2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

PELİN'cim çok teşekkür ederim..öyle deme amaaa bakma kızlara alınacak eşya çok gibi duruor ama bi bakıorsun sonra aldıklarının hepsi neredeyse birbirinin aynı olmuş:)ilk alırken cicili bicili pembeli hoşuna gidior insanın eve geliorsun bi bakıorsun çok benzer..birinin üstünde kelebek varsa diğerinde ayıcık var o kadar:):)ben eve geldiğim de öyle oldu yani:):)
erkek çocuğunun eşyası çok çeşitli değil belki ama gerçekten ihtiyacı olanını almanı sağlıor bu durum ve hepsi birbirinden farklı, sade ve şık oluor..sanırım kızı olan oğlanı cazip buluor, oğlu olan kızı...

bi bakmışsın Kaan dan hemen sonra kızın olur PELİN...sende istiorsan eğer ben canı gönülden dilerim...

günaydınnnnnnnnnnnn

maşallahh size de sevgiiii...sana da DİLA hanımada...gerçekten çoook hızlı büyüyorlar ve bu bende şaşkınlık yaratıor...çok sevindim canım sonuna kadar böyle sağlıkla inşallah..

ezgicim doğru söylüyorsun valla.. ben dilaya aldıklarımı hurca koyuyorum şimdilik.. geçen gün teyzeleri geldi, açtık hurcu bi baktım pembe dışında hiçbir renk yok.. herşeyi pembe ve tonları.. ay dedim bu ne sanki başka renk kalmamış hep pembe almışım.. ve şekillerde birbirine benziyor.. mesela hiç elbise almamışım, kırmızı renk bişiyi yok.. şimdi aldıklarımı hep farklı renklerde alıyorum..ama alcek bişiyde kalmadı :)

Ezgi'cim, Sevgi'cim siz böyle yazınca mantıklı geldi. Ben kızda pembe seviyorum ama erkekte maviden hiç hoşlanmıyorum. Bu yüzden Kaan'ın kıyafetleri genelde beyaz, kahve, turuncu, lacivert, bej ve yeşil tonlarda. Hayvan ve araba desenli çoğu. Hepsini çok severek aldım tabi ama elim arada pembelere gitmiyor değil :) Emzirme pijama ve geceliğim hep pembe tonlarda mesela. terliklerim ve sabahlığım da :) Teyzem görünce "herkes kızın oldu sanacak" dedi. ben de "ne alaka, ben kadınım sonuçta, oğlum oldu diye illa mavi mi giymeliyim" dedim.

Günaydın Kızlaaar:))))))

Birkaç hafta önce Bilgenin yaşadığı anları şimdi ben yaşıyorum:)))) Nemiiii; ÜTÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ....

Resmen özel bir düzenek kurdum Tanem in odasında, oturuyorum, ütülüyorum, katlıyorum, yerleştiriyorum:))))) ütüden hiç bu kadar zevk almamıştım ama

Bizde de pembe çoook:)) Bi de ben öle çok bebekli, böcekli kargaşık kurgacık desenleri sevmediğim için hep düz almışım... Sanki koca insan giydircem:)) Neyse ki bir iki tulumu çok renkli...

Ama bişey dikkatimi çekti, aldıklarımı yıkarken 6 makina falan oldu,,, daha bir iki makine daha yıkanacak var... uyku seti ve yün örme hırkalar yıkanmadı henüz... Ama çekmecelere girince azıcık kaldı sanki Çünkü minicikleeeeeeer:)))))))

kolay gelsin fundacım.. çok yorma kendini...ben de o aşamaya gelmek istiyorum ya.. o minicik şeyleri ütülemenin de ayrı bir zevki vardır kesin.. ciciş topiğine eklede görelim cicişlerini...

Eklicem Sevgi, odanın tüm resimlerini çekip eklicem.. Ama şu an çok dağınık yarın öbürgün tamanen yerleşmiş, toparlanmış olur sanırım... Belli olmaz, gaza gelirsem bu akşama da biter

Eklicem Sevgi, odanın tüm resimlerini çekip eklicem.. Ama şu an çok dağınık yarın öbürgün tamanen yerleşmiş, toparlanmış olur sanırım... Belli olmaz, gaza gelirsem bu akşama da biter

kolay gelsin tatlım ama sen sakın öyle bi gaza gelme ..aynı gün hem ütüle hem yerleş olmaz ağır gelir yorulursun..hem sonralarada iş kalsın biraz yoksa canın sıkılır...
iyiki eşyaları küçük de az yer kaplıor funda düşünsene bi çırpıda 6 makinalık eşya alsan kendine yeni dolap da alman gerekir, kızlarda o küçük dolaplara mümkün deil sığamazlar:)

tansiyonun gayet normal aslında.. ama dediğin gibi uykusuzluk hepimizi çok bitkin ve halsiz yapıyor.. gerçi bunlar iyi günlerimiz.. en geç 2 ay sonra günlük 1-2 saat anca uyuruz herhalde...

kızlar nasıl yıkıyorsunuz kıyafetleri.. fileye mi koyuyorsunuz? bi de kaç derece de ve ne kullanıyorsunuz yıkarken?

Ben Dalin sıvı deterjan ile 30 derecede kısa programda yıkadım. Temiz oldukları için. Sonrada kurutma makinesinde kuruttum.
Benim aldıklarımın etiketleri hep bacakta. Etiketleri kesmiyorum. Kesince dikişler kalıyor sonuçta ve daha çok rahatsız edeceğini düşünüyorum. Kuzenim de kesmedi, bir sıkıntı olmadı.

bende dalinin sıvı detejanını alıcam.. ama bizde kurutma makinası yok nasıl kurutucam bilmiim valla.. o yüzden parti parti yıkayıp çamaşırlıkta kuruturum herhalde..

