emzirdikten 2 saat sonra sağdım bir memeden 30cc,diğerinden 80cc süt çıktı. mervenin bahsettiği göğüs kalkanından aldım.emizrme sırasında genelde diğer göğsümden akıntı oluoydu.bu gün baktım az süt veren mememi emerken diğerinden 20cc akmış. sütüm artsın diye elimden geleni yapıyorum. sağma işini de rutine bağlayayım. mama verdikçe sütüm azalıyor sanki. mamayıda her iki memeyi emdikten sonra 20-30-40cc alıyor değişiyor.

Back