Dikiş bayağı aşağıda canım, yani tam bikini bölgesi diyelim. Slip külot ile rahat üstü kapanır, bikini giydiğinde görülmez yani.
ayyy canım çok çok sağol o konuda çok rahatsızdım iyi o zaman normal çamaşır boyutuma devam edeyim bari inşallah bizimki de seninki gibi acısız sızısız olur benimde ağrı eşiğim yüksek umarım bende dayanıklı çıkarım:)))
canım teşekkür ederim utlaman için..
bu hastanede kaç gece kalma olayı daha önce topikte konuşulmuştu ben o zaman buralarda 1 çoook zor da kalınırsa 2 gece yatırıorlar demiştim garipsenmişti..sanırm ege de böyle benim doktorum da 1 gece dedi...ama özellikle istersen 2. gece de kalabilirsin ama bence gerek olmaz dedi..
bende toplamda 17 kilo aldım son korseyi bende düşünüorum ama ameliyatlı halde nasıl kullanıcaz korseyi acıtmaz mı sizce??
Bende acıtır diye korseyi sezeryanlılara vermezler sanıyordum. ama peline dr.önermiş eğer sakıncası yoksa yani acıtmazsa kesinlikle kullanırım.
iki gece kalma konusu pelinin dediği gibi olursa gece doğurusak 2.gece şart olacaktır. ama sabah doğum olursa ertesi akşam çıkarsak belki gerekmez. aslında bu işin standardı normal doğmda 1gece, sezeryanda 3gece olmasıdır. ama malesef özel hast.özellikle yoğun hast.de odalar biranönce boşalsın mantığıyla hareket ediyorlar.
kilo olayına gelince çok dertliyim bukonuda.eskisinden daha çok engel olamadığım bir durum haline geldi. 17 kilonun 5kilosunu ilk iki ay kanama nedeniyel yatmaktan aldım. bukonuyu kompeks haline geitirdiğim için herkese açıklama yapıyrum aslında toplamda 12 kilo almış olacaktım vs. yaa merveye sevgiye ve diğer 5-6 kilo aldım diyen arkadaşlara maşallah diyorum. ama inanamıyorumda nasıl başardıklarını. herhalde birazda bünya meselesi bu.
Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım
*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım
offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim
Kızlar iyi düşünün iyi olsun. Kendinizi motive edin, inanın. Doktorunuza da güveniyorsanız gerisi çok kolay. Biz bu bebekler için nelere katlandık, artık sonuna geldiniz. Sonunda kucağınıza aldığınızda herşeye değdiğini göreceksiniz. Bunları yazarken bile gözlerim doldu, bebeklerimiz doğuştan şanslı çünkü ekstra sevilecekler.
sekercim, bunlar aslinda biraz hastane ile ilgili seyler, hastaneler kiyafete kadar pek cok seyi karsilayabiliyor, bebek hemsiresiyle tekrar konusmanda fayda var, yine de ben kendi kisitli tecrubeme gore fikir vereyim, senin hastanede daha fazla kalman gerekirse gunden orantilayarak sayiyi artirirsin:
*Ben 3 takim hastane cikisi goturmustum, takimlardan birinde alt ust disinda tulum da vardi. Fakat hastane benim goturduklerimi degil kendi kiyafetlerini kullandi. anladigim kadariyla hemsirelerin el aliskanliklari nedeniyle oyle birsey yaptilar. Bildigin gibi dogumdan sonra 2 tam gun kaldik, Emek'in ustunun 3 kez degismesi gerekti. Belki bu sana bir fikir verebilir.
*Bezi hastaneler dogum paketleri icinde sagliyor olabilirler, ben yanima her gun icin 8 adet x 3 gun hesabiyla 24-25 tane aldim, oldugu gibi geri getirdim.
* 2 penye bir polar ya da disari cikarken kullanacagin kalin bir battaniye yeter de artar bile.
* Yerin varsa yastigini al bence, ben emzirirken tutmayi beceremedim, belki oyle bir yastik olsaydi faydasi olurdu.
* Emek uzun uzun tirnaklari ile dogdu:))) Cok fazla hareket etmedikleri icin eldivenleri yeterli oluyor, bence hastanede tirnak kesmek cok da elzem degil. Icin rahat edecekse parmak kadarcik birsey, aklinda kalacagina getirip goturmus olursun.
* Ben alt acma almistim yanima, bebek icin degil kendin icin lazim oluyor ama hastane zaten gene onu da veriyor. Yine de yanina alip hazirlikli bulunabilirsin.
* Hastanede oldugum sure boyunca sutyen kullanmadim, sadece cikarken taktim, neden diye sorma, hic canim istemedi:)))) Ama yanina gogus pedi de alacagin dusunulurse ikiser tane alsan yeter diye dusunuyorum.
kizlarrrrrrrr Masallah sizlere de bebislere de, sanki iki uc kez dogum yapis gb bilgili ve donanimli yazilariniz sezeryan sonrasi neolur ne biter bebekle ilgi ne alalim hepsini iyice ogrendim sayenizde Emek bebek ve Kaan bebek hosgeldiniz tekrardan:)sizleeri okuyunca cok heyacanlaniyorum sirada bekleyen arkadaslarin sizlerin yazilariyla sabirsizlarini duseneiyorum bile cok sukur Allah bu gunleri gosterdi darisi saglikla basimiza.
kizlar sizin sayenizde ilk kez ogrendim yanlis anlamadim degil mi dogumdan sonra kanamamiz olucakmis cok mu regle gb i kac gun suruyor merak ettim vaktiniz varsa tabii cevap icin:)
ne guzel 2 gunde cikmissiniz fransada sezeryan en az 5 gun hatta 7 gun kalicakmisim(
bilgeciiimmmmm nasılsın canım...EMEK nasılll???ağrın falan var mı alıştınız mı emmeye??gaz durumunuz nasıll??
öpüldünüzzz
selam kızlar:)
kısmetse yarın sabah erkenden hastaneye gidicez ve kızımıza kavuşucaz.bu eşimle olan son yanlız gecemiz.artık hep kızımız olucak:) asıl şimdi bir aile olucaz. bizim için dua edin:) hepinizi öpüyorum. yanıma laptop alıcam sanırım akşamüstü gibi size bilgi veririm.
selam kızlar:)
kısmetse yarın sabah erkenden hastaneye gidicez ve kızımıza kavuşucaz.bu eşimle olan son yanlız gecemiz.artık hep kızımız olucak:) asıl şimdi bir aile olucaz. bizim için dua edin:) hepinizi öpüyorum. yanıma laptop alıcam sanırım akşamüstü gibi size bilgi veririm.
kizlar cok tesekkur ederim ayrintili anlattiginiz icin haymatoloscum walla demesen kesin korkardim cunku benimde reglelerim yogun gecer. ay ben yerim Emek beyi emzik gerekicek gb minnosaben ne zaman ultrasona gorsem bebisim parmagini emiyor:) dogdugunda emdigi gunleri gormek de nasip olsun Insallah.
kizlar bugun kilinikle konustum oglum dogumunun ucuncu ya da dorduncu gunu sunnet olucakmis lokal anesteziyle mi die sordum hayir dedi kadin ama doktor degildi cevaplayan kizlar sizin bebislerinizin sunnetinde uyusturucu olmadi mi? olmazsa nasil mumkun yollarda aglaya aglaya geldim nasil kiyicam die ama buyuyunce daha zor kesin dogdugunda yaptirmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?