Sevgicim; ben de Dalin le yıkadım... Şahane kokuyooooor:))) Bebek bebek koktu bütün ev:)))) Ben de Pelin gibi kısa programda 30 derecede yıkadım hep... Benim Makinam da yarı kurutmalı... Çıkarıp iki-üç saat askıda kalınca ütü kıvamına geliyor...

Ben Tanemin çamaşırları için bir tane küçük, petek önüne asılan askılıklardan, bir tane de yuvarlak, askı şeklinde olan mandallı çamaşır askılarından aldım... O minicik şeyleri büyük çamaşırlığa seremiyosun hele çorapları çamaşırlığın telinden düşüyoooo.. o mandallı askılık çok işimi gördü:)

Bi de evde Tanem için oda boşaltınca, evde çamaşır kurutmaya yer kalmadı... Eskiden giyinme odasında kurutuyodum, şimdi öyle bir odamız yok koca çamaşırlığı hergün evin içinde açmaktansa o iki minik çamaşırlıkla nerde olsa kuruturum diye düşündüm... Ben gün aşırı yıkamayı hedefliyorum kızın çamaşırlarını, biriktirmeden.... Eltim şöle yapıyodu... Bir kovaya deterjanlı su hazırlıyodu, bebeğin üzerinden çıkanları onun içine atıyodu... yarım makina oluyo zaten iki gün de... ikinci günün akşamında yıkayıp seriyodu, sabaha kurumuş oluyolardı... Ve böylece leke de kalmıyo çamaşırlarda, lekeler kurumadan ıslandığı için.... Aynı yöntemi ben de uygulayacağım:)

Son düzenleme:
Haaaa, bir de evet; ben çamaşır torbasında yıkadım hep.... Evdeki eski tüllerden çamaşır torbası diktim... Çok rahat oluyor, bir çırpıda makinanın içinden alıyosun:) yoksa düşünsene bi lokma çoraplar, eldivenler.... on yüz bin kere amaşır makinasının içine uzanmak zorunda kalırsın.D

:) Sadece kızın nevresimlerinin ütüsü kaldı zaten tatlım... ütü bittiiiiii:) çoğu da yerleşti zaten... Bi de biz dolabımızı büyük aldık ileriyi hesap ederek..... anasına çekerse yandık zaten:) bana tek başıma 6 kapılı gardrop yetmiyooo

iş konusunda daraltmam tabi kendimi, yapabildiğim kadar yaparım,,,

iş bitsin ama, sıkıldım çünkü... bir aydır o oda dağınık hep.. Dikiş yapıyodumi ortalık dandiniydi... Bi de ben orada yatıyorum şimdi, benim dağınıklığım.. Yani ne kadar kısa zamanda toparlanırsam, o kadar mutlu olucam... İş bitsin, ben de artık kızın işlerini düşünmeden bir ay geçireyim, şööle yayıla yayıla:

Son düzenleme:
Kizlaaarrrr, merhabalaarrr:))))

Ezgicim, kocaman olmus kizin; hepimiz tehlikeli donemecleri donduk artik, buna oyle seviniyorum ki. Cicileriniz de cok guzel olmus, hakikaten guzel uymus esyalar birbirine, babadan araba anadan mobilya; kari-koca cok zevkli tamamladiniz kizin esyalarini:)))

Pelincigim ben de en cok leylegi begendim, hastanede kapi suslemek fikrinden ben de sogumustum, boyle bir leylek memleketimizde satiliyor olsaydi bundan edinirdim eminim:)))

Fundacim kolay gelsin sana:))) Ben de yatak ve besigin puf puf olan kumas dosemelerini, uyku setlerini kisacasi icinde elyaf vb. olan seyleri yikamadim henuz. Annem gelsin onunla yikayalim istiyorum. Bir de digerlerini dolaplara koyduk, toz olmazlar ama bunlar acikta durduklari icin son zamanlarda yikariz diyorum:))) Ben de dalin kullandim ve 30 derecede yikadim; annem babam ve halam profesyonel terzi olmasina ragmen hayatimda diktigim tek nesne olan tul bir torba icinde yikadim:)))) Petek askisi da cok guzel fikirmis ayrica, ilk firsatta edinmek lazim. ayni durum bende de var cunku, artik camasir ve utu odam yok...

kızzllaarr merhabaaa ...ne güzel cicileri yıkayıp ütülemişsiniz bile bizde bugün yarın yıkamaya başlıycaz cicilerimizi dün gece makineye koydum yıkıycaktım annem gece gece çocuğun kıyafetlerini yıkama pazartesi perşembe daha hayırlı günler o zaman yıka dedi gerçi ne alaka ama neyse dedim kadıncağızın aklı kalmasın üzmiyim dedim kurutma makinası olduğu için kurutma sorunumuz olmıycak nasılsa diye 2 gün daha bekliyim bari dedim ama makineye koyarken bi yandan cicileri sanki kızımmış gibi sevdim hani bi duyan olsa kafayı yemiş bu diycek.. bende okuduğum kadarıyla dalinin sıvı deterjanını aldım bide yumuşatıcısını aldım kızlar sizler yumuşatıcı kullandınızmı ?

Yumuşatıcıya gerek olmadığını düşünüyorum, penyeler çok yumuşak zaten, yıkanınca da değişmedi. Hem deterjan da çok güzel kokuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…