Merve'cim doktorun süt+mama demesine iyice şaşırdım. Sütün var, Lina 45 dk emiyor, üstüne mama vermek çok anlamsız.. Doktordan doktora değişiyor gene herşey. Benimki biberonla bile verme diyor, mutlaka emsin. Ben acil durumlar için saklıyorum sütü, hatta dondurmuyorum artık, 24 saat bekletip, gerek olmazsa döküyorum. Dün hele hiç sağmadım, hep emdi Kaan. Hem bebek emecek ki süt artacak, o da emmeyi zamanla öğreniyor. Kaan mesela, çok aç, aranıyor, bağırıyor.. Memeyi veriyorum 30 sn emiyor sonra bırakıyor, kızıyor, tekrar bulamıyor, ağzını şapırdatıyor vs. Meme ucunu emmeye kalkıyor, bu sefer ben geri çekiyorum, tekrar ağzına yerleştiriyorum, damağı ile kavrasın diye. Böyle en az 5 dk debeleniyoruz, sonrasında ya yoruluyor ya da alışıyor ve kalan 20-30 dk çok güzel emiyor. Ya da gazı oluyor, gene memeden uzaklaşıyor, ıkınıyor, elleriyle beni itiyor, gazı çıkana kadar.. sonra gene memeye yapışıyor. Toplamda rahat 1 saat geçiriyoruz meme ile. Arada uyuduğu da oluyor. Peki deyip yatağına koyuyorum, hemen uyanıyor gene emmek istiyor.
Sonuçta daha çok küçükler ve gözleri tam görmüyor. Ağızları ile meme aramak yapabildikleri tek şey ve doğru emmeyi zamanla öğrenecekler. Pes etmemek gerekiyor. Annenin memesini bulduğunda güvende olduğunu anlıyor, rahatlıyor.. eğer başka bir sıkıntısı yoksa. Kaan kaka yaparken de 5-10 sn memeyi bırakıyor, sonra tam gaz devam.
Sonuçta daha çok küçükler ve gözleri tam görmüyor. Ağızları ile meme aramak yapabildikleri tek şey ve doğru emmeyi zamanla öğrenecekler. Pes etmemek gerekiyor. Annenin memesini bulduğunda güvende olduğunu anlıyor, rahatlıyor.. eğer başka bir sıkıntısı yoksa. Kaan kaka yaparken de 5-10 sn memeyi bırakıyor, sonra tam gaz devam